Marmaris Kamp Alanları

0
1054

Canım Marmaris. Türkiye’de en sevdiğim ilk üç şehir arasında yer alan Marmaris, her bütçeye uygun kamp alanlarıyla yılın 12 ayında kamp yapmak isteyen doğaseverleri mutlu etmeye hazır bir şehir.

Ege ve Akdeniz’in tam da buluştuğu bir noktada konumlanan belde, konumu, yemyeşil doğası, büyüleyici kristallikte koyları sebebiyle birçok kampçının favori duraklarından.

Özellikle hem doğa kampı hem de deniz kampı istiyorum diyenler için birçok seçenek bulunuyor Marmaris’te. Bu şehirde gönlünüze göre bir bölge seçip kamp yapmak gerçekten çok kolay!

Son yıllarda popülaritesi artan glamping alanları da ilginizi çekiyorsa Marmaris sizi bu konuda da tatmin edecektir. İster her şeyin elinizin altında olduğu ve olanları yüksek olan lüks bir kamp hayal edin, ister harikulade bir gün batımına karşı herhangi bir noktada çadır atabilmek; Marmaris’te seçenek bol. Hadi bunlara birlikte bakalım.

Marmaris Kamp Alanları

Marmaris Ücretsiz Kamp Alanları

İçmeler Maliye Kamp Alanı

Marmaris merkezine en yakın ücretsiz kamp noktası ile başlayalım. İçmeler bölgesinde ve İçmeler Plajı’na yürüyüş mesafesinde yer alan Maliye Kamp Alanı, bölgedeki ücretsiz olan tek kamp alanı.

Yat limanının hemen arka kısmında konumlanan Maliye Kampı, işletmelerin 500 metre ötesinde, denize sıfır bir noktada yer alıyor.

Maliye Kamp Alanı’na ulaÅŸtığınızda ilk bakışta burası için bir iÅŸletme diyebilirsiniz; çünkü burası eskiden bir tesis tarafından iÅŸletiliyormuÅŸ.

Günümüzde atıl durumdaki Maliye Kampı, konumundan ötürü yılın hemen hemen her mevsimi kampçıları ücretsiz olarak ağırlıyor.

Cennet Koyu Kamp Alanı

Selimiye, Marmaris, MuÄŸla

Marmaris bölgesinde en sevdiğim yer, beni ilk gördüğüm anda büyüleyen Selimiye.

Marmaris merkezine 40 km uzaklıktaki Cennet Koyu, Selimiye’de yemyeşil ormanlar ve masmavi denizle çevrelenmiş bir gizli cevher.

Gizli cevher diyorum çünkü buraya karadan ulaşım zor. Akkum Koyu’na geldikten sonra 30 dakikalık bir patika yürüyüşü ile ulaşıyorsunuz Cennet Koyu’na. Bu sebeple burayı genellikle sırt çantalı gezginler, kampçılar ve yürüyüş grupları tercih ediyor.

Tahmin edersiniz ki koyda herhangi bir işletme bulunmuyor ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz. Bu sebeple koya 2 km uzaklıktaki Selimiye Köyü’nden ihtiyaçlarınızı gidermek önemli.

Tabii sonra sizi bekleyen muhteşem bir manzaraya karşı ağaçların altında kampınızın tadını çıkarmak, dalga ve kuş seslerini dinlemek.

Büyüleyici diyebileceğiniz bir kamp deneyimi için Cennet Koyu kamp listenize girmeli!

Çetibeli Orman Kamp Alanı

Denize sıfır bir noktada gürültüden uzak, gözlerinizi yeşille ve maviyle besleyeceğiniz bir kamp tatili hayal ediyorsanız, Muğla Yolu üzerindeki Çetibeli Orman Kampı, kamp rotanıza eklenmeli. Üstelik deniz manzaralı yolları bisiklet sürmek ve keyifli yürüyüşler için de oldukça uygun!

Çetibeli Köyü’ne vardığınızda geniş düzlük alanlarda çam ormanlarının arasında gözünüze kestirdiğiniz bir noktaya kamp atabilirsiniz. Gölgesi bol, manzarası enfes bu kamp alanı hem çadır hem de karavan kampına elverişli.

Çetibeli Kamp Alanı’nın eksi noktası, yakınlarda duÅŸ ve elektriÄŸe ulaşım olmaması. Yeme, içme ihtiyaçlarınızı köydeki marketten temin edebilirsiniz.

Marmaris Ilıman Kamp Alanı

Marmaris merkezine 25 km uzaklıktaki Ilıman Kamp Alanı, ister çadırla ister karavanınız ile kamp yapmanız için keyifli bir yer.

Denize sıfır olan bu kamp alanında, denizin tadını çıkarabileceğiniz gibi sıcaktan bunaldıkça okaliptüs ağaçlarının gölgesinde soluklanabilirsiniz.

Ilıman Kamp Alanı yakınlarında toplu taşıma olduğu gibi, market de oldukça yakın.

Kamp alanı içinde elektrik hizmeti de sağlanıyor, üstelik uzatma kablosu da hemen hemen her yerde var. Bence bu kamp alanının en büyük artısı elektrikle ilgili sorun yaşamıyor olmak.

Ilıman Kamp Alanı içerisinde belirli yerlerde mangal yapabileceğiniz gibi, bünyesinde yer alan restoranda köy kahvaltısından deniz mahsüllerine, zeytinyağlı mezelere kadar Ege lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Camprail Station

Denize sıfır Camprail Station, uzun süreli kamplar için uygun bir yer olmasa da günübirlik çadır atılabilecek bir yer.

Marmaris Milli Parkı’na 2 km mesafede, Albatros Marina’nın hemen yakınındaki ormanlık alanda yer alan Camprail Station, çam ağaçları ile çevrili düzlük bir bölge. Uygun gördüğünüz bir gölgeye çadırınızı atabilirsiniz.

Bölgede elektrik, su vs yok; fakat en yakın tuvalet 200 metre uzaklıkta.

Marmaris Ücretli Kamp Alanları

Günnücek Orman Kampı

Marmaris Milli Parkı veya yaygın kullanılan ismiyle Günnücek, Marmaris merkezine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde.

Şehirde sıcaktan bunalıp, biraz olsun serinlemek ve sakinliğin tadını çıkarmak için lokallerin kendini attığı bir bölge Günnücek Orman Kampı.

Bölgede bisiklet turuna çıkabilir, uzun uzun yürüyebilir, eÄŸer istiyorsanız kamp atabilirsiniz. Çadır kampında deÄŸil de tesiste kalmak isterseniz, Günnücek Orman Kampı’nda konaklama tesisleri de var.

Bu kamp alanında mangal ve ateş yakmak yasak; fakat yiyecek ve içecekler için büfeler yer alıyor belirli mesafeler ile. Piknik yapmak isterseniz masalar da yer alıyor alanda.

Günnücek Orman Kampı içinde yer alan gölette isterseniz olta balıkçılığı yapabilir, kuş sesleri eşliğinde gün batımı izleyebilir, plajın tadını çıkarabilirsiniz.

Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı

Marmaris civarındaki en popüler kamp alanlarından biri, Marmaris-Datça Yolu üzerinde bulunan ve şehir merkezinden her saat başı kalkan dolmuşlar ile de rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Çubucak Tabiat Parkı Kamp Alanı.

Çadır ve karavan konaklaması yapabildiğiniz bu kamp alanı, daha çok doğasever aileler tarafından tercih ediliyor.

Tabiat parkının kendine ait özel bir plajı bulunuyor. Tüm gün burada denizin keyfini çıkarabileceğiniz gibi istediğiniz anda orman havası alabilmek için keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz civardaki ormanlık alanlarda.

Burada geçirdiğiniz zaman boyunca kamp alanında yer alan restoran ve kafeden yararlanabileceğiniz gibi, isterseniz alanın hemen yakınında yer alan yöre pazarından taze taze sebze ve meyveler satın alarak kendi yemeğinizi de hazırlayabilirsiniz burada.

Çatlak Beach Kamp Alanı

Yerleşim bölgelerine uzak ve izole bir kamp istiyorsanız, etrafı ağaçlarla çevrili denize sıfır konumda bulunan Çatlak Beach Kamp Alanı keyif alacağınız bir yer olacaktır.

Marmaris civarında en sevdiğim yerlerden birinde Hisarönü’nde yer alan Çatlak Beach Kamp Alanı’na, saat başı Marmaris ve Hisarönü’nden kalkan dolmuşlar ile gidebilirsiniz.

Deniz, güneş ve doğanın tadına sonuna kadar varmak, çeşidi bol açık büfe kahvaltısı ve akşam yemeklerinin tadına varabilmek için Çatlak Beach Kamp Alanı sizleri bekliyor.

Club Amazon Kamp Alanı

Marmaris civarındaki en popüler ve en sevilen kamp alanlarından biri, Bördübet’in çam ormanları arasında konumlanan Club Amazon.

Gürültüden uzak, huzur dolu bu kamp alanı 1980’den beri faaliyet gösteren bir aile işletmesi.

Çadır kampının yanı sıra, glamping ve bungalov konaklaması da yapabileceğiniz kamp alanında kano, kürek, bisiklet turları gibi aktivitelere katılabilir, bahçesindeki üzüm çardağının altında kahvenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Üstelik Club Amazon’un yemekleri de evinizin yemeklerini aratmayacak cinsten!

Club Amazon’a kendi aracınızla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Marmaris’ten Değirmenyanı’na kalkan toplu taşımaları da kullanabilirsiniz.

Kamp alanına önceden bilgi verirseniz, sizi Değirmenyanı Köyü’nden karşılarlar.

Sığ Liman Beach & Glamping

Marmaris’in gözbebeği Selimiye Köyü’nde, denize sıfır çim arazi üzerinde kurulu Sığ Liman Beach & Glamping denizin dibinde, sorunsuz ve kusursuz bir kamp yapmak isteyenler için müthiş bir yer.

Kamp alanının adından anlaşıldığı gibi, bu bölgede deniz oldukça sığ. Aileler gönül rahatlığı ile çocuklarıyla deniz tatili yapabilirler burada.

Kendine ait ince kumlu bir plajı olan Sığ Liman Beach & Glamping, konuklarına ücretsiz olarak şezlong ve şemsiye hizmeti de sağlıyor.

Konaklama ise her biri verandalı ve deniz manzaralı odalarda.

Yeme içme ihtiyaçlarınızı ise kamp alanının içerisinde yer alan restoran, kafe ve marketten karşılayabilirsiniz.

Palmira Bungalov & Camping

Selimiye’nin büyüleyici doğasını kucaklayan bir diğer kamp alanı ise Palmira Bungalov & Camping.

Doğayla bütünlüğü bozulmayacak şekilde inşa edilen kamp alanı, meyve ağaçları ve rengarenk çiçeklerle süslü.

Kamp alanında çadırda konaklayabileceğiniz gibi her biri deniz manzarasına sahip 6 adet bungalovdan birini de tercih edebilirsiniz.

Sahile beş dakika yürüyüş mesafesinde yer alan Palmira Bungalov&Kamping kendine ait özel plajında, konuklarına şemsiye ve şezlong ücretsiz olarak sunuyor.

Bonjuk Bay Camping

Marmaris’in Çamlı beldesindeki koyda yer alan Bonjuk Bay Camping’i duymuşsunuzdur.

Geniş bir çimenlik alana kurulu kamp alanı, bol etkinlikli çadır kampı sevenler için doğru bir tercih.

Belirli aralıklarla etkinlikler düzenlenen Bonjuy Bay’da düzenli olarak yoga atölyeleri gerçekleşiyor ki Bonjuk Bay Camping bölgenin en aktif yoga topluluklarından biri.

Ağaçlar tarafından sarılan Bonjuk Bay Camping, çadır kampının yanı sıra glamping, bungalov ve taş ev konaklama olanakları da sunuyor ziyaretçilerine.

İsterseniz kamp alanında yer alan hamam ve atölye alanlarından da yararlanabilirsiniz.

Altınkum Camping

Altınkum Camping, Hisarönü’nde yer alan bir diğer kamp alanı, çadır ve karavan kampı isteyenler için.

2012’den beri hizmet veren bu aile işletmesi, çoğunlukla sırt çantalı gezginler, yürüyüş grupları ve bisikletliler tarafından tercih ediliyor.

Doğanın içinde sessiz sakin, doğa ve deniz kampı yapmak isteyenler için Altınkum Camping’in plajı da oldukça temiz; şemsiye, şezlong ve minder de sağlıyor konuklarına.

İster çadır veya karavan kampı yapın, ister günübirlik gelip doğal ürünlerle hazırlanmış besinlerden oluşan restoran bölümünden faydalanın, Altınkum Camping berrak deniz ve göz alabildiğine yeşil doğasıyla kalbinizde yer edecektir eminim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız