Dünyanın Edebiyat Temalı En İyi 12 Oteli

0
1315

Hani bazı mekanlar vardır insana ilham veren ya da bazı anlar vardır insana hayaller kurduran; işte edebiyat otelleri bence o mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Her köşesinde ünlü bir romanın esintilerini, yazarların ve unutulmayan roman karakterlerinin izlerini görebileceğiniz oteller sizin de ilginizi çekiyorsa edebiyat otelleri tam size göre diyebilirim.

Siz de kendinizi en sevdiğiniz romanın başkahramanı gibi hissetmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun derim. Çünkü dünyadaki edebiyat otellerinden en dikkat çekenleri sizin için mercek altına aldık. Bakarsınız bir sonraki tatil destinasyonunuz bir edebiyat oteli olur.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? En iyi edebiyat otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Dünyanın Edebiyat Temalı Otelleri

1) Le Pavillon des Lettres, Fransa

Paris’te bulunan 26 odalı Le Pavillon des Lettres otelinin ismini Türkçe’ye ‘Harflerin Bayrakları’ olarak çevirebiliriz.

Le Pavillon des Lettres Otel’in her bir odası alfabedeki bir harfi temsil ediyor ve her harfin odası ise tarihteki ünlü bir yazarı simgeliyor.

Mesela ‘H’ odası Victor Hugo’ya, ’S’ odası William Shakespeare’e, ‘K’ odası ise Franz Kafka’ya ithaf edilmiş.

Odaların duvarları ise odaya ismini veren yazarın eserlerinden altınlarla süslenmiş. Ayrıca başucunuzda bu yazarların kitaplarını bulabilirsiniz.  

Adres: 12 Rue des Saussaies, 75008 Paris, Fransa

2) Hotel Littéraire Alexandre Vialatte, Fransa

Ünlü Fransız yazar Alexandre Vialatte’ye ithafen kurulmuş olan Hotel Littéraire Alexandre Vialatte’in her köşesi yazarın kitaplarından alıntılarla süslü.

Duvarlarında Vialatte’in sözlerinin yazılı olduğu otelin girişinde ise yazarın tüm kitaplarının yer aldığı kocaman bir kütüphane var. 

Adres: 16 Place Delille, 63000 Clermont-Ferrand, Fransa 

3) Library Hotel, ABD

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Library Hotel (@libraryhotel)’in paylaştığı bir gönderi

Siz de kitapların büyülü dünyasında kaybolmayı sevenlerdenseniz New York’taki Library Hotel tam size göre.

Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Library Hotel’de yüzlerce kitap sizi bekliyor. Library Hotel’de lobiden yemek salonuna her yer kitaplarla dolu.

Library Hotel o kadar keyifli ki otelden hiç çıkmak istemeyebilirsiniz, benden söylemesi.

Adres: 299 Madison Ave, at E.41st Street New York City 10017, ABD

4) Inn Boonsboro Hotel, ABD

Romanlara konu olmuş aşıkların hikayelerinden ilham alan bir otel; Amerika’nın Maryland eyaletinde bulunan Inn Boonsboro.

19. yüzyılda açılan ancak pek çok kez el değiştiren Inn Boonsboro Hotel’in şu anki sahipleri ünlü Amerikalı yazar Nora Roberts ve eşi.

Inn Boonsboro Hotel’in odaları aşkları mutlu sonla biten kahramanlardan ilham alarak tasarlanmış. Peki siz tatilinizi hangi çiftin odasında geçirmek isterdiniz? Aşk ve Gurur’dan Elizabeth ve Darcy’nin mi, Jane Eyre’den Jane ve Rochester’ın mı yoksa Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndan Titania ve Oberon’un mu?

Adres: 1 N Main Street, Boonsboro, MD 21713, ABD

5) Sylvia Beach Hotel, ABD

Mottosu ’Tamamen kitap severler için bir otel’ olan 21 odalı Sylvia Beach Hotel adını 1900’lü yıllarda Paris’in en meşhur kitap dükkanlarından biri olan ’Shakespeare and Company’nin sahibi Amerikalı yayıncı Sylvia Beach’ten alıyor.

Kocaman bir kütüphaneye sahip olan Sylvia Beach Hotel’de kitaplar ‘Klasikler’, ‘Romanlar’ ve ‘En Çok Satanlar’ olarak üç ana gruba ayrılmış.

Agatha Christie’den Mark Twain’e, Hemingway’den Emily Dickinson’a, Oscar Wilde’dan J.K Rowling’e pek çok yazarın kitabını bulabileceğiniz Sylvia Beach Hotel’in diğer otellerden farklı olarak biraz katı kuralları olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Sylvia Beach Hotel’de her türlü teknolojik aleti kullanmak yasak. Sylvia Beach Hotel’de ne televizyon ne radyo ne de internet var. Burası sadece kitaplarla vakit geçirebileceğiniz masalsı bir otel, benden söylemesi. 

Adres: 267 NW Cliff St, Newport, OR 97365, ABD

6) Hotel de Glace, Kanada

Bir otel düşünün ki tamamen kar ve buzdan yapılmış olsun ve her sene yeniden inşa edilsin. İşte o otel ünlü yazar Jules Verne’den ilham alınarak tasarlanan Hotel de Place.

Sizin de en sevdiğiniz mevsim kış ise kar ve soğuk havadan vazgeçemiyorsanız 44 odalı Hotel de Glace’ı mutlaka listenize alın derim.

Adres: 2280, Boulevard Valcartier

Saint-Gabriel-de-Valcartier, Quebeck, G0A 4S0

7) Maison Moschino, İtalya

Lewis Carroll’ın Alice Harikalar Diyarı‘nda hikayesinden ilham alarak tasarlanan otelin dekorasyonu da ünlü İtalyan Modaevi Moschino’nun tasarımcılarına ait.

Moda’nın başkenti Milano’da bulunan Maison Moschino’nun en beğenilen odası ise tabi ki baş kahraman Alice’in odası.

Siz de gittiğiniz şehirlerde ruhu olan, çocukluğunuzda ya da gençliğinizde iz bırakan hikayelerden ilham alan otellerde kalmayı seviyorsanız Maison Moschino’ya mutlaka bir şans vermelisiniz.

Adres: Viale Monte Grappa 12, 20124 Milano, İtalya 

8) Ambassade Otel, Amsterdam

Bir yandan seyrettikçe insanın içini açan tablo gibi bir kanal manzarasına uyanmak bir yandan edebiyata doymak istiyorsanız Amsterdam’daki Ambassade Otel tam size göre.

Söylemeden de geçmek olmaz Ambassade Otel’inde dünya edebiyatının en önemli yazarlarından bazılarının kitaplarının ilk baskılarının sergilendiği cam sandıklar ve kocaman bir de kütüphane var.

Adres: Herengracht 341, 1016 AZ Amsterdam, Hollanda

9) The Hobbit Motel, Yeni Zelanda

Adından da tahmin edebileceğiniz üzere The Hobbit Motel, ünlü yazar J.R Tolkien’in çok okunan hatta filmi çekilen eseri Hobbit’ten ilham alıyor.

Minik Hobbit evleri şeklinde dizayn edilen otelde kendinizi film stüdyosunda gibi hissedebilirsiniz. 

Adres: 1177 Waitomo Valley Road, 3977 Waitomo Caves, Yeni Zelanda

10) The Literary Man, Portekiz

Dünyanın en büyük kütüphanesine sahip bir otel arıyorsanız istikametiniz The Literary Man olsun.

Kütüphanesinde bulunan kitap sayısını 100 bine çıkarmayı hedefleyen The Literary Man, kitap tutkunlarının mutlaka görmesi gereken oteller arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Söylemeden de geçmek olmaz The Literary Man Otel’de kendinizi bir romanın baş kahramanı gibi hissedeceğiniz kişiye özel programlar hazırlanıyor.

Adres: Rua D` João d`Ornelas, 2510-074 Óbidos, Portekiz

11) Radisson Sonya Hotel, Rusya

Radisson Sonya Hotel, dünya edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Dostoyevski’nin Suç ve Ceza romanından esinlenerek yapılmış.

Siz de ünlü Rus yazar Dostoyevski’nin hayranı iseniz her köşesinde yazarın ruhunu hissedebileceğiniz Radisson Sonya Hotel’de konaklama deneyimini mutlaka yaşamalısınız. 

Adres: Liteyniy Ave, 5/19, St Petersburg, Rusya, 191187

12) Mini Hotel, Türkiye

Bu keyifli listeyi ülkemizin ilk edebiyat temalı oteli ile bitirmek lazım. 15 odalı Mini Hotel’in her bir odası bir Türk yazara ithaf edilmiş.

Mini Hotel’in odaları Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Nazım Hikmet başta olmak üzere farklı yazarlardan ilham alarak dizayn edilmiş.

Odaların duvarları ismini aldığı yazarın kitaplarından alıntılarla ve yazarların posterleri ile süslü. Ayrıca her odada o yazara ait kitaplar da okunmayı bekliyor. 

Adres: Kahramanlar Mah. 1397 Sok. No:10 Konak, İzmir, Türkiye

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız