Netflix Dizileri Nerelerde Çekildi?

0
451

Dijital yayın platformu Netflix, dünya üzerinde milyonlarca izleyici kitlesine sahip. Ürettiği özel içerikler ile her türden diziye, filme ve belgesele yer veren platform, Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. 2022 yılında birçok Türk yapımının da dahil olduğu platform, dünyanın birçok noktasında üretilmiş olan kaliteli yapımları izleyici ile buluşturuyor.

Netflix’te izlediğimiz dizilerin nerede çekildiği ise birçok izleyicinin merak duyduğu bir diğer konu. Farklı evrenlere yolculuk yapmamızı sağlayan bu platform aynı zamanda ruhumuzun gezgin yönüne de yer yer dokunuyor.

En İyi Netflix Dizileri Nerelerde Çekildi?

1) Andropoz

Marmaris Belediye Halk Plajı, Merkez

Netflix’in 2022 yılında yayına aldığı Türk yapımı dizi Andropoz, adından da anlaşılacağı gibi 50 yaÅŸ üzerinde orta yaÅŸ bunalımına girmiÅŸ bir bireyi konu ediniyor. BaÅŸrolünü ünlü oyuncu Engin Günaydın’ın hayat verdiÄŸi dizide Yusuf karakteri orta yaÅŸ bunalımından dolayı hayatında yeni arayışlara yelken açmak istemektedir.

Hayatına tuhafiyeci olarak devam etmiÅŸ Yusuf’un en büyük hayali eÅŸi Meryem’le sahili gören bir eve taşınmaktır. Evli ve iki çocuk babası Yusuf bu hayalini gerçekleÅŸtirmeye çalışırken başından birçok ilginç olay geçecektir.

Andropoz dizisi Muğla’nın en sevilen tatil beldelerinden biri olan Marmaris’te çekildi. Dizi boyunca Marmaris’in doğal güzelliklerini ve mimari dokusunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

2) Wednesday

Bran, Transilvanya, Romanya

Harry Potter evrenine benzer bir dizi olarak adını duyuran Wednesday, kısa sürede Netflix’in en popüler yapımları arasında yer buldu. Dizi, Amerikalı bir büyücü ailesinin kızı olan doÄŸaüstü güçlere sahip Wednesday Addams’ın hikayesine odaklanıyor.

Bir süre kendine ait olmayan okullarda eğitimini sürdüren Wednesday, ailesi tarafından kendi gibi özelliklere sahip çocukların bulunduğu Nevermore adlı okula veriliyor. Bu okulda yatılı olarak kalan Wednesday, soğuk ve dik başlı kişiliği ile ilk günden dikkatleri üzerine çekiyor.

Wednesday dizisi, her ne kadar Amerika’da geçen bir fantastik hikaye olsa da çekimleri doğaüstü efsaneleri ile ünlü Romanya’da gerçekleştirildi. Dizide Romanya’nın kasvetli ama bir o kadar da gizemli havasını hissederek evrenin içinde kayboluyorsunuz.

3) Die Kaiserin ( The Empress)

Bavyera

Avrupa tarihinin en önemli hanedanlıklarından biri olan Habsburglar’ın son imparatoriçesi Bavyeralı Elizabeth yani Sisi’nin hikayesini konu edinen Die Kaiserin, Alman yapımı bir dizi.

19.yüzyılın saray yaşamına ışık tutan bu dizinin başrolü olan İmparatoriçe Sisi’yi ise Türk asıllı Devrim Lingnau adlı genç oyuncu canlandırıyor. Habsburgların son imparatoru olan Franz Joseph’i ise genç oyuncu Philip Froissant canlandırıyor.

Alman yapımı olan Die Kaiserin, Elizabeth’in doğduğu Bavyera topraklarında çekilmiştir. Bugün dahi birçok kalenin ve tarihi yapının dönemindeki şekliyle görülebildiği bu topraklarda dönemin ruhunu izlerken hissedebiliyorsunuz.

4) The Sandman

Scotney Castle

Neil Gaiman tarafından yaratılan bir çizgi roman evreninin önemli bir karakteri olan Sandman’ı konu edinen bu fantastik Netflix dizisi, 2022 yılının en çok konuşulan dizileri arasında yer aldı. The Sandman, düşlerin kralı olarak biliniyor.

Morpheus ve düş olarak da bilinen karakter, yirminci yüzyılın başında oğlunun hayatını geri kazanmaya çalışan bir okült rahibi tarafından şans eseri ele geçirilir ve bir yüzyıl boyunca tutsak edilir. Daha sonra tutsaklık hayatından kurtulur ve dağılmış durumdaki krallığını geri kazanmaya çalışır.

The Sandman’ın çekimlerinde İngiltere’nin birçok noktası tercih ediliyor. Özellikle dizinin ilk bölümlerinde yani Morpheus’un tutsaklığında kaldığı ev 19.yüzyıl tipik bir İngiliz kırsal evi olarak öne çıkıyor. The Sandman’ın çekildiği diğer yerler ise; Scotney Kalesi, Guilford Katedrali ve Brookwood Mezarlığı’dır.

5) Sıcak Kafa

Galata Kulesi

2022’ye damga vuran Türk yapımı Netflix dizileri arasında yer alan Sıcak Kafa, distopik bir evrendeki Türkiye’de bir salgın sırasında geçen olayları konu ediniyor. Dizinin oyuncuları arasında Şevket Çoruh, Hazal Subaşı ve Osman Sonant gibi güçlü isimler yer alıyor.

Sıcak Kafa, bizlere distopik bir İstanbul nasıl olurdu sorusunun cevabını da veriyor. Dizinin çekimleri İstanbul’da yapıldığı için İstanbul’un Suriçi denilen tarihi noktalarını dizi boyunca görebiliyoruz. Özellikle Galata’nın dar sokakları distopik evrenle birleşince oldukça ilgi çekici sahneler dizi boyunca kendini gösteriyor.

6) Vikings: Valhalla

Bective Manastırı İrlanda

Tarihi diziler arasında özel bir yere sahip olan Vikings’in devamı niteliğinde olan Vikings: Valhalla serinin bitimi sonrasında Vikings hayranları tarafından ilgiyle karşılandı. Vikings: Valhalla serinin ilk dizisi olan Vikings’in tam olarak 100 yıl sonrasında geçiyor.

Anavatanı bugünkü İskandinav toprakları olan Vikingler’in hayatını konu alan Vikings: Valhalla’nın çekimleri İrlanda’da yapıldı. Savaş sahnelerinin tamamı için İrlanda’nın farklı noktalarında bulunan Orta Çağ kaleleri tercih edildi.

7) Élite

San Lorenzo de El Escorial

2018 yılında yayın hayatına başlayan İspanyol yapımı Élite, bir gençlik dizisi olarak öne çıkıyor. Dizi; üst tabaka ailelerin çocuklarının gittiği las Encinas Lisesi’ne ülkede yaşanan deprem sonrasında gönderilen üç alt tabaka çocuğun başından geçen olaylar hakkındadır.

Zengin-fakir çatışmasının öne çıkarıldığı dizide günümüzdeki gençlik sorunları da farklı bir şekilde ele alınıyor. Élite, İspanya’nın başkenti Madrid’de çekiliyor. Madrid’in merkezi bir kısmı olan San Lorenzo de El Escorial semti çekimlerin büyük çoğunluğunda tercih ediliyor.

8) Stranger Things

Stranger Things

Netflix’in yapımları arasında oldukça büyük bir kitleye sahip olan Stranger Things, gençlik ve fantastik evren konulu bir yapım olarak öne çıkıyor. Dizi, küçük bir yerleşim yerinde kaybolan bir çocuğun sonrasında gelişen fantastik olayları ve karmaşık bir gizem yapısını konu ediniyor.

Stranger Things, Amerika’nın üç farklı eyaletinde çekiliyor. Atlanta, Indiana ve Illinois farklı sahnelerin çekim alanları olarak öne çıkıyor. Ancak dizideki evrenin geçtiği Hawkings isimli yerleşim yeri gerçekte bulunmuyor.

9) The Crown

Buckingham Sarayı

8 Eylül 2022’de hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in yaşamını konu alan the Crown,  5. sezonu ile Kasım ayında izleyicisi ile buluştu. Kraliçe’nin 90’lı yıllardaki yaşamına odaklanan bu sezonda Diana ve Prens Charles’ın evliliğin bitişi de ele alınan diğer konular arasında yer alıyor.

The Crown dizisinin çekildiği yerler arasında İngiltere ve İskoçya öne çıkıyor. 5.sezonda ise Prens Charles ve Prenses Diana’nın İtalya tatilleri sahneleri için İspanya’nın ünlü tatil beldesi Balear Adaları tercih edildi.

10) Better Call Saul

Albuquerque

Efsane dizilerin başında gelen Breaking Bad dizisinin avukatı rolündeki Bod Odenkirk’in başrolünü oynadığı Better Call Saul, konusu ile geniş bir izleyici kitlesine sahip. Dizide bir avukatın hukuk yolculuğu ve bu yolculuğu esnasında yeraltı dünyasına giriş yapması işleniyor.

Bir Amerikan yapımı olan Better Call Saul’un çekim yeri Breaking Bad dizisi ile paralellik gösteriyor. Dizi, New Mexico eyaletinde çekiliyor. Dizinin mekanlarının büyük bir çoğunluğu Albuquerque şehrinde bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız