İstanbul’daki En İyi 10 Kokteyl Bar

0
9912

Kutlamalara, gün batımına, kız kıza buluşmalara; kısacası keyifli geçirilmek istenen her ana uygun olan bir içecek varsa o da kokteyldir. İyi yapılmış bir kokteylin yerini, hiçbir şeyin tutamayacağını bilen bilir. Hatta öyle ki, günü daha da güzel hale getirebilme gücüne sahiptir.

Kokteylseverleri mutlu etmek adına, İstanbul’daki en iyi kokteyl barlarından bahsetmeye karar verdik. Eğlence seviyenizi tepelere çıkaracak renkli mekanlar bu yazıda toplandı!

İstanbul’daki En İyi Kokteyl Barlar:

1) Spago – Nişantaşı

Nişantaşı’nda bulunan St. Regis Otel‘in teras katında hizmet veren Spago, kokteyl konusunda şehrin en iddialı adreslerinden biri.

Michelin yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck’ın ikonik restoranı olarak tanınan mekan tabii ki sadece kokteylleri ile ön planda değil. Fakat bu yazıda, nefes kesen İstanbul manzarasına karşı yudumlayacağınız harikulade kokteyllerinden bahsedeceğiz.

Alışkın olduğumuz kokteyllerin yanı sıra, sıra dışı reçeteler ile de iddiasını sürdüren Spago’da ön plana çıkan birkaç varyasyon var. Show Me Love, Pins&Needles, Peace On Earth, Purple Negroni, Cracklin Rosie ve Looking For Love mutlaka denemeniz gerekenlerin başında geliyor.

Gününüzü güzelleştirecek buluşmalar için rotanızı Spago’ya çevirmelisiniz.

2) Moretenders Cocktail Crib – Beyoğlu

Eski adı Five Cocktail & More olan ve hala pek çok kişi tarafından öyle hatırlanan Moretenders Cocktail Crib, alanında şehrin en iyilerinden biri.

Beyoğlu’nun kıymetlisi Asmalımescit’te hizmet veren mekanın müdavimi çok. Henüz gitmediyseniz; ilk ziyaretinizden sonra siz de o müdavimlerden biri olabilirsiniz.

Moretenders’ı özel kılan pek çok spesiyali bulunuyor. Old Fashioned & More, Negroni & More ve Morning Glory bunların başında gelen üç kokteyl. Ayrıca, alkol tüketmeyenler için lezzetinden ödün vermeyen alkolsüz kokteyller de yapıyorlar.

Kokteylin başrolde olacağı, renkli bir etkinlik için Moretenders Cocktail Crib’e mutlaka gitmelisiniz.

3) Alancha – Beşiktaş

Alancha, İstanbul’un en şık ve lüks mekanlarından biri. Vişnezade Sokak‘ta hizmet veren Alancha, ambiyansı ve kalitesiyle misafirlerini mutlu etmesini iyi bilen bir işletme.

Böyle nitelikli bir mekan söz konusu olunca, harika kokteyller yaptıklarına da şaşırmamak gerekiyor. Daha önce denemediğiniz kokteyl varyasyonlarıyla kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Smoke Gun, Supernatural, Mastic Anise ve Agari; baz olarak kullanılan alkollerin farklı aromalarla infüzyon edilmesiyle hazırlanan sunumlardan bazılarıdır.

Yenilik, farklılık eşliğinde kutlama yapmak isterseniz; Alancha tam size göre demektir!

4) Alexandra Cocktail Bar – Arnavutköy

İstanbul’un en özel semtlerinden biri olan Arnavutköy, son yıllarda ardı ardına açılan mekanlarıyla eğlence merkezi haline geldi. Birbirinden farklı tarz ve konseptteki mekanların arasında kokteylleri ile ön plana çıkan bir yer var: Alexandra Cocktail Bar.

Alexandra’yı farklı kılan kokteyllerinden bahsedelim. Tabii ki, klasiklerden şaşmayanları mutlu etmeyi biliyorlar fakat bununla beraber yeni tatlara açık kişilerin de kalbini çalıyorlar. AP-Ranax, Eros, Aphrodite, Gaia ve Helios mutlaka denenmesi gerekenlerden.

Biraz boğaz havası, biraz eski İstanbul esintisi eşliğinde, modern bir çatı altında enfes kokteyller içmek için buraya gelmelisiniz.

5) Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar – Cihangir

Gündüz içilen enfes kahvelerin yerini, akşam harikulade kokteyllerin aldığı butik ve özel bir mekandan bahsedeceğiz: Geyik Coffe Roastery & Cocktail Bar. İstanbul’un güzide ve entelektüel semti Cihangir’de hizmet veriyor.

Her kokteyl bar gibi, burada da klasik tatları bulabilirsiniz. Fakat daha spesifik tatların peşindeyseniz; köklü bir tarihe sahip, unutulmuş klasikler ve mekanın özel reçetesiyle hazırlanan kokteyllerinden tatmalısınız.

Bijou, Monkey Gland ve Hanky Panky gibi eskileri ya da Tommy’s with Chili, Breakfast Margarita, Rudolph, Banda Siciliana ve Spice Trade gibi Geyik’in spesiyallerini mutlaka deneyin.

Akşamüstü kahvesi için gidip, gün batımıyla birlikte kokteyle geçebileceğiniz bir yer arıyorsanız; o mekanın adı Geyik.

6) Chicki Boom – Etiler

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Chicki Boom (@chicki.boom)’in paylaştığı bir gönderi

İstanbul’un en çarpıcı mekanlarından biri olan Chicki Boom, ayrıcalıklı tarzını kokteyllerine de yansıtmayı iyi biliyor. Küçük bir mekan olduğu için geceye tatlı bir başlangıç yapmak isteyenlerin uğrak noktası.

Chicki Boom kokteylleri sadece lezzetli değil, görselliğiyle de insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip.

Misafirlerini şaşırtma konusunda oldukça başarılı olan mekan, işe sunumdan başlıyor desek, yeridir. Menüdeki tüm kokteyller denemeye değer; her seferinden başka birine şans vermelisiniz.

Kokteylle şımartılmanın ayrıcalığını yaşamak için Chicki Boom en doğru adreslerden biri, mutlaka deneyin.

7) Efendi – Nişantaşı

Efendi, Teşvikiye’nin modern ve keyifli “mahalle barı” konseptindeki mekanlardan biri. Daha sıcak bir atmosferde leziz kokteyller içmeyi seven biriyseniz, burada çok mutlu olabilirsiniz. Özellikle iş çıkışlarında stres atmak için gelinebilecek en doğru adres.

Efendi’de 6 adet klasikle birlikte buraya özgü kokteyller tadabilirsiniz. En popüler olan spesiyali ise, Serendipity. Cashmere, Keep the Spice ve Raspuri de mutlaka denenmesi gerek spesiyallerinden diğerleri.

Yorucu bir günü iyi müzik ve kokteylle bitirmek istediğinizde soluğu bu mekanda almalısınız.

8) 11 Kadıköy Cocktails & Kitchen – Kadıköy

Kadıköy’ün can damarı Moda’nın Caferağa mahallesinde hizmet veren 11 Kadıköy Cocktails & Kitchen; kokteylleri ve yemekleriyle ön plana çıkıyor. Her iki alanda da iddialı olan mekanda tüm akşamınızı keyifle geçirmeniz mümkün.

11 Kadıköy’de mutlaka denenmesi gereken kokteyllere gelirsek; Bartender Specials başlığı altında sundukları tüm kokteyller denemeye değer!

Özellikle semtin adını alan Moda ve Modalı başta olmak üzere; Affair, Honeymoon, Bird Gin ve mekanın adını alan 11’i mutlaka tatmalısınız.

Moda’da iyi kokteyl konseptli bir akşam için 11 Kadıköy en doğru tercih.

9) Rustyfork – Etiler

Amerikan Bar konseptiyle Etiler’in ilgi çeken mekanlarından biri, Rustyfork. Amerika kıtasına özgü tatlarla birlikte tadı damağınızda kalacak kokteyller içmenin yeri burası.

Rustyfork’un spesiyal kokteylleri, sundukları yemekleri ile de uyum yakalıyor. Mekanın adını alan The Rusty başta olmak üzere; El Paso Green, Spice Range ve Hot Lips mutlaka denenmeli.

Amerikan konseptini seven kokteyl meraklıları için Rustyfork’tan daha iyi bir mekan olamaz.

10) Nor – Kadıköy

Moda’da her şeyin alternatifini bulmak mümkün. Tabii ki kokteyl konusunda da iyi olan tek bir yer yok. Nor, Moda’nın ve İstanbul’un iddialı kokteyl barlarından biri.

Zengin ve lezzetli bir mutfağa sahip olmasının yanı sıra, enfes kokteyller hazırlıyorlar. Olmazsa olmazımız klasik kokteyllerle birlikte Nor Kokteyller başlığı altında sundukları spesiyalleri bulunuyor. The Great Gatsby, Merkür Retrosu, Britney’s 2007 ve Skinny Bitch mutlaka denemeniz gerekenler.

Farklı bir şey yapalım ve sıra dışı kokteyllerle dolu bir akşam geçirelim diyenler Nor’a gitmeli!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız