Toulouse Seyahat Rehberi

0
637

Her yıl yaklaşık 10.000 kişi, güneşli güney ikliminin güzelliklerinden yararlanan, romantik ville gülüne çizilmiş gibi estetik bu şehre yerleşiyor.

Yaklaşık 1,2 milyon kişiyle Toulouse, Paris, Lyon ve Marsilya’nın ardından Fransa’nın dördüncü büyük şehridir.

Otel d'Assézat Toulouse

Fransa’nın son 20 yıldaki en büyük nüfus artışına sahip olan şehir, son zamanlarda Bordeaux’dan sonra iş hayatı açısından en uygun şartları sunan şehirler arasında gösteriliyor.

Fransız şehirlerinin en büyüğü olmasa da Toulouse, en ilginçleri arasındadır! Gerçekten cesur bir iddia, ama siz de bu şehri keşfe çıktığınızda bunun doğru olduğunu göreceksiniz.

Latin ruhu, İspanya sınırından sadece 100 km uzaktadır. Belki de bu yüzden Toulouselular Fransa’nın en sıcakkanlı insanları olarak görülür.

Toulouse, güneybatı Fransız Haute-Garonne Bölümünün yanı sıra Occitanie bölgesinin başkentidir. Garonne Nehri’nin kıyısındaki Toulouse, yalnızca gezi amaçlı gelen yabancı turistlerin değil yerli Fransızların da gözdesidir!

Toulouse, Airbus, Galileo konumlandırma sistemi, SPOT uydu sistemi, Aerospace Group, ATR ve Aerospace Valley ile birlikte Avrupa havacılık endüstrisinin merkezidir.

Jakobinler Manastırı (Couvent des Jacobins) Toulouse Fransa

Toulouse, pembe pişmiş toprak tuğladan yapılmış, kendine özgü mimarisi olan bir şehirdir ve buranın adı la Ville Rose (“Pembe Şehir”) adını almıştır.

Toulouselular, kah gıda pazarlarında, kah büyüleyici caz, tekno ve rock sahnelerinde, iyi vakit geçirmeyi bilir.

Esmer pembe kulelerin uçlarından, en yüksek barlarına kadar, Toulouse’da geçirilen zaman gerçekten gül renkli bir parıltıya sahiptir. Siz de şehrin ritmine ayak uydurmak isterseniz bir Toulouselu gibi davranmalı, böylece Toulouse’un büyüleyici dünyasında yerinizi almalısınız.

Toulouse’da yapılacak çok şey var. Balede, operada ya da tiyatroda bir performans izlemeye gidebilirsiniz. Ya da kentin muhteşem müzelerinden birinde rehberli bir tura katılın.

Şehirdeki kültür ve sanat hayatı bunları için harika seçenekler sunuyor. Kendi zevkinize göre bir seçenek bulmakta asla zorlanmayacaksınız.

Ayrıca minibüste şehir turu yapabilirsiniz. Üstü açık bu araçlar, kenti ve tüm tarihi anıtlarını görmek için harika bir yoldur. Biraz farklı bir şey için şehirdeki Segway turunu deneyin ve stil sahibi bir ortamda gezinin, mevcut cazibe merkezlerine biraz daha yaklaşın!

Toulouse’ta Gezilecek Yerler yazımızı inceleyerek şehirde gezilmesi gereken tarihi yapılar ve doğal güzellikler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Toulouse’a Ne Zaman Gidilir?

Toulouse’a Ne Zaman Gidilir?

Toulouse, Akdeniz iklimi özellikleri gösterdiğinden, Kuzey Avrupa’dan farklı olarak sıcak ve ılıman bir yapıdadır.

[awesome-weather location=”Toulouse ” size=”tall” units=”C”]

Ortalama sıcaklık kışın 7, yazın ise 20 derece civarındadır. Kış ayları fazla sert geçmez.

Bu sebeple, her mevsim şehri keşfetmek için uygundur denebilir. Ancak yine de nadir yağışlara ya da aşırı sıcaklara karşı önlem almanızda fayda var.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa Avrupa Birliği ve Schengen üyesi olduğundan, herhangi bir Birlik ülkesinden alacağınız Schengen vizesi ile Toulouse’a gidebilirsiniz.

Ayrıca bu vize ile hem Fransa içinde başka yerlere gidebilir hem de Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında yer değiştirebilirsiniz.

Toulouse’a Ulaşım

Toulouse Ulaşım

Toulouse’a Nasıl Gidilir?

Toulouse’a Türkiye’deki havalimanlarından direkt uçak seferi bulunmamaktadır. Ancak Avrupa’nın bazı havalimanlarından aktarmalı uçuşlar bulunur.

Bölgedeki ana havaalanı Toulouse Blagnac’tır. Esas olarak yerel bir havalimanıdır, ancak Paris’e ve hatta İngiltere’den bazı şehirlere düzenli uçuşlar vardır, bu nedenle bu şehre ulaşmak için, daha büyük şehirlerden birinden bağlantılı bir uçuş bulmak zor değildir.

Fransa uçak biletleri için tıklayınız.

Toulouse’ta Ulaşım

Toulouse Ulaşım

Fransa’nın en canlı şehirlerinden biri olan Toulouse’ta şehir içi ulaşım imkanları ve altyapı oldukça gelişmiş bir durumdadır.

Hem yerliler hem de turistler için ulaşım imkanları geniştir.

Şehirde iki ayrı metro ve tramvay hattı faaliyet göstermektedir. Ayrıca 80’in üzerinde otobüs hattı bulunur. Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günler Sabah 5 ila gece 12 arasında, kalan günlerde Sabah 5 ila gece 3 arasında metro hatlarını kullanabilirsiniz. Gece hayatına katılmak isteyen ziyaretçiler özellikle bu günleri seçer.

Şehrin hemen hemen her bölgesine metro hatlarını kullanarak kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. “Zamanım bol, fazla yer görmek isterim” derseniz de geniş otobüs ağı işinizi görecektir.

Toulouse’tan Günübirlik Gezi Seçenekleri

Toulouse’tan günlük gezi seçenekleri de çoktur ve her seçenek gerçekten görülmeye değerdir. İşte gezilerden sadece birkaçı:

Bordeaux

Dükkanlarla dolu, gelişen bir şehirdir. Büyüleyici tarihi mekanları ve eşsiz şaraplarıyla ünlüdür. Toulouse’tan trenle yaklaşık iki saat uzaklıktadır.

Carcassonne

Orta Çağ havasını solumak isteyenler için idealdir. Tarihi kalesi görülmeye değerdir. Trenle yaklaşık 45 dakika uzaklıktadır.

Montségur

Tarih meraklıları, yürüyüşçüler ve büyüleyici küçük Fransız köylerini merak edenler için en uygun rotadır. Montségur’da tren istasyonu yoktur, ancak bir araba kiralayabilir ve oraya bir buçuk saat içinde ulaşabilirsiniz.

Toulouse’ta Masraflar

Toulouse’ta bir gün geçirmek için günde ortalama 100 avro yeterli olacaktır. Toulouse’taki öğünlerin ortalama bir günlük fiyatı 27 € (30 $) seviyesindedir.

Toulouse’taki bir otelin bir çift için ortalama fiyatı ise 107 €’dur. (118 $). Bu ortalama seyahat fiyatları, kendi seyahat bütçenizi planlamanıza yardımcı olmak için diğer gezginlerin değerlendirmelerinin bir toplamıdır.

Seyahat biçiminiz, süreniz ve öncelikleriniz bu miktarda değişikliğe sebep olabilir.

Toulouse’ta Nerede Ne Yenir?

cassoulet Toulousain Fransa Yemek

Toulouse, Fransa’nın geri kalanı gibi, mükemmel bir yemek kültürüne sahiptir. Denemek için bazı harika yerel yemekler var: Saucisse de Toulouse (bir çeşit sosis), cassoulet Toulousain, fasulye, domuz eti güveç ve kümes hayvanları ile lahana çorbası.

Ayrıca, iyi beslenen bir ördeğin veya kazın karaciğeri olan “kaz ciğeri”, ağırlıklı olarak Midi-Pyrenees’te yapılan ünlü bir yemektir.

Seçilebilecek çok sayıda harika restoran var, ancak fikir vermesi açısından harika bir Bistro olan Solilesse ve La Genty Magre tavsiye edilebilir.

Bu mekanlarda geleneksel Fransız mutfağının yanı sıra bu mutfağa modern dokunuşları bulabilirsiniz.

Le Colombier

18. yüzyıldan kalma bir handa, Le Colombier enfes kaz ciğeri de dahil olmak üzere bölgesel yemeklerin tümünde uzmanlaşmıştır.

Ancak çoğu insan, sekiz saat boyunca yavaşça pişirilen ve geleneksel bir çömlekte servis edilen efsanevi cassoulet için gelir.

Ortalama bir porsiyon 25 Euro’dur.

Bunlar dışında Toulouse sosisi, domuz incik ve kaz göğsü gibi lezzetleri de bu mekanda tadabilirsiniz.

N ° 5 Şarap Barı

Bu popüler mekan Avrupa’nın en geniş şarap listelerinden birine sahiptir.

Hemen hemen tüm bütçelere uygun fiyatları ve 2.300 şişe çeşidiyle sadece Toulouse’un değil Fransa’nın en gözde barları arasında gösterilir.

4 eurodan başlayan fiyatlarıyla tapas atıştırması, trüflü yumurta, carpaccio, ızgara enginar ve yerel peynir çeşitlerini burada bulabilirsiniz.

Chez Vicente

Carmes mahallesi, Toulouse’un gece hayatı mekanının kalbidir ve Fransız tarzı bir “bodega” olan gevşek Vicente, göz alıcı restoranlar ile çevrilidir.

Şaraplar çoğunlukla yakındaki Fronton bölgesinden ve Languedoc’tan alınmaktadır.

Tapaslar doyurucu bir yerel tada sahiptir.

Bunlar dışında, 8 eurodan başlayan fiyatlarla ızgara ördek kalpleri, sarımsaklı patates ve mangalda ahtapot gibi ilginç lezzetleri tadabilirsiniz.

Solilesse

Menü her gün rezervasyonların hayati önem taşıdığı bu endüstriyel tarzdaki “redbrick” akşam yemeğinde değişir.

Mutfağı yüksek kaliteli ve yaratıcıdır.

Votka ve tabasco soslu kremalı karnabaharın üstüne dolgun istiridyeler denemek isterseniz Solisse tam size göre.

Fiyatlar ise orta halli denebilir. Solisse’de standart menüler öğle yemeğinde 19,50, akşam yemeği nde 35 euro civarındadır.

Le Vélo

Canal du Midi’nin kıyısındaki La Maison du Vélo düzenlediği bisiklet turlarıyla da ünlüdür.

Ayrıca burada bulunan parktan bisiklet kiralayabilirsiniz.

Arka tarafta gölgeli bir bahçe kafe ile üst katta neşeli bir bohem kantinine sahiptir.

Mükemmel kanepelerde dinlenin ve provençale usulü morina balığı veya limon ve zencefille marine edilmiş kaburga gibi lezzetli yemekler arasından seçim yapın.

Et yemekleriyle meşhur Toulouse’ta vejetaryenlerin birkaç sığınağından biri de Le Velo’dur!

Öğünler ortalama 10 euro civarındadır.

Hem lezzeti hem de uygun fiyatlarıyla özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken Le Velo’ya siz de uğramalısınız.

Toulouse’ta Alışveriş

Fransa pazarları olmadan Fransa olmazdı ve Toulouse da farklı değil!

Toulouse’daki en popüler alışveriş mekanı Victor Hugo pazarıdır. Pazar, Toulouse’daki yiyecek pazarlarının en ünlüsüdür. Bu yüzden acıkırsanız buralara mutlaka uğramalısınız!

Ziyaretçiler için biraz sıradışı bir pazarı ziyaret etmek istiyorsanız, yerel halkın sıkça ziyaret ettiği St Aubin Market’e de uğrayabilirsiniz.

Sokak yemeklerine, çay tezgahlarına, el sanatlarına ve eğlence eşyalarına göz atarken Toulouse’un otantik ruhunu keşfedebilirsiniz.

Victor Hugo Market, Salı 06:00-22:00, St Aubin Market ise 07:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

Toulouse’ta Gece Hayatı

Dinamik bir sosyal çevreye sahip olan Toulouse’ta gece hayatı da canlıdır.

Elbette bunda, turist sayısının yüksek olmasının da payı var. Gece hayatı genellikle bar ve pub gibi mekanlarda sürer.

Zevkinize göre bu mekanlardan birini tercih ederek siz de büyüleyici Toulouse’un gece hayatına katılabilirsiniz.

Chez Tonton

Nehir kenarındaki Place Saint-Pierre çevresindeki sayısız bar, her gece kalabalıkların akınına uğrar.

En iyi atmosfer ise Madame Françoise tarafından yönetilen Chez Tonton’dadır.

Burada, farklı ülkelerden gelen yüzlerce turistle birlikte hem bir şeyler içebilir hem de gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Mekan ferah tasarımının yanı sıra lezzetli yemekleriyle de ünlüdür.

Le Filochard

Garonne Köprüsü’nün yakınında yer alan Le Filochard, alternatif eğlence arayanların tercihi oluyor.

Her gün saat 18: 00’de açılan ve gece 4’te kadar olan mekan, happy hour mojitoları ile ünlüdür.

Burada reggae ve Fransız tekno müziğine doyacaksınız!

Gecenin ilerleyen saatlerinde sürekli canlı müzik de cabası.

La Tantina de Burgos

Anonim görünümlü Tantina’nın kapılarından gece yarısından sonra girerseniz şoka hazır olun!

Uzun barının etrafında 1970’lerin pop dansları yapan bir grup flamenko gitaristi veya Küba salsası yapan insanlar görebilirsiniz.

Çoğu kişi burada sangria ve tekila shot sipariş eder.

Uygun fiyatlarıyla La Tantina de Burgos, kurulduğu günden bu yana turistlerin tercihi olmaktadır.

Monsieur Georges

Toulouse’un gece hayatı sahnesine en son eklenen efsanevi Monsieur Georges’in labirenti andıran yapısı, farklı heyecanlar arayan ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Burada bodrum katındaki tonozlu bir şarap mahzeninden samimi chill-out kokteyl barlarına, DJ setlerinden geniş dans pistlerine kadar bir gece hayatından beklediğiniz tüm öğeleri bulabilirsiniz!

Toulouse’ta Nerede Kalınır?

Hôtel des Beaux Arts

Place du Pont Neuf’taki Garonne’ye bakan bu şık butik otel, romantik bir konaklama için mükemmeldir.

17 oda gösterişli fotoğrafçılıktan grafiti tarzına kadar, Toulouse sanatçıları tarafından dekore edilmiştir. Fiyatları 110 eurodan başlar.

Otel Albert Premier

Rue Rivals’ın tam merkezinde, aile tarafından işletilen bu uygun fiyatlı otel, dar bütçeli turistlerin gözdeleri arasındadır.

Günde 5 euro karşılığında bisiklet kiralayabilir, bitişikteki pastane okulunda misafirler için düzenlenen bir pişirme kursuna katılabilirsiniz.

Konaklama fiyatları 70 eurodan başlar.

Ammappart

Konuklar Amélie ve Manu’nun iki adet şık, ışık dolu, tek yatak odalı dairelerini kiraladıklarında sakin bir vaha keşfederler.

Ev sahibi genç çift aynı zamanda, organik yiyecek için alışveriş yapabileceğiniz yerlere kadar her şeyden de bahseder.

Günlük konaklama ücreti 70 eurodan başlar.

Auberge de Saint-Sernin

Şaşırtıcı bir şekilde, böyle büyük bir şehirde yalnızca bir pansiyon var.

La Petite Auberge, d’Embarthe’deki üniversitenin yakınındadır.

Her yatakhanenin kendi banyosu ve mutfağı bulunur.

Fiyatlar 22 eurodan başlar.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız