En İyi 14 İstanbul İtalyan Restoranı

0
15179

Son derece basit malzemelerlerle en keyifli sofraların kurulduğu ender mutfaklardan biri bence İtalyan mutfağı. İtalyan mutfağının lezzeti sadeliğinde, keyfi sofra başında saatler süren sohbetinde saklı bence.

Siz de benim gibi düşünüyorsanız İstanbul’da gönlünüzce keyif yapabileceğiniz bir yandan nefis yemekler yiyip bir yandan uzun uzun sohbet edebileceğiniz bir çok İtalyan restoranı var. Sadece pizzacıları keşfe çıkmak isterseniz İstanbul’un En İyi Pizzacıları yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi İtalyan Restoranları:

1) Aida Vino e Cuccina, Moda

Bu gönderiyi Instagram’da gör

AIDA – vino e cucina (@aidavinoecucina)’in paylaştığı bir gönderi ()

Moda’nın en sıcak en samimi restoranlarından biri bence Aida Vino e Cuccina.

Kendinizi evinizin arka bahçesinde gibi hissedebileceğiniz keyifli bir mekan olan Aida Vino e Cuccina’nın tüm yemekleri güzel ama özellikle risottoları bence enfes.

Yolunuz Aida Vino e Cuccina’ya düşerse trüf yağı ile lezzetlendirilmiş mantarlı risottosunun ya da ördek etli kuru kayısılı raviolisinin tadına mutlaka bakın derim.

Yemek tercihiniz ne olursa olsun Aida Vino e Cuccina’dan mutlu ayrılacağınıza emin olabilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Ressam Şeref Akdik Sokak, No: 10, Kadıköy

Telefon: 0544 851 51 51

2) Trattoria da Rosario, Koşuyolu

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Rosario Ristorante Italiano (@trattoriadarosariokosuyolu)’in paylaştığı bir gönderi ()

Koşuyolu’nun en eski ve en keyifli mekanlarından biri de Trattoria da Rosario.

Arka bahçesinde uzun saatler oturup keyif yapabileceğiniz Rosario’da İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinin en lezzetlileri sizi bekliyor.

Pizza, risotto ya da enfes başlangıçlar eşliğinde akşam üzeri keyfi yapabileceğiniz Trattoria da Rosario’da herkesi mutlu edecek bir seçenek bulmak mümkün.

Birkaç öneri verecek olursam da suda mozarella peyniri ile servis edilen kurutulmuş dana eti ‘bresaola’, kurutulmuş domatesli patlıcanlı ve zeytinli pizza ‘siciliana’ ve favori klasiklerimden olan acılı ‘penne arabbiata’nın tadına bakabilirsiniz.

Adres: Kalfaçeşme Sokak, No: 22, Koşuyolu

Telefon: 0216 327 63 63

3) Osteria Salvatore, Çengelköy

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Osteria Salvatore (@salvatoreistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Odun ateşinde pişen kenarları kalın ama pofidik enfes bir pizza için Anadolu Yakası’nda gidebileceğiniz en şık, en keyifli mekanlardan biri de Osteria Salvatore.

Geceleri ışıl ışıl parlayan İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasına karşı İtalyan mutfağından muhteşem lezzetler tatmak istiyorsanız hiç düşünmeden Osteria Salvatore’nin yolunu tutun derim.

Özellikle başlangıçları ve ev yapımı makarnaları enfes. İtalyan Restoranı’na gidip pizza dışında bir şeyler yemek isteyenlere duyurulur.

Adres: Kuleli Caddesi, No: 45 / 1, Çengelköy

Telefon: 0216 422 57 03

4) Fauna, Ataşehir

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Fauna / İbrahim Tuna (@faunarestoran)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ev yapımı makarna denildiğinde Anadolu Yakası’nda akla ilk gelen yerlerden biri de Fauna. Özellikle ‘Obruk Tulum Peynirli Ravioli’si bence efsane. Siz de cevizli ve peynirli makarnaları seviyorsanız mutlaka deneyin derim.

‘Zamanı ve sabrı olanlar için’ mottosu ile hizmet veren Fauna’da her şey siz sipariş verdikten sonra hazırlanmaya başlanıyor ve taze taze masanıza geliyor.

Siz de gözünüzün önünde hazırlanan nefis bir makarna ile kendinize mini bir ziyafet çekmek isterseniz istikametiniz Fauna olsun derim.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Caddesi, Ahmet Muhip Dıranas Sokak, No: 9 / B, Ataşehir

Telefon: 0545 572 11 30

5) Suvla, Emaar Square

Avrupa Yakası’nda Kanyon’da da bir şubesi bulunan Suvla, Anadolu Yakası’nda gönlünüzce keyif yapabileceğiniz İtalyan restoranlarından biri.

Suvla’nın menüsü o kadar lezzetli ki insanın bütün menüyü söyleyesi geliyor desem abartmış olmam. O yüzden benim önerim gözünüze kestirdiğiniz her şeyi ortaya söyleyip gönlünüzce keyif yapmanızdan yana. Yoksa pek çok lezzet aklınızda kalabilir benden söylemesi.

Birkaç öneri verecek olursam Suvla’ya giderseniz benim önerim önden güzel bir peynir tabağı ve avokadolu enginar salatası söylemenizden yana.

Sonrasında tercihinizi güzel bir makarnadan ya da çıtır çıtır bir pizzadan yana kullanabilirsiniz.

Közlenmiş patlıcanlı etli pizzası ve kuşkonmazlı pappardelle makarnası bence kesinlikle denemeye değer.

Adres: Ünalan Mahallesi, Libadiye Caddesi, No: 238, Emaar Square, Ünalan

Telefon: 0216 516 38 44

6) Paul’s Homemade Pasta & Lasagna, Moda

Kokusu sokağa yayılan nefis bir İtalyan restoranı arıyorsanız Kadıköy’deki en keyifli yerlerden biri de Paul’s Homemade Pasta & Lasagna.

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Paul’s Homemade Pasta & Lasagna’nın lazanya ve makarnadan oluşan bir menüsü var.

Menüde tavukludan somonluya, mantarlıdan kavurmalıya onlarca çeşit lazanya olsa da ben tercihimi her daim klasik Bolognese sosludan yana kullanmaktan yanayım.

Ama söylemeden de geçmek olmaz Paul’s Homemade Pasta & Lasagna’nın ‘Antep usulü kuru patlıcanlı’ lazanyasının ve sebzeli ‘vegi’ lazanyasının seveni çok.

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, No: 53, Kadıköy

Telefon: 0216 330 19 82

7) Pinoli Italian Kitchen, Etiler

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Pinoli Italian Kitchen (@pinoliitaliankitchen)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’un en yeni İtalyan restoranlarından biri de Pinoli Italian Kitchen.

Pinoli Italian Kitchen’a giderseniz çıtır kabağının, kaburgalı karamelize soğanlı pappardalle makarnasının, patatesli özel bir hamurla hazırlanan ‘gnocchi’sinin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Yemek tercihiniz ne olursa olsun Pinoli Italian Kitchen’a gittiğinizde tatlı için tercihiniz mutlaka bir fincan espresso ile muhteşem bir tiramisu olsun derim.

Son bir bilgi daha verecek olursam Pinoli’nin kokteylleri de efsane o yüzden bana sorarsanız biraz erken gidip yemek öncesi güzel bir kokteyl için derim.

Adres: Etiler Çamlık Mevkii, Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak, Aslanlı Apartmanı, No:1/1

Telefon: 0212 263 66 95

8) Paps Italian, Karaköy

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Papsitalian (@papsitalian)’in paylaştığı bir gönderi ()

Napoli usulü ekşi mayalı pizzası ile beğeni toplayan Paps Italian, bence Karaköy’ün en keyifli mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İçeri girdiğiniz anda içinizi saran pizza kokusuna karşı koymak bence biraz imkansız ama pizza yemek istemezseniz de Paps Italian’ın muhteşem soslar ile lezzetlenen ev yapımı makarnaları da enfes.

Özellikle adaçayı ve ıspanak ile tatlandırılan ıspanaklı fettucine ve taze burrata peyniri ile yapılan ‘penne alla checca’ kesinlikle favorim. Paps Italian’a giderseniz mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Kemankeş Mahallesi, Fransız Geçidi Sokak, A Blok, No: 4, Karaköy

Telefon: 0212 243 98 48

9) Trattoria La Scarpetta, Etiler

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Trattoria La Scarpetta (@trattorialascarpetta)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’un en iyi ‘fine dininig’ İtalyan restoranlarından biri de Etiler’deki Trattoria La Scarpetta.

Başlangıçlarından tatlısına menüde yer alan her bir yemeğin son derece lezzetli olduğu La Scarpetta, İtalyan mutfağından vazgeçemeyenlerin İstanbul’daki favori mekanlarından biri.

Siz de keyifli bir İtalyan restoranında şık bir akşam yemeği yemek isterseniz istikametiniz Trattoria La Scarpetta olsun derim.

Özellikle taze enginar kalpli roka salatası, ıspanaklı ve ricotta peynirli tortellinisi, dört peynirli pizzası, çıtır milföylü çilekli tatlısı ve tabi ki tiramisusu benim La Scarpetta favorilerimden.

Adres: Dilhayat Sokak, No: 16, Etiler

Telefon: 0212 263 53 53

10) Zucca Pizza, Pangaltı

Girdiğiniz anca içinizi ısıtacak bir mekanda tadı damağınızda kalacak pizzalar veya makarnalar yemek istiyorsanız istikametiniz Zucca Pizza olsun derim.

Özellikle füme antrikotlu pizzasını ve pesto soslu fettucine makarnasını denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Söylemeden de geçmek olmaz Zucca’nın salataları da çok lezzetli, gözünüze kestirdiğiniz salatayı da ortaya paylaşımlık olarak söylemek güzel bir başlangıç olacaktır, benden söylemesi.

Adres: Pangaltı Mahallesi, Baruthane Caddesi, No: 7/6, Şişli

Telefon: 0212 247 77 01

11) Brio Italian Restaurant, Uskumruköy

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Brio Italian Restaurant (@brioitalianistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’un en huzurlu semtlerinden birinde keyifli bir mekanda güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz Brio Italian Restaurant’a bir şans verin derim.

Brio Italian Restaurant’a giderseniz başlangıç olarak kızarmış risotto topu diyebileceğim bezelyeli mozarella peynirli ‘arancini’nin tadına mutlaka bakın derim.

Pizza yemek isterseniz de tercihinizi kendi spesiyalleri olan dikdörtgen formdaki rustica pizzalaradan gözünüze kestirdiğinizden yana kullanabilirsiniz.

Adres: Uskumruköy Mahallesi, Kilyos Caddesi, No: 332, Sarıyer

Telefon: 0212 202 69 69

12) Isola Bomonti, Bomonti

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Isola (@isolabomonti)’in paylaştığı bir gönderi ()

Isola Bomonti’ye giderseniz yemek tercihiniz ne olursa olsun başlangıcınız mutlaka buratta olsun derim.

Yemek olaraksa farklı lezzetleri denemeyi seviyorsanız karidesli ve kabaklı pappardelle makarna harika bir alternatif olacaktır.

Pek İtalyan işi değil ama Isola Bomonti’ye giderseniz tatlı tercihinizi bol çikolatalı fındık dokunuşlu profiterolden yana kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yok böyle bir lezzet.

Isola Bomonti’nin çok özel bir kokteyl menüsü olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. Belki yemek öncesi bir keyif yapmak isterseniz, belli mi olur.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Silahşör Caddesi, No: 57/A, Şişli

Telefon: 0212 248 12 48

13) Olive’s Pizzeria, Etiler

Bu gönderiyi Instagram’da gör

olivespizzeria (@olivespizzeria)’in paylaştığı bir gönderi ()

Belki çok klasik bir tercih olacak ama Olive’s Pizzeria’ya giderseniz acılı pennesinin tadına mutlaka bakın derim.

Makarna yemek istemezseniz de tercihinizi Olive’s Pizzeria’nın taş fırınından çıkan pizzalarından yana kullanabilirsiniz.

Benim önerim ise Olive Pizzeria’nın en çok tercih edilen pizzalarından biri olan mozarellalı, dana jambonlu, mantarlı ve siyah zeytinli Milano’nun ya da şarküterili pizza severlerin favorilerinden olan salamlı, sosisli sucuklu ‘meatlovers’ ın tadına bakmanızdan yana.

Adres: Nispetiye Mahallesi, Balık Sokak, No: 22, Beşiktaş

Telefon: 0212 284 57 24

14) Vagabondos, Yeniköy

Yeniköy’ün en eski, en tatlı restoranlarından biri olan Vagabondos, İtalyan mutfağından vazgeçemeyenlerin favori mekanlarından biri.

İnsanın içini ısıtan dekorasyonu ile gönülleri fetheden Vagabondos harika bir de menüsü var.

Özellikle lazanyası bence muhteşem. Giderseniz mutlaka deneyin derim.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No: 168, Sarıyer

Telefon: 0212 299 00 54

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız