2023 Yılı Resmi Tatillerini İnceleyin, İzinlerinizi Şimdiden Planlayın! Yılbaşı Ne Zaman? Sömestr Ne Zaman?

0
37618

Tatiller, zaman zaman bunaldığımız zaman zaman da yorgunluktan bitap düştüğümüz iş ve okul hayatlarımızda kaybettiğimiz enerjimizi toplayabileceğimiz yegane mola duraklarının başında geliyor. Özellikle yıllık izne ve okul tatiline uzun bir süre varsa bu noktada yardımımıza resmi tatiller koşuyor.

Gerek kısa gerek uzun olsun resmi tatiller turizm sektörü için de oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle hafta sonları ile birleşen resmi tatiller hem turizm sektörünü canlandırıyor hem de çalışanlar ve öğrenciler için adeta bir can simidi görevi görüyor. Bazı tatiller kısa bir yıllık izin imkanı sunarken bazı tatiller yalnızca bir günlük bir nefes alma imkanı veriyor. 

Resmi tatiller yılbaşı, bayram gibi genel geçer günleri kapsamanın yanı sıra ülkenin milli bayram günlerini de kapsıyor. Öyleyse gelin şimdi 2023’teki tatillerinizi birlikte planlayalım.

2022-2023 Akademik Takvim Tatilleri yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

2023-resmi-tatil-günleri-ins-1 2023-resmi-tatil-günleri-ins-1

1 Ocak Yılbaşı Tatili (2 Gün – Hafta Sonu Tatili)

2022’nin son aylarını yaşadığımız şu günlerde hepimizin aklında o heyecan dolu geri sayımı ne zaman yapacağımız sorusu şekillenmeye başladı. İzin verin o soruyu sizler için biz dile getirelim: ‘‘1 Ocak yılbaşı tatili hangi güne denk geliyor?’’

Bu sorunun cevabını duyduğunuz zaman biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bazı yıllar yeni yıla dinlenmiş olarak girebilmenize imkan tanıyan yılbaşı tatili bu sene Pazar gününe denk geliyor.

Ancak endişelenmeyin. Çünkü Cumartesi gününü de sayarsanız elinizde hala küçük bir şehir dışı kaçamağı yapabileceğiniz bir tatil fırsatı bulunuyor. Şehir içinde veya şehrinize kısa sürüş mesafesindeki noktalarla mini bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. 

Ramazan Bayramı ve Arifesi (21/23 Nisan – 3 Günlük Hafta Sonu Tatili)

Ramazan ayı ülkemiz için manevi değeri yüksek olan önemli aylarından birisi. Geçtiğimiz yıl hafta içine denk gelen ve hafta sonu ile birleşerek patronundan çalışanına kadar herkesin yüzünü güldüren Ramazan Bayramı bu sene hafta sonuna denk geliyor.

21 Nisan Cuma günü başlayan bayram, 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Perşembe gününe denk gelen bayram arifesinin de yarım gün tatil olduğunu belirtmekte fayda var. Yani bayramdan önceki Perşembe yarım günlük izin alarak 4 günlük bir bayram tatili yapabilirsiniz.

Bu şekilde Ramazan Bayramı’nda farklı şehirlerde bulunan sevdiklerinizi görmeye gidebilir ya da ailenizle birlikte Akdeniz sahillerinde denize, kuma ve güneşe doyabileceğiniz bir tatile çıkabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (2 Gün – Hafta Sonu Tatili)

Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan etmiş olduğu bu özel gün, 2023 senesinde Pazar’a denk geliyor. Ancak önümüzdeki yıl 23 Nisan aynı zamanda Ramazan Bayramı’nın son günü olan Pazar günü kutlanacak.

23 Nisan’ı Ramazan Bayramı içinde yaptığınız plana dahil edebilir, o gün çocuklarınızla keyifli bir gün geçirebilirsiniz. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (3 Gün – Hafta Sonu Tatili)

Her sene Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan ve tüm emekçiler için yazın müjdecisi olan 1 Mayıs bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. 

Bahar ayının gelişi ile kısa süreli bir gezi düşünüyorsanız, doğanın uyandığı yani bahar ayının ihtişamını görebileceğiniz noktalar ideal olacaktır. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (3 Gün – Hafta Sonu Tatili)

Kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi kurtarmak için Samsun’a adım attığı bu önemli gün ise 2023’te Cuma’ya denk geliyor.

Bu üç günlük tatil, havanın ve denizlerin iyice ısınmaya başladığı bugünlerde kendisini Ege ve Akdeniz sahillerine atmak isteyenler için harika bir fırsatın kapısını aralıyor.

Fakat Mayıs ayının deniz tatili için erken olduğunu düşünüyorsanız bu üç günlük kısa tatili Mudanya, Safranbolu ve Kapadokya gibi yerlerde de geçirebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Kurban Bayramı ve Arifesi (9 Gün)

Kurban Bayramı genellikle 9 gün tatil ile biliniyor. Bu, ülkemizde yılı yoğun bir şekilde çalışarak ve okula giderek geçirenlerin yüzünü güldürecek bir gelenek haline geldi.

Kurban Bayramı ülke genelinde en büyük hareketlenmenin yaşandığı dönemler arasında liste başını çekiyor. Özellikle uzun mesafe tatilleri bu dönemde sıkça planlanıyor.

Ancak 2023 Kurban Bayramı’nın 9 günlük bir tatil olup olmayacağı gizemini koruyor. Çarşamba günü başlayacak Kurban Bayramı’nın arife günü ise 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Bu ihtimal bayramın 9 günlük bir tatil olacağını şimdiden tatil severlere düşündürtüyor. 

Bayram ise 28 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında.

9 günlük Kurban Bayramı tatili için erken rezervasyon otelleri oldukça revaçta oluyor. Siz de Ege ve Akdeniz’de bulunan bu otelleri tatiliniz için değerlendirebilirsiniz. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü (2 Gün – Hafta Sonu)

Ülkemizde Demokrasi Bayramı olarak kutlanan 15 Temmuz, 2023’te Cumartesi gününe denk gelen bir diğer resmi bayram.

Yaz günü kısa süreli aktivitelerden hoşlananlar için yakın noktalar iyi bir tercih olabilir. Örneğin; şehrinizin etrafındaki bir kamp alanını tercih edebilir veya günü birlik denize gidebilirsiniz. 

30 Ağustos Zafer Bayramı (5 Gün)

Kurtuluş Savaşı’nın 1 asır önce nihayete erdiği bu gün ülkemizde her sene “Zafer Bayramı” olarak kutlanıyor. Kimisi için cıvıl cıvıl geçen yaz aylarının son günlerini parkları ve bahçeleri gezerek değerlendirme fırsatı sunan bu bayram “marifetli” olanlar için güzel bir tatilin kapılarını aralayabilir.

Şöyle ki; 2023’te Çarşamba gününe denk gelen 30 Ağustos öncesinde veya sonrasında 2 gün izin kullanabilenler güney sahilleri başta olmak üzere herhangi bir tatil beldesinde yapılacak 5 günlük bir tatille yaza veda edebilme şansına sahip olabilir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (2 Gün – Hafta Sonu Tatili)

Tıpkı resmi tatillerin kapısını aralayan yılbaşı tatilinde olduğu gibi 2023 senesinin son resmi tatili ne yazık ki Pazar gününe denk geliyor.

29 Ekim’in arifesi 28 Ekim’de ise devlet daireleri ve birçok kurum yarım gün çalışıyor. Ancak Cumartesi gününe denk gelen 28 Ekim, herhangi bir ek tatil imkanı sunmayacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız