Güç Yüzükleri (Rings of Power) Dizisinin Çekildiği Yerler

0
1856

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin bitişi ile yerini Hobbit serisine bırakan bu evren, Hobbit üçlemesinin ardından bir süre sessizliğe gömüldü.

LOTR hayranları tarafından heyecanla beklenen yeni bir dizi,  Amazon öncülüğünde çekilmeye başlandı. 2022 Eylül ayı ile Güç Yüzükleri, yayın hayatına giriş yaptı. Rings of Power dizisinin beş sezon boyunca süreceği kesinleşmiş bir durumda denilebilir. 

Dizi, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film üçlemelerinden çok daha öncesini anlatıyor. Binlerce yıl öncesini anlatan bu dizide önceki filmlerden aşina olduğumuz karakterlerin genç hallerini görüyoruz. Örneğin Galadriel ve Elrond karakterleri dizinin ilk bölümlerinde karşımıza çıkıyor.  

Rings of Power dizisi, bildiğimiz LOTR evreninin nasıl oluşmaya başladığını konu alıyor. Dizideki ırkların arasındaki husumetlerin ve dostlukların nasıl oluştuğundan bilinen krallıkların nasıl kurulduğuna kadar az bilinen veya bilinmeyen detayları izleyiciye sunuyor.

Ayrıca dizi boyunca daha önce filmlerde görmediğimiz farklı ırkları veya yerleşim yerlerini görebileceğiz. Dizide birçok olay da ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Örneğin, Yüzüklerin Efendisi filminde adını sıkça duyduğumuz Sauron nasıl ortaya çıktığını veya Elf ve insan ırkının son ittifakını ve Númenor’un yıkılışını izleyebileceğiz. 

Dizinin oyuncuları da en az dizi kadar dikkat çekiyor. Morfydd Clark (Galadriel) başta olmak üzere; Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Markella Kavenagh, Tyroe Muhafidin, Megan Richards, Daniel Weyman ve Maxim Baldry şeklinde büyük bir kadroya sahip. 

Güç Yüzükleri (Rings of Power) Dizisinin Çekildiği Yerler

Filmlerden yaklaşık olarak 2000 ila 5000 yıl öncesini konu alan Güç Yüzükleri, şimdiye kadar en yüksek bütçeye sahip dizi olma özelliğine sahip.

2020 yılı Şubat ayı ile çekimlerine başlanan ancak kısa sürede pandemi yüzünden ara verilen çekimlere 2021 yılı itibariyle dönüş yapıldı.

Orta Dünya’yı konu alan diğer filmlerde olduğu gibi Güç Yüzükleri dizisi için de Yeni Zelanda tercih edildi. Dizinin ilk sezonunun büyük bir kısmı ülkenin kuzey kısmında çekildi. Film ve dizi arasındaki hikayenin devamı açısından filmlerde kullanılan yerler tekrardan tercih edildi. 

Yeni Zelanda, hem film stüdyosu hem de doğal çekimler için kullanılan alanlara sahip. Dizi, Yeni Zelanda’da bulunan Auckland Film Stüdyoları‘nda çekildi. Bu büyük film stüdyosu yaklaşık 81.500 metrekare büyüklüğünde. Tesisin içinde birçok alan bulunuyor. Çekim esnasında CGI kullanılan sahnelerin büyük çoğunluğu bu stüdyoda çekildi. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde de kullanılan Hobbiton’un, Güç Yüzükleri dizisinde de izleyicinin önüne çıkacağı hakkında haber bulunuyor. 

Dizinin çekimlerinde kuzeyin adı daha sıkı bir şekilde geçse de Güney Adası olarak bilinen noktada da çekimlerin yapıldığı bilgisi bulunuyor. Queenstown, Manapouri gibi noktalar da dizi setlerinin bulunduğu yerlerin başında geliyor. 

Peki Yüzüklerin Efendisi nerede çekildi, diyenleri de ilgili blog yazımıza bekliyoruz.

Dizinin ikinci sezonu için şaşırtıcı bir haber bulunuyor. Rings of Power yapımcılarına göre dizinin ikinci sezonu için çekimlerin yapılacağı yer İngiltere olacak. Eşsiz doğası ve tarihi binaları ile birçok fantastik evrenin çekimlerinde rol oynayan İngiltere’nin Rings of Power’de hangi mekanlarının kullanılacağı ise hayranlar tarafından merakla bekleniyor.

Dizinin ikinci sezonunun neden İngiltere’de çekileceği hakkında bazı teoriler öne atıldı. Kimilerine göre; oyuncuların pandeminin sebep olduğu seyahat kısıtlamaları yüzünden ailelerini diledikleri zaman ziyaret edememesi olarak görülüyor. Yeni Zelanda hükümeti pandemi süresince olası bir vaka artışında ülkeye giriş ve çıkışı sınırlandırabiliyor. Ancak bu görüş pandeminin önemini kaybettiği bu dönemde pek kabul görmüyor.

Kimileri içinse; serinin yaratıcısı Tolkien’nin zihnindeki Orta Dünya’yı İngiltere’nin doğal güzelliklerinin daha doğru yansıtacağı düşüncesidir. 

Dilersen Yeni Zelanda’da hangi bölgelerin ve doğal güzelliklerin çekimler esnasında tercih edildiğine birlikte göz atalım.

1) Piha Plajı, Auckland

Piha Plajı, Auckland

Auckland, Yeni Zelanda’nın kuzeyinde bulunuyor. Volkanik bir araziye sahip olan ada, plajında bulunan siyah volkanik kumu ile ünlü.

Ayrıca adanın plajlarının yer aldığı noktada eşsiz falezler bulunuyor. Bu falezler adeta birer uçurum şeklindedir.

Adaya özgü bir bitki örtüsü bulunduğunu da eklemek gerekiyor. Dizide Galadriel ile Halbrand’ın geçtiği sahneler bu noktada çekilmiş.

Ada, sahip olduğu dalgalı denizinden dolayı birçok sörfçüyü de ağırlıyor. Bu dalgalı deniz Galadriel’in denizde bulunduğu sahneler için ideal bir ortam yarattı. 

2) Coromandel Yarımadası, Waikato

Coromandel Yarımadası, Waikato

Yeni Zelanda’nın kuzeyinde bulunan Coromandel Yarımadası, ülkenin en büyük yarımadalarının başında geliyor.

Maori dilinde uzun bir isme sahip olan Coromandel Yarımadası, Hauraki Körfezi’ne ve Moehau Dağı’na ev sahipliği yapıyor.

Ada, sahip olduğu doğal güzellikler ve eşsiz bitki örtüsü ile dikkat çekiyor. Moehau Dağı’nın bozulmamış eşsiz doğası dizinin yapımcıları tarafından bazı sahnelerin çekiminde tercih edildi. 

3) Mangaotaki Vadisi, Kuzey Adası

Mangaotaki Vadisi, Kuzey Adası

Mangaotaki Vadisi, hem Yüzüklerin Efendisi hem de Hobbit üçlemelerinde kullanılan çekim alanının başında yer alıyor.

Her iki filmde de kült sahnelere ev sahipliği yapan bu vadi, Güç Yüzükleri çekiminde de büyük rol oynuyor.

Adada bulunan kayaklıklar, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinde olduğu gibi Güç Yüzükleri serisinde de sıkça karşımıza çıkacak. 

4) Kahurangi Ulusal Parkı

Kahurangi Ulusal Parkı

Yeni Zelanda’nın en iyi bilinen milli parklarından biri olan Kahurangi, adını Yüzüklerin Efendisi ile duyurdu.

Büyük bir alanda bulunan bu milli park el değmemiş denebilecek doğal güzelliklere sahip. Her ne kadar el değmemiş bir görünüme sahip olsa da, parkın içerisinde birçok yürüyüş parkuru bulunuyor. Ayrıca parkı ziyarete gelen konuklar için rafting ve mağaracılık aktiviteleri de bulunuyor.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinden sonra Rings of Power dizi ekibini ağırlayan Kahurangi Ulusal Parkı, öncesinde olduğu gibi özel sahnelere ev sahipliği yaptı. 

5) Fjordland Ulusal Parkı

Fjordland Ulusal Parkı

Yeni Zelanda’nın güneyinde yer alan Fjorland Ulusal Parkı, ülkenin en büyük milli parkı olma ünvanına sahip.

Hobbit serisindeki Misty Mountains bu parka bulunan Kidd Dağıdır. Güç Yüzükleri serisinde de bu dağ farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu dağın eşsiz manzarası Yüzüklerin Efendisi dışında birçok filmde de karşımıza çıkıyor. 

Ayrıca parkın içinde bulunan Manapouri Kasabası da yine filmlerde olduğu gibi dizide de bazı sahnelere ev sahipliği yapacak. 

6) Otago Bölgesi

Otago Bölgesi

Güney’de yer alan Otago, Güç Yüzükleri dizi ekibi tarafından yakın mercek altına alınmış.

Eşsiz yeşil alanlara sahip bu bölgede dizinin yapımcıları bir dizi keşif yaptı. Ancak resmi olarak dizinin hangi bölümlerinin burada çekildiği bilinmiyor.

Tolkien’in kitapları üzerinden tahmin yürüten dizinin fanları bu bölgenin Enedwaith toprakları olduğunu düşünüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız