Şehirden Kaçış: Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Gitmeniz İçin 6 Geçerli Sebep

0
351
Şehirden Kaçış: Ballıkayalar Tabiat Parkı'na Gitmeniz İçin 6 Geçerli Sebep
Şehirden Kaçış: Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Gitmeniz İçin 6 Geçerli Sebep

Muhteşem manzaralara ev sahipliği yapan Ballıkayalar, İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çekiyor. Doğaya yakın olmayı ve açık hava etkinliklerini sevenler için harika bir konum olan Ballıkayalar, macera dolu bir kaçamak yapmak isteyenlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Hem İstanbul’dan hem de Kocaeli gibi konumlardan çok kolay bir şekilde ulaşılabilen Ballıkayalar, 7’den 70’e herkesin keyifli vakit geçirebileceği bir lokasyon. Eğer siz de doğanın içine doğru seyahate çıkmak istiyorsanız, işte Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitmek için 6 geçerli sebep;

1) Muhteşem Bir Doğaya Şahitlik Edebilirsiniz

Muhteşem Bir Doğaya Şahitlik Edebilirsiniz

Ballıkayalar, eski yıllardan beri doğası ile dikkat çekiyor. Ballıkayalar Tabiat Parkı, yemyeşil manzarası ve tertemiz havası ile şehirden uzaklaşmak istiyorsanız tam size göre bir rota. Çeşit çeşit bitkilerden oluşan doğasının yanında Ballıkayalar, pek çok canlıya da ev sahipliği yapıyor. 

Ballıkayalar’a yaptığınız ziyaret boyunca atmaca, alaca karga, hüthüt tarla kuşu, bülbül kuşu, çakal, tilki, tavşan, domuz ve köstebek gibi çeşitli hayvanlar ile karşılaşabilirsiniz. Eskiden bu bölgede arı popülasyonu oldukça fazlaymış. Bölgenin adının Ballıkayalar olmasının sebebi de bu zaten. Fakat şu anda buraya ziyarete giden çoğu kişi neredeyse hiç arı görmediğini söylüyor. 

2) Kaya Tırmanışı ve Diğer Macera Sporlarını Deneyimleyebilirsiniz

Kaya Tırmanışı ve Diğer Macera Sporlarını Deneyimleyebilirsiniz
Kaya Tırmanışı ve Diğer Macera Sporlarını Deneyimleyebilirsiniz

Ballıkayalar size sadece bakabileceğiniz harika bir manzara sunmuyor. Bunun yanı sıra bölgede yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. Özellikle macera ve spor seviyorsanız burada dolu dolu vakit geçirebilir ve Ballıkayalar’dan unutulmaz anılar ile ayrılabilirsiniz. 

Ballıkayalar’da yapabileceğiniz aktiviteler arasında en yaygın ve en çok bilineni kaya tırmanışı. Burada kaya tırmanışı yapmanın en güzel yönü ise herhangi bir tecrübeniz olmasa dahi bu eğlenceli aktiviteyi deneyimleyebiliyor olmanız. Eğer profesyonel bir tırmanışçı değilseniz bir eğitmen eşliğinde kaya tırmanışı yapabiliyorsunuz. Zaten Ballıkayalar’da farklı seviyelere uygun pek çok tırmanış alanı da bulunuyor. Bu yüzden tecrübeli olun ya da olmayın burada tırmanış yapabilirsiniz. 

Ayrıca Ballıkayalar’da zaman zaman slackline da yapılıyor. Gerilmiş bir ipte dengede durma ve çeşitli hareketleri denemeyi içeren bu sporda güvenlik halatları kullanılarak güvenlik sağlanıyor. Macerayı doruklarda yaşamayı seviyorsanız ve slackline aktivitelerinin yapıldığı bir güne denk gelirseniz Ballıkayalar’da bu değişik ve cesaret gerektiren aktiviteyi de deneyebilirsiniz.  

İpucu: Ballıkayalar’da yaz aylarında dahi rahat bir şekilde kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Bunun nedeni ise Ballıkayalar’ın bir vadi olması. Bu sayede Ballıkayalar bölgesinde yaz aylarında bile gölgelik alanlar rahat bir şekilde bulunabiliyor ve tırmanış gibi aktiviteler yoğun sıcaktan etkilenmeden yapılabiliyor. 

3) Kamp İçin İdeal Bir Bölge

Kamp İçin İdeal Bir Bölge
Kamp İçin İdeal Bir Bölge

Ballıkayalar, çeşitli etkinliklerin yanı sıra sizlere kamp için de güzel bir alan sağlıyor. Şehirden çok da uzaklaşmadan kamp yapmak istiyorsanız, tercih edebileceğiniz yerlerden biri Ballıkayalar’da kamp için ayrılmış ücretli alanlar bulunuyor. Bu alanlarda kamp kurabilirsiniz. 

Bölgede kamp için çok detaylı olanaklar yok. Fakat tuvalet ve suya ulaşımınız kolay. Bunun yanı sıra kamp yaparken alanda ateş yakabiliyor ve mangal yapabiliyorsunuz. Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın hemen girişinde bulunan kamp alanında kamp yapacaksanız bilmeniz gereken önemli bir nokta bulunuyor. Bu alan sadece kamp için değil piknik için de ayrılmış bir alan olduğu için dönem dönem çok kalabalık olabiliyor. 

Eğer kalabalıktan uzak daha sakin bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız bölgenin daha iç kısımlarında kamp yapabilirsiniz. Fakat buralar kamp alanı olarak ayrılmadığı için tuvalet gibi olanaklar buralarda yok. Eğer kamp için gerekli bütün ekipmanlarınız yanınızda ise buralarda kamp yapabilirsiniz. 

İpucu: Ballıkayalar’da kamp yapmak için en ideal mevsim genelde ilkbahar ve sonbahar oluyor. Aşırı sıcakların olmadığı bu dönemlerde bölgede konaklamak daha kolay ve bölge yaz mevsimine göre daha sakin oluyor. 

4) Doğa Yürüyüşü ve Trekking Yapabilirsiniz

Doğa Yürüyüşü ve Trekking Yapabilirsiniz
Doğa Yürüyüşü ve Trekking Yapabilirsiniz

Doğa yürüyüşü ya da daha uzun süreli bir trekking deneyimlemek için keyifli bir bölge seçeneği olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, en zorlu yürüyüş rotaları arasında olmasa da keyifli bir yürüyüş rotası. Özellikle kısa kaçamaklar yapmak ve şehirden birkaç günlüğüne uzaklaşarak bir maceraya atılmak isterseniz burası sizin için oldukça uygun olabilir. 

Daha çok günübirlik yapılan doğa yürüyüşlerinin yanı sıra birkaç gün boyunca yapılan ve kamp yapmayı da içeren trekking için de uygun olan bölgeye gelirken hazırlıklı bir şekilde gelmenizi öneriyoruz. Yanınıza mutlaka doğa yürüyüşü için gerekli malzemelerin olduğu bir sırt çantası almalısınız. Böylece yürüyüş esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi yanınızda taşıyabilirsiniz. 

İpucu: Ballıkayalar’da doğa yürüyüşü ya da trekking yapmak için en uygun mevsim yaz ayları. Bu yüzden yaz mevsiminde doğa sporları yapabileceğiniz bir bölge arıyorsanız Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gelmeyi tercih edebilirsiniz. 

5) Keyifli Bir Piknik Etkinliği İçin Tercih Edebilirsiniz

Keyifli Bir Piknik Etkinliği İçin Tercih Edebilirsiniz
Keyifli Bir Piknik Etkinliği İçin Tercih Edebilirsiniz

Ballıkayalar’da keyifli vakit geçirmek istiyorsanız fakat uzun süreli konaklama yapmayı düşünmüyorsanız burada keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sabah erkenden yola çıkarak Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gelebilir, günün geri kalanında burada piknik yapabilirsiniz. 

Bölgede mangal yapabileceğiniz için yanınıza yiyecek malzemeler ve mangal için gerekli ekipmanlar almanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra bölgede piknik yaparken çeşitli oyunlar oynayabilir, yürüyüş yapabilir ve harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. Piknik alanlarının olduğu yerde tuvalet olduğu için Ballıkayalar’da bütün günü geçirmek oldukça kolay ve keyifli.  

İpucu: Piknik için Ballıkayalar’a gelmeyi planlıyorsanız, gün seçimini dikkatli yapmanızda fayda var. Çünkü bölge özellikle pazar günleri oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden eğer mümkünse daha keyifli bir piknik için farklı bir gün seçmenizi öneriyoruz. 

6) Harika Doğa Fotoğrafları Çekebilirsiniz

Harika Doğa Fotoğrafları Çekebilirsiniz
Harika Doğa Fotoğrafları Çekebilirsiniz

Artık hepimiz amatör olarak fotoğraf çekmekle uğraşıyoruz aslında. Sevdiklerimizin, kendimizin ve çevremizdeki her şeyin güzel fotoğraflarını çekmek en sevdiğimiz aktiviteler arasında bulunuyor. Eğer sizin için de bu geçerliyse Ballıkayalar’da hem sevdiklerinizin hem kendinizin hem de doğanın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. 

İster amatör ister profesyonel olarak fotoğraf çekin, Ballıkayalar etkileyici manzaraları ile ortaya çok güzel fotoğraflar çıkmasını sağlayacak. Bu yüzden eğer fotoğraf makineniz varsa kesinlikle yanınıza almanızı öneriyoruz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı Nerede?

Ballıkayalar Tabiat Parkı Nerede?
Ballıkayalar Tabiat Parkı Nerede?

Ballıkayalar Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Tavşanlar Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’un Avrupa Yakası’na yaklaşık 67 km uzaklıkta konumlanıyor. Ballıkayalar, Gebze’ye 10 km , Kocaeli’ne ise 50 km uzaklıkta konumlanıyor. 

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?
Ballıkayalar Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Ballıkayalar Tabiat Parkı’na İstanbul’dan gidecekseniz  İstanbul – İzmit istikametinde D – 100 kara yolunu kullanabilirsiniz. Gebze’yi geçtikten sonra Tavşan Köyü tabelasını takip ederek köyün 1 km ilerisinde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na ulaşabilirsiniz. 

İstanbul’dan Ballıkayalar Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile gelmek için tren ya da otobüs seçeneklerinden birini değerlendirebilirsiniz. Tren ile seyahat etmeyi planlıyorsanız Pendik’ten hızlı trene binmeniz ve 1 durak sonra inebilirsiniz. Bunun yanı sıra Gebze otobüslerine binerek Gebze otogara gidebilirsiniz. Hangi ulaşım aracını kullanırsanız kullanın indikten sonra Gebze merkezde bulunan Mopaş’ın arka sokağından kalkan minibüslere ya da 399 Tepecik – Gebze otobüsüne binerek Ballıkayalar’a ulaşabilirsiniz. 

İpucu: Ballıkayalar Tabiat Parkı’na gitmenin en kolay yolu özel araç ile gitmek. Yola ister Gebze’den, ister İstanbul’dan isterseniz de Kocaeli’nden çıkın, özel araç ile hem bölgeye giderken yanınıza almanız gereken eşyaları rahat bir şekilde taşıyabilir hem de daha hızlı bir şekilde bölgeye ulaşabilirsiniz. Bu yüzden eğer kendinize ait bir araç yoksa Ballıkayalar’a giderken araç kiralayabilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız