İstanbul’daki En İyi Otel Terasları

0
1711

Birbirinden farklı kültürleri barından İstanbul, sunduğu gastronomik çeşitlilik ve gece hayatıyla da dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alıyor. 

İstanbul’un büyüleyici manzarası ve ışıltısını lezzet tutkusuyla birleştirebileceğiniz en iyi otel teraslarını sizler için derledik.

Dilerseniz İstanbul Boğazı’nın nefesleri kesen manzarası ya da tarihi yapıların çevrelediği bu otel teraslarını tek tek inceleyelim. İstanbul’un En Lüks Otelleri, İstanbul’un En İyi Butik Otelleri, İstanbul’da Brunch Yapabileceğiniz Oteller yazılarımıza da göz atmak isteyebilirsiniz. 

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? En iyi İstanbul otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

1) 16 Roof 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

16 ROOF (@16roof)’in paylaştığı bir gönderi

16 Roof, İstanbul’un nefes kesici boğaz manzarasına hakim Swissotel The Bosphorus’un terasında yer alıyor.  

Restoran ve bar olarak hizmet veren 16 Roof, haftanın 7 günü misafirlerini ağırlıyor. Peru mutfağı ve Akdeniz lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz menüsüyle öne çıkan 16 Roof’ta enfes yemeklerden sonra da birbirinden leziz kokteylleri tadabilirsiniz. 

Dünyanın en lüks restoranları arasına giren 16 Roof’un menüsünde iddialı deniz ürünleri ve suşi çeşitleri dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. 

Akşam yemekleri 19.00 – 23.00 arasında servis edilirken, bar kısmı 17.00-02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Üst kısımda yer alan bistro-bar bölümde atıştırmalık tarzda bir menü sunulurken, giriş kısmı masa ve stantlardan oluşuyor. Yaz sezonunda açık havanın tadını çıkarmak da mümkün. 

İstanbul gece hayatına yön veren mekanda çarşamba günleri tanınmış DJ ve müzisyenler performans sunuyor. Canlı müzik seçeneğinde ise caz ve soul müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. 

Adres: Swissotel The Bosphorus, İstanbul; Vişnezade Mahallesi, Acısu Sokak, No:19 Maçka, Beşiktaş/İstanbul

2) Duble Meze Bar 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

@dublemezebar’in paylaştığı bir gönderi

Tarihi Yarımada’nın güzelliğini sunan manzarasıyla öne çıkan Duble Meze Bar, Palazzo Donizetti Hotel’in yedinci katında bulunuyor. Pera’nın tarihi dokusuyla kentli yaşam tarzını birleştiren Duble Meze Bar, farklı ve sıcak bir atmosfer sunuyor. 

Meze zenginliğiyle öne çıkan Duble Meze Bar, modern meze yorumuyla değişik tatlar arayanlar için ideal. İster yemeğinizi yiyebilir isterseniz de yaklaşık 40’a yakın zengin meze menüsünden faydalanabilirsiniz.

Anadolu ve Balkan mutfağıyla harmanlanan meze tabakları, her sezon doğal ve yerel tatlarla yenileniyor. İşletmenin kendine özgü mezelerini mutlaka denemelisiniz. 

Rakı severlerin müdavimi olduğu mekan aynı zamanda zengin şarap ve kokteyl çeşitleriyle de öne çıkıyor. Hafta sonları sunulan DJ performansları ile lezzet arayışınızı eğlence ile birleştirebilirsiniz.  

Haliç’i ve yarımadayı olağanüstü bir açıdan gören mekana özellikle bahar ve yaz ayları güneş batmadan önce gitmenizi tavsiye ederiz. 

Adres: Palazzo Donizetti Hotel; Meşrutiyet Caddesi, No:85, Kat:7, Pera/Istanbul

3) Naavah Restoran 

Naavah Restoran’a girmeden önce biraz Soho House kültüründen bahsedelim. 

Sosyal kulüp kültürüne dayanan Soho House bulunduğu şehrin entelektüel çevresinin buluşma noktası olmayı amaçlayan bir zincir. Bu oluşumu konaklama ve yeme-içme kültürüyle birleştiren Soho House’un İstanbul zinciri Pera’da yer alıyor. 

Gözlerinizi alamayacağınız Haliç gün batımına muhteşem mimarisi ile eşlik eden otelin terası ise restoran olarak hizmet veriyor. Lübnan mutfağı lezzetleriyle öne çıkan Naavah Restoran, menüsünü Akdeniz mutfağından öğelerle zenginleştiriyor.  

Orta Doğu mutfağından gelen ana yemekler dışında lahmacun, dürüm ve pide gibi seçenekler de bulunuyor. Her ne kadar Orta Doğu mutfağı olsa da vegan ve vejetaryenler için de alternatifler mevcut. 

Kış sezonu boyunca kapalı olan Naavah lezzetlerinin bir kısmını sürekli hizmet veren otel kulüp menüsünde tatmak mümkün. Bu hizmetlerden yararlanmanız için kulüp üyeliğine sahip olmanız gerektiğini belirtelim. 

Adres: Soho House İstanbul; Evliya Çelebi Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:56, Beyoğlu/Istanbul

4) Mikla Restaurant  

‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine giren ilk Türk restoranı olma özelliği taşıyan Mikla Restaurant, The Marmara Pera’nın en üst katında hizmet veriyor. 

Türkiye’nin en ünlü şeflerinden Mehmet Gürs tarafından kurulan restoran hem yemekleriyle hem de bar kısmıyla sayısız ödül sahibi. Yöresel lezzetlerin modernlikle harmanlandığı Mikla’da Anadolu mutfağını ışıl ışıl İstanbul manzarası eşliğinde tatmanız mümkün. 

Akşam menüsü için tadım menüsü ve a la carte olarak 2 ayrı menü sunuluyor. A la carte menüden ise üç çeşit yemek seçebiliyorsunuz. İsterseniz önce bar kısmına geçip bir şeyler içerek günbatımının tadını çıkarabilirsiniz. 

Doğum günü ve kutlama gibi etkinliklere de ev sahipliği yapılabilen mekan özel etkinlikler için deneyimli bir ekibe sahip.

Teras konseptli mekanlar arasında en göze çarpan mekanlardan biri olan Mikla Restaurant; Ayasofya, Galata, Boğaziçi manzarasıyla sizi bekliyor. 

Adres: The Marmara Pera; Meşrutiyet Caddesi, Asmalımescit – Pera, 34430, Beyoğlu/İstanbul.

5) Hood Rooftop Moda

DoubleTree by Hilton İstanbul Moda‘nın 12. katında yer alan Hood Rooftop Moda, panoramik bir İstanbul manzarası sunuyor. Kadıköy’ün sahil şeridinde konumlanan Hood Rooftop, İstanbul Boğazı’ndan Prens Adaları’na enfes bir manzaraya sahip.

Dünya ve Türk mutfağının klasiklerinden oluşan menüde ayrıca oldukça geniş bir suşi menüsü de bulunuyor. Tatlı düşkünleri içinse birbirinden farklı ve hafif alternatifler mevcut. Hafif lezzetleri tercih edenler için geniş bir salata menüsü de bulunuyor.

İmza kokteyllerin sunulduğu ve mekanın tam ortasında yer alan barı ile kendinizi bambaşka bir atmosferde hissettiğinizi belirtelim. 

Manzara ve kokteyl eşliğinde devam eden Hood Rooftop gecelerine DJ performansı eşlik ediyor.

Adres: DoubleTree by Hilton Istanbul Moda; Caferağa Mahallesi, Albay Faik Sözdener Caddesi, No:31, Moda, Kadıköy/İstanbul

6) Spago İstanbul 

Hollywood’un resmi şefi Wolfgang Puck’un Hollywood’da açarak başladığı Spago markasının Amerika dışındaki ilk şubesi İstanbul’da yer alıyor.

The St. Regis İstanbul’un teras katında konumlanan işletme, dünya mutfağından seçkin örnekleri bir araya getiriyor. 

Benzersiz bir manzara sunan otelin terası son derece şık bir atmosferle bütünleşerek eşsiz bir ‘fine dining’ örneği sunuyor. Fine dining nedir diye merak edenler için not düşelim. Misafirin kendini özel hissetmesi için sunum, dekorasyon, servis kalitesi ile üst düzey standartlarda hizmet veren restoranlar fine dining olarak tanımlanıyor.

Menü, mevsimin en taze ürünlerine göre her mevsim değişiyor. Kaliforniyaİtalyan ve Asya mutfaklarından esinlenerek yaratılan lezzetler kendine has bir gastronomik yolculuk sunuyor.

Birçok ülkeyi kapsayan oldukça geniş bir şarap menüsü yemeklere eşlik ediyor. Fine Dining bir restoran olan işletme aynı zamanda rahat ve uygun bir bar menüsü olanağı sunuyor. Klasikleşen kokteyller dışında imza haline gelen modern ve lezzetli kokteyller sıra dışı bir deneyim sunuyor.

Mekanın yemek dışında keyifli ve eğlenceli hafta sonları için oldukça tercih edildiğini belirtelim. Flamenko müziği eşliğinde yemeğinizi yedikten sonra DJ performansı ile eğlence dozunuzu arttırabilirsiniz.

Adres: The St. Regis İstanbul; Mim Kemal Öke Caddesi, No:35, Nişantaşı, Şişli/İstanbul

7) Ouzo Roof Restaurant 

2014 yılında lezzet severlerle buluşan Ouzo Roof Restaurant, Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel‘in terasında yer alıyor. 

Türk ve Yunan mutfağından lezzetler sunan Ouzo Roof Restoran, keyifli atmosferiyle eşsiz bir lezzet keyfi yaşatıyor. Bu eşsiz lezzetlerin başında ise ülkemizin ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya var. 

Muhteşem bir konumda yer alan otel aynı zamanda marina manzarasına sahip. Bu manzara eşliğinde Türk ve Yunan ezgilerinin tadını çıkarabileceğiniz canlı müzik etkinlikleri mevcut.

A la carte ve fiks menü seçenekleri bulunan restoran, zengin içki menüsüyle de öne çıkıyor. 

Mekanda ayrıca Pazar günleri 11.00-15.00 saatleri arasında brunch gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 300 üründen oluşan pazar brunch’ı gerçek bir brunch deneyimi sunuyor. 

Adres: Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina; Fener Kalamış Caddesi, No: 38, Kadıköy/İstanbul

8) Izaka Restaurant 

İstanbul’u panoramik olarak sunan en büyük teras olma özelliğine sahip olan Izaka Restaurant & Bar, CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da yer alıyor. Tarihi Yarımada’dan başlayan teras manzarası tüm Boğaz’ı kapsıyor.  

Türk ve Orta Doğu mutfağından lezzetler ile öne çıkan Izaka’da kebap ve pirzola gibi geleneksel lezzetler sunuluyor. Taş fırından çıkan pide çeşitleri de mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında. 

Açılır-kapanır tavan sistemiyle açık hava keyfini de sunan Izaka, birçok mutfağın birleştiği bir adres. Akdeniz Mutfağı ve balık tutkunları için hazırlanan balık menüsüne Ege ve Ermeni mezeleri eşlik ediyor. 

Sushi severleri de unutmayan Izaka, Uzak Doğu mutfağında da oldukça zengin bir menüye sahip.

Hafta sonları DJ performansları eşliğinde keyifli bir kokteylle müziğin ritmine kendinizi kaptırabileceğinizi de belirtelim. 

Adres: CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul; İnönü Caddesi, No: 8, 34437, Gümüşsuyu, Beyoğlu/İstanbul

9) Cafe De Paris Suadiye – Teras

Cafe De Paris Suadiye, benzersiz manzarası, tarifleri sır gibi saklanan yemekleriyle öne çıkan bir yer. 

Suadiye Oteli’nin içinde konumlanan Cafe De Paris ile sadece boğazı değil Prens Adaları’nı da adeta avucunuzun içinde hissediyorsunuz. 

Paris’te yer alan merkezinden dünyaya yayılan meşhur Cafe de Paris soslu tavuk yanında sunulan patates kızartmasıyla birlikte fiks menü oluşturuyor. Oldukça geniş bir içecek yelpazesine sahip olan mekanda şaraplar ve kokteyller öne çıkıyor. 

Akşam yemeği sonrası bara dönüşen mekan, yemek sonrası keyifli vakit geçirmek isteyenler için son derece ideal. Bu keyifli gecelere DJ performansları eşlik ediyor. 

Adres: Hotel Suadiye; Bağdat Caddesi, Plaj Yolu, No:25, 34740, Suadiye/İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız