Bayram Tatili İçin 13 Harika Rota Önerisi

0
1019
Bayram Tatili İçin 13 Harika Rota Önerisi
Bayram Tatili İçin 13 Harika Rota Önerisi

Yıl içinde heyecanla beklenen uzun tatillerden biri olan Ramazan Bayramı tatili bu yıl pek çok kişiyi mutlu ediyor. Herhangi bir ek izin almanıza gerek olmadan 9 gün boyunca tatil yapabilirsiniz. Hem ailenizle vakit geçirmenize hem de ufak bir tatil yapmanıza olanak sağlayabilecek bu tatil 8 Nisan Pazartesi, bayram ise 10 Nisan Çarşamba günü başlıyor. 

Bu uzun tatil için henüz herhangi bir plan yapmadıysanız sizin için harika rota önerileri hazırladık. Nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar vererek kendinize en çok uyan lokasyonu tercih edebilir ve keyifli bir tatil yapabilirsiniz. 

İşte bayram tatili için tercih edebileceğiniz 13 harika tatil rotası:

1) Urla

 Urla
Urla

Bayram nisan ayına denk geldiği için, tatil yapmayı planlıyorsanız rotanızı hemen sıcak lokasyonlara çevirebilirsiniz. Sıcak lokasyon deyince tabi ki akıllara ilk olarak İzmir geliyor. Türkiye’nin pek çok bölgesine kıyasla daha erken ısınan havaları, masmavi denizi, keyifli plajları ve gezilecek tarihi yerleri ile İzmir, gez gez bitmez. Bu yüzden İzmir’den bir lokasyon seçerek bir seyahat planı oluşturabilirsiniz. 

Bizim size önerimiz İzmir merkeze sadece 40 km uzaklıkta olan Urla. Pek çok tarihi ve doğal güzelliği ile İzmir’in en popüler tatil noktalarından biri olan Urla, misafirlerine hem dinlendirici hem de eğlenceli bir tatil yapabilme imkanı sunuyor. Bu yüzden Urla’ya gittiğinizde kesinlikle görmenizi önerdiğimiz birkaç yer var. 

  • Urla Sanat Sokağı: Urla’da bulunan bu bölge belki de Urla’nın en meşhur yerlerinden. Özellikle sanata ve keyifli etkinliklere düşkünseniz bu sokağa uğramanızı kesinlikle öneriyoruz.
  • Urla Bağ Yolu: Şarap bağlarının adeta bir görsel şölen yaratığı bu lokasyon ise Urla merkeze sadece 5 km uzaklıkta bulunuyor. Doğa ile iç içe, sakin vakit geçirmek ve aynı zamanda yeni yerler keşfetmek istiyorsanız şans verebileceğiniz bir lokasyon.
  • Balıkova: Doğa demişken Urla’nın köylerinden biri olan Balıkova’yı atlamak olmaz. Oldukça sakin bir köy olan Balıkova size doğanın içinde vakit geçirme ve doğa yürüyüşleri yapma fırsatı tanıyacak. Şehrin koşturmacasından ve gürültüsünden sıkıldıysanız, artık rotanızı nereye çevirebileceğinizi biliyorsunuz.  
  • Güvendik Tepesi: Urla’da güneşin en güzel battığı yerlerden biri olan Güvendik Tepesi, romantik ve unutulmaz bir şekilde vakit geçirmek için harika bir seçenek. Sınırları içerisinde barındırdığı restoranları ve buradayken şahitlik edebileceğiniz harika manzarası ile size iyi ki Urla’ya gelmişim dedirtebilecek bir lokasyon. 
  • Klazomenai Antik Kenti: Tatile gelmişken tarihe şahitlik eden farklı yerler de göreyim gibi bir düşünceniz varsa Urla’da bulunan Klazomenai Antik Kenti’ne gidebilirsiniz. Urla merkeze yakın bir konumda bulunan antik kenti ziyaret etmek için tek yapmanız gereken ise tabelaları takip etmek. Klazomenai Antik Kenti’nde dinlenme alanları ve büfe gibi alanlar bulunuyor. Urla’daki bu antik kente ücretsiz bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz.
  • Çeşmealtı: Urla’nın en popüler yerlerinden bir tanesi Çeşmealtı. Özellikle yazları pek çok tatilci tarafından seçilen bu güzel lokasyon. Kafe ve restoranların oldukça çeşitli olduğu bu güzel bölge, Urla’nın tek ve 2 katlı evlerinin olduğu bir alan. Estetik açıdan harika pek çok görünüme şahitlik edebileceğiniz bu yerde harika yemekleri tatma şansı da bulabilirsiniz.
  • Limantepe: Urla merkezden özel aracınız ile yapacağınız 7 dakikalık bir yolculuk ile kolay bir şekilde ziyaret edilebilen Limantepe, yaklaşık 40 yıl önce keşfedilen ve Urla tarihi açısından oldukça önemli olan bir yer. Eski zamanlardan kalma kalıntıları görmek için Limantepe’yı ziyaret etmek istiyorsanız, özel araç dışında bu bölgeye gitmek için kullanabileceğiniz toplu taşıma seçenekleri bulunuyor. 

Bütün bu gezilecek yerlere ek olarak Urla’da gidebileceğiniz İzmir’in ünlü Michelin Yıldızlı restonlarından birkaçı da bulunuyor. Eğer Michelin Yıldızı almış restoranlara gitmeyi ve buradaki lezzetleri denemeyi seviyorsanız bu restoranlardan birinde rezervasyon yaptırabilir ve keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. 

2) Bergama

Bergama
Bergama

İzmir’in başka bir etkileyici bölgesi ise Bergama. Bu harika bölge hem yabancı hem de yerli turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Oldukça tarihi bir bölge olan Bergama, eskiden de en az bugün olduğu kadar popülermiş. Bu yüzden bugün Bergama’ya gittiğinizde görebileceğiniz pek çok etkileyici tarihi eser bulunuyor. 

Bergama hem kısa bir tatil hem de uzun bir tatil düşünenler için oldukça uygun bir seçenek. Bu güzel bölgeye ayıracak 48 saatiniz de, 9 gününüz de olsa oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bergama’da keşfemenizi önereceğimiz birkaç rota bulunuyor. Bu rotalar arasında en başta tabii ki de Bergama Antik Kenti var. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Bergama dünyada pek çok ilkin gerçekleştiği yer olarak biliniyor. İzmir şehir merkezine 110 km uzaklıkta bulunan bu antik şehir kesinlikle görülmeye değer. 

Bergama’da gezebileceğiniz diğer rotalar arasında ise Pergamon Akropolü, Serapeion-Kızıl Avlu ve Asklepieion gibi yerler bulunuyor. Hem antik çağlara hem de mitolojiye dayanan pek çok önemli yeri bünyesinde barındıran Bergama keyifli bir tatil için harika bir seçenek olabilir. 

3) Adana 

Adana 
Adana 

Bayram tatili için diğer bir rota önerimiz ise Adana. Meşhur lezzetli yemekleri ve etkileyici tarihi yerleri ile bahar aylarında sıcak havaları ilk karşılayan şehirlerimizden bir tanesi olan Adana, bayramda hem güzel yemeklerin hem de tarihi mekanların peşinden gitmek isteyenler için harika bir seçenek oluşturuyor. 

Adana’da gezebileceğiniz pek çok lokasyon bulunuyor. Eğer 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinizin hepsini Adana’da geçirmeyi planlamıyorsanız bizim size önerimiz Adana’nın hangi bölgesini gezmek istediğinize önceden karar vermeniz yönünde olacak. Adana, Eski Adana ve Yeni Adana olarak ikiye ayrılıyor. Eski Adana, şehrin merkezinin bulunduğu konuma verilen isim. Burada Büyük Saat Kulesi, Tepebağ Höyüğü ve Adana Ulu Camii gibi yerlerin yanı sıra pek çok meşhur Adana lokantası da bulunuyor. Yeni Adana’da ise Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri, Dilberler Sekisi, Sirkeli Höyük ve Yılankale bulunuyor. 

İster şehrin iki bölgesini de gezin isterseniz sadece bir bölge seçerek burada bir seyahat planlayın, Adana henüz bunaltıcı bir hal almamış güzel havası, deneyebileceğiniz lezzetleri ve gezebileceğiniz tarihi ve doğal güzellikleri ile keyifli bir tatil yapmanızı sağlayabilir. 

4) Günübirlik İstanbul 

 İstanbul 
İstanbul 

Bayramda gezmek istiyorsanız ama uzun soluklu bir seyahat yapmak istemiyorsanız size harika bir önerimiz var. Günübirlik İstanbul gezisi. İstanbul’un her bir yeri gezilmeye ve görülmeye değer. Ayrıca oldukça büyük olan bu şehirde günlerce kalsanız da gezebileceğiniz yerler bitmez. Fakat kısa süreliğine yapacağınız seyahati dolu dolu geçirmek için de en güzel lokasyon İstanbul. 

Tarihi mekanları, her zaman hareketli olan günlük şehir akışı ve düzenlenen etkinlikler ile İstanbul ziyaretçilerine şehirde kaldıkları süre boyunca oldukça keyifli zamanlar yaşatıyor. İstanbul’a günübirlik gelmişken nereleri gezmek istediğinize karar vermek biraz zor fakat işe ilk başta kendinize Avrupa mı yoksa Anadolu Yakası mı diye  sormakta fayda var. İstanbul’un iki tarafında da gezilecek ve görülecek pek çok yer bulunuyor.

Avrupa Yakası’nda, popüler tarihi, mekanları ziyaret edebilirsiniz. Bu yerler arasında Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Sarnıcı gibi yerler bulunuyor. Anadolu Yakası’nda ise gezmeyi tercih edebileceğiniz bambaşka keyifli yerler var. Kız Kulesi bu yerler arasında en başta geliyor. İsterseniz vapurla geçerken görün isterseniz ziyaret için içine girin. Burası size kalmış fakat İstanbul’a gelmişken Kız Kulesini mutlaka görün. Kız Kulesi’nin yanı sıra Anadolu Yakası’nda gezebileceğiniz Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Anadolu Hisarı ve Moda Sahili gibi oldukça güzel lokasyonlar bulunuyor. Nereleri gezmek istediğinize önceden karar vererek günübirlik bir plan yaparsanız İstanbul’da pek çok güzel yeri görebildiğiniz harika bir seyahat yapabilirsiniz. 

Ayrıca ufak bir not da ekleyelim. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve bayram için herhangi bir tatil yapmadıysanız siz de İstanbul’u keşfetmek için günübirlik bir plan yapabilir ve adeta bir turist gibi şehri keşfe çıkabilirsiniz. 

5) Kapadokya

Kapadokya
Kapadokya

Her tatil döneminde, seyahat için ilk akla gelen konumlardan bir tanesi Kapadokya. Yaz, bahar veya kış, mevsim ne olursa olsun bu güzel şehirde gezmek her zaman için çok keyifli. Gezilecek tarihi yerleri, gezerken öğrendiğiniz peri masalı gibi hikayeleri ve lezzetli yemekleri ile Kapadokya size oldukça keyifli bir tatil yaşatabilir. 

Kapadokya’da gezilecek yerlerin en başında tabi ki de Peri Bacaları geliyor. Herkesin en az bir kere ziyaret etmesi gereken Peri Bacaları, görünüşleri ve hikayeleri ile her ziyaretçiyi derinden etkiliyor. Bunun yanı sıra Kapadokya’da ziyaret edebileceğiniz çeşitli vadiler de bulunuyor. Bu vadilerden birini ya da birkaçını ziyaret ettiğiniz geziler de planlayabilrsiniz.

  • Devrent Vadisi
  • Güllüdere Vadisi
  • Ihlara Vadisi
  • Güvercinlik Vadisi
  • Aşk Vadisi
  • Paşabağ
  • Kızılçukur Vadisi

Kapadokya’da o kadar çok vadi bulunuyor ki bunlar sadece başlıca birkaçı. Siz gezerken ya da seyahatinizden önce plan yaparken dikkatinizi çeken farklı vadiler görürseniz diğer vadileri de ziyaret edebilirsiniz. Vadilere ek olarak Nevşehir’de pek çok tarihi köprü ve Saç Müzesi gibi değişik temalara sahip müzeler de bulunuyor. 

6) Karadeniz Turu 

Amasya
Amasya

Bu yıl 9 gün olacak Ramazan Bayramı tatilinde tek bir yer gezmektense pek çok farklı yere giderek birden fazla nokta keşfetmek istiyorsanız, kendinize tur rotaları çıkarabilirsiniz. Türkiye’de tur yapabileceğiniz en güzel bölgelerden bir tanesi ise Karadeniz. Güzel şehirleri, doğası, havası ve yemekleri ile keyifli bir gezi tatili fırsatı arıyorsanız kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir bölge. 

Güzel bir planlama ile herhangi bir tura katılmaya ihtiyaç duymadan keyifli bir gezi rotası oluşturabilir ve bu rota üzerinden Karadeniz’i bu 9 günde keşfedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey nereleri hangi sırayla gezmek istediğinize karar vermek. Böylece gezinizin zamanlamasını rahat bir şekilde ayarlayabilir ve gezinizi eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Yapacağınız Karadeniz turu için bizim size ilk önerimiz özel bir araç ile bu yolculuğa çıkmanız. Yaşadığınız yer Karadeniz Bölgesi’ne yakınsa yolculuğa direkt olarak kendi arabanız ile başlayabilirsiniz. Fakat Karadeniz Bölgesi’ne çok da yakın olmayan bir lokasyondan yolculuğa başlayacaksınız turdaki ilk lokasyonunuza uçak ile gidebilir daha sonra ise gezdiğiniz bölgelerden araba kiralayarak yolculuğunuza devam edebilirsiniz. 

Karadeniz turunuz için bizim önerimiz Amasya’dan başlayarak sırasıyla Tokat, Trabzon, Rize ve Artvin bölgelerini gezmeniz. Her bir şehrinde farklı bir güzellik olan Karadeniz’de yapacağınız tur için daha ayrıntılı bir rehbere ihtiyacınız varsa Karadeniz Turu yazımıza göz atabilirsiniz. 

7) Likya Yolu

Likya Yolu
Likya Yolu

Tatilinize biraz macera katma arayışı içindeyseniz sizin için de bir önerimiz olacak. Likya Yolu, doğa yürüyüşü için en keyifli  rotalardan bir tanesi. Özellikle doğanın içinde olmayı, yeni şeyler denemeyi sevenler için oldukça çekici bir rota olan Likya Yolu, 9 günlük bir tatil için oldukça uygun bir seçenek olabilir. Bahar ayının ne çok sıcak ne de çok soğuk olan havası ile diğer mevsimlere kıyasla çok daha rahat bir şekilde Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü ve kamp yapabilir, macera dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Fakat Likya Yolu’na doğru yürüyüşe çıkmadan önce yapmanız gereken hazırlıklar ve bilmeniz gereken bazı bilgiler bulunuyor. Bu yüzden seyahatinizden önce kapsamlı bir araştırma yapmanız önemli. Özellikle ilk kez doğa yürüyüşü ya da kamp yapacaksanız bu konuda çok daha titiz davranmanızda fayda var. Çünkü Fethiye’de bulunan bu meşhur yol 532 km uzunluğunda ve Antalya’ya kadar uzanıyor. Yani yolun hepsini yürümeyi planlıyorsanız önünüzde gerçekten hazırlıklı olmanız gereken bir yol var diyebiliriz. Likya Yolu maceranız başlamadan önce Likya Yolu Yürüyüşüne Hazırlık Rehberi yazımızı okuyabilir ve kendiniz bu yolculuğa en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Likya Yolu ile ilgili en çok merak edilen soruları derlediğimiz Likya Yolu Hakkında Merak Edilen 10 Soru yazımıza göz atarak aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz. 

8) Kaz Dağları

Adatepe Köyü, Kaz Dağları
Adatepe Köyü, Kaz Dağları

Doğadan, kamp yapmaktan ve doğa yürüyüşünden bahsetmişken Kaz Dağları gibi güzel bir rotayı önermemek olmaz tabi ki. Kaz Dağları, her ne kadar özellikle yaz mevsiminde popüler olan bir rota olsa da dinlenmek ve sakin bir tatil geçirirken aynı zamanda eğlenmek için tercih edebileceğiniz en güzel rotalar arasında bulunuyor. 

İster uzun soluklu bir tatil yapmak isteyin, isterseniz sadece 2 günlük kısa bir tatil planlayın Kaz Dağları size hayalini kurduğunuz o harika tatili yaşatmak için bekliyor. Şehrin gürültüsü ve koşturmacasından uzak, ciğerlerinizi temiz havası ile dolduran Kaz Dağları’nda gezebileceğiniz pek çok güzel köy bulunuyor. Bu köylerin bazılarında müzeler dahi bulunuyor. Kaz Dağları geziniz sırasında bu etkileyici toprakları keşfetmek için Çamlıbel Köyü, Yeşilyurt Köyü ve Adatepe Köyü gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Şahinderesi Kanyonu da Kaz Dağları’nda kesinlikle ziyaret etmeniz gereken doğanın içinde oldukça keyifli bir rota. Şahinderesi Kanyonu’na kadar gitmişken de Tahtakuşlar Etnografya Galerisi’ni ziyaret ederek farklı ve keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Bu tatil rotanız ile ilgili son önerimiz ise Kaz Dağları’na gitmeden önce bu bölge ile ilgili anlatılan hikayeleri araştırmanız. Oldukça dikkat çekici hikayelere sahip olan bu bölge hikayelerini bilince çok daha etkileyici oluyor. Seyahate çıkmadan önce Kaz Dağları’nın hikayelerini öğrenmek isterseniz Kaz Dağları Efsaneleri yazımızı okuyabilirsiniz. 

9) Yunan Adaları

Midilli Adası
Midilli Adası

Tatil yapma fırsatı bulmuşken rotamı yurt dışına çevirmek istiyorum diyorsanız sizlere birkaç yurt dışı rota önerimiz olacak. Ama bu rota önerilerine Yunan adaları ile başlamak istiyorum. Bu yıl Yunanistan ile yapılan bir anlaşmayla bazı Yunan adalarına daha kolay bir şekilde girilmesini sağlayan Yunanistan Kapı Vizesi uygulaması başladı. Bu uygulama ile İdo da bazı adalar için seferler başlatarak bu adalara ulaşımı oldukça kolaylaştırdı. Sadece 1-1,5 saat gibi bir sürede gidilebilen bu adalar oldukça güzel ve keyifli. 

Eğer bu 9 günlük tatilin bir kısmını keyifli bir yurt dışı seyahatine ayırmak istiyorsanız, kapı vizesi ile gidilebilen adalar arasından istediğinizi seçerek kendinize keyifli bir tatil planı oluşturabilirsiniz. Bizim bu adalar arasından size tabi ki birkaç önerimiz olacak. 

  • Midilli Adası: İlk önerimiz Ayvalık ve Dikili’den kolaylıkla gidilebilen Midilli Adası. Masmavi denizi, ziyaret edebileceğiniz doğanın içinde bulunan güzel köyleri ile Midilli Adası Tatil için harika bir destinasyon.Eğer rotanızı Midilli Adası’na çevirmek istiyorsanız Midilli (Lesbos) Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atın.
  • Sakız Adası: Yunan adaları arasından diğer bir önerimiz ise Sakız Adası. İzmir, Çeşme’den rahatlıkla gidilebilen Sakız Adası, oldukça eski zamanlardan kalmış evleri, dar ama güzel sokakları ile sizi derinden etkileyebilir. Sakız Adası’ndaki sakız ağaçlarının olduğu bölgeleri gezebilir ve deniz kenarında bulunan restoranlarda Yunan lezzetlerini tadabilirsiniz. Daha detaylı bir rehber için Sakız Adası Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. 
  • Simi (Sömbeki) Adası: Kapı vizesi ile giriş yapabileceğiniz Yunan adalarından bir diğeri ise Simi, diğer bir adı ile Sömbeki Adası. Rengarenk yapıları ve masmavi denizi ile sadece adaya bakması bile ayrı bir keyifli. Hem Osmanlı İmparatorluğu’ndan hem de daha eski dönemlerden izler bulabileceğiniz bu ada size yaz mevsimi gelmiş gibi hissettirebilir. Eğer bu renkli yapıları ve adanın topraklarında sakladığı diğer güzellikleri görmek istiyorsanız seyahate çıkmadan önce Simi Adası’nda Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atın. 
  • Samos Adası: Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere pek çok uygarlığın bir parçası olarak tarihin önemli bir yeri haline gelmiş Samos Adası, Yunanistan’ın en güzel adalarından biri. Oldukça eski bir tarihi bulunan ve farklı uygarlıklardan izler taşıyan bu adada nereye gitseniz görülecek ayrı bir şey var. Fakat siz yine de gitmeden önce Samos Gezilecek Yerler yazımızı mutlaka okuyun. 

Bu adalar dışında Yunanistan kapı vizesi ile Patmos Adası, Kalimnos Adası, Leros Adası, Kos Adası, Rodos Adası ve Meis Adası’na da gidebilirsiniz. 

10) Selanik

Selanik, Atatürk Evi Müzesi
Selanik, Atatürk Evi Müzesi

Bayram için Yunan adaları oldukça güzel bir seçenek olsa da ada gezilerini havaların iyice ısındığı yaz aylarına bırakmak istiyorsanız komşu Yunanistan’ın başka bir etkileyici rotası olan Selanik’e bu bayram tatilinde gidebilirsiniz. İstanbul’dan sadece 1 saatlik bir uçak yolculuğu ile kolayca gidilebilen Selanik, tarihi açıdan da oldukça önemli bir konuma sahip ve gezilecek pek çok etkileyici yeri bulunan bir şehir. 

Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’te kesinlikle gezmenizi önerdiğimiz başlıca yerler olacak. Bunlardan ilki tabi ki de Atatürk’ün doğduğu ev. Atatürk Evi Müzesi, Atatürk’ün çocukluğunun bir kısmının geçtiği ev olarak oldukça etkileyici bir müze. 3 kattan oluşan bu evde Atatürk’ün fotoğraflarını ve eşyalarını görebiliyorsunuz. Oldukça etkileyici bir yer olan Atatürk Evi Müzesi kesinlikle görülmeye değer. 

Bunun yanı sıra Selanik’te gezebileceğiniz diğer yerler arasında Selanik Arkeoloji Müzesi, Yedi Kule (Heptapyrgion), Agia Sofia Kilisesi, Atatürk’ün evinin olduğu sokağa oldukça yakın konumda bulunan Kazancılar Kilisesi (Panagia Chalkeon), Selanik Yahudi Müzesi ve Bizans Kültürü Müzesi gibi yerler bulunuyor. Ek olarak Selanik’te oldukça keyifli tavernalar bulabilir ve meşhur Yunan yemeklerini tadabilirsiniz. 

11) Viyana

Viyana, Avusturya
Viyana, Avusturya

Bayram rotamızı Avusturya’nın başkenti olan Viyana’ya çeviriyoruz. Türkler ile tarihi kesişmiş olan Viyana sık sık Türkiye’den turist ağırlıyor. Lezzetli yemekleri, tarihi yerleri ve mimarisi ile gezilmeye değer bir ülke olan Viyana’da bayram tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. 

Viyana’da gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Viyana’nın tarihi merkezi olarak bilinen Ringstrasse, şehirde ziyaret edebileceğiniz pek çok tarihi mekana yakın bir şekilde konumlanıyor. Buradan İmparatoriçe Sisi Müzesi, Hofburg Sarayı ve bizlere oldukça tanıdık gelen Efes Müzesi gibi yerlere bu meydandan kolaylıkla gidilebiliyor. Bu yerlerin yanı sıra Viyana’da Parlamento Binası, ünlü bir opera binası olan Wiener Staatsoper, Güzel Sanatlar Müzesi ve Mozart’ın Evi’ne de gidebilir ve tam bir kültür gezisi yapabilirsiniz. Viyana’da gezebileceğiniz yerlere dair daha ayrıntılı bilgi edinmek için Viyana Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

12) Karadağ

Karadağ, Podgorica
Karadağ, Podgorica

2025’te Avrupa Birliği’ne girmesi beklenen ve uzun yıllardır oldukça popüler olan Karadağ, yurt dışı tatili planlıyorsanız sizin için oldukça güzel bir rota olabilir. Ülkeye giriş için vize istemeyen ülkelerden bir tanesi olan Karadağ, bir Balkan ülkesi olduğu için hem size çok tanıdık gelecek hem de yepyeni bir keşif kapısı aralayacak.

Karadağ’ın sadece ülkemizde değil diğer pek çok ülkede bu kadar popüler olmasının tabi ki de nedenleri var. Karadağ, gezilecek yerleri, sokakları ve kültürü ile o kadar etkileyici ki bir giden ülkesine dönerken ne zaman tekrar Karadağ’a gelirim diye düşünüyor. Dediğimiz gibi Karadağ’da gezilecek yer, tadılacak yemek çok. Fakat biz önerilerimize Podgorica ile başlayacağız. Uçakla yolculuk yapacaksanız ilk olarak burada ineceksiniz. Doğanın içinde yemyeşil bir bölge burası. Özellikle nisan ayında yolculuk yapacağınız düşünürsek bu güzel doğada oldukça etkilenebilirsiniz. 

Karadağ’da gezebileceğiniz diğer yerler ise tarihi başkent olan Çetine, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ve oldukça etkileyici manzaralar ev sahipliği yapan Kotor ve ülkenin başka bir etkileyici bölgesi olan Budva. Bu lokasyonlardan hangisini seçerseniz seçin seçtiğiniz bölgede sizi derinden etkileyecek doğal güzellikler ve tarihi yapılar görmeniz mümkün. Bu ülkeye hala vize almadan girebiliyorken tatilinizi bu şekilde değerlendirmenizi öneririz.

13) Balkanlar Turu

Üsküp, Makedonya
Üsküp, Makedonya

Karadağ’dan bahsetmişken Balkanlar’da bulunan ve birbirinden etkileyici olan diğer ülkeleri atlamak olmak. Ama eğer siz de bu ülkelerden hiç birini atlamak istemiyorsanız. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinizi Balkan ülkelerini keşfederek geçirebilirsiniz. Her ne kadar direkt olarak alabileceğiniz Balkan turu seçenekleri olsa da başka kişilere bağlı olmadan tatil yapmak her zaman için daha keyiflidir. Eğer siz de bu şekilde düşünüyorsanız kendi turunuzu kendiniz planlayabilir hangi ülkelere hangi sıra ile gideceğinize ve nereleri gezeceğinize karar verebilirsiniz. Balkanlar turunuzu planlarken obilet’te bulunan ve Balkan ülkelerine giden otobüs seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Balkan ülkeleri arasında geçiş yaparken de obilet’ten otobüs bileti alabilir ve yurt dışındaki yolculuklarınızı da obilet ile yapabilirsiniz.

Balkan turu yaparken plan yapmak en önemlisi. Bizim size tavsiyemiz turunuza Üsküp ile başlamanız. Üsküp’e isterseniz otobüs ile isterseniz uçak ile isterseniz de özel aracınız ile gidebilirsiniz. İsterseniz Üsküp’te biraz gezebilir ve vakit geçirebilirsiniz. Üsküp’ten sonra Ohrid’e gidebilirsiniz. Eğer özel araç ile yolculuk yapmayacaksanız Üsküp Ohrid arasında yapacağınız yolculuk için obilet’ten otobüs bileti alabilirsiniz. Ohrid’den sonra rotanızı Tiran’a çevirerek turunuza devam edebilirsiniz. Tiran’dan sonra ise turunuza sırasıyla Podgorica, Kotor, Mostar ve Saraybosna’da devam edebilir, Saraybosna’dan sonra Belgrad’a geçerek turunuzu burada sonlandırabilirsiniz. 

Şehirlerde ne kadar süreliğine kalacağınıza ve neleri gezeceğinize ise yine kendiniz şehirlerde yapacağınız konaklama süresine göre karar verebilirsiniz. 

Önceki İçerikPatmos Adası’nda Gezilecek Yerler
Sonraki İçerikSırt Çantası Hazırlama Rehberi: Doğa Yürüyüşü İçin Gerekli Malzemeler
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız