Zonguldak’ın En İyi Plajları

0
1264

Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Zonguldak ülkemizde zengin taş kömürü madenleri ile tanınsa da içerisinde birçok güzellik barındırıyor.

Zonguldak Limanı, Türkiye’nin Karadeniz ülkeleri ile yaptığı deniz ticaretinde önemli bir rol oynuyor.

Tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu Zonguldak, yaz aylarının başlamasıyla birlikte hem yerli hem de yabancı turistleri güzel plajlarına çekiyor.

Bu yazımızda yeşil ve mavinin aşk yaşadığı Zonguldak plajlarını hep birlikte inceleyelim. 

Zonguldak’ın En İyi Plajları

1) Ilıksu Plajı

Zonguldak’ın şehir merkezindeki Esenköy Mahallesi sahilinde yer alan Ilıksu Plajı, il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Plaja özel aracınızla gidecekseniz Zonguldak – Ereğli yolunu 10 dakika boyunca takip ederek ulaşabilirsiniz.

Ilıksu Plajı’na il merkezinden taksi ya da otogardan yarım saatte bir kalkan Esenköy dolmuşlarını kullanarak da gidebilirsiniz. 

İsminden de anlaşılacağı üzere ılık bir suya sahip olan Ilıksu Plajı’nda deniz sığ bir yapıda.

Sahil kumla karışık taşlardan oluştuğu için deniz ayakkabısı giyebilirsiniz.

Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini bulunuyor. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve büfeler mevcut. 

Adres: Ilıksu Plajı, Esenköy, 67600 Merkez, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz. Otopark ücreti 5 TL.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.

2) Kapuz Plajı 

Kapuz Plajı, Zonguldak’ın şehir merkezinde bulunuyor.

Yeşil Mahallesi sahilindeki Kapuz Plajı il merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Bu yüzden plaja özel aracınızla Kapuz Caddesi’ni sahilden doğu yönüne doğru yaklaşık 2 kilometre takip ederek gidebileceğiniz gibi yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Kapuz Plajı merkezi bir konumda bulunduğu için oldukça kalabalık olabiliyor. 

Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar mevcut. Ayrıca plajın çevresinde ücretsiz otopark alanı da bulunuyor.

Kapuz Plajı, 180 metre uzunluğa ve 25 metre genişliğe sahip. Mavi ile yeşilin bir arada olduğu temiz plajın sahili kumdan oluşuyor.

Kapuz Plajı’nın çevresindeki restoran ve kafelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Adres: Yeşil, Adatepe Küme Sokak, No:14, 67030 Merkez, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja giriş ücreti 3 TL.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.

3) Erdemir Plajı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi’ndeki Erdemir Plajı, il merkezine 55 kilometre ilçe merkezine ise 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Plaja Zonguldak şehir merkezinden özel aracınızla D010 karayolunu sahil üzerinden batı yönüne takip ederek gidilebilirsiniz. Plaja Zonguldak merkezden taksi veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Ereğli minibüsleri ile de ulaşabilirsiniz. 

Yemyeşil ağaçlar ile çevrili olan Erdemir Plajı’nda deniz tertemiz ve dalgasız. Bu sebeple plaj çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanakların bulunduğu plaj hafta sonları fazla kalabalık oluyor.

Piknik alanlarında ailecek keyifle piknik yapabileceğiniz Erdemir Plajı belediye tarafından işletildiği için yiyecek ve içecek fiyatları makul bir seviyede.

Adres: Kıyıcak, 67300 Ereğli, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz.

– Plajda şemsiye ve şezlong (20 TL) kiralayabilirsiniz.

4) Göbü Plajı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Göbü Beldesi sahilindeki Göbü Plajı, il merkezine 22 ilçe merkezine ise 13 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.

Plaja özel araçla Zonguldak – Çaycuma yolu üzerinden ulaşılıyor. Göbü Plajı’na şehir merkezinden taksi ile 45 dakika, Göbü dolmuşları ile yaklaşık bir buçuk saat içerisinde ulaşabilirsiniz. 

Plajda tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunuyor.

Bakir doğanın içerisindeki bir vaha olan Göbü Plajı sahili, kumla karışık çakıl taşlarından oluşuyor.

Plajda hizmet veren büfe ve restoran yeme-içme ihtiyaçları için kullanılabilir.

Plajın çevresinde açık otopark ve bisiklet park yeri bulunuyor.

Göbü Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti olmadığından plaj malzemelerinizi yanınıza almanızı öneririz.

Adres: 67155 Göbü, Kilimli, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmuyor.

5) Türkali Plajı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Beldesi’ndeki Türkali Plajı, il merkezine 26 kilometre ilçe merkezine ise 18 kilometre mesafede bulunuyor.

Şehir merkezinin doğu kıyısındaki Türkali Plajı’na özel aracınızla Zonguldak – Çaycuma yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz.

Plaj çevresinde aracınızı park edebileceğiniz otopark alanı mevcut. Plaja, taksi veya otogardan hareket eden Kilimli dolmuşlarıyla da gidebilirsiniz. 

Kalabalıktan uzak bir yerde bulunan Türkali Plajı deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir yer. Burada deniz Zonguldak’ın diğer plajlarına göre biraz daha dalgalı olduğu için Türkali Plajı’nı piknik ve kamp aktiviteleriniz için tercih edebilirsiniz.

Plajda hizmet veren bir tesis bulunmadığı için yanınıza yiyecek, içecek ve plaj malzemeleri gibi ihtiyaç duyacağınız şeyleri getirmenizi tavsiye ederiz.

Adres: 67000 Türkali, Kilimli, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmuyor.

6) Değirmenağzı Plajı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde bulunan Değirmenağzı Plajı, il merkezine 8 kilometre ilçe merkezine ise 16 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yakınındaki plaja özel araçla ulaşımlar D010 karayolu üzerinden yapılıyor. Değirmenağzı Plajı’na taksi veya il merkezinden hareket eden Kozlu dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz. 

Yeşil ile mavinin buluştuğu Değirmenağzı Plajı’nın etrafı kapalı bir konumda olduğu için burası koy özellikleri taşıyor. Yani denizi çok temiz, dalgasız ve sığ. Bu yüzden çocuklar ve acemi yüzücüler için uygun.

Plaj taşlı bir yapıya sahip olduğu için deniz ayakkabısı giymenizi tavsiye ederiz.

Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini olanakları mevcut. Fakat plajda şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti bulunmadığından plaj eşyalarınızı yanınıza almanız iyi olacaktır.

Değirmenağzı Plajı sadece yüzmek için değil doğa gezisi, olta balıkçılığı ve piknik yapmak için de tercih edilebilir.

Adres: Fatih Mahallesi, Kozlu, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja yaya girişleri ücretsizken araçla girmek isterseniz 5 TL ödemeniz gerekiyor.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmuyor.

7) Kozlu Plajı

Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı Güney Mahallesi’ndeki Kozlu Sahili, il merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sahile özel aracınızla gitmek için Milli Egemenlik Caddesi’ni batı yönünde takip etmeniz gerekiyor. Plaja taksi, Kozlu dolmuşları ve halk otobüslerini kullanarak da ulaşabilirsiniz. 

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Kozlu’da denize girilebilecek yerler bulunuyor.

Sahil üzerindeki piknik ve kamp yapılabilecek alanları denize girmek için kullanabilirsiniz.

Fakat burada şezlong ve şemsiye hizmeti verilmediğinden yanınıza plaj malzemeleriniz almanızı öneririz.

Kozlu, aynı zamanda deniz kenarında sahili boydan boya yürüyebileceğiniz uzun bir yürüyüş şeridine de sahip. Burada güzel gün batımı manzarası eşliğinde yürüyüş yaparken çekeceğiniz fotoğraflar ile anı ölümsüzleştirebilirsiniz. 

Adres: Kozlu, 67510 Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralama olanağı bulunmuyor.

8) Filyos Plajı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Mahallesi’ndeki Filyos Plajı, il merkezine 30 kilometre, ilçe merkezine ise 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Filyos Plajı’na il merkezinden özel aracınızla gitmek isterseniz Zonguldak – Çaycuma yolunu takip edebilirsiniz. Plaja il merkezinden taksi veya Çaycuma minibüslerini kullanarak da ulaşabilirsiniz. 

Bölgenin popüler plajlarından birisi olan Filyos, altın renkli ince kumlara sahip. Yeşillikler arasındaki Filyos Plajı’nın uzunluğu 3 kilometre, genişliği ise 30 ile 60 metre arasında değişiklik gösteriyor.

Duş, tuvalet ve soyunma kabini olanaklarının bulunduğu Filyos Plajı’nda deniz tertemiz ve sığ. Yüzmekten yorulup acıktığınızda plajın etrafındaki büfe ve marketlerden faydalanabilirsiniz.

Piknik ve kamp aktivitelerini gerçekleştirebileceğiniz Filyos Plajı’na gelmişken bölgedeki Tios Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. 

Adres: 67660 Filyos, Çaycuma, Zonguldak

Giriş ve Şezlong Ücretleri:

– Plaja girişler ücretsiz.

– Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.


Zonguldak’ta yukarıda anlatılan plajlar dışında denize girebileceğiniz yerler bulunuyor. Deniz Kulübü Plajı, Ereğli Aqua Beach Plajı, Mervealtı Plajı, Alaplı Kocaman Plajı, Kireçlik Plajı, Çavuşağzı Plajı, Köseağzı Plajı ve Kızlar Plajı bu plajlar arasında yer alıyor. 

Hepinize muhteşem bir Zonguldak tatili dileriz! 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız