Venedik Karnavalı 2023

0
1821

Sadece Avrupa’nın değil, tüm dünyanın da en güzel su şehirlerinden biri olan Venedik, İtalya’nın en önemli turizm değerlerinden birini oluşturuyor.

Yüzden fazla adaya ve yaklaşık 400 adet köprüye sahip olan rüya şehirdeki yabancı turist sayısı yıl boyunca 20 milyon seviyesini rahatlıkla aşarken; artık aşırı talep nedeniyle Venedik şehir girişlerinden ekstra ücret talep edilmesi bile gündemde.

Ne de olsa hemen hemen herkesin, hayatında bir kez olsun gondola binmek ve Venedik’in daracık labirent sokaklarında dolaşmak gibi hayalleri var.

Venedik, İtalya Gondol

Venedik gezisine gerçekten anlam katan, şehrin en  güzel sayılan zamanı ise hiç tartışmasız Şubat ayı. Öncelikle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, bu şehrin sularla kaplı sokaklarını genç sevgililer adeta istila ediyor. Gondollarda yaşanan evlilik tekliflerini Venedik restoranlarında şık akşam yemekleri izliyor. Üstelik 2023 senesinde karnaval, 14 Şubat tarihini de içeriyor.

Daha sonra ise, kış mevsiminin bu son ayında Venedik, geleneksel olarak her yıl bir karnaval şehrine dönüşüyor. Eğer daha önce Venedik’te bulunma fırsatınız olduysa, maske satan dükkanlar zaten çoktan dikkatinizi çekmiş olmalı. Hatta evinizin duvarlarını şimdiden bir Venedik maskesi süslüyor bile olabilir. İşte her biri birbirinden göz alıcı durumdaki bu maskelerin şehri sarması ve farklı bedenlerde hayat bulması her yıl Venedik Festivali’nin düzenlendiği döneme rastlıyor.

Venedik, İtalya Gondol

Venedik Karnavalı tarihinden söz etmek gerekirse, şehir meydanında düzenlenen kutlamaların 1160’lı yıllara kadar dayandığını söyleyebiliriz. Orta Çağ’da zafer kutlaması olarak başlayan bu ilk etkinliklerin bugünkü hallerini alması ve yasallaşması ise 1979 yılından itibaren meydana gelen bir durum.

Şehrin turistik değerinin tavan yaptığı festival dönemi, tüm dünyadan ziyaretçileri de bir mıknatıs gibi kendisine çekiyor. Her geçen yıl daha da kalabalıklaşan festivalde yer bulabilmek için erken rezervasyona mutlaka önem vermelisiniz.

Eğer kendinizi son dakikacı olarak tarif ediyorsanız, bu kez bütçenizi ciddi anlamda zorlamanız gerekecek. Ne de olsa, hem uçuş hem konaklama hem de yeme içme mekan fiyatlarının Şubat ayında belirgin olarak yükseldiğini söylemek yanlış olmaz. Venedik’in, euro cinsinden üç hanenin altına düşmeyen giriş ücretleri ile neredeyse yalnızca zengin bir zümreye ait bir şehir haline geldiğini bile söyleyebiliriz. Ancak renkli maskenizi takıp bu çılgın festivalin bir parçası haline geldiğinizde, hayatta bir kez yaşanacak bu tecrübe için harcamalarınıza değdiğini düşüneceksiniz.

Venedik Karnavalı

2023 yılında da muhteşem şovlara, geçit törenlerine ve kutlamalara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Venedik Karnavalı için saatlerinizi ayarlayın. 2023 yılının en iddialı festivallerinden olan bu karnavala dair en faydalı ve detaylı anlatımlarla, yeni yazımızla karşınızdayız.

Venedik Karnavalı 2023

Venedik Festivali Ne Zaman?

Venedik Karnavalı’nın 1979 yılından itibaren şehre değer katan bir marka değeri olarak yüceltildiğinden bahsetmiştik. 2023 yılındaki festival ise, etkinliklerin bu bağlamdaki kırkıncı yılı anlamına geldiği için büyük bir özveri ile hayata geçiriliyor. Karnaval her yıl Şubat ayında organize edilse de, Şubat ayı içerisindeki günler her zaman sabit değil.

Karnaval Paskalya’ya hazırlık niteliğinde de olduğundan ve Paskalya tarihleri her sene değişiklik gösterdiğinden, Venedik Karnaval ’nın de buna göre uyarlandığını söylememiz hata olmaz. 2023 Venedik Karnavalı  ise 4 Şubat 2023 Cumartesi günü başlayıp 21 Şubat 2023 Salı günü sonuna kadar devam ediyor. 18 gün gibi uzun bir sürece yayılan festival içerisinde, 3 hafta sonu var. Bu da demek oluyor ki, Cumartesi’den başlayarak bir sonraki haftaya kadar 9 günlük bir tatil ayarlayarak festivalin tamamına olmasa da bir bölümüne katılma şansı yakalayabilirsiniz.

Venedik Karnavalı

Festival boyunca her yeni gün yeni bir  heyecana ve yeni formatta bir kutlamaya ev sahipliği yapıyor. Bu bakımdan onlarca günün hiçbiri, bir diğerinin tekrarı gibi değil. Seyahat günlerinizi ne kadar esnetebilirseniz, Venedik Festivali 2023’ten de o kadar keyif alabilirsiniz.

Şimdiden 2023 için plan yapmak da geçerli bir seçenek. Ne de olsa, ancak bu sayede 2023 için erken rezervasyon yapabilir ve gerçek anlamda tasarruf edebilirsiniz. Görüldüğü gibi, yıllar geçse de festivalin 2 haftadan fazla süreyi kapsayan süresinden bir eksilme olmuyor.

Venedik Karnaval Etkinlikleri

Venedik Karnavalı süresince düzenlenen etkinlikler her yıl, zaman, mekan ve adeta boyut değiştirerek ilerliyor. Süre iki haftadan uzun olunca, katılımcıların heyecanlarını her an en üst seviyede tutmak için yapılanların sayısı hiç de az değil.

Ancak festivalin ilk anından son anına kadar değişmeyen bir tek şey varsa, o da maskeler diyebiliriz. Bugün Venedik’le özdeşleşen maske geleneğinin tarihi 13. yüzyıla kadar dayanıyor. O yıllarda farklı asalet ve gelir mertebelerinin, dolayısıyla da sınıf ayrımının bulunduğu şehirde tüm sınıfların kaynaşmasının tek yolunun maske kullanmak olarak bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu gelenek, daha sonra kumar ya da fuhuş gibi kötü niyetlerle suistimal edilse de, şehirde maskelere tekrar izin verilmesi yerli halk arasında büyük heyecan yaratmış.

Venedik Karnavalı

Bir başka rivayet ise, veba salgınları sırasında yaraları gizlemek için bu maskelerin kullanılmış olması üzerine. Her ne olursa olsun gelinen gün itibarıyle, maskeler aynı zamanda el sanatlarının dile geldiği objelere dönüşmüş durumda. Maske deyip geçmek mümkün değil; bu sanat eserlerinden birini satın alıp hem karnaval boyunca kullanmalı hem de evinizin en güzel duvarına kadar taşımalısınız.

Maskeler hazırsa, katılımcıların neler giydiğinden de biraz söz etmek gerekir. 17. yüzyıl aristokrasisine vurgu yapan balo kıyafetleri her zaman revaçta. Evet, kadınlarda kabarık eteklerden ve korseli bellerden söz ediyoruz. Erkeklerde ise beyaz peruklar ve işlemeli ceketler göze çarpıyor. Turistler için kıyafet bir zorunluluk olmamakla birlikte, tüm etkinlikleri bu çerçevede gelişen bir karnavala katıldığınıza göre biraz girişimci olmalısınız.

Şehrin tarihi otellerinde düzenlenen tamamen kıyafet konseptli görkemli baloların yanı sıra, maske yarışmaları da yine karnaval kapsamında sürpriz hediyeler eşliğinde katılımcılarla buluşuyor. Maske yarışmaları, San Marco Meydanı’nda günde iki kez düzenleniyor ve yarışmacıların jüriye kendilerini beğendirme çabaları da izlemeye değer bulunuyor.

Venedik Karnavalı

Festival etkinlikleri kapsamında, not almanız gereken önemli günler var. Bu sayede, ulaşım, konaklama ya da bütçe gibi nedenlerle festivale baştan sona katılamasanız bile, hangi günleri Venedik’te geçirmek istediğinize kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Meleğin Uçuşu, Kartalın Uçuşu ve Aslan Uçuşu isimli üç önemli uçuşu mutlaka bir yerlere not alın; çünkü festival ruhu bu tarihlerde tavan yapıyor. Festa delle Marie ise, festivalin vazgeçemeyeceğiniz yegane parçası olarak sayılabilir. 12 genç kadının korsanlardan kurtuluşunu konu alan özel gösterilerin düzenlendiği bu tarihte gün boyu süren geçit törenlerini ve renkli şovları akşam da Official Lunatic Dinner Ball (Çılgın Akşam Yemeği Balosu) takip ediyor.

Etkinlikler arasında ayrıca sanat söyleşileri, workshoplar ya da ilginizi çekecek farklı seminerlere de denk gelebilirsiniz. Tüm etkinlikler karnaval resmi sitesinde gün ve saat bilgisi ile de ilan ediliyor. Halen netleşmeyen başlıklar için de, güncellemeleri yine bu siteden en sağlıklı şekilde almak mümkün.

Karnaval Kapsamında Düzenlenen Etkinlikler İle İlgili Detaylar

Venedik Karnavalı, uzaktan bakıldığında şehrin sokaklarına yayılan basit bir maskeli balo gibi görünürken, yakınlaştıkça farkını iyiden iyiye hissettiriyor. Öncelikle tüm festival etkinliklerinin arka planında bir hikaye bulunduğundan bahsetmek gerek. Bu nedenle de festivale dair tüm bilgilerle ilk kez karşılaşıyorsanız, biraz panik yapmanız ve nereye yetişeceğinizi şaşırmanız çok doğal. Festival ruhunu tam olarak hissedebilmeniz ve kendinizi daha iyi programlayabilmeniz için özel günleri hemen ayrı başlıklar halinde sizinle buluşturuyoruz.

Festival 4 Şubat’ta festival öncesi özel etkinlikler ile başlıyor.

Venedik Karnavalı

Büyük Açılış – Festa Veneziana İlk Bölüm (5 Şubat 2023 Pazar)

Festivalin büyük açılışı, 5 Şubat 2023 Cumartesi akşamı saat 11:15’te su üstündeki geçit töreni ile başlıyor. Bundan önce yapılan bir takım konferanslar ve buluşmalar da festival programına dahil sayılsa da, saat 11.00’da Venedik sınırları içinde olmayı başarırsanız hiçbir şey kaçırmayacağınıza emin olabilirsiniz.

Tören sırasında renkli gondollar tüm görkemleriyle kanallara açılırken, her bir gondol üzerinde de usta sanatçıların ellerinden çıkma maskeler ve kostümler göze çarpıyor. Rio de Cannaregio kanalı üzerinde gerçekleşen açılış, bu kanalı dev boyutlarda ve ıslak bir podyuma dönüştürüyor da diyebiliriz. Dans ve müziğin en keyifli şekilde eşlik ettiği bu keyifli organizasyon halka açık ve ücretsiz.

Festa delle Marie (11 Şubat 2023 Cumartesi)

Eğer etkinlikten başınızın döneceği yoğun bir festival programı arayışındaysanız, sizin gününüz 11 Şubat.

İlk ve en önemli etkinlik Festa delle Marie. Saat 14.30’da başlayan gösterilerde 12 genç kadının korsanlardan kurtuluşu tiyatral biçimde sergileniyor. San Pietro’da başlayan şov saat 16.00’da San Marco Meydanı’na taşındığında, 12 Marie’nin her biri halkla tanıştırılıyor.

Seçilen 12 genç kız arasına girebilmek de, bu genç kızların kurtuluşunu izleyebilmek de festival boyunca sahip olunan büyük ayrıcalıklar. Aynı gün saatler 16.30’u gösterdiğinde ise, festival sonuna kadar şehirde sergilenecek canlı müzik gösterileri de farklı meydanlarda hayat bulmaya başlıyor.

En İyi Maske Yarışmaları (11-21 Şubat 2023)

Günde iki kez düzenlenen maske ve kostüm yarışmalarına katılmak da, onları izlemek de son derece keyifli. Aslında etkinlikler 21 Şubat’ta düzenlenen büyük finale kadar sürüyor.

Siz de tek başınıza ya da çocuğunuzla birlikte bu yarışmalara katılmak isterseniz, San Marco Meydanı’nda sıraya girmeniz ve podyuma çıkmanız gerekecek. Tabii öncesinde, etkinliğin resmi internet sitesinde bir katılım formu doldurmanız da şart koşuluyor.

The Flight of the Angel – Meleğin Uçuşu (12 Şubat 2023 Pazar)

Ufak bir not; ne yazık ki bu etkinlik San Marco Katedrali’ndeki çalışmalar dolayısıyla bu sene gerçekleşmeyecek. Bu etkinliği kaçıramam diyorsanız, planlarınızı 2024’e kaydırmayı düşünebilirsiniz.


Gelelim Venedik Karnavalı’ndan aklınıza kazınacak en özel anlardan birine… Festivalin kalbi olan San Marco Meydanı’nda Stefano Nicolao tarafından dizayn edilen özel kostümü içerisinde bir melek, meydandaki çan kulesinden atlayarak halkın arasına karışıyor.

Geleneksel olarak bu şekilde gerçekleştirilen uçuş sembolik, ancak yerli halkın buna kattığı anlam tartışılmaz. Bu arada etkinlik “Meleğin Uçuşu” olarak hatırlansa da, Türk turistlerin burada kendilerinden bir parça bulmaları mümkün. Ne de olsa, görkemli gösteri her yıl yeniden canlandırılsa da ilk uçuşun 16. yüzyılda Türk bir akrobat tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor.

The Eagle Flight – Kartalın Uçuşu (19 Şubat 2023 Pazar)

Ufak bir not; ne yazık ki bu etkinlik San Marco Katedrali’ndeki çalışmalar dolayısıyla bu sene gerçekleşmeyecek. Bu etkinliği kaçıramam diyorsanız, planlarınızı 2024’e kaydırmayı düşünebilirsiniz.


Tıpkı Meleğin Uçuşu’ndaki gibi keyifli geçecek bir saatlik süre için tüm Venedik halkı yine San Marco Meydanı’nın yolunu tutacaktır.

Yine Meleğin Uçuşu gösterisinde olduğu gibi, meydanda bulunan St. Mark Bazilikası’na ait çan kulesinden gerçekleştirilecek olan sembolik atlayış her sene farklı bir cesaret timsalinin kanatlarında hayat buluyor.

The Svolo del Leon – Aslan Uçuşu (25 Şubat 2020 Salı)

Ufak bir not; ne yazık ki bu etkinlik San Marco Katedrali’ndeki çalışmalar dolayısıyla bu sene gerçekleşmeyecek. Bu etkinliği kaçıramam diyorsanız, planlarınızı 2024’e kaydırmayı düşünebilirsiniz.


Geldik uçuşların sonuncusuna. Aynı zamanda festivalin kapanış gününe denk gelen Aslan Uçuşu, saat 17.00’de San Marco Meydanı’nda başlıyor.

Venedik şehrinin sembollerinden biri aslan figürü, altın işlemeli bir bayrakla dev bir kalabalık eşliğinde meydanın ortasındaki yerini alırken, hem Venediklilerin hem de festival için şehirde bulunan turistlerin bu gösteri eşliğinde 2024 yılına kadar festival ruhuna veda etmeleri gerekecek.

Venedik Karnavalı Nerede?

Venedik Karnavalı Nerede?

Venedik, İtalya’nın en gözde ve en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olabilir; ancak asla en büyük şehri değil. Dolayısıyla Venedik Karnavalı de son derece kontrol edilebilir bir alana yayılıyor.

Venedik’e önem katan kanalları ve adacıklardan oluşması olduğu için, kendinizi festival ruhuna kaptırarak çılgın kalabalıkları takip etmeniz gerekecek. Venedik’te neredeyse tüm yollar San Marco Meydanı’na çıkıyor ve tüm halka açık etkinlikler de burada düzenleniyor. Dolayısıyla navigasyon bakımından oldukça şanslısınız.

Turizm ofislerinden de Venedik’i yaya olarak keşfetmek için gereken detaylı bir haritayı 3 euro karşılığında temin edebilirsiniz.

Şehirde kullanacağınız tüm toplu taşıma biletlerini ise daha yola bile çıkmadan web üzerinden satın alabiliyorsunuz. Bunlar daha çok “city pass” adı verilen ve farklı segmentlerde satışa sunulan şehir içi kullanım kartlarına dahil ediliyor. Havalimanı transferi de bu bilet hizmetine dahil olabiliyor. Kimi üst düzey segmentlerin içine, kanal turu bile dahil edilebilir.

Venedik Karnavalı’na Nasıl Gidilir?

Venedik için tercih edebileceğiniz ulaşım yollarını ise aşağıda bulabilirsiniz:

Venedik’e Hava Yolu

Başkent Roma ya da alışveriş cenneti Milano kadar sık olmasa da, Venedik’te bulunan Marco Polo Havalimanı’na da sefer düzenleyen firmalar mevcut.

Belirtmeye gerek bile yok ama Şubat ayındaki karnaval ve hemen öncesine denk gelen Sevgililer Günü nedeniyle bu dönemde seferlerde de sayı ve  doluluk olarak patlama yaşanıyor. Doğrudan ya da aktarmalı olarak yapılabilen hava yolculukları için en az iki buçuk saatlik bir süreyi gözden çıkarmanız şart.

Venedik’e Demir Yolu

İtalya’da tren ile taşımacılık sistemi son derece gelişmiş olduğundan Roma ya da Milano üzerinden demir yolu aktarması kullanmak yaygın bir seçenek. Fiyatlar da bu sayede bir nebze daha avantajlı hale geliyor.

Roma’dan Venedik trenle 3,5 saat kadar sürerken Milano daha yakın. Bu şehirden başlatılan tren yolculuğunun süresi yalnızca 2,5 saat. Fiyat olarak da bulunduğunuz yere göre 30-40 euro kadar bir ücreti gözden çıkarmalısınız.

Venedik Karnavalı Etkinlik Mekanları Hangileri?

Venedik haritasının çok da zorlayıcı olmadığından bahsetmiştik. Sadece Venedik şehir merkezinde kalarak etkinliklerin yüzde doksanına hakim olmak mümkün. Hatta başka bir deyişle, San Marco Meydanı sınırları içinde kendinize minik bir alan yaratıp oradan hiç kıpırdamamak lehinize olur.

Ancak Venedik’e kadar gelmişken Burano ve Mestre gibi alternatif yerleşimler de festival programları dahilinde sizi bekler. Buralara ulaşmak için ise, elbette toplu taşımaya ihtiyacınız olacak. Hangi mekanın hangi etkinliğe ev sahipliği yaptığını, aşağıdaki başlıklardan not alabilirsiniz. Hiçbir etkinliği kaçırmamak için, özveri göstermek de şart.

San Marco Meydanı Venedik, İtalya

San Marco Meydanı

Burada düzenlenen etkinliklerin başında üç ünlü uçuş geliyor. Aslan Uçuşu, Meleğin Uçuşu ve Kartalın Uçuşu gösterilerinde mutlu birer seyirci olabilmek için San Marco’daki yerinizi almalısınız.

Ayrıca maske ve kostüm yarışmaları da burada düzenlenecek. Her gün yapılan elemelerin yanı sıra yarı final ve final gibi basamaklar da San Marco’da.

Festivalin son günlerinde ise bu kez çocukların kostüm ve maske yarışlarına şahit olabilirsiniz.

Ödül töreni de yine bu tarihi meydanda düzenlenecek.

San Marco Meydanı Venedik, İtalya

Giuseppe Garibaldi Caddesi

Her yıl olduğu gibi 2023 yılındaki Venedik Karnavalı için de en ilgi çekici geçit töreni değişmiyor. Her biri birer Maria olarak ifade edilen genç kızların kurtarılmasını konu alan şovlar; tüm caddeyi saracak.

Geçitin son durağı ise elbette yine San Marco Meydanı. Bu iki etkinlik alanı arasında çılgın kalabalıklar eşliğinde yol alacağınız bir yürüme mesafesi mevcut.

Rio di Cannaregio Venedik, İtalya Venedik Karnavalı

Rio di Cannaregio

Şehrin en kuzeyinde yer alan bu tarihi kanal, açılış gösterilerinin de adresi olacak. 4 Şubat Cumartesi akşamı saat 19.00’da düzenlenen açılışı kaçırırsanız, şansınızı ertesi gün öğle saatlerinde tekrar deneyebilirsiniz. Kanal hem gece karanlığında, hem de gün ışığında hiç ummayacağınız kadar muhteşem manzaralar sunuyor.

Burano

Burano, Venedik, İtalya

Venedik’e kadar gelip de Burano’ya geçmemek hangi mevsim ve koşullar olursa olsun kabul edilemez.

16 Şubat 2023 günü, festival tüm sahne şovları, sokak dansları ve canlı müzikleri eşliğinde buraya taşınacağı için bu tarihi kendinize hedef olarak belirleyebilirsiniz. Festival adada 19 Şubat’a kadar devam edecek.

Venedik Karnavalı İçin Nasıl Bilet Alınır? Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Venedik Karnavalı İçin Nasıl Bilet Alınır? Bilet Fiyatları Ne Kadar? Venedik'te Görülmesi Gereken Yerler.

Venedik Karnavalı, dünya genelinde ilçelere atfedilen tüm festivallerde olduğu gibi ücretli ve ücretsiz aktivitelerin bir karmasından oluşuyor. Söz konusu festival dönemi olunca, şehirde her bir mekanda, konaklama tesisinde ve sosyal ihtiyaçta son derece yüksek fiyatlarla karşılaşmanız kaçınılmaz. Bu sebeple, festival havasını solumak tüm turistler için neredeyse ücretli hale geliyor. Neyse ki tüm bu harcamaların üzerine, meydanlara giriş ya da sokak etkinliklerine katılım için ek bir ücret ödemenize gerek yok.

Toplu taşıma gibi gün içinde karşınıza çıkması beklenen ücretleri ise, Venedik Turizm Ofisi’nin resmi sitesinden aldığınız city pass hizmetine dahil ettirebiliyorsunuz. City pass hizmeti üç modelden oluşuyor; gümüş (silver) derecesini 22 euroya, altın (gold) derecesini 59 euroya ya da platin (platinium) derecesini 71 euroya satın alabilirsiniz. Platin seviyesinde tüm müzeler, havalimanı transferleri, wifi hizmetleri, toplu taşıma araçları ve özel mekanlarda sunulan indirimler var.

Asil ruhlar için alternatif bir etkinlik olarak Gallery Talks (Galeri Söyleşileri) önerilebilir. Dorsoduro’da düzenlenen etkinliklerde bol bol sanat konuşulurken ek bir ücret de talep edilmiyor. Aynı şekilde, San Polo’da İngilizce konuşan bir rehber eşliğinde düzenlenen kültür sanat gezilerinden de ücret alınmıyor.

Eğer geziniz boyunca buz pateni gibi özel etkinliklere katılmak isterseniz, bu kez yetişkinlerden 12 euro ve 12 yaş altı çocuklardan 10 euro olmak üzere ücret talep ediliyor.

Karnaval süresince düzenlenen ve önceden rezervasyon yaptırmayı gerektiren etkinlikler de var ki bunlar hem ücretli hem de son derece pahalı. Bu bağlamda ilk akıllara gelen 500 euro ücreti ile Çılgın Akşam Yemeği Balosu oluyor. Bir akşam için son derece pahalı olan bu gala yemeğine bilet bulmak da şaşırtıcı derecede zor. Bu etkinliğe biletinizi balonun resmi internet sitesi üzerinden alabiliyorsunuz.

Yine biletleri online olarak satışa sunulan ve Türk Lirası cinsinden oldukça yüklü birer harcamaya denk gelen diğer balolar ise aşağıdaki gibi. Her biri farklı bir otelde ya da saray gibi tarihi bir binada düzenlenen etkinlikler için, farklı fiyat seçenekleri bulmanız da mümkün. Balolar genellikle baz bir fiyattan açılıyor ancak içine içki alternatifleri, ek süreler, after partiler ya da konaklama seçenekleri eklenerek fiyatları yükseliyor. Nadiren fiyatlar kostüm kiralamayı da içerirken, çoğunlukla kostüm için ayrı bir ödeme yapılması bekleniyor. Daha detaylı bilgileri etkinlik web sitesinde bulabilir ve satın alma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Venedik Karnavalı Hakkında Not Almanız Gerekenler

Karnaval için yola çıkmadan önce not almanız gereken şeyler var. Özellikle fiyatların son derece yüksek bir seviyeyi gördüğü bu özel dönemde, minik tüyolar bütçenize büyük katkı sağlayabilir. Aksi halde sürekli turistik tarifeyle gondol seyahati yapıp, lüks otellerde balolara katılarak geziyi tamamlamanız elbette çok zor. Aşağıdaki önerilere, birer kurtarıcı gözüyle bakabilirsiniz:

  • Gondol konusunda hevesinizi aldıktan sonra, festival boyunca yerlilerle birlikte hareket edin. Traghetto adı verilen bu taşıma araçları, turistik gondollara göre çok daha ucuz. Daha kısa süre kanal keyfi yapabileceksiniz ancak euro cinsinden yapmanız gereken ödemenin de tek haneye kadar düşmesi mümkün.
  • Başta San Marco Bazilikası olmak üzere ücretsiz girebileceğiniz birçok kilise ve tarihi yapı var. Buralardan festival döneminde de ücret talep edilmediği gibi, özel rehberli turlar da yine festivale özel olarak ücretsiz sunulabiliyor. Günü mümkün olduğunca bu tarz ücretsiz aktiviteler ile doldurun.
  • Girdiğiniz mekanlarda bar bölümünü kullanmak akıllıca olur, aksi halde restoran bölümlerine neredeyse iki kat ödeme talep ediliyor. Örneğin kahvaltınızı bir kafede ayakta geçiştirebilirsiniz, ne de olsa gün boyu yapacak çok işiniz var.
  • Hostelde konaklayacaksanız, Rialto pazarından alışveriş yapmak doğru bir seçim. Cichetti adlı Venedik atıştırmalıkları hem doyurucu hem de leziz. Tramezzini adı verilen sandviçlerde yine yarattıkları tat ile mideye ve fiyatları ile de cebe hitap etmeyi başarıyor.
  • Pizza ya da makarna ise, hem bölgenin en önemli yöresel tatları olduğu için kıymetli hem de et ve balığa göre çok daha ucuz. Söz konusu İtalya ise, yemek konusundaki tercih de mutlaka hamur işi olmalı. Sokaklarda banka oturup pizza tüketen insanlar görürseniz de şaşırmayın, hatta uygun bir menü için siz de onların arasına karışabilirsiniz.

Venedik’te Nerede Kalınır?

Hem aşıkları gondol sefasında buluşturan 14 Şubat Sevgililer Günü, hem de tüm dünyanın heyecanla beklediği Venedik Karnavalı aynı dönemin ardışık haftalarına denk geliyor. Bu da ne demek biliyorsunuz; Venedik’te adım attığınız her yer turistlerle dolu olacak! Hem doluluk oranları hem de fiyatlar bu talepten aşırı şekilde etkileniyor.

Venedik konaklamasında tasarruf etmenin yegane yolu çok öncdeden rezervasyon yapmak. Bunun dışında izleyebileceğiniz diğer bir yol ise Padova ya da Mestre gibi alternatif yerleşimlerde konaklamak olabilir.

Tüm acemi turistler San Marco yakınlarındaki pahalı hostellere yöneleceğinden, siz 10 dakika mesafedeki Mestre’yi ya da 30 dakika mesafedeki Padova’yı tercih ederek fark yaratabilirsiniz.

Yine tur şirketleri daha çok zincir otellere yöneldiğinden, büyük otellerdeki rezervasyonlar aylar öncesinden topluca satın alınmış ve tükenmiş oluyor. Bunun yerine daha tenha alternatiflere bakmanızda fayda var. Sonuçta söz konusu festival dönemi olunca, tüm hostel ya da pansiyonların konaklamanız için tüm potansiyellerini ortaya koyacakları çok açık. Bu sayede otele dönüş yolunda buralardaki sanatçıları da izleme ve sokak danslarına katılma fırsatınız da olur.

Mestre aynı zamanda havalimanı otelleri ile de ön plana çıkıyor.

Festival dönemine denk gelen seyahatiniz boyunca konaklayabileceğiniz bazı tesisler ise aşağıdaki gibi:

  • Ai Boteri, Hostel, Venedik
  • Generator Venice, Hostel, Venedik
  • Hotel Danieli, Hotel, Venedik
  • Hilton Molino, Hotel, Venedik
  • Antony Palace, Hotel, Venedik
  • Casa Rosetta for Backpackers, Hostel, Venedik
  • CTG Ostello di Padova, Hostel, Padova
  • Loft Padova, Hostel, Padova
  • Piccolo Hotel Vittoria, Hotel, Padova
  • Anda Venice, Hostel, Mestre
  • Hostel Colombo for Backpackers, Hostel, Mestre
  • A&O Venezia Mestre, Hostel, Mestre
  • Best Western Plus Quid Hotel Venice Airport, Hotel, Mestre
  • Hotel Venice Resort Airport, Hotel, Mestre
  • Green Garden Resort, Hotel, Mestre
  • Sister’s Residence, Hotel, Mestre

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız