Avrupa’nın En İyi 15 Kayak Merkezi

0
4224

Eylül’ün gelmesiyle birlikte yaz tatilleri de yavaş yavaş sona eriyor. Birçok kişi kış tatili için şimdiden araştırmalara başlamış olmalı.

İyi bir kış tatili çoğu zaman kayak sporuyla iç içe olacak şekilde planlanır. Bir yandan kayak sporu ile karın tadını çıkarırken öte yandan bütün bir yılın hengamesine “soğuk” da olsa bir ara vermek için size en uygun aile kayak merkezlerini araştırmalısınız

Avrupa, dünyanın en iyi kayak merkezlerini arayan kayakçıların bir numaralı hedefidir. Hemen hemen her kalite standardında Avrupa’da kayak merkezi bulmak mümkündür.

Bazı tatil köyleri küçük bütçeler için idealdir. Lüks imkanlar sunan tesislerin sayısı da çoktur. İdeal kayak merkezini seçerken ayıracağınız bütçenin yanı sıra kayak sporundaki seviyenizi de göz önüne almalısınız. Bazı tesisler verdikleri kaliteli kayak eğitimiyle, bazıları ise gelişmiş altyapılarıyla öne çıkar. Bazıları yeni başlayanlar için mükemmeldir, bazıları ise snowboard meraklıları için uygundur.

Her tesisin kuşkusuz kendine has bir özelliği var. Eğer ailenizle birlikte kış tatili için gidecekseniz hangi merkezin sizin için uygun olacağınızı bilmek ilk bakışta mümkün olmayabilir.

Hem çocuklar hem de ebeveynler için çok iyi imkanlar sunan çeşitli kayak merkezlerini aşağıda bulabilirsiniz.

İster başlangıç, orta veya profesyonel bir kayakçı olun, ister sadece sağlıklı yaşam merkezinde dinlenin, biraz alışveriş yapın ya da iyi bir restoranın tadını çıkarın, bu resortlar, Avrupa’daki bir kış tatili için uygun fiyatlarla, genç ve yaşlılar için en iyisini sunar. Aileler için en iyi kayak merkezlerini keşfedin ve konaklamanızı garantili en iyi fiyatla yapın. Sizin için Avrupa’nın en iyi ve en ucuz aile kayak merkezlerini seçtik.

Merkezlerin bulunduğu şehirlere ya da yakın merkezlere İstanbul’dan kalkan uçak seferleri ile ulaşabilirsiniz.

1) Avoriaz, Fransa

Avoriaz, Fransa

Avoriaz, aileler için ayrıcalıklı bir merkez olarak bilinir. Tesis, ailelerin ihtiyaçlarını karşılama konusundaki özel hassasiyeti sebebiyle World Snow Awards’a layık görülmüştür.

Avoriaz ayrıca, 1975’ten beri çocukları ağırlayan ve onlara kayak yapmayı öğreten “Çocuk Köyü”ne ev sahipliği yapmaktadır. Bu köyde çocuklara özel eğitimler verilir, yine çocukların hoş vakit geçirmesi için günün farklı saatlerinde renkli etkinlikler düzenlenir. Böylece çocuklarınız için kış tatili unutulmaz hatıralarla dolu bir maceraya dönüşür.

Avoriaz, Fransa

Avoriaz bunun yanı sıra, 5 yaşın altındaki çocuklar için ücretsiz kayak kartları ve çocuklar için özel olarak tasarlanmış Kids Parkway gibi kaliteli hizmetler sunmaktadır.

Avoriaz’da bulunan kayak merkezini öne çıkaran bir başka özellik de altyapıyı geliştirme konusunda yönetiminin gösterdiği kararlılıktır. Bu tesis yıllardır konukların konforu için yaptığı ekstra yatırımlarla dikkat çekmektedir. Hemen hemen her sezonda tesisin bünyesinde yeni altyapı yatırımları görmek mümkündür. Bu durum, konukların da hem ilgisini çekiyor hem de tesisi ayrıcalıklı bir konuma yükseltiyor.

Avoriaz, Fransa

Konaklamanızı Avoriaz’da garantili en iyi fiyatla yapabilir ve ailenizle unutulmaz bir kış tatili geçirin. Tesis çocuklar için ekstra indirim sunan paketlere sahiptir. Ayrıca erken rezervasyon ile uygun fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz.

2) Alpe d’Huez, Fransa

Alpe d'Huez Fransa

Avrupa’da en iyi aile kayak merkezlerinin önemli bir bölümü Fransa’da yer alıyor.

Avoriaz gibi Alpe d’Huez de ailelere özel hizmet sunan ünlü bir kayak merkezidir. Ekipler burada harika bir iş çıkarıyor: gençler ve yaşlılar için mükemmel bir altyapı, kaliteli konaklama, eğlenceli aktiviteler sunuluyor.

Alpe d'Huez Fransa

Ayrıca yıl boyunca birçok etkinlik gerçekleşiyor. Bu etkinlikler arasında çocuklara özel eğlence ve kayak eğitim faaliyetleri de bulunuyor.

Bu kayak merkezi, gezginlerin favorileri arasında yer alıyor.

Alpe d'Huez Fransa

3300 metre rakıma sahip 250 kilometre uzunluğundaki kayak pistinin içinde 63 asansör bulunuyor. Yüksek rakımı sebebiyle tesiste kayak sezonu altı ayı aşkın sürüyor.

Ayrıca gelişmiş altyapısı sayesinde arazi içinde ulaşım da kolaylıkla sağlanıyor. Bu durum, özellikle yeni başlayan kayakçılar için önemli bir avantaj. Bu şekilde, yeni eğitim almayan başlayan kayak tutkunları farklı parkurlarda tecrübe kazanabiliyor.

Asansörler sayesinde pistin içinde ulaşım çok daha kolay ve pratik hale geliyor. Bu durum, aileler için önemli bir etken. Çünkü çocuklarla pistin içinde bir yerden bir yere güvenli biçimde ulaşmak çoğu zaman zor olabiliyor.

Alpe d'Huez Fransa

Ancak Alpe d’Huez tesisinde bulunan gelişmiş altyapı, ailelerin tesis içi ulaşımı düşünmeden yalnızca karın keyfini çıkarmasına imkan veriyor.

Siz de Fransa’nın bu popüler tesisinde ailenizle birlikte eşsiz bir kar tatili yapabilir, kayak sporuyla tanışabilirsiniz.

3) Val Thorens, Fransa

Val Thorens, Fransa

Val Thorens, muhtemelen birçok açıdan Avrupa’nın en iyi kayak merkezidir. “Les Trois Vallées” (Üç Vadi) bölgesinde yer alan bu kayak merkezi, 600 km’den fazla yamaç ve 140’tan fazla asansör ve dünyanın en büyük kayak alanlarından birini sunmaktadır.

Val Thorens çocuklar ve yetişkinler için çok çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Her seviyede kayak dersleri, çocuklar için eğlenceli etkinlikler, geniş alışveriş olanakları, kaliteli restoranlar, dinlenme ve boş zaman etkinlikleri ve daha birçok etken, tesisi hem Fransa’nın hem de Avrupa’nın en iyileri arasına taşıyor.

Val Thorens ideal bir kayak merkezi için gerekli tüm malzemelere sahiptir: Yeni başlayanlardan gelişmiş profesyonellere kadar her seviye için mükemmeldir. Ayrıca küçük, uygun fiyatlı apartmanlardan Pashmina le Refuge gibi muhteşem otellere kadar çok geniş bir konaklama ağına sahiptir.

Val Thorens Kayak Merkezi, Fransa

Görkemli yamaçlar üzerinde kurulu oteller, sıra dışı ve büyüleyici doğal güzellikler sunar. Gezginler için Val Thorens yalnızca bir kayak merkezi değil aynı zamanda keşfedilmeye açık bir doğa harikasıdır.

Burada ailenizle birlikte unutulmaz bir kış tatili yapabilirsiniz. Kayak sporunu hiç bilmiyor olsanız dahi uzman eğitmenlerin eşliğinde farklı dallarda kayak dersleri alabilirsiniz.

4) Courchevel, Fransa

Courchevel Kayak Merkezi, Fransa

Courchevel, Val Thorens gibi, Avrupa’nın en büyük kayak alanını oluşturan Les Trois Vallées (Üç Vadi) bölgesinde yer alır. Burada bulunan tesislerin tümü, dünyaca ünlüdür.

Üç Vadi, adından da anlaşılacağı üzere birbirine paralel üç ayrı vadiden oluşur ve engebeli – yüksek yapısı sebebiyle kayak sporu için elverişlidir.

150 kilometrelik yamaçta ulaşım tesise ait 60 adet teleferikten sağlanır. Tesis içinde birbirine bağlanmış toplam 600 kilometrelik kayak pisti ve dört buzul yer alır.

Alanın tamamı 2.500 metrelik rakıma ulaşan 10 zirveye yayılmıştır. Bu mükemmel istatistiklere, tatil yerlerinin yıllık dört metre kar yağışı aldığı bilgisini de ekleyin: Karşınızda mükemmel Courchevel!

Courchevel, Fransa

Courchevel tesisi hem yeni başlayanlar hem orta düzeyde olanlar hem de profesyonel kayakçılar için ayrı alanlara sahiptir. Bununla birlikte, snowboard meraklıları için de araziler bulunur. Courchevel’in pistlerinin yaklaşık dörtte biri yeni başlayanlar için ve üçte biri de orta seviye profesyoneller için ayrılmıştır. Ücretsiz telesiyej acemi kayakçılara hizmet eder.

Tesiste ayrıca yeni başlayanlar için kayak eğitimleri uzman eğitmenler eşliğinde verilir. Courchevel tesisinde kayak sporunu güvenli bir şekilde yapabilmeniz için tüm önlemler alınmıştır. Kayak yaparken GPS sistemi sayesinde konumunuzu paylaşabilir, herhangi bir problem olması durumunda profesyonel yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Courchevel lüks konaklama ünitelerinin yanı sıra göz alıcı kayak pisti sahnesi ve neredeyse bir düzine Michelin yıldıza sahip olan restoranının kaliteli yemekleriyle ünlüdür. Burada, günün yorgunluğunu Fransız mutfağından çeşitli lezzetler eşliğinde atabilir, ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kış tatilinizde kayak ve eğlenceyi bir arada yaşamak isterseniz Courchevel Fransa’daki en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak uygun fiyata konaklama imkanı yakalayabilirsiniz.

5) Zermatt, İsviçre

Zermatt, İsviçre

Kayak sporunda hem profesyonel sporcuların yetişmesi hem de turistik tesisler anlamında İsviçre dünya çapında lider bir konumdadır. Ülkede baştan başa uzanan Alp dağları, kayak sporunun modern ölçekte gelişiminde de etkin rol oynamıştır.

İsviçre’nin en büyük kayak pistlerinden birine sahip olan Zermatt, 3900 metreye ulaşan rakımıyla dünyanın en etkileyici kayak merkezlerinden biridir. Efsanevi Alpler’in en yüksek noktalarından birinde konumlanan tesis, profesyonel kayakçıların da uğrak noktaları arasındadır.

Zermatt, bazıları köyün sonunda sona eren uzun koşu parkurları ile ünlüdür. Köy yerleşimleriyle iç içe olması tesisi özel kılan bir başka unsurdur. Dünyanın en yüksek 3S teleferiği, iki buçuk yıla yakın süren inşaat çalışmalarının ardından bu sezonun başında açılmıştır ve hizmet vermeye devam etmektedir.

Matterhorn Glacier Ride, yıl boyunca kayak yapmak için saatte 2.000 kayakçıyı 3.883 metre yükseklikte, buzullara taşır. Kayakçılar bu büyük alanda daha güvenli kayak yapabilmek için gelişmiş GPS sistemini kullanır. Bu sistem, konumlar arasında güvenli bir şekilde yönlendirme sağlayan bir mobil uygulama ile çalışır.

Zermatt İsviçre

Daha az deneyimli kayakçılar için Sunnegga fünikülerinin tepesindeki Wolli’s Park, aynı muhteşem manzaraya sahip daha yumuşak bir arazi sunar. Matterhorn’un güney yüzü İtalya’dadır ve deneyimli kayakçılar Theodul Geçidi üzerinden aşağıya kayıp İtalyan topraklarına girerek her iki ülkede de kayak yapabilir.

Zermatt’da aileler için de özel hazırlıklar yapılır. Öncelikle, çocukların kayak eğitimi için deneyimli eğitmenler hazırdır. Ayrıca hem gündüz hem de akşam saatlerinde çeşitli etkinliklerle çocukların kayak sporuna ilgi duyması sağlanır. Bu sırada siz de eşinizle birlikte meşhur Alpler’in keyfini çıkarabilirsiniz.

6) Saas-Fee, İsviçre

Saas-Fee, İsviçre

Kış tatilinde Saas-Fee kayak merkezine gitmek kendiniz ve aileniz için en iyi seçeneklerden biridir. Çocuklar ve gençler yüzlerce kilometrelik pisti gördüklerinde size teşekkür edecektir.

Saas-Fee Kayak Merkezi İsviçre

Onlarca iç ve dış mekan aktivitesinin yer aldığı Saas-Fee tesisinde her yaş için özel kayak dersleri bulunur. Günün tamamını kara doyarak geçirebilir, gecenizi ise tematik eğlencelerle süsleyebilirsiniz. Saas-Fee bu açıdan yalnızca gündüz değil gece de sınırsız eğlence imkanı sunuyor.

Saas-Fee Avrupa’daki kayak merkezleri arasında “aile yerleri” olarak gösterilen tesisler arasındadır. Bu adda özel bir lisansa da sahiptir.

Saas-Fee Kayak Merkezi, İsviçre

İsviçre Alplerinde benzersiz bir kış tatili yaparken ailenizle birlikte gönlünüzce eğlenmek istiyorsanız Saas-Fee doğru bir tercih olacaktır.

7) Mayrhofen-Ahorn, Avusturya

Mayrhofen-Ahorn Avusturya

Çocuklar, gençler ve yetişkinler için Avusturya’nın en meşhur kayak merkezi olan Mayrhofen-Ahorn, 130 km’yi aşan yamaçları ile kış tatili için ideal bir seçenektir.

Genç ve yaşlılar için özel kapalı ve açık havuzlara sahip bir eğlence parkı tesisin içinde yer alır.

Doğal hayatın kalbinde konumlanan tesiste düzenlenen etkinlikler de konuma uygun şekilde sıra dışıdır. Çocuklarınızla birlikte av gösterilerine katılabilir, Ahorn Sinnespfad Patikası’nda maceracı kaçamaklara çıkabilirsiniz!

8) Montgenèvre, Fransa

Montgenèvre Kayak Merkezi, Fransa

Fransa’nın en eski kayak merkezlerinden biri olan Montgenèvre, tarihi ile de ilgi çekicidir. Tesisin sahip olduğu mimari de bu kimliğine uygundur. Burada kendinizi Ortaçağ’da hissedebilir, ailenizle birlikte ilginç bir kış tatili deneyimi yaşayabilirsiniz.

İtalyan sınırına sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan tesis, aileler tarafından sıkça tercih edilir. 400 kilometreyi aşkın yamacında kayak yapabilirsiniz.

Kayak sporunu daha önce hiç yapmamış olsanız dahi tesisin kayak okulunda farklı seviyelerde verilen derslere çocuklarınızla birlikte katılabilirsiniz.

Montgenèvre, Fransa

Montgenèvre’ye olan yoğun ilgi muhtemelen çocuklar için yapılan birçok aktiviteden, kayak okulunun kalitesinden ve aynı zamanda uygun fiyatlardan kaynaklanıyor.

Siz de Fransa – İtalya sınırında ailenizle birlikte muhteşem bir kayak tatili için burayı tercih edebilirsiniz

9) Val d’Isere, Fransa

Val-d'Isere Fransa

Fransa’nın bir başka ünlü kayak merkezi de 3000 metre rakımlı zirvelerde konumlanan ve yüjksek bir vadiye bakan Val d’Isere tesisidir. 150’den fazla teleferikle ulaşım sağlanan 300 kilometrelik kayak alanı her yıl binlerce kayak tutkununu ağırlar.

3.000 metrelik zirvelerle çevrili yüksek bir vadiyi paylaşan Val d’Isère ve komşu Tignes, 150’den fazla teleferik tarafından sunulan 300 kilometrelik kayak alanı sunmaktadır.

Bölge, Val d’Isère’nin yerlisi olan Olimpiyat altın madalya sahibi Jean-Claude Killy’ye nispetle Espace Killy adını taşıyor.

Tesisin konumlandığı sahanın en alçak arazisi dahi 1,550 metre yüksekliktedir. En yüksek konum ise 3.450 metreye kadar ulaşır. Bu durum, kayak sezonunun Mayıs’a kadar sürmesini sağlar, çünkü yüksek arazilerde kar kalınlığı bu aya kadar istenilen düzeyde kalır. Öyle ki, bu yüksek alanlarda haziran sonuna kadar dahi kayak yapılabilmektedir.

Val-d'Isere Kayak Merkezi Fransa

Çocuklar ve yeni başlayanlar için özel araziler ayrılmıştır. Gençler “kapalı sihirli halı asansörleri”ni kullanarak kendilerine ayrılan hafif eğimli yamaçlara ulaşabilir. Kayak eğitimleri buradaki uygun sahada yapılır.

Tesiste yer alan teleferikler “kayakçı dostu” olarak adlandırılır çünkü çok geniş bir sahada oldukça kolay ve pratik biçimde ulaşım sağlar.

Tesis çevresinde yer alan çok sayıda otel ve restoran, tatilinizi en güzel şekilde geçirmeniz için hazırdır. Burada benzersiz bir kayak deneyimi yaşayabileceğiniz gibi ailenizle de hoşça vakit geçirebilirsiniz.

10) Cortina d’Ampezzo, İtalya

Cortina d'Ampezzo, İtalya

İtalyan Dolomitesinin en yükseği Cinque Torri’nin beş pürüzlü zirvesi, şık Cortina D’Ampezzo kasabası yakınlarında güzel bir ortam ve muhteşem kayak arazisi sunmaktadır.

Cortina d’Ampezzo, 1956 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptıktan sonra büyük üne kavuştu. Şimdi geniş bir müşteri kitlesine sahip olan merkez, favori Avrupa kayak merkezlerinden bekleyebileceğiniz şık mağazalara ve eğlence mekanlarına sahiptir.

Cortina’da yüksek rakımlı bölgelerde kayak yapmak bazı durumlarda zorlayıcı olabilir. Buralar daha çok orta ve üst düzey kayakçılar için uygundur. Ancak yeni başlayanlar ve orta seviye kayakçılar için de geniş alanlar mevcuttur.

Yokuş aşağı kayak yapmanın yanı sıra Cortina, kilometrelerce doğal kayak pistleri, kızak pisti ve buz patencileri için bir olimpik pist sunmaktadır.

Cortina d'Ampezzo, İtalya

Patikalar ve asansörler, Marmolada Buzulu dahil olmak üzere yaklaşık 400 kilometrelik alanı birbirine bağlar. Cortina d’Ampezzo’nun içinde bulunduğu alanın tamamı UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak tanınmıştır.

Etkileyici olimpik pistlerde kayak sporunu öğrenmek ya da becerilerinizi geliştirmek için Cortina d’Ampezzo’yu seçebilirsiniz. Burada hem spor hem de konaklama ve eğlence seçenekleri açısından çok sayıda alternatife sahip olacaksınız.

11) Chamonix, Fransa

Chamoix Kayak Merkezi Fransa

4.807 metrede Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan karla kaplı Mont Blanc’da Chamonix, farklı seviyedeki kayak tutkunları için ideal bir seçenektir. Chamonix, dünyanın en zorlu arazilerinden birine sahiptir. Ayrıca kış olimpiyatları ilk kez burada düzenlenmiştir.

Chamonix’in altı farklı kayak bölgesinden biri olan Grands Montets’te dünyanın en büyük yükseklik farkına sahip arazilere gidebilirsiniz.

Chamoix Fransa

Daha az deneyimli kayakçılar, muhteşem panoramik manzarasının yanı sıra farklı eğim seviyeleri ile Brévent – Flégère alanlarını beğeneceklerdir.

Yeni başlayanlar Balme – Vallorcine kayak bölgesinin yumuşak koşularının tadını çıkarabilir. Aileler içinse Domaine Skiable des Planards ve La Vormaine alanları, popüler eğitim tesisleriyle öne çıkmaktadır.

Chamoix Fransa

Chamonix bölgesinde yer alan tesislerde farklı beceri düzeyine sahip binlerce kayakçıyla birlikte kayak sporunun tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgede, ailenizle birlikte konaklayacağınız çok sayıda tesis bulunmaktadır.

12) St. Anton, Avusturya

St Anton Avusturya

Uzman kayakçılar, St Anton’ta yüksek zorluk seviyesine sahip pistleri tercih etmektedir. Bunlardan en uzun olanı 10 kilometre uzunluğunda ve 1347 metre yüksekliğindeki Valluga-St. Anton alanıdır. Fakat buradaki kırmızı işaretli pistler bile, diğer dağ merkezlerine göre çok daha üst seviyededir.

St. Anton, özellikle gelişmiş kayakçılara yönelik kabaca 200 off-pist seçenekleri ile tanınır. Bunlardan birçoğuna bir rehber nezaretinde gidilmesi gerekir.

Son yıllarda inşa edilen asansörler, St. Anton’u Flexen Geçidi’nin diğer tarafındaki kayak pistlerine bağlayarak, onu Arlberg’deki ana tatil yerleriyle birleştiriyor: Lech, St. Christoph, Zürs, Stuben ve diğerleri… Buradaki alanlarla birlikte toplamda kayak yapmak için konuklar 340 kilometrelik bir pist alanına sahip olmaktadır. Bunların hepsi bölgesel Arlberg asansör geçişine dahildir.

Siz ve aileniz kayak sporu konusunda deneyimli ise ve biraz da macera seviyorsanız St. Anton en iyi tercih olacaktır.

Bölgede, köyün hemen kenarındaki asansörlere binebilir, trafiğe kapalı geleneksel Tirol kır evlerini gezebilirsiniz.

Böylece kış tatilinize hem doğa hem de tarih gezintileri sıkıştırabilirsiniz. Avusturya’nın meşhur dağ köyleri, bu tatilde keşfedebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

13) Serre-Chevalier-Briançon, Fransa

Serre-Chevalier-Briançon, Fransa

Avrupa’daki en iyi ve en ucuz kayak merkezlerinden biri olmasının yanı sıra, Serre-Chevalier-Briançon mükemmel bir aile kayak merkezidir.

Aileler için kişiselleştirilmiş hizmetler sunmasının yanı sıra çocuklar için cazip fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Çocuklara özel düzenlenen etkinlikler, ailelerin burayı tercih etmesinde büyük rol oynuyor.

Serre-Chevalier-Briancon

Fransa’nın “çocuk – dostu” kayak merkezi Serre-Chevalier’de hem kayak eğitimi hem de kış tatili için uygun fırsatları en iyi fiyatlarla bulabilirsiniz.

14) Breuil-Cirvinia, İtalya

Breuil-Cirvinia, İtalya

Breuil-Cirvinia hem çocuklar hem de ebeveynler ve yaşlılar için ideal bir kayak merkezidir.

Tesiste bu grupların her biri için ayrı ayrı özel etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kayak merkezi, pistinin ve altyapılarının kalitesi ile de haklı bir üne sahiptir. Breuil Cirvinia tesisinde sevdiklerinizle birlikte harika bir kış tatili yapabilirsiniz.

Breuil-Cirvinia Kayak Merkezi, İtalya

Tesiste etkinliklerin yanı sıra çeşitli konaklama olanakları da mevcuttur. Farklı bütçe seçeneklerine göre tatilinizi planlayabilirsiniz.

15) Pila, İtalya

Pila, İtalya

Pila, Aosta vadisinin üzerinde oturan küçük ve orta ölçekli bir tesistir. Alan İtalya dışında az bilinir ancak birçok gezgin için “gizli bir mücevher”den farksızdır.

Burada bulunan kayak tesisi, görece az sayıda bekleme kuyruğuna ve iyi kayak için harika bir araziye sahiptir. Pila’daki koşuların büyük kısmı orta seviye kayakçılar için ayrılmıştır. Ancak yeni başlayanlar için de yeterli büyüklükte alan bulunur. Orta seviye ve uzman kayak tutkunları için Pila’nın üst yamaçlarında geniş açık araziler bulunur. Aşağı doğru keşfedilmeye açık oldukça güzel ağaçlık alanlara sahiptir.

Pila Kayak Merkezi, İtalya

Yamaçlarda konaklama amaca yönelik yapılmış daireler ve birkaç kaliteli restoran vardır. Pila beldesinin kendisi vadinin aşağısındaki bir kasabayla bağlantılıdır ve ikisini birbirine bağlayan bir yol vardır.

Bölgeye ailenizle birlikte geldiğinizde hem unutulmaz bir kayak tatili yapabilir hem de civardaki geleneksel İtalyan kasabalarında gezintiye çıkabilirsiniz.

Pila Kayak Merkezi, İtalya

Pila kesinlikle İtalya’daki en iyi aile dostu kayak merkezlerinden biridir. Tesis içinde yer alan Chacard Funpark eğlence merkezinde çocuklara özel etkinliklere katılabilir, 50 kilometreyi aşan pistlerinde kayak ya da snowboard yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız