Doğanın Uyanışına Tanık Olun: 10 Harika Nisan Rotası

0
471
Doğanın Uyanışına Tanık Olun: 10 Harika Nisan Rotası
Doğanın Uyanışına Tanık Olun: 10 Harika Nisan Rotası

Çiçeklerin açmaya başladığı ve güneşin sıcaklığını hissettiğimiz nisan ayı adeta yaz mevsimini müjdeliyor. Doğanın uyanışını her yerde gördüğümüz bu güzel ayda içiniz kıpır kıpır oluyorsa ve nerelere gitsem diye düşünmeye başlıyorsanız, doğru yerdesiniz.

Nisan ayını dolu dolu ve gezerek geçirmek için sizlere özel seçtiğimiz birbirinden güzel rotaları inceleyebilirsiniz. Kendinize en çok uyan rotayı seçerek gezinizi planlayabilir, nisan ayında yepyeni yerler keşfedebilir ya da en sevdiğiniz destinasyonlara doğru keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz. 

İşte doğanın uyanışına tanıklık edebileceğiniz 10 harika nisan rotası;

1) Fethiye

Fethiye
Fethiye

Doğa ve deniz ikilisinin etkileyici bir şekilde bir araya geldiği lokasyonlardan olan Fethiye özellikle yaz tatilleri için tercih ediliyor. Fakat bahar aylarında yaza göre çok daha sakin olan Fethiye, doğanın içinde olmak ve huzurlu bir tatil yapmak için harika bir seçenek. Deniz her ne kadar henüz girilecek kadar ısınmasa da plajlarda yürüyüş yapmak ve sadece deniz kenarında vakit geçirmek bile nisanda rotanızı Fethiye’ye çevirmeniz için yeterli bir sebep.

Kıştan çıkarken gerçekten dinlenmek ve şehirden biraz olsun uzaklaşmak isterseniz Fethiye’de bulunan keyifli otellerden bir tanesini seçebilir ve tatiliniz boyunca günlük hayatın bütün koşturmacasını arkanızda bırakabilirsiniz. Fakat macera arayışı içindeyseniz size oldukça cazip bir önerimiz var. Fethiye’de bulunan ve Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu’nda doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Bu uzun yol boyunca hem eğlenebilir hem de bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Likya Yolu oldukça uzun bir yol olduğu için önceden bu etkinliğe hazırlanmanızda fayda var. Bu hazırlık esnasında Likya Yolu Yürüyüşüne Hazırlık Rehberi yazımızı okuyabilir ve Sırt Çantası Hazırlama Rehberi: Doğa Yürüyüşü İçin Gerekli Malzemeler yazımıza göz atabilirsiniz.

2) Kaz Dağları

Kaz Dağları
Kaz Dağları

Nisanda hedefiniz doğa ile birlikte yenilendiğinizi hissetmekse, Kaz Dağları sizin için keyifli bir rota olabilir. Kaz Dağları, pek çok farklı yeri gezebilme olanağı tanırken aynı zamanda dinlenerek sakin bir tatil yapma fırsatı da sunuyor. Nisan ayında kamp yapma hayaliniz varsa bu hayalinizi Kaz Dağları’nda gerçekleştirebilirsiniz. Fakat ilk kez kamp yapacaksanız, bölgeye hazırlıklı gitmenizde fayda var. Çünkü yüksek oksijen seviyesiyle meşhur olan bu bölgede açık hava etkinlikleri yapmak zaten zorken bir de hazırlıksız olmak sizi daha çok yorabilir.

Kaz Dağları, nisanda uzun uzun tatil yapamayacaklar için de güzel bir rota. Bu ay sadece ufak bir hafta sonu kaçamağı yapmak istiyorsanız Kaz Dağları’na doğru yola çıkabilirsiniz. Sadece 48 saatte bu bol oksijenli bölgede pek çok güzel köyü ve müzeyi gezebilirsiniz. Hafta sonu kaçamağınız için size eşlik edecek bir rehber arıyorsanız 48 Saat 1 Rota: Kaz Dağları yazımıza göz atabilirsiniz. 

3) Çanakkale – Assos

Artemis Tapınağı, Assos, Çanakkale
Artemis Tapınağı, Assos, Çanakkale

Çanakkale, her mevsimde farklı bir güzellikte oluyor. Temiz havası, tarihi ve gezilecek yerleri ile herkesin kesinlikle gitmesini önerdiğimiz bu güzel topraklar sizlere doğanın canlandığı nisan ayında harika bir kültürel gezi fırsatı sunuyor. Çanakkale, yaz tatili için oldukça güzel bir konum olsa da, bahar mevsiminde de size güzel bir seçenek oluşturuyor.

Çanakkale’nin gezebileceğiniz pek çok lokasyonu bulunuyor. Bahar aylarında bizim size önerimiz ise Assos. Behramkale olarak da bilinen Assos’un tarihi oldukça eski zamanlara kadar uzanıyor. Kaz Dağları’nın hemen yakınında kurulan bu harika yer zaman zaman rüzgarlı ve soğuk olabiliyor. Bu yüzden yolculuk yapmadan önce hava durumuna bakarak bir bavul hazırlamanızda fayda var. Rüzgarlı ve nispeten soğuk havasından dolayı bahar ayında burada denize girmeniz mümkün değil. Ama Assos’ta dolu dolu bir kültürel gezi yapabilirsiniz. 

Assos’ta görmeniz gereken etkileyici yerlerden bir tanesi Assos Antik Kenti. Athena Tapınağı’nın kalıntılarını görebileceğiniz bu ören yeri sizi tarihte çok eskilere doğru yola çıkarıyor ve bu alandaki diğer tarihi kalıntıları da görmenizi sağlıyor. Assos’ta görebileceğiniz diğer yerler arasında ise Antik Liman, Kadırga Koyu, Akliman Koyu ve Behram Kalesi gibi lokasyonlar bulunuyor. Assos tatiliniz için daha ayrıntılı bir rehbere ihtiyaç duyuyorsanız Assos Gezi Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. 

4) İzmir – Çeşme

İzmir - Çeşme
İzmir – Çeşme

İzmir yaz aylarının vazgeçilmez destinasyonu. Denizi ve plajları ile meşhur olan İzmir’in yaz aylarında en çok tercih edilen lokasyonlarından bir tanesi ise Çeşme. Bol bol güneşlenmek ve denize girmek için gidilen Çeşme, bahar aylarında sakin ve denize yakın bir tatil yapmak isteyenler için de oldukça uygun. 

Nisan ayında Çeşme’de kesinlikle denize giremezsiniz diyemesek de henüz tam olarak ısınmamış havaları ve deniz suyunun hala soğuk olabileceğini göz önüne alınca İzmir’de bile denize girmek biraz cesaret isteyebilir. Bu yüzden burada sakin bir tatil yapabilir ve Çeşme‘yi keşfe çıkabilirsiniz. Henüz yaz aylarında olduğu kadar kalabalık olmayan bu bölgede gidebileceğiniz yerler arasında yel değirmenleri ile ünlü Alaçatı, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Kalesi ve termal turizmi ile ünlü Çeşme Ilıcaları gibi yerler bulunuyor. Ayrıca yaz tatili için de Çeşme’ye gitmeyi planlıyorsanız buraya gelmişken bölgede bulunan çeşitli plajları ve koyları da keşfedebilirsiniz. Böylece yaz için de daha sağlıklı bir tatil planı yapabilirsiniz. 

5) Trabzon – Çaykara

Uzungöl, Çaykara, Trabzon
Uzungöl, Çaykara, Trabzon

Şimdi ise rotamızı Karadeniz’e doğru çeviriyoruz. Yemyeşil doğası ve ciğerlerinizi bayram ettirecek temiz havası ile nisan ayında Trabzon’a doğru yola çıkabilir ve bu yemyeşil toprakları keşfettiğiniz güzel bir bahar tatili yapabilirsiniz. Trabzon’da gezebileceğiniz çeşitli lokasyonlar bulunuyor. Bu lokasyonları araştırarak istediğinizi seçebilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz. Fakat tabi ki bizim size bir rotaönerimiz olacak. 

Trabzon’da bulunan Çaykara kesinlikle görülmesi gereken çok güzel yerlerden bir tanesi. Karadeniz’in havası ve doğasını en iyi şekilde görebileceğiniz Çaykara’da Sultan Murat Yaylası, Garester Yaylası ve Haldizen Yaylası gibi lokasyonları ziyaret edebilir, bölgede bulunan meşhur Uzungöl’ü görebilirsiniz. Çok güzel manzaralara ev sahipliği yapan Çaykara’da doğaya doyabilir hem yeşilin hem de mavinin muhteşem birleşiminde şehirden uzaklaşarak tamamen dinlendiğinizi hissedebilirsiniz. Bunun yanı sıra lezzetli Trabzon yemeklerini yerinde tadarak, bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. 

6) Sakarya – Sapanca

Sakarya - Sapanca
Sakarya – Sapanca

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak istiyorsanız fakat çok da uzaklara gitmek istemiyorsanız nisan ayında ufak bir kaçamak yapabileceğiniz en güzel konumlardan bir tanesi Sapanca. İstanbul ve çevre illerinden sadece birkaç saatte gidilebilen Sakarya, Sapanca bölgesi ile her mevsim pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. 

Sapanca’da keyifli ve sakin birkaç gün geçirebilir bunun yanı sıra çeşitli etkinlikler yaparak eğlenebilirsiniz. Sapanca Gölü, Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Maşukiye ve Kırkpınar gibi yerleri gezebilirsiniz. Fakat Sapanca’da özgür bir şekilde gezmek ve bölgeyi rahat bir şekilde keşfetmek isterseniz buraya özel aracınız ile gitmenizi öneriyoruz. Eğer aracınız yoksa Sapanca tatiliniz boyunca araç kiralayabilirsiniz. Böylece tatil planınıza toplu taşıma ile gitmenin zor olduğu yerleri de ekleyebilirsiniz. Sapanca tatilinizi planlarken bir rehbere ihtiyaç duyuyorsanız Sapanca Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz. 

7) Bolu – Abant 

Bolu - Abant
Bolu – Abant

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı olan Abant, özellikle bahar aylarında oldukça popüler bir lokasyon haline geliyor. Güzel manzarası ile masalsı bir ortamı bulunan Abant, Türkiye’nin en popüler yerlerinden bir tanesi. İstanbul’dan ve çevre illerden kolay bir şekilde ulaşabildiğiniz Abant’a giderken kendi aracınızla ya da kiralık araç ile gitmeniz çevreyi daha rahat keşfetmenizi ve seyahatiniz esnasında daha özgür olmanızı sağlayacaktır. 

Abant ve çevresinde görebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Abant’ın en ünlü yerlerinden bir tanesi Abant Gölü. Abant’a yapacağınız seyahatinizde Abant Gölü çevresinde keyifli vakit geçirebilir, bahar havasının tadını çıkarabilirsiniz. Abant ve çevresinde gezebileceğiniz diğer yerler arasında Güzeldere Şelalesi, Abant Tabiat Parkı ve Örmeci Yaylası gibi lokasyonlar bulunuyor. Ayrıca Abant’a gitmişken Bolu’ya özel lezzetleri yiyebilir ve seyahatinizi keyifli bir deneyim haline getirebilirsiniz. 

8) Japonya – Tokyo

Japonya - Tokyo
Japonya – Tokyo

Nisan ayında yurt dışı planları yapıyorsanız, gidebileceğiniz pek çok ülke var. Çiçek açan ve renklenen bahar ayında her ülke farklı bir güzelliğe bürünüyor. Fakat bazı ülkeler bahar ayında açan çiçekleri ile meşhur. Bu ülkelerin başında ise tabi ki sakura ağaçları ile ünlü olan Japonya geliyor. Turizm sloganı “Sonsuz Keşif” olan Japonya’nın başkenti ve en bilinen şehri Tokyo ise hem sakura ağaçlarını görebileceğiniz hem de Japon kültürünü yakından tanıyabileceğiniz bir lokasyon. 

Şehirde, bahar geldiğinde açmaya başlayan ünlü sakura ağaçlarını görebileceğiniz pek çok farklı bölge var. Bu bölgeler genelde şehrin en kalabalık olduğu yerler olsalar da yoğun ilgi gözünüzü korkutmasın. Sakura ağaçlarının arasında yürüyüş yapma ve bu güzel anın tadını çıkarma fırsatını kaçırmayın. Pembe çiçekli bu güzel ağaçları gördükten sonra ise Tokyo’da bir keşif gezisine çıkabilirsiniz. İmparatorluk Sarayı, Asakusa, Tokyo’nun en hareketli bölgelerinden biri olan Shibuya ve Tokyo Tower gibi yerler kesinlikle ziyaret etmeniz gereken lokasyonlar arasında bulunuyor.

Nisan ayı için Tokyo tatili planı yapıyorsanız Tokyo Gezi Rehberi yazımızı okuyarak çok daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. 

9) Hollanda – Lisse

Keukenhof Bahçesi, Lisse, Hollanda
Keukenhof Bahçesi, Lisse, Hollanda

Hollanda, doğallığı ve güzel mimarisi ile dikkat çekici ülkelerden bir tanesi. Oldukça küçük bir ülke olan Hollanda, gezilecek yerler açısından çok kısıtlı değil. Bu güzel ülkeye yapacağınız seyahat esnasında görebileceğiniz pek çok doğal güzellik, müze ve tarihi mekan bulunuyor. Kendilerine özgü yemekleri ise tabi ki de Hollanda’ya yapacağınız seyahat esnasında deneyimlemeniz gereken en önemli şeylerden. 

Hollanda’da gezilecek pek çok yer olsa da bizim nisan ayında yapacağınız Hollanda seyahatiniz için çok güzel bir lokasyon önerimiz olacak. Rengarenk çiçekleri ve doğası ile adeta masal kitaplarından çıkmış gibi duran Lisse, nisan ayında Hollanda’ya doğru yola çıkacaksanız gitmeniz gereken bir bölge. Özellikle sakin bir tatil yapmak istiyorsanız, size oldukça uyacak olan bu güzel şehirde bol bol yürüyebilir ve lokal restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. 

Lisse’de gezmeniz gereken yerlerin başında ise Keukenhof Bahçesi geliyor. Mart ayının sonunda açmaya başlayan ve nisan ayında rengarenk alan çiçeklerle bezeli bu bahçe, herkesin en az bir kere görmesi gereken yerlerden bir tanesi. Lisse’de Keukenhof Bahçesi’nin yanı sıra gezebileceğiniz Keukenhof Kalesi ve LAM Müzesi gibi yerler bulunuyor. 

10) Yunanistan – Samos Adası

Yunanistan - Samos Adası
Yunanistan – Samos Adası

Nisan ayı için son rota önerimiz ise Yunanistan’ın en güzel adalarından biri olan Samos Adası. Samos Adası, 2024’te alınan kararla birlikte kapı vizesi ile gidilebilen Yunan Adaları’ndan biri. Hem uzun vize süreçleri ile uğraşmadan gidebildiğiniz hem de Türkiye’ye oldukça yakın olduğundan dolayı bahar seyahatiniz için tercih edebileceğiniz lokasyonlar arasında bulunuyor. 

Samos Adası, her ne kadar akıllarda ilk olarak deniz, kum ve güneşi getirse de adada ziyaret edebileceğiniz güzel ve tarihi yerler bulunuyor. Samos Şarap Müzesi, Samos Arkeoloji Müzesi, Pythagorion Köyü, Pisagor Arkeoloji Müzesi ve Samos Antik Kenti, Samos Adası’nda gezebileceğiniz turistik gezi alanları arasında en çok tercih edilenlerden. Bu yerlerin yanı sıra Samos Adası’nda Yunan yemeklerini ve içkilerini tadabilir, keyifli bir Samos tatili yapabilirsiniz. 

Samos Adası tatilinizi planlarken Samos Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilir, ada ve gezilecek yerler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Önceki İçerik2024 Yaz Tatili İçin Popüler Lokasyonlar ve Otel Önerileri
Sonraki İçerikDünyanın Dört Bir Yanından Paskalya Gelenekleri
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız