Toulouse’da Gezilecek Yerler

0
415

Fransa’nın güneşli pembe kentinde antik saraylar dünya standartlarında sanat sergiliyor ve kalabalıklar pastis yudumluyor; gıda mağazalarında pazarlarında cassoulet ve birinci sınıf tapas satılıyor. Böyle bir ortam, sadece hayal ederken bile huzur veriyor, değil mi? Bir de burada yaşadığınızı düşünün…

Fransız halkına nerede yaşamak istediklerini sorun; en çok duyacağınız cevaplardan biri Toulouse olacaktır!

Büyüleyici Vieux Quartier (Old Quarter), mercan rengindeki mağaza cepheleri ve kiliselerin rüya gibi bir kargaşasıdır. Ancak bu kargaşa zihninizi yormayacaktır. Dinamik hayatı ile Toulouse, ziyaretçileri için hem huzur hem de neşe sunuyor.

Tarihi merkezdeki ayırt edici kırmızı tuğla saray ve konakların çoğu, dünya standartlarında müzelere ev sahipliği yapar. 100.000 kişilik öğrenci nüfusu şehre ayrı bir dinamizm katar.

Hızlı akan Garonne nehrinin çimenli kıyılarında bir pastis yudumlarken ya da erken saatlerde Toulouselular sokakta salsa yaparken onlara katılın, bu mükemmel şehrin neşesini doyasıya yaşayın!

Toulouse hakkında ayrıntılı bilgi için Toulouse Seyahat Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

[awesome-weather location=”Toulouse” size=”tall” units=”C”]

 

Toulouse’ta Gezilecek Yerler

Toulouse, ikisi UNESCO dünya mirası olan pek çok harika yere sahiptir. UNESCO alanlarından biri olan Canal de Midi (veya iki denizin kanalı), 17. yüzyılda inÅŸa edilmiÅŸ 241 km’lik bir kanaldır. Bu yüzyılın en büyük inÅŸaat eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Toulouse’daki ikinci UNESCO dünya mirası bölgesi, Avrupa’da ve muhtemelen dünyadaki en büyük Romanesk yapı olan St. Sernin Bazilikasıdır. Kilise, manastırın kalan tek binasıdır.

1080 ile 1120 arasında bir yere inşa edildi ve mimariyle ya da tarihi mekanlarla ilgilenen herkes için uygundur.

Toulouse merkezinde dolaşmak oldukça kolaydır. Merkez noktası Capitole de Toulouse meydanıdır. Tarihle iç içe olan bu meydanda, Toulouse piskoposu Saint Saturnin’in 257’de şehit edildiği söylenir. Capitole, 1500’lerin sonlarında Toulouse ayaklanmalarının da merkeziydi.

Bugün Capitole, Rönesans sanatının birçok eserine ev sahipliği yapmaktadır. Bir belediye meydanı ve bir düğün mekanı (Toulouselular burada ücretsiz evlenir) olarak kullanılır. Ayrıca tiyatro ve gösterilerine ev sahipliği yapar.

Turistik Mahalleler

Bazı önemli turistik yerler ile Toulouse’un yerel havasını harmanlamak istiyorsanız, St Cyprien iyi bir semttir. Bu mahalle çok kültürlü, kalabalık ve etkinlik ve yapılacak ÅŸeyler ile doludur. Genç aileler, öğrenciler ve turistler için popüler bir yerdir.

Saint Cyprien Toulouse

Saint Cyprien (Aziz Cyprien), Garonne Nehri’nin batı tarafında, Toulouse’un eski ÅŸehir duvarlarının hemen dışında yer almaktadır. Saint Cyprien’deki çok sayıdaki caddeden herhangi birinde yürürken çok çeÅŸitli restoranlar, kafeler, barlar, pastaneler, özel maÄŸazalar ve kuaför bulabilirsiniz.

Bu mahalle, Garonne’un diÄŸer tarafında, ÅŸehir merkezinden sessiz bir vahadır. Madame Ginette’in kapalı yiyecek pazarının dışındaki duraklarında bir tabak istiridye ile baÅŸlayın, ardından Avrupa’nın en büyük afiÅŸ müzesi olan Matou’da dolaşın. Daha sonra ÅŸehrin eski mezbahası olan Les Abattoirs’de avangard sanatı gezin.

Carmes şehirdeki bir başka güzel mahalledir. Ana ve yan yollarda sabahtan akşama kadar insanlarla dolup taşan pek çok harika bar, restoran ve dükkana sahiptir.

Les Chalets ve St. Aubin, Toulouse’da bulunan diÄŸer iki semttir. Bu sakin bir yerleÅŸim bölgesi, kanalın yakınındaki güzel evleri koruyan aÄŸaçlarla kaplıdır. Les Chalets, maÄŸazalar ve restoranlar bakımından sınırlıdır ancak mimarisi ile büyüler.

Ancak sadece birkaç dakika uzaklıktaki St. Aubin, harika Pazar bir pazara, etnik restoranlara, şirin barlara ve mağazalara sahiptir.

Place du Capitole (Capitole Meydanı)

Place du Capitole (Capitole Meydanı) Toulouse

Fransa’daki en görkemli meydanlardan biri olan Capitole, bir tarafı 18. yüzyıldan kalma belediye binasının pastel cephesinin hakim olduÄŸu, Toulouse’ın damgasını taşıyan kırmızı tuÄŸlalarından yapılmış büyük binalar ile çevrilidir.

Düğün ve benzeri özel etkinler olmadığı sürece meydan halka açıktır.

Place du Capitole (Capitole Meydanı) Toulouse

Görkemli bir freskle kaplı görkemli Salle des Illustres’e uzanan büyük bir mermer merdiven bölgede bulunur.

Meydan, her saatte canlı olan Toulouse’un kalbidir ve yerel halk Café Le Florida’nın terasında bir masa bulmak için yarışmaktadır.

Bemberg Vakfı Müzesi (Otel d’Assézat)

Otel d'Assézat Toulouse

1555 yılında zengin bir Toulouse tüccarı için inşa edilen bu masalsı pembe saray, çarpıcı Rönesans mimarisi için görülmeye değerdir.

Bina 1994’ten beri, Bemberg Vakfı’nın sanat koleksiyonunu da barındırıyor.

Toulouse’un en iyi sanat galerisi olarak gösterilir. Arjantin’li bir sanat koleksiyoncusu tarafından kurulan galeri, 1994’ten beri halka açıktır.

Beşinci yüzyıldan kalma nefes kesici resimler benzersiz tasarıma sahip salonlarda sergileniyor: Canaletto, Brueghel, Bosch, Tintoretto. Modern ustalar arasında Picasso, Toulouse-Lautrec, Cézanne ve Matisse bulunmaktadır.

Odalardan biri Pierre Bonnard’ın 30 eserine ayrılmıştır.

Augustin Müzesi (Musée des Augustins)

Augustin Müzesi (Musée des Augustins)

Bu devasa Gotik manastır, 1795’de, Fransız Devrimi rüzgarında laikleÅŸtirilmiÅŸ ve müze haline getiriÅŸmiÅŸtir.

Bu açıdan, ülkenin en eski müzelerinden biridir.

Rubens’ten Toulouse-Lautrec’e kadar eklektik bir koleksiyona sahip.

Bu eşsiz Orta Çağ manastırı ve bahçesi, özellikle büyüleyici heykelleriyle ve salonlarıyla ünlüdür.

Marché Victor Hugo

Toulouse’un birçok kapalı pazarı var ancak bunlardan hiçbiri 88 tezgahında sosis ve kaz ciÄŸeri uzmanı Maison Garcia, cheesemonger Chez Betty ve esnaf çikolatası Busquets gibi cennetlerle karşılaÅŸtırılamaz.

Üst katta beş restoran var, ancak bunlar dışında istiridye ve şarküteri ürünleriyle meşhur mekanlar bulabilir, Electro Bar veya Bar des Amis gibi içecekler sipariş edebilirsiniz.

Pazar sabahları, merkezin doÄŸusunda, Place Saint-Aubin’de canlı bir çiftçi pazarı da bulunmaktadır.

Groucho

Toulouse, vintage modasını günümüze taşıyan butikleriyle ünlüdür.

39 numaradaki Groucho, Hawaii gömleklerinden 1970’lerin Gucci güneÅŸ gözlüklerine ve orijinal Stan Smith Adidas ürünlerine kadar çok çeÅŸitli retro kıyafet seçenekleri ile en popüler olanıdır.

Uzay Müzesi ve Parkı (Cité de l’Espace)

Uzay Müzesi ve Parkı (Cité de l’Espace) Toulouse Fransa

Çocuklarla seyahat eden aileler – ve uzay yolculuÄŸuyla ilgilenen herkes – Toulouse’un Avrupa Havacılık ve Uzay endüstrisindeki önemini yansıtan bu geniÅŸleyen fütüristik parkı kaçırmamalıdır.

Bölgeye merkezden yarım saatlik bir otobüs yolculuğuyla ulaşılabilir.

Orijinal Mir Uzay Ä°stasyonu’nda bir tur atın, yükselen Ariane uzay roketine bakın ve Mars’a seyahat etmenin nasıl bir his olduÄŸunu çocuklarınızla birlikte deneyimleyin!

Geçmişin Gotik harikası kent merkezinde pek görünmese de, şehrin eteklerinde pek çok inovatif mekan vardır.

Toulouse, Aeroscopia Müzesi’nin Airbus’a ev sahipliÄŸi yaptığı ve aynı zamanda ünlü Concorde’i de içeren büyük bir havacılık endüstrisine sahiptir.

Havacılık tarihinin bir zaman çizelgesi ve eldeki her boyutta uçakla Aeroscopia çoğu ziyaretçi için büyüleyicidir.

Her iki müze Toulouse havalimanının yanında bulunur. Metro ve tramvay hizmetleri ile ulaşılır.

Aziz Sernin Bazilikası (Basilique Saint Sernin)

Aziz Sernin Bazilikası (Basilique Saint Sernin) Toulouse

Eski Toulouse’ta bulunan en önemli tarihi anıttır.

Aziz Sernin Bazilikası (Basilique Saint Sernin) Toulouse

1080 ila 1120 yılları arasında inÅŸa edilen Saint Sernin, Avrupa’nın hayatta kalan en büyük Romanesk kilisesidir.

UNESCO dünya mirası içine girmiştir.

Jakobinler Manastırı (Couvent des Jacobins)

Jakobinler Manastırı (Couvent des Jacobins) Toulouse Fransa

Eski kilise, ÅŸimdi bir müze, aynı zamanda Aziz Thomas Aquinas’ın mezarını da barındırmaktadır.

Bina ve manastır, Güney Fransız Gotik mimarisinin önemli bir örneğidir.

12. ve 13. yüzyıllardan kalma kilise merkezi olarak desteklenen kaburga kemerli bir çatıya sahiptir.

Dokuz Köprü (Pont Neuf)

Dokuz Köprü Toulouse

Garonne üzerindeki köprü 17. yüzyılda inşa edilmiştir.

İskelelerin üzerindeki kemerlerin arasındaki delikler sadece dekorasyon amaçlı değildir, aynı zamanda ciddi taşkın durumunda suyun geçmesine izin vermek içindir.

Canal du Midi

Canal du Midi Toulouse

Eski çınar ağaçlarının gölgesinde rıhtımlarla sınırlanan kanal, eski kentin doğusuna doğru uzanır.

Canal du Midi Toulouse

Akdeniz’i Garonne ve Atlantik’e baÄŸlayan Kanal, bir UNESCO dünya mirası alanıdır.

Garonne kenarında gezerken bu kanalı mutlaka görmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız