Yozgat’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1063

İç Anadolu Bölgesi’nin mutfağı en az bilinen illerinden biri olsa da Yozgat’ın çeşitliliği bol ve oldukça lezzetli bir mutfağı var.

Tahıl, baklagiller ve tabii ki etin başrolde olduğu geleneksel Yozgat mutfağında ekşili kabak, tavuklu ve hamur parçalı bir yemek olan gınnıç, Yozgat usulü testi kebabı, tandır kebabı, çiğdem pilavı, mısır tatlısı ve yumurta tatlısı gibi keşfedilmeyi bekleyen onlarca lezzet var.

Yozgat’a giderseniz lezzeti dillere destan pastırmalı ıspanaklı böreğinden, kesme hamurla hazırlanan çap çup mantısından, kahvaltılarda ekmek niyetine yenilen parmak çöreğinden, çiğdem pilavından, Yozgat usulü testi kebabından, incir uyutmasından ve sini tatlısından tatmadan, meşhur pekmezinden almadan dönmeyin.

Hadi gelin bu yazıda Yozgat’ın en keyifli lezzet duraklarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım ve Yozgat’ta nerede ne yenir bir göz atalım.

1) Bozok Yayla Evi

Sıcak ortamı ile kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz Bozok Yayla Evi, Yozgat’ta kahvaltı edebileceğiniz en keyifli yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Çayın soba ateşinde demlendiği Bozok Yayla Evi’nin kahvaltısının yıldızı bence kesinlikle ev yapımı reçelleri. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor.

Siz de benim gibi peynir reçel ikilisini seviyorsanız Bozok Yayla Evi’ne gittiğinizde o nefis reçelleri favori peynirinizle buluşturmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Adres: Atatürk Yolu, Cemil Çiçek Bulvarı, Bozok Üniversitesi Kampüsü Yanı, Yozgat Merkez
Telefon: 0541 514 01 66

2) Zafer Türk Mutfağı

İçinizi ısıtacak çorbalardan tazecik mezelere, ızgara çeşitlerinden çıtır çıtır pidelere her damak zevkine uygun bir şeyler bulabileceğiniz oldukça zengin bir menüsü var Zafer Türk Mutfağı’nın.

Yozgat’a giderseniz herkesin gönlüne göre bir şeyler bulabileceği Zafer Türk Mutfağı, Yozgat lezzet durakları listenizde mutlaka olsun derim.

Özellikle etli aşçı yemeğini ve pekmezli haside tatlısını denemenizi öneririm.

Adres: Adnan Menderes Bulvarı, Adliye Sarayı Karşısı, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 333 33 33

3) Sefa Sofrası

Kahvaltıdan akşam yemeğine günün her saati uğrayabileceğiniz Sefa Sofrası, Yozgat’ın en keyifli lezzet duraklarından biri.

Sefa Sofrası’na giderseniz ister Yozgat’ın meşhur tandır kebabının tadına bakın isterseniz de ızgara ya da pide çeşitlerinden size en cazip geleni seçin.

Tercihiniz ne olursa olsun bol ikramları ile gönülleri fetheden Sefa Sofrası’ndan mutlu ayrılacağınız kesin.

Adres: Erdoğan Akdağ Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, Çağrı Apartmanı, No: 281
Telefon: 0354 333 32 33

4) Sürmeli Mangal Keyfi

Lezzetli et denilince Yozgat’ta akla ilk gelen yerlerden biri Sürmeli Mangal Keyfi.

Siz de lokum gibi pişmiş etler ile kendinize mini bir ziyafet çekmek istiyorsanız istikametiniz şehrin biraz uzağındaki Sürmeli Mangal Keyfi olsun derim.

Adres: Atatürk Bulvarı
Telefon: 0354 217 77 70

5) Meşhur Desti Kebapçısı

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Meşhur Desti Kebapçısı, geleneksel Yozgat mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan desti kebabından ya da tandır kebabından tadabileceğiniz en lezzetli yerlerden biri.

Meşhur Desti Kebapçısı’nı yazıp da kebabınızın yanında gelen mezeler ve sürekli tazelenen sıcacık lavaş ekmeğinden bahsetmeden de geçmek olmaz. Pamuk gibi etleri sıcacık lavaşın arasına koyunca tadına doyum olmuyor.

Adres: Kartepe Mahallesi, Lise Caddesi, Avşar Sitesi, No: 4, Terminal, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 217 44 34

6) Çamlık Et Lokantası

Keyifli bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler yemek istiyorsanız Yozgat’ın en sevilen mekanlarından biri olan Çamlık Et Lokantası güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle et şişini ve tandır kebabını denemenizi tavsiye ederim.

Adres: Çapanoğlu Mahallesi, Yozgat Çamlığı Milli Parkı Yolu, Yozgat Merkez
Telefon: 0505 755 39 39

7) İstanbul Lokantası

Yozgat’ta iyi bir tandır kebap nerede yenilir denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de aile işletmesi olan İstanbul Lokantası.

Ancak Yozgat’ın bu meşhur kebabını İstanbul Lokantası’nda tatmak isterseniz öğlen saatlerinde gitmenizi öneririm, geç vakite kalırsanız tandır bitebiliyor, benden söylemesi.

Adres: Meydan Yeri, Sarraflar Caddesi, Süsler Sokak, No: 8, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 212 11 01

8) Yayla Lokantası

Esnaf lokantası tadında bir yerde geleneksel Yozgat mutfağının en sevilen lezzetlerini tatmak isterseniz adresiniz Yayla Lokantası olsun derim.

Tercihinizi her gün taze olarak hazırlanan sulu yemeklerden yana da kullanabilirsiniz ama Yayla Lokantası’na giderseniz benim önerim tandır kebabını tatmanızdan yana.

Yemek tercihiniz ne olursa olsun Yayla Lokantası’na giderseniz tatlınız mutlaka kaymaklı ekmek kadayıfı olsun.

Adres: Medrese Mahallesi, Eski üzüm pazar aralığı, Yozgat merkez
Telefon: 0354 212 11 41

9) Ada Balık

Yozgat’ta güzel bir balık yemek isterseniz Ada Balık en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

Ada Balık’ta balığınızı ister porsiyon olarak söyleyip uzun uzun keyif yapın isterseniz de balık ekmek söyleyip kendinize en hızlısından ama lezzetlisinden mini bir ziyafet çekin.

Adres: Aşağı Nohutlu Mahallesi, Meydan Yeri Caddesi, No: 52, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 212 21 21

10) Yozgat Ev Yemekleri

Her günün ayrı bir menüsü var Yozgat Ev Yemekleri’nde. Siz de çorbalı salatalı, sulu yemekli pilavlı dolu dolu bir öğlen yemeği yemek isterseniz adresiniz Yozgat Ev Yemekleri olsun derim.

Söylemeden de geçmek olmaz esnafın da favori yerlerinden biri olan Yozgat Ev Yemekleri, öğlen saatlerinde bir hayli kalabalık oluyor. O yüzden biraz erken gidip kendinize açık havada güzel bir masa kapın derim.

Adres: Lise Caddesi, Çubukçu Sokak, No: 5, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 212 05 00

11) Sancak Restaurant

Yozgat’ın meşhur testi kebabından Erzurum’un meşhur cağ kebabına ve Hatay’ın nefis mezelerine

Farklı mutfak kültürlerinden pek çok lezzet, Sancak Restaurant’ta sizi bekliyor.

Sancak Restaurant’a giderseniz benim önerim önden birkaç meze ardından da en güzelinden bir testi kebabı söylemenizden yana.

Adres: Erdoğan Akdağ Mahallesi, Trafik Bölge Müdürlüğü, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 333 32 33

12) Devran Pide Kebap Salonu

Çıtır çıtır bir lahmacun ya da parmak ısırtan nefis bir pide için gidebilirsiniz Devran Pide ve Kebap Salonu’na. Devran Pide ve Kebap Salonu’nun kebapları da çok lezzetli.

O yüzden benim önerim her şeyi ortaya söyleyip daha fazla lezzetin tadına bakmanızdan yana. Hem böylelikle hiç bir yemek aklınızda kalmamış olur.

Adres: Aşağı Nohutlu Mahallesi, Sinema Sokak, No: 13, Yozgat Merkez
Telefon: 0354 212 96 97

13) Le Moon Pasta & Cafe

Taze demlenmiş mis gibi bir filtre kahve ya da en güzelinden bir latte için uğrayabileceğiniz Le Moon Pasta & Cafe, Yozgat’ın en iyi mekanlarından biri.

Kahve tatlısız olmaz diyenlerdenseniz de Le Moon Pasta & Cafe’de waffledan çikolata şelalesine, çeşit çeşit dilimli yaş pastadan şerbetli tatlılara pek çok alternatif sizi bekliyor.

Söylemeden de geçmek olmaz Le Moon Pasta & Cafe’nin yemek menüsü de oldukça lezzetli. Sadece kahve tatlı için değil, bir şeyler atıştırmak için de uğrayabilirsiniz.

Adres: Adnan Menderes Bulvarı, Dörtyol Kavşağı, No: 107
Telefon: 0354 333 33 37

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız