Burçlara Göre Seyahat Rehberi

0
1158

İnananı var inanmayanı var ama bir şekilde hepimizin hayatın yer edinmiştir burçlar meselesi. Pek çok insanın, yeni tanıştığı birine sorduğu ilk sorulardan biri, “burcun ne?” olmuştur. Bazen sadece sohbeti ilerletmek için sorulan kurtarıcı bir sorudur ve genelde işe yarar. 

Burç konusu bir şekilde hayatımızın içinde yer alınca biz de burçlara inanan ve ilgilenenleri can evinden yakalayacak bir rehber hazırladık: Burçlara göre seyahat rehberi. 

Astrolojik sıralamayla hangi burcun, nasıl bir tatile ihtiyacı varmış ele alalım o halde:

Burçlara Göre Seyahat Rehberi

1) Koç Burcu

Koç Burcu

Heyecan ve tutku peşinde giden Koç burçları, tatillerinde de bu duygulara odaklanıyorlar. Pandemi koşulları sebebiyle gidilemeyen ülkeler bir yana, yurt içi ve yurt dışında macera dolu tatil rotaları var. 

Rafting, yamaç paraşütü, kite surf, safari gibi etkinliklerin merkezi olan yerler, Koç burçları için en ideal rotalar olabilir.

Ayrıca, hareketli ve uyumayan şehirler de onların ilgisini çekecektir. New York, İstanbul, Kıbrıs gibi ritmi yüksek şehirleri ya da Kaş, Gökova, Fethiye gibi doğa aktivitelerinin odak noktası olan yazlık bölgeleri tercih edip senenin yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

2) Boğa Burcu

Boğa Burcu

İyi olan her şeyi sever’ cümlesi Boğaların kısa tanımıdır. Lüksü, keyfi ve gastronomiyi seven bu burçların iyi yemek, iyi mimari, iyi manzaraya sahip yerlere gitmesi kaçınılmaz bir tercihtir. 

Yurt dışında Paris, Barcelona, Roma gibi şehirler Boğa burçlarını mutlu edecek rotalar arasında yer alıyor. Yurt içinde de Gaziantep, Hatay gibi gastronomi odaklı şehirler, bu burcun mensuplarını inanılmaz mutlu edecektir. Ege lezzetlerine ve doğasına düşmek isteyenler İzmir ya da Muğla ilçelerine de gidecek hatta orada bir tekne tatili yapmaktan büyük keyif alacaktır.

3) İkizler Burcu

İkizler Burcu

Hareketli ve enerjik bir burç olan İkizler insanı, her şeyden kolay sıkılacağı için aynı anda çok etkinlik yapabileceği tatilleri tercih eder.

Likya ya da Karya yollarında yürümek, Karadeniz turuna çıkmak yurt içinde yapılabilecek ideal tatillerden. Ege sahillerinden Akdenize ulaşan bir seyahat de İkizlerin ilgisini çekecektir.

Yurt dışında ise, renkliliğini yansıtacak Roma, Paris, Berlin gibi şehirler de İkizlerin enerjisine ayak uydurabilecek rotalardır.

4) Yengeç Burcu

Yengeç Burcu

Duygusallığıyla tanınan Yengeçler, romantik ve pastoral şehirlerden daha çok keyif alırlar. Viyana, Venedik, Paris gibi romantik şehirler ve Yunan adaları, bu burcun insanlarını renkleri ve ambiyansıyla inanılmaz mutlu edecektir.

Yurt içindeki rotalara bakarsak Marmaris’in Selimiye Köyü, Bodrum, Şirince gibi mimarisi ve ambiyansı yumuşak dokunuşlar içeren yerler Yengeçler için biçilmiş kaftandır. 

5) Aslan Burcu

Aslan Burcu

Aslan burcu kadar lükse düşkün başka burç tanır mısınız? Bu burçlar en iyi otellerde kalıp iyi tasarlanmış şehirlerde vakit geçirmeye daha meyillidirler. 

Pek çok Avrupa ülkesi, bu burçların ilgi alanına girebilir ancak Dubai, Londra, New York, Milano gibi gösterişli şehirler, onlara daha da cazip gelecektir. Yurt içinde bakarsak Çeşme, Bodrum, Göcek gibi yerler, Aslan burcu insanlarının kalbini çalabilecek özel şehirlerdir. 

6) Başak Burcu

Başak Burcu

Düzenli ve titiz olmasıyla bilinen Başak burçları güvenli ve sistematik yerlerde tatil yapmaktan daha çok keyif alacaktır. 

Yurt dışında Sydney ya da Tokyo gibi düzenli oluşuyla anılan şehirlerin yanı sıra, çarpıcı olduğu için ilgisini çekecek Lyon, Bourdeaux gibi Avrupa şehirlerini de tercih edebilirler.

Yurt içinde ise, yine Akdeniz havasıyla onları cezbedecek Kaş, Side gibi yerleri tercih edebilirler. Ayrıca, Ankara ve Eskişehir gibi çok da tercih edilmeyen şehirler de radarlarına girebilir.

7) Terazi Burcu

Terazi Burcu

Teraziler renkli ve anı biriktirmeye meraklı insanlardır. Onları eğlence, tarih ve sanat dolu tatiller etkileyecektir. 

Berlin, Amsterdam, Roma gibi şehirler eğlence, sanat ve tarih açısından sahip oldukları zenginliklerle bu burcun mensuplarını mutlu edecektir.

Yurt içinde ise; İzmir, Bodrum, Mardin gibi yerler Teraziler için doyurucu bir tatilin rotaları arasında yer alıyor.

8) Akrep Burcu

Akrep Burcu

Akrep burçları gizemli yapısıyla bilinen insanlardır. Tarihi açıdan zengin, doğasıyla büyüleyen yerlere odaklanırlar. 

Yurt dışında Moskova, Oslo, Stockholm, Viyana gibi şehirler, Teraziler için ideal tatil rotası olabilir.

Yurt içinde baktığımızda da Kaş, Olimpos, Bozburun gibi Akdeniz ilçelerinin yanı sıra, Kapadokya gibi tarihi şehirler, bu insanları fazlasıyla mutlu edecektir. 

9) Yay Burcu

Yay Burcu

Özgürlüğüne düşkün, aykırı ruhlu burçlar olarak bilinen Yaylar hareket ve adrenalin dolu bir tatilden yana tercihlerini kullanırlar. Bu insanları, hareketin olduğu her yer besleyebilir.

Doğa aktiviteleri ile dolu bir tatil yapmak isteyen bu insanlar, okyanusa kıyısı olan bir ülkede surf yaparken, çölde safarideyken ya da Alp Dağları’nda kayak yaparken mutlu olacaklardır.

Bu açıdan yaklaşırsak; yurt içinde de Uludağ, Sarıkamış gibi kayak sporlarının yapıldığı ya da Gökova gibi surf yapabilecekleri, Kaş ve Fethiye gibi dalış, yamaç paraşütü, rafting yapabilecekleri yerleri tercih edeceklerdir.

10) Oğlak Burcu

Oğlak Burcu

Oğlak burçları tarih ve kültür temalı tatilleri daha çok tercih ederler. Gittikleri yerleri, tüm kültürüyle tanımaktan yanadırlar. 

Bu burcun mensuplarını tarihi açıdan zengin olan tüm şehirler mutlu eder. Roma, Atina, Londra, Dublin gibi şehirler, yurt dışında tercih edebilecekleri yerler arasında bulunuyor.

Yurt içinde ise; Mardin, Antakya, Kapadokya, Antalya gibi yerler Oğlaklara istediklerini verebilecek rotalar arasında. 

11) Kova Burcu

Kova Burcu

Bilim, teknoloji ve yeniliklerin peşinde koşan Kova burçları, bu isteklerini karşılayabilecekleri yerlerde tatil yapmak isterler.

Tokyo, Hong Kong, Seul gibi sistematik ve teknolojik şehirlerin yanı sıra, Amerika, Estonya ve Kanada’nın pek çok şehri de bu insanları mutlu edecektir.

Yurt içinde ise; yıldızları gözlemleyebilecekleri ya da doğada keşif yapabilecekleri Çanakkale, Karadeniz ve Akdeniz şehirlerde tatil yapmaktan yana olacaklardır.

12) Balık Burcu

Balık Burcu

Sakin, dingin ve hayalperest Balık burçları, tam da bu yanlarını besleyecek yerlerde tatil yapmaktan hoşlanırlar. Romantik ve ilgi çekici şehirlerde unutulmaz anılar biriktirebilirler.

Yurt dışında Brüksel, Viyana, Madrid, Nice gibi Avrupa şehirleri Balık burçlarını büyüleyecek rotalar arasında yer alıyor.

Yurt içinde ise; Bozcaada, Gökçeada, Bodrum, Şirince, Antakya, Bursa, Kapadokya gibi yerler, Balık burçlarının keyifli tatil yapabilecekleri yerler. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız