Müzik, Kültür ve Eğlencenin Bir Arada Olduğu Mayıs Ayı Festivalleri

0
491

Mayıs ayının gelmesi ile birlikte havalar giderek güzelleşiyor. Güzel havaların etkisi ile enerjimiz çoğalarak artıyor. Peki, bu coşkuyu hangi festivallerde doyasıya yaşayabiliriz?

Mayıs ayında yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek olan festivalleri sizler için derledik. Sokak lezzetlerinden tutun,kahveye; film gösterimlerinden tutun eğlenceli konserlere uzanan bu güzel festivallerde hepinize iyi eğlenceler dileriz.

Yurt İçi Mayıs Ayı Festivalleri

1 – Moda Sokak Lezzetleri Festivali

28 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında 10 gün boyunca sürecek olan Moda Sokak Lezzetleri Festivali, Adel Angel’ın yeşil çim alanında düzenleniyor. 12:00 – 23:55 saatleri arasında ziyaretçilere açık olan festivalde bir yandan farklı lezzetleri tadarken diğer yandan müzik ve eğlencenin keyfini çıkarabilirsiniz. Moda Sokak Lezzetleri Festivali’nde yetişkin oyun alanları, atölyeler, söyleşiler, stand-up gösterileri, quiz night ve konserler ziyaretçilere gün boyu eşlik ediyor. 

Tarih: 28 Nisan- 7 Mayıs 

Saat: 12:00 – 23:55

Yer: Adel & Angel Garden, Moda, İstanbul 

2 – 18. İşçi Filmleri Festivali

İşçi Filmleri Festivali’nin bu sene 18.’si düzenleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan 18. İşçi Filmleri Festivali’nde filmlerin hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak gösterilmesi planlanıyor. Festival programına internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 18. İşçi Filmleri Festivali’ne ücretsiz olarak katılım sağlayabilirsiniz.

Tarih: 1 – 7 Mayıs

Yer: İstanbul – Ankara – İzmir

3 – 5. Coffex İstanbul Kahve Fuarı

Kahve sevenlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik olan İstanbul Kahve Fuarı, 4 – 7 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Kahve tutkunları ve profesyonellerinin katılacağı festivalde katılımcılara farklı kahveler, çikolatalar ve dondurmalar sunuluyor. Bu leziz etkinliğe katılmak için günlük bilet veya kombine bilet alabilirsiniz.

Tarih: 4 – 7 Mayıs Mayıs 

Saat: 10:00

Yer: Haliç Kongre Merkezi, İstanbul 

4 – Milyonfest Denizli

İsmini çeşitli müzik festivalleri ile duyuran Milyonfest, 4 – 7 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de düzenleniyor. Pinhani, Manga, Athena, Fatma Turgut ve Seksendört gibi ünlü isimlerin sahne alacağı festivale günlük bilet veya kombine bilet satın alarak katılabilirsiniz. Colossae Thermal Hotel’de gerçekleşecek olan festival rock rüzgârını Denizli’de estiriyor.

Tarih: 4 – 7 Mayıs

Yer:  Colossae Thermal Hotel, Denizli 

5 – Vibe Fest

Vibe Fest eğlenceli konserler ile coşmak isteyenler için birebir. 6 – 7 Mayıs tarihlerinde Life Park İstanbul’da düzenlenen festivalde Emir Can İğrek, Manga, Seksendört ve Fatma Turgut gibi popüler isimler sahne alıyor. Müziğin ritmini hissedeceğiniz Vibe Fest’e günlük bilet veya kombine bilet alarak katılım sağlayabilirsiniz.

Tarih: 6 – 7 Mayıs

Yer: Life Park İstanbul 

6 – %100 Müzik Sunar: İstanbul’da Bahar

Baharın coşkusunu doya doya yaşayabileceğiniz “İstanbul’da Bahar” isimli festival 13 Mayıs Cumartesi günü Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşiyor. Kozmonotosman, BaBa ZuLa ve Altın Gün gruplarının sahne alacağı festivalde doyasıya bir eğlence sizleri bekliyor. Festival biletleri genel giriş ve sahne önü olarak iki farklı şekilde satılıyor.

Tarih: 13 Mayıs Cumartesi 

Saat: 14:00

Yer: Küçükçiftlik Park, İstanbul 

7 – Festival Land Mikro

20 – 21 Mayıs tarihlerinde İzmir’de üçüncüsü düzenlenecek olan Festival Land’in ilk gününde Büyük Ev Ablukada, Lil Zey, Nova Norda, Kendimden Hallice ve Can Koç sahne alıyor. Festivalin ikinci günü ise Yüzyüzeyken Konuşuruz, Perdenin Ardındakiler, Tuğkan, Soft Analog ve Evden Uzak grupları eğlencenin nabzını tutacak. İzmir Arena’daki festivale günlük bilet veya kombine bilet alarak sınırsız eğlenceye katılabilirsiniz.

Tarih: 20 – 21 Mayıs

Yer: İzmir Arena 

8 – YBY Woods Gençlik Festivali

Kemerburgaz Kent Ormanı içerisindeki 20 bin metrekarelik YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan festival süresince outdoor oyunları ve spor turnuvaları düzenleniyor. Sahne performansları 19 Mayıs’ta Nova Norda ve Can Bonomo tarafından gerçekleştiriliyor. 20 Mayıs’ta Yaşlı Amca ve Adamlar sahne alırken 21 Mayıs’ta Mavi Gri ve Pinhani grupları müziğe can veriyor.

Tarih: 19 – 21 Mayıs

Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı, İstanbul 

9 – HoliFest İstanbul

Rengârenk bir festival olan HoliFest, 20 Mayıs Cumartesi günü Life Park İstanbul’da gerçekleşiyor. Her yaştan misafirleri ağırlayan Holifest’te DJ programı, dans gösterileri ve boyalara bezeneceğiniz bir eğlence sizleri bekliyor. Madrigal, Evdeki Saat, Lvbel C5 ve Uzi’nin sahne alacağı festivalde baharın gelişini eşsiz renkler eşliğinde kutlayın.

Tarih: 20 Mayıs 

Saat: 12:00

Yer: Life Park İstanbul 

10 – Live From Ankara Fest

Ankara’da düzenlenen Live From Ankara Fest başkentlileri eğlenceye doyuruyor. 26 – 27 Mayıs tarihlerinde ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Çim Amfi’de yapılacak olan konserlerde ünlü isimler sahne alıyor. Festivalin ilk günü Teoman, Yaşlı Amca, Can Gox, Yedinci Ev ve Soft Analog Ankaralı seyirciler ile buluşuyor. İkinci gün ise Hayko Cepkin, Flört, Nova Norda, Gökcan Sanlıman ve Kardelen sahne alıyor.

Tarih: 26 – 27 Mayıs 

Saat: 16:30

Yer: ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Çim Amfi, Ankara 

Yurt Dışı Mayıs Ayı Festivalleri

11 – Keukenhof Lale ve Çiçek Festivali

Dünyanın en büyük çiçek bahçelerinden birisi olan Keukenhof, Hollanda’nın Lisse beldesinde yer alıyor. “Avrupa’nın Bahçesi” olarak da isimlendirilen bu güzel yerde 23 Mart – 14 Mayıs tarihleri arasında bir çiçek festivali düzenleniyor. Amsterdam’da gerçekleşen etkinlik için bilet almanız gerekiyor. İstanbul’dan Amsterdam’a direkt uçuşlar mevcut. Hollanda’ya girmek için yeşil pasaportunuz yoksa Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Tarih: 23 Mart – 14 Mayıs 

Saat: 08:00 – 19:30

Yer: Keukenhof Botanik Bahçesi, Amsterdam, Hollanda

12 – Liman Doğum Günü (Hafengeburtstag) Festivali

1189 yılında İmparator Barbarossa, Hamburg limanına gelen tüm gemilerin gümrük vergisini kaldırmış. Liman Doğum Günü Festivali de 1977 yılından beri bu olayı kutlamak için düzenleniyor. Kutlamalar kapsamından dünyanın her yerinden çok sayıda gemi Hamburg Limanı’na geliyor. Festival süresince tekne ve yelkenli yarışları gibi birçok eğlenceli aktivite yapılıyor. Almanya’nın kuzeyindeki Hamburg şehrine İstanbul’dan direkt uçuşlar bulunuyor. Yeşil pasaportunuz yoksa Almanya’ya girmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Tarih: 5 – 7 Mayıs

Yer: Hamburg Limanı, Almanya 

13 – Girona Çiçek Festivali

Girona Çiçek Festivali, İspanya’nın Katalonya bölgesindeki Girona şehrinde düzenleniyor. Game of Thrones dizisindeki Bravoos şehri sahnelerinin çekildiği tarihi şehirde festival süresince çiçeklerle oluşturulan renkli manzaralar görülüyor. Çiçeklerden oluşan halıları görebileceğiniz festival ile aynı zamanda A Cappella (Akapella) Festivali de gerçekleştiriliyor. Renkler ve seslerin uyumunu deneyimleyebileceğiniz Girona’ya ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor. Şehre Madrid üzerinden aktarmalı uçabilir veya Barcelona üzerinden kara yolu ile ulaşabilirsiniz. İspanya’ya girişler için Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Tarih: 13 – 21 Mayıs

Yer: Girona, İspanya

14 – San Isidro Festivali

İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen San Isidro Festivali’nde Madrid’in koruyucu azizlerinden birisi olan San Isidro Labrador anılıyor. Festival her yıl devler gibi giyinmiş ve koca kafa kostümü giymiş olan insanların yürüyüşü (Gigantes y Cabezudos parade) ile başlıyor. Latin kültürünün kutlandığı festival boyunca eğlenceli dans gösterileri, geleneksel müzik konserleri ve tiyatro gösterimleri yapılıyor. İstanbul’dan Madrid’e direkt uçuşlar bulunuyor. İspanya’ya girişler için Schengen vizesi gerekiyor.

Tarih: 15 Mayıs

Yer: Madrid, İspanya

15 – Bay to Breakers Festivali

Bay to Breakers, Amerika’nın San Francisco şehrinde 1912 yılından beri düzenleniyor. Bir koşu yarışı festivali olan Bay to Breakers şehrin simgelerinden birisi olarak biliniyor. 12 kilometrelik bir parkurda eğlenceli kıyafetler giyerek koşan insanlar renkli görüntüler yaratıyor. Uyarmadı demeyin, kendini festivalin ateşine kaptırıp çıplak bir biçimde koşanlar da var! Festivale katılmak için bilet almak gerekiyor. Çoğu kişi festivali kenardan izleyip parti yapmayı tercih ediyor. İstanbul’dan San Francisco’ya aktarmalı uçuşlar bulunuyor. ABD’ye giriş yapmak için Amerika vizesi almanız gerekiyor.

Tarih: 21 Mayıs

Yer: San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri

16 – Atina Caz Festivali

2001 yılından itibaren düzenlenen Atina Caz Festivali, dünyanın dört bir yanından cazseverleri bir araya getiriyor. Ücretsiz olarak katılabileceğiniz festivalde çok sayıda grup sahne alıyor. Komşu ülkemiz Yunanistan’da gerçekleşecek olan caz festivaline gitmek için İstanbul’dan Atina’ya direkt olarak uçabilirsiniz. Ülkeye girişler için yeşil pasaportu olmayanların Schengen vizesi alması gerekiyor.

Tarih: 22 – 25 Mayıs

Yer: Gazi 

17 – La Notte Dei Musei (Müze Gecesi) Festivali

Night at the Museum (Müzede Bir Gece) filmini izlemiş miydiniz? İşte Roma’daki bu güzel festival sizi sanki o filmdeymişsiniz gibi hissettirecek. 13 Mayıs akşamı düzenlenen etkinlikte Roma’da bulunan çok sayıdaki müzeyi akşam sekizden sabah ikiye kadar ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz. Müze gezmeyi sevenlerin çok hoşuna gidecek olan festival sırasında sanat gösterileri, müzik, dans, tiyatro, sinema ve rehberli turlar yapılıyor. İstanbul’dan Roma’ya aktarmasız olarak uçabilirsiniz. İtalya’ya girişler için Schengen vizesi gerekiyor.

Tarih: 13 Mayıs Saat: 20:00 – 02:00

Yer: Roma, İtalya

18 – 76. Cannes Film Festivali

Birbirinden ünlü isimlerin kırmızı halıda yürümesi ile öne çıkan Cannes Film Festivali’nin bu sene yetmiş altıncısı düzenleniyor. Girişlerin davetiye ile yapıldığı festivalde kırmızı halı günde üç kez değiştiriliyormuş! 1946 yılından beri gerçekleşen film festivali Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşiyor. Cannes’a ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor. Nice, Marsilya, Toulouse veya Lyon şehirlerinden aktarma yaparak şehre ulaşabilirsiniz. Fransa’ya giriş için Schengen vizesine ihtiyaç duyuluyor.

Tarih: 16 – 27 Mayıs

Yer: Cannes, Fransa

19 – Nuits Sonores (Sesli Geceler) Festivali 

Bu sene yirminci yılını kutlayan Nuits Sonores elektronik müzik sevenlerin kaçırmaması gereken bir festival. Dünyaca ünlü DJ’lerin sahne aldığı festival, Fransa’nın Lyon şehrinde düzenleniyor. Şehri sallayan müzik festivali Lyon’un önemli gece kulüplerinde ve eğlence mekânlarında gerçekleştiriliyor. İstanbul’dan Lyon’a direkt uçuşlar bulunuyor. Yeşil pasaportunuz yoksa Fransa’ya giriş için Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Tarih: 17 – 21 Mayıs

Yer: La Sucrière, Lyon, Fransa

20 – Berlin Kültür Festivali ve Karnavalı (Karneval der Kulturen)

20 yıldan uzun süredir düzenlenen Berlin Kültür Festivali, çok sayıda sanatçıyı ağırlıyor. Hristiyan inanışında önemli bir bayram olan Pentekost (Hamsim Yortusu) Paskalya’dan elli gün sonra kutlanıyor. Pentekost sırasında yapılan geçit töreni ile dikkatleri üzerine çeken festivale girişler ücretsiz olarak yapılıyor. Berlin’den ve dünyanın dört bir yanından gelen mutfak lezzetleri ve el sanatları da sokak festivalini tamamlıyor. İstanbul’dan Berlin’e direkt uçuşlar bulunurken ülkeye girmek için Schengen vizesi gerekiyor.

Tarih: 26 – 29 Mayıs

Yer: Blucher Platz, Berlin, Almanya

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız