Arabayla Ege Turu Nasıl Yapılır?

0
5009

Gelin bu yazımızda hep birlikte Türkiye’nin birbirinden güzel il ve ilçelerine ev sahipliği yapan Ege bölgesinde bir araba yolculuğuna çıkalım.

Hayal ettiğimiz gezi turu rotasını kafamızda oluşturalım ve yazın da ilk fırsatta bu hayalimizi gerçekleştirelim.

Doğal güzelliklerin harman olduğu Ege’nin yollarında eşsiz bir seyahat yaşamanız dileğiyle.  

Arabayla Ege Turu Nasıl Yapılır?

Gezi Turu Rotanızı Belirleyin

Arabayla Ege turuna çıkmadan önce yapmanız gereken ilk şey gezmek istediğiniz yerleri kapsayan güzel bir gezi rotası belirlemek. Bu sayede yolda kafanız karışmadan planladığınız şekilde hareket edebilirsiniz. 

Seyahat rotaları, tatil süresine ve anlayışına göre kişiden kişiye değişebiliyor. Hatta normalde nerede yaşadığınız da tura nereden başlayacağınız konusunda çok etkili oluyor. Örneğin İstanbul’da ikamet edenler Ege turuna kuzeyden başlamayı tercih ederken Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan biri ise tura güneyden başlıyor. Bu yüzden seyahat rotanız konusunda sizin için en uygun olan seçeneği değerlendirmenizi tavsiye ederiz. 

Ben bu yazıda gezilecek yerleri Kuzey Ege’den başlayan bir rota doğrultusunda yazdım ama sizin için daha uygunsa bu rotayı tersten de takip edebilirsiniz.

Gezilecek Yerleri Detaylıca Araştırın

Herkesin zevki ve gezi anlayışı birbirinden farklı olabiliyor. Ben Ege’de ziyaret edeceğiniz yerler hakkında yukarıda biraz bilgi vermeye çalıştım ama sizler de yola çıkmadan gezmeyi planladığınız yerler hakkında detaylı bir araştırma yapın.

Bu şekilde yolunuz üzerinde çok hoşunuza gideceğini düşündüğünüz şeyleri kaçırmadan seyahat edebilirsiniz.

Konaklama Planınızı Yapın

Ege kıyıları henüz Akdeniz kadar oteller tarafından ticarileştirilmediği için burada birbirinden farklı konaklama seçenekleriniz bulunuyor.

Butik otellerde konaklayabileceğiniz gibi hoşunuza giden yerlerde kamp da yapabilirsiniz. Burada önemli olan nokta size uygun olan seçeneği belirleyip ona göre hareket etmek.

Mesela butik otelde konaklamak isterseniz otelde herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için önceden rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır.

Eğer tercihinizi kamp yapmaktan yana kullanmayı düşünüyorsanız da kamp çantanızı önceden hazırlayıp kamp yerlerini araştırmanızı öneririm.

Yerel Lezzetleri Mutlaka Deneyin

Ege kıyısı sahip olduğu muhteşem yerler dışında harika lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Bu sağlıklı zeytinyağlı yemekler bir yandan midenizde bayram etkisi yaratırken diğer yandan da ömrünüzü uzatıyor. 

Sizler de seyahat deneyiminizi daha güzel bir hale getirmek isterseniz araba turunuz esnasında acıkıp mola verdiğinizde mutlaka bu yerel lezzetleri deneyin.

Kabak çiçeği dolması, börülce, turp otu salatası, zeytinyağlı fava, şevketi bostan ve otlu börek hafif lezzetler arasında kendini gösterirken ben etsiz yapamam diyenler için de İzmir köfte ve çökertme kebabı seçenekleri bulunuyor. 

Rotanızda yer alan Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla gibi şehirlerde deneyebileceğiz lezzetler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz blog yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Arabayla Ege Turu Yaparken Görülmesi Gereken Yerler

Çanakkale

Çanakkale Saat Kulesi

O zaman Ege Denizi’nin en kuzeyinde yer alan Çanakkale ile gezimize başlayalım. Bu etkileyici şehir hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile sizleri mest edecek.

Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de yazılmış olan destan ile akıllarımızdan çıkmayan kahraman şehirde uğramanız gereken ilk yer Gelibolu Yarımadası Milli Parkı.

Sizler için hazırlamış olduğumuz Çanakkale Gezi Rehberi‘nden faydalanarak şehirdeki gezi rotanızı ve yapacağınız şeyleri belirleyebilirsiniz.

Tarihi yerleri gezmeye meraklıysanız Çanakkale’ye gelmişken ülkemizin değerli hazinelerinden birisi olan Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi’ni mutlaka gezin.

Konu hakkında detaylı bilgi için “Çanakkale Troya Müzesi Nerede?” isimli blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Behramkale de Çanakkale deyince akla gelen yerlerin başında geliyor. Antik dönemdeki ismi Assos olan bu güzel yer Edremit Körfezi’nin kuzey kıyısında bulunuyor. Kaz Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan bu yerleşim yeri hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri ile sizleri büyüleyecek.

Bölge hakkında ayrıntılı bilgiler içeren gezi rehberimize mutlaka göz atın: Assos’ta Gezilecek Yerler

Balıkesir

Balıkesir’de İklim, Ne Zaman Gidilir?

Çanakkale’den Balıkesir’e doğru yol alırken Ege’nin güzellikleri aklımızı başımızdan almaya devam ediyor. Yolun hararetini atıp serinlemek isteyenler kendilerini Balıkesir’in mavi bayraklı plajlarına atabilirler.

Her özelliği ile bir güzellikler şehri olan Balıkesir’de gezilecek yerler için ilgili blog yazımızı mutlaka okuyun.

Ziyaretçilerine keyifli gezi deneyimleri yaşatan Balıkesir’de Ayvalık ve Cunda (Alibey) Adası arasında tekne turları yapılıyor. Eğer sizler de arabadan çıkıp biraz deniz havası almak isterseniz bu tekne gezilerine katılabilirsiniz.

Bu yerler dışında Erdek ve Edremit gibi cennet güzelliğindeki ilçelere sahip olan Balıkesir’den ayrılmak istemeyeceksiniz.

İzmir

Çeşme, İzmir

Sıra geldi güzel İzmir’e. Öncelikle şehir merkezini keşfetmenizde fayda var. İzmir’in antik kentlerini ve sevimli köylerini ziyaret ederek kültür turizmi yapabileceğiniz İzmir, plajları ve koyları ile de deniz tatili yapma fırsatı sunuyor.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti yol üzerinde mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Şehirde hareketli bir tatil yapmak isteyenler Çeşme ve Alaçatı’yı, biraz kafa dinlemek isteyenler ise Urla’yı tercih edebilir. 

Aydın 

Kuşadası-Aydın

Diğer Ege şehirleri gibi Aydın da hem deniz turizmi hem de kültür turizmi yapmanızı sağlayacak.

Aydın’da gezmeniz gereken yerler hakkında ayrıntılı bilgi almak için blog yazımıza göz atabilirsiniz: Aydın’da Gezilecek Yerler

Aydın’da yeşil ve mavinin aşkını görmek isteyenler Kuşadası ve Dilek Yarımadası Milli Parkı’nı gezi rotasına eklesinler.

Aphrodisias Antik Kenti ise tarih meraklılarının mutlaka uğraması gereken bir yer. 1958 yılında Ara Güler’in keşfettiği bu kent hala sapasağlam duran kalıntıları ile insanı zamanda bir yolculuğa çıkarıyor.

Muğla

Bodrum Muğla

Güzel isimli şehir Aydın’ı arkamızda bırakırken Ege’de son durağımız Muğla oluyor.

Yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan muazzam şehir Muğla’yı Bodrum, Akyaka, Marmaris, Datça, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye rotasını izleyerek gezebilirsiniz. Emin olun ki Muğla’nın her ilçesinde sizleri ayrı bir güzellik bekliyor.

Yol üzerinde Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı ve Ölüdeniz’de yer alan Kelebekler Vadisi’ne uğramayı unutmayın. Yamaç paraşütü yapmayı seviyorsanız kendinizi Babadağ’ın yükseklerinden bırakıp Ölüdeniz’in deniz ve orman manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.


Dantel gibi işlenmiş olan ege kıyılarını arabanızla gezerken sevdiklerinizle beraber muhteşem zamanlar geçirmeniz dileğiyle.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız