İtalya’dan Alınabilecek Hediyeler

0
6475

Rönesans’ın başladığı yer olan eşsiz tarihi yerleri, doğal güzellikleri, mimari dokusu ve lezzetli mutfağıyla İtalya herkesin gidip görmek istediği bir yer.

Güler yüzlü insanların yaşadığı bu mutlu topraklara seyahat ettiğinizde günleriniz tarih, sanat ve mutfak ile iç içe geçecek.

Dünyaca ünlü pizza, makarna, tiramisu gibi lezzetlerin ana vatanı olan İtalya’da alışveriş severler için çok fazla seçenek bulunuyor.

İtalya aynı zamanda dünya modasına yön veren ünlü tasarımcıların da merkezi.

Ülkenize dönerken İtalya seyahatinizi size anımsatacak pek çok hediye seçeceği mevcut. Aile bireylerinize birbirinden lezzetli makarnalar ve soslardan, arkadaşlarınıza magnet ve anahtarlık alabilirsiniz.

Ayrıca burada el işi hediyelikler de oldukça cazip görünüyor. İtalya’dan alabileceğiniz hediyelik eşya seçeneklerini sizler için derledik.

İtalya’dan Alınabilecek Hediyeler

Deri Ürünler

Deri Ürünler Toskana

Yolunuz Toskana bölgesinin merkezi olarak kabul edilen Floransa’ya düşerse buradan mutlaka deri ürünler ile evinize dönmenizi tavsiye ediyoruz.

13. yüzyıldan beri dericilik ile halkın geçimini sağladığı biliniyor.

Floransa Deri Ürünler

Siz de Floransa’daki butiklerden birbirinden güzel ve farklı tasarımlara sahip olan deri ceket, deri kemer, deri çanta ve cüzdan alabilirsiniz.

Gerçek deriden imal edilen bu ürünleri uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Sevdikleriniz için de iyi bir hediye fikri olarak deri ürünleri mutlaka aklınızda bulundurmalısınız.

Murano Camı

Murano Camı İtalya

İtalya birbirinden güzel adalara sahip. Venedik’e yakın olan Murano Adası ise rakiplerinin arasından renkli sokakları ve cam ürünleri ile sıyrılmayı başarıyor.

Cam işçiliği ile ünlü olan Murano bu işi yüzyıllardan beri hakkını vererek icra ediyor. Adaya geldiğinizde camın imalatına tanıklık edebilirsiniz.

Cam atölyelerinden şişe, bardak, fincan, takı, kolye ucu, avize ve diğer süs eşyalarından satın alabilirsiniz. Özellikle bu hediyenize annenizin bayılacağından eminiz.

Seramik Ürünler

Vietri Sul Mare, İtalya

İtalya’nın Sorrento kentine yolunuz düşerse Vietri Sul Mare’ye mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Burada dünyanın en nadide seramik ürünlerini bulabilirsiniz.

Seramik Ürünler Sorrento İtalaya

Yerli halkın Majolika dediği çinilerden, seramik tabak ve vazolardan mutlaka satın almalısınız.

Akdeniz kültürüne has desen ve motiflerle bezeli bu seramikler kız arkadaşlarınızın favorisi olmaya aday.

İpek Giysiler

Como Gölü İpek

Dünya üzerindeki en romantik yerlerin başında gelen Como Gölü aynı zamanda ipek yetiştiriciliğiyle de ünlü bir yer.

Göl ve etrafındaki yerleşim yerlerinde 400 yılı aşkın bir süredir ipek yetiştirildiği biliniyor.

Buraya geldiğinizde birbirinden güzel ipek ürünleri bulabilirsiniz. İpek şal, eşarp, gömlek gibi çok sayıda hediye seçeceğini Como civarında görebilmek mümkün.

Tahta Kuklalar

Tahta Kuklalar Palermo Sicilya

İtalya’nın Palermo kenti hem müzeleri, sanat galerileri hem de tarihi dokusuyla fazlasıyla ilgi çekici bir yer.

Buradaki Uluslararası Kukla Müzesi kentin simgelerinden birisi haline gelmiş durumda. Bu yüzden Palermo’daki hediyelik eşya dükkanlarında sık sık kuklayla karşılaşabilirsiniz.

Kukla çocuklar kadar yetişkinler için de heyecan verici bir hediye seçeneği olabilir. Eğer kukla satın almak isterseniz Corso Vittorio Emanuele adlı atölyeye uğramanızı öneriyoruz.

İtalyan Lezzetleri

İtalyan Pizzası

Kuklalar, giysiler ve cam eşyalar derken İtalya’ya ruhunu katan en önemli unsur mutfağı es geçmek olmaz.

Turistlerin bu ülkeyi ziyaret etme nedenlerinden birisi de dillere destan olan İtalyan mutfağı.

İtalyan moka pot

Kahve kültürü denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan İtalya’nın meşhur espressosunu bilmeyen yoktur. Meşhur İtalyan espressosunu geri döndüğünüzde de içmek istiyorsanız kahve paketlerinden ve moka pot denilen espresso demliğini de bavulunuza mutlaka eklemelisiniz.

Parmesan Peyniri İtalya

Pek çok makarna ve pizzaya enfes aromasını katan parmesan peyniri İtalyanların deyimiyle parmicano dönüş bavulunuzun olmazsa olmazları arasına girmeye aday. Eklendiği her yemeği lezzetlendiren parmesan peyniri paketlerinden satın alabilirsiniz.

Makarna

İtalya denince akla hemen makarnalarının gelmesi şaşırtıcı olmasa gerek. İtalyan mutfağının demirbaşı makarnaları gnocchi, farfalle, bucatini başta olmak üzere sayısız çeşidi bulunuyor.

Burada yediğiniz pek çok pizza ve makarnaya eklenen trük yağı İtalyanların vazgeçilmez lezzetleri arasında sayılıyor. Nadir olarak rastlanan bir mantar çeşidi olan trük yağı, İtalyan topraklarında yetiştiriliyor. Protein yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan trük yağını dönüş valizinize mutlaka eklemelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız