Konyaaltı Gezilecek Yerler Rehberi

1
12551

Yaza çok az bir süre kala tatil planı yapmaya başlayanları bütçe sıkıntısı sarmaya başladı bile. Sene içinde kısıp birkaç günlük tatilde dağ gibi harcamalar yapmaktan sıkılanlara çözüm Konyaaltı.

Mütevazı işletmeleri, büyüleyici falezleri, saklı güzellikleri ve huzur veren plajlarıyla Konyaaltı ziyaretinizi bekliyor. Geziniz boyunca ilçenin kendine has özellikleriyle karşılaştıkça bu tatili planladığınız için çok sevineceksiniz.

İşte bütçe dostu Konyaaltı’nın size sunabileceklerinden eşi bulunmaz kısa bir rehber:

Konyaaltı’nda Gezilecek Yerler:

Antalya Müzesi

5 bini sergiye açılan, toplamda 30 bin tarihin eserin yuvası Antalya Müzesi, 1922 yılından beri tarihin kurtarıcısı misyonunu üstlenmiş bir yer. 1972 yılında bugünkü yerine taşınan müzede sergi salonları ve açık hava galerileri mevcut.

Yurt dışına kaçırılan Herakles Lahidi de ülkeye döner dönmez bu müzede sergilenmeye başladı.

Yerli, yabancı tüm meraklılarını yaz aylarında 08.30-19.30 saatleri arasında ziyarete bekliyor. Müze kartınız yoksa 30 TL tutarındaki giriş ücretini ödemelisiniz.

Geyikbayırı Mağarası

Konyaaltı turizminin yeni kolu Geyikbayırı Mağarası, 6,5 metre derinliğiyle oldukça merak uyandırıyor.

Özellikle yağışlı günlerde yaşadığı su baskınlarından sonra enfes bir görüntü veren mağarada gezileri kolaylaştıracak çalışmalar sürüyor sürüyor olsa da ziyarete açık olduğu için yılın herhangi bir döneminde görme şansınız var.

120 metre uzunluğundaki Geyikbayırı Mağarası, köyden sadece 5 dakikalık uzaklıkta konumlanıyor.

MiniCity

Konyaaltı Plajı’nda yer alan MiniCity, aslında Kız Kulesi, Haydarpaşa Garı, Galata Kulesi, Sümela Manastırı, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Meryem Ana Evi gibi önemli eserlerin mini tasarımlarının bulunduğu minyatür park olarak turizme büyük katkı sağlıyor.

2004 yılından beri ziyaretçilere açık olan park giriş için çok cüzi bir rakam ödemeniz gerekiyor. Konyaaltı sahilinde yapılması planlanan projeden dolayı parkın Kepez’e taşınacağına dair söylentiler de var.

Antalya Aquarium

Bölgeye dünyanın en büyük akvaryumu sıfatıyla çokça turist çeken yapı, 131 metre uzunluğuyla ziyaretçilerine saat 10.00 ile 20.00 arası sınırsız eğlenme imkanı sunuyor. Antalya Aquarium’da Snow World, Oceanride XD Cinema ve Wild Park gibi bölümleriyle eğlencenin farklı yüzleriyle tanışacaksınız.

Giriş için paket programlar satın alarak gezinizi ucuza getirebileceğiniz gibi tüm yıl geçerli Multipass kartı da alabilirsiniz.

Konyaaltı Kent Meydanı

Konyaaltı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan bu meydan Cumhuriyet Meydanı’ndan katbekat büyük.

Kocaman al bir Türk Bayrağı heykeliyle tamamlanan Atatürk Anıtı’yla dikkatleri çeken meydanda sergi salonları, kafe ve restoran gibi işletmeler var.

Çeşitli etkinliklerin ve organizasyonların mekânı haline gelen bu yere mutlaka gelmelisiniz.

Feslikan Yaylası

Eren, Karadağ ve Bereket dağları arasındaki platonun güneydoğusunda konuşlanmış Feslikan Yaylası, bugüne kadar tecrübe ettiğiniz yayla tatillerini unutturacak sizlere.

Ormanlık alanıyla yürüyüşlere ve doğa sporlarına da kapı açan bu yaylada gerçekleşen etkinliklere ve festivallere katılırsanız Yörük kültürünün eğlenceleriyle tanışmış olacaksınız.

Roma Hamamı

Farklı görevleri üstlenen odalarıyla 6. yüzyılda geçirdiği yangına rağmen ayakta kalmaya devam eden Roma Hamamı, zamana karşı verdiği savaşta bazı değişiklere uğramak zorunda kalmış tabi.

Avlusu, çeşmesi, spor salonu, su havuzu gibi bölümleriyle zamana meydan okuyan bu yapı aynı zamanda Perge Antik Kenti’nin de bir parçası.

Isı sistemli duvarlarıyla dikkat çeken Roma Hamamı Atatürk Bulvarı’nda bulunuyor.

Konyaaltı Plajı

Beach Park’ta hizmet veren işletmelerle çeşitlenen fırsatlardan yararlanma şansınızın da olduğu Konyaaltı Plajları duş, tuvalet, soyunma kabini gibi ihtiyacınız olan tüm bölümleriyle hizmet vermeye hazır.

Berrak suyunun hafifliğine yorgunluğunuzu bırakınca günlük hayatın stresini hiç yaşamamış gibi olacaksınız.

Bisikletle veya yaya olarak kıyı boyunca gezintiye çıkabileceğiniz bu plajın dayandığı falezlerden yamaç paraşütü de yapabilirsiniz.

Şezlong ve şemsiye bazı plajlarda ücretsizken bazı plajlarda ücretli olarak hizmete açılıyor.

Sarısu Kadınlar Plajı

Sadece kadınlara adanmış bu plaj, çalışan herkesin kadın olmasıyla isim yapmış durumda.

Şezlongları, şemsiyeleri, soyunma kabinleriyle, tuvalet, spor salonları, duşları ve çeşitli işletmeleriyle tam teçhizat bir tesisle hizmet veren Kadınlar Plajı, misafirlerinin iyi vakit geçirmeleri için var gücüyle çalışıyor.

Çocuklarıyla tatil planlayan anneleri de düşünmüş olacaklar ki çocuklar için oyun parkı dahi var.

Ağaçlarla örtülü sosyal tesise deniz tarafından bile olsa belli bir mesafeye kadar yaklaşmak yasak.

Sarısu Halk Plajı

Belediye tarafından yaptırılan bu plaj, halkın hizmetine tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Piknik alanlarında mangal yapma şansı da veren bu bölgede duş, tuvalet, çeşme, pişirme bölümleri gibi hizmetlerle şimdiden pek çok turistin gönlünü çaldı bile.

Yeşillik alanını da dinlenme köşesi gibi düzenleyen ekipler, yorgun misafirlerinin kafalarını dağıtabileceği etkinliklere de kapı açmış.

Çaltıcak Plajları

Kara yoluna ve piknik alanlarına yakınlığı nedeniyle yerli turistin yoğun ilgisine maruz kalan Küçük ve Büyük Çaltıcak Plajları, ince kumlarına uzanıp dinlenebilmeniz için sizleri bekliyor.

Koylarının güzelliğine hayran kalacağınız bu plajlarda bulunan piknik alanına giriş ücretli olsa da ailecek en verimli vakit geçirme yolu olarak tercih edilebilir. Su sporları için dahi uygun olan plajda bir koruyucu gibi dikilen Kızılçam ağaçlarına bayılacaksınız.

Topçam Plajı

Çaltıcak Plajları ile komşu olan Topçam Plajı, keşfedilmeyi bekleyen mağaraların bulunduğu yalıyarların kucakladığı muhteşem manzarasıyla adeta turist çekim alanı.

Manzarasını Sıçan Adası’nın süslediği adaya Konyaaltı’ndan otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp ve piknik için çok uygun olan yapıya sahip mesire alanına giriş ücretli.

Falezler

İlçeye ismini veren falezler Antalya’ya en çok turist çeken iki plaj arasında uzanıyor. Denizin aşındırdığı kıyıların bu bölgenin en güzel noktasına dönüşmesi tanrının dokunuşunu düşündürür.

Alt kısımlarında kum ve mil ile buluşan falezler, 14 ile 25 metre arasında değişen bir derinliğe sahip.  En rahat girişi Konyaaltı Plajı’ndan sağlayabileceğiniz için bu başlıkta anmak yanlış olmayacaktır.

Konyaaltı’nda Yapılacak Aktiviteler

Cep yakmayan etkinlikleriyle de yüzleri güldüren Konyaaltı’nda neler yapılabilir düşüncesi sizi sardıysa birkaç seçenek de bizden gelsin o zaman ne dersiniz? Falezleriyle, çeşitli eğlence merkezleriyle dikkatleri üzerine çeken Konyaaltı’nda keyifli vakit geçirmenin yolları:

  • Konyaaltı Plajı’ndan enfes deniz kokusu burnunuzda deniz paraşütü yaparak havada olmanın hafifliğini hissedin.
  • Atatürk Kültür Parkı’nda bisikletle dolaşın veya çimlere uzanıp kafa dinleyin.

  • Doyran Göleti çevresinde güzel bir piknik yapın veya bisikletle doğa gezintisine çıkın.
  • Esrarengiz sırlara ve efsanelere gebe Sıçan Adası’na tekneyle gezintiye çıkın ve sualtı dalışı yapın.
  • Antalya Aquarium’da ücretsiz olarak sunulan bir etkinlik sayesinde biberonla rengarenk koi balıklarını besleyin.
  • “Dünyanın EN”lerini bünyesinde toplayan WildPark’ta tıslayan hamamböceği gibi ilginç türlerin yanı sıra sürüngenlerin yaşamını gözlemleyin ve onlar hakkında fikir edinin.
  • Oceanride XD Cinema’nın verdiği hizmet sayesinde sular altında üç boyutlu bir yolculuğa çıkın.
  • Snow World’ün hazırladığı -5 derecelik bir ambiyansta igloların ve gerçek karın tadını çıkarın ve mutlaka sucuk ekmek yiyin.
  • Konyaaltı Plajı’nda denizin tadını çıkardıktan sonra orada düzenlenen partilere, konserlere, etkinliklere katılın.

Konyaaltı Yeme İçme

Konyaaltı bütçe dostu bir tatil beldesi olduğundan burada “kendin pişir kendin ye” konseptindeki yeme içme alanları oldukça yaygın. Plajlara yakın piknik alanlarında ya da Salısu Halk Plajı’ndaki pişirme bölümünde olsun tatilciler kendi yemeklerini kendileri hazırlıyor.

Paşa Kır Bahçesi gibi mekanlarda özel pişirme alanları, leziz gözlemelerin de olduğu serpme köy kahvaltıları gibi seçenekler de sunuluyor.

Reis Balık Meyhanesi’nde güzel bir müzik ve rakı eşliğinde barbun tava, hibeş, haydari, piyaz, zeytinyağlı yaprak sarması ve sigara böreği yiyebilirsiniz.

Sedir Restaurant’a giderseniz güzel bir çiçek bamya çorbası içip keşkeğe, kaşık salataya, etli ekmeğe doyabilirsiniz. Gelmişken kabak tatlısının da tadına bakabilirsiniz.

Gece ikiye kadar açık olan Food in Box’ta buzlu nargileyi, organik veya tropikal meyveler ile detoks ürünlerini deneyebilirsiniz.

Konaklama, Konyaaltı’nda Nerede Kalınır?

Konyaaltı’nda konaklama sıkıntısı çekmeyecek ve hatta oldukça hesaplı yerler de bulacaksınız.

ahiliyle ekmek yiyen ilçenin plajlarında kamp kurabileceğiniz gibi hem kıyı kısımlarda hem de iç bölgelerde pansiyon ve otel gibi işletmeler bulabilirsiniz.

Ailecek geliyorsanız Mahper Otel‘de, bungalovlarda kalmayı seviyorsanız LemonPark House bölgenin en güzel köşelerinden birine konuşlanmış durumda.

Çadır kamp kurmak isterseniz Kezban’s Guest House Camping’te çadır kiralayabilir ve ücretsiz olarak kablosuz internet ve mutfak hizmetlerinden faydalanabilir ve 7 gün 24 saat sıcak sudan faydalanabilirsiniz.

Hem dağ manzarası olan hem de Konyaaltı Plajı’na yakın Beyaz Melek Hotel’de de konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Konyaaltı Alışveriş

Antalya Aquarium’a gidecek olursanız hediyelik eşyaların satıldığı Seagift’te su altı dünyasıyla ilgili pek çok ürün bulabilirsiniz. Özellikle çocukları sevindirecek bu hediyeleri satan mağaza 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık.

Bunun dışında hediyelik eşya satan mağazalardan Antalya temalı biblolar, el işi ve dokuma ürünler alabileceğiniz gibi köylerinden ve beldelerinden de zevkinize uygun şeyler bulmanız mümkün.

Özellikle Çakırlar Köyü’nün pazarından, köylüsünden temin edebileceğiniz organik sebze ve meyveler, el emeği ile yapılmış reçeller, çeşit çeşit zeytinler alabilirsiniz.

Seramik ve bakır ürünlerin de ünü yayıldığı için Konyaaltı’ndan semaverler, mücevher kutuları, tavalar ve benzeri eşyaları sevdiklerinize götürebilirsiniz.

Gece dalışlarında görebileceğiniz ahtapot gibi eksantrik olanların yanı sıra yörede oldukça meşhur olan midye, alabalık ve kalamar gibi envaiçeşit deniz ürününü evinize götürebilirsiniz.

Kadın El Emeği Pazarı ise ev hanımlarına destek açısından önemli bir alışveriş noktası.

Konyaaltı’nda Eğlence ve Gece Hayatı

Zaman zaman Antalya Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliklere katılabileceğiniz gibi yazın hareketine hareket katan plaj partilerine de dahil olabilirsiniz. Sürpriz konserler ve etkinliklerin yanı sıra küçük canlı müzik gruplarını ağırlayan plajlarda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak en çok tercih edilen eğlence türü burada.

Daha sonra gece hayatının hızına kendini kaptıranlar soluğu Irish Pub, Kalina Bar gibi kulüplerde alıyor.

Meyhane anlayışının yaygın olduğu Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Zeytin Meyhane de ününü tüm Türkiye’ye duyurabilmiş bir mekan. Mezelerin ve rakıların verdiği hoşlukla canlı müzikler birleşince denizden gelen esintiye kendinizi bırakacaksınız.

Hobi Festivali, Konyaaltı El Emeği Festivali gibi renkli etkinliklerin yanı sıra gündüzleri denizden, plajdan arta kalan vaktinizi Telephone Coffee & Bistro, Bisküvi Mutfak & Kahve Evi, Voswos Garage Coffee Hotel gibi belli bir konsept üzerine kurulu kafelerde geçirebilirsiniz.

Ulaşım: Konyaaltı’na Nasıl Gidilir?

Antalya Havalimanı’na Anadolu Jet, Pegasus ve Sun Express gibi hava şirketleriyle ulaşım sağladıktan sonra 24 kilometre uzaklıktaki Konyaaltı’na direkt olarak araç kiralayarak gidebileceğiniz gibi HAVAŞ servislerine binerek MiniCity’e ulaşabilirsiniz.

Taksi seçeneğinizin de olduğu ilçeye özel aracınızla ulaşacaksanız şayet İzmir’den ve Ankara’dan 7,5 saat, İstanbul’dan 10,5 saat yolculuk yapmanız gerekiyor.

Otobüsle gelecekseniz Ulusoy, Metro ve Güney Akdeniz Seyahat gibi firmaları tercih ederek yine Antalya üzerinden ilçeye varabilirsiniz.

Konyaaltı haricinde de Antalya’yı ve ilçelerini gezmek istiyorsanız, Antalya Seyahat Rehberi yazımızdan bilgi sahibi olabilirsiniz!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız