Bartın’da Ne Yenir, Nerede Yenir? Amasra’da Ne Yenir?

0
2999

Karadeniz’in en huzurlu şehirlerinden biri olan Bartın’ın oldukça zengin bir mutfağı var. Klasik Karadeniz mutfağından farklı olarak pek çok özgün lezzet, Bartın mutfağında keşfedilmeyi bekliyor.

Et ve meyvenin bir arada kullanıldığı incir dolması, etli ayva, mayhoş tadı ile damaklarda farklı bir tat bırakan etli erik gibi yemekleri ile dikkatleri üzerine çeken geleneksel Bartın mutfağında pum pum çorbası, Amasra salatası, şap şap köfte, pirinçli mantı, kırk katlı börek, yumurtalı isbut, bal kabağı ile yapılan kabak burması tatlısı gibi daha bir çok lezzet var.

Siz de doğal güzellikleri ile insanı kendine hayran bırakacak yemekleri ile gönülleri fethedecek bir destinasyon arıyorsanız rotanızı Bartın’a çevirin derim.

Café de Limon

En güzel sabahlar uçtan uca donatılmış bir serpme kahvaltı ile başlar diyorsanız Bartın’daki adresiniz Café de Limon olsun derim.

Buram buram meyve kokan nefis reçelleri ile Bartınlıların gözdesi olan Café de Limon’a kahvaltıya giderseniz ortaya en güzelinden bir menemen söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Kemer Köprü Mahallesi, Bartın Merkez

Telefon: 0378 505 00 25

Beykonağı Ocakbaşı

Patlıcanlıdan domatesliye Ali nazikten beytiye kebabın her halini bulabileceğiniz Beykonağı Ocakbaşı, Bartın’da uğramadan dönmemeniz gereken lezzet durakları arasında kesinlikle ilk sıralarda yer alıyor.

Hep kebapları saydım diye Beykonağı Ocakbaşı’nı kebaptan ibaret sanmayın. Cevizli lahmacundan kaşarlı sucuklu pideye güveçte köfteden kızartma içli köfteye pek çok lezzet Beykonağı Ocakbaşı’nda sizi bekliyor.

Adres: Köyortası Mahallesi, Bartın Merkez

Telefon: 0378 227 00 38

Yöresel Ev Yemekleri

Yemyeşil ağaçlarla çevrili bir mekan olan Yöresel Ev Yemekleri, Bartın Belediyesi tarafından işletiliyor.

Siz de bir yandan Karadeniz’in oksijeni bol temiz havasını içinize çekmek bir yandan da Bartın mutfağının yöresel lezzetlerinden tatmak isterseniz Yöresel Ev Yemekleri güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Orduyeri Mahallesi, Tersane Caddesi, No: 1, Bartın Merkez

Telefon: 0378 228 15 00

Merdane Cafe & Restaurant & Ev Yemekleri

Ev yemekleri denilince Bartın’da ilk akla gelen yerlerden biri de Merdane Cafe. Ev yapımı tazecik mantı, tadı damağınızda kalacak sulu yemekler Merdane Cafe’de sizi bekliyor.

Merdane Cafe’nin menüsü günlük olarak değişiyor. Ancak denk gelirseniz et haşlamasından, güveçli sebzeli kebabından ya da mantısından tatmanızı tavsiye ederim.

Adres: Kemer Köprü Mahallesi, Elmalık Sokak, No: 16/C, Bartın Merkez

Telefon: 0378 228 70 55

Mercan İskender

Bartın’ın en keyifli lezzet duraklarından biri de Mercan İskender. Malzemesi bol, dışı çıtır içi yumuşacık pidelerden dönere pek çok lezzet Mercan İskender’de sizi bekliyor.

Mercan İskender’e giderseniz benim önerim önden bir porsiyon pide sonrasında da güzel bir döner söylemenizden yana. Böylelikle Mercan İskender’in hiçbir lezzetini es geçmemiş olursunuz.

Adres: Kırtepe Mahallesi, İpçiler Sokak, No: 3, Bartın Merkez

Telefon: 0378 227 80 10

Mengen Restoran

Bartın’ın deniz ürünleri ve ev yemekleri ile meşhur mekanlarından biri de Mengen Restoran.

Ev yemekleri de çok lezzetli ama Mengen Restoran’a giderseniz benim önerim tazecik balıklar ve mezeler ile kendinize mini bir ziyafet sofrası kurmanızdan yana.

Adres: Karasu Mahallesi, Bartın Merkez

Telefon: 0378 238 61 11

Recep’in Yeri Et Mangal

Ev yapım sucuktan yine ev yapımı köfteye, lokum gibi etlerden mantıya tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek pek çok lezzet Recep’in Yeri Et Mangal’da sizi bekliyor.

Recep’in Yeri’ne giderseniz ev yapımı özel sucuğunu da asla geçmeyin derim, yok böyle bir lezzet. İnsanın ekmeğin arasına koyup koyup yiyesi geliyor.

Adres: Gürgenpınarı Mahallesi, Boğaz Caddesi, Bartın Merkez

Telefon: 0378 227 87 86

Sezgin Pide

Sezgin Pide’nin fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı gezdirilen pideleri, kokusu ile insanın aklını başından alıyor desem abartmış olmam.

Sezgin Pide’ye giderseniz özellikle kuşbaşılı pidesinin tadında mutlaka bakın derim. Ben daha hafif bir şeyler yemek istiyorum pide bana yağlı geliyor derseniz de tercihinizi lahmacundan yana kullanabilirsiniz.

Adres: Köyortası Mahallesi, Esmer Kuyu Sokak, No:3, Bartın Merkez

Telefon: 0378 227 90 99

Ata Fırın

Bartın gezinize keyifli bir kahve tatlı molası vermek isterseniz adresiniz Ata Fırın olsun derim.

Özellikle başta elmalısı olmak üzere turtaları bence efsane. Mutlaka tadın derim.

Adres: Orta Mahallesi, Su Terazisi Sokak, No:3, Bartın Merkez

Telefon: 0378 227 39 85

Amasra’da Nerede Yenir, Ne Yenir?

Bartın’a kadar gidip de şehrin en şirin kasabası Amasra’yı görmeden dönmek olmaz. İsterseniz gelin biraz da Amasra’da nerede ne yenir bir göz atalım.

Türkan Hanım’ın Yeri

Hem gözüm hem de karnım doysun diyorsanız Amasra’daki adresiniz Türkan Hanım’ın Yeri olsun derim.

Çeşidi bol serpme kahvaltısının lezzetini bir kenara bırakacak olursak Türkan Hanım’ın Yeri’nin öyle bir mantısı var ki tadı tam anlatılmaz yaşanır türden. İçi peynir ve maydonoz dolgulu bu nefis yöresel mantıyı asla es geçmeyin derim.

Adres: Kum Mahallesi, Selahattin Eyüce Caddesi, Amasra, Bartın

Telefon: 0378 315 21 31

Mustafa Amca’nın Yeri

Canlı Balık” diye de bilinen Mustafa Amca’nın Yeri, Amasra’da deniz kenarında salata balık keyfi yapabileceğiniz en lezzetli adreslerden biri.

Mustafa Amca’nın yerine giderseniz balığınızın yanına Amasra’nın klasik marullu, domatesli, salatalıklı, turplu kısacası bol sebzeli salatasından söylemeyi ihmal etmeyin.

Bir porsiyon salata ile asla yetinemeyebilirsiniz, demedi demeyin.

Adres: Küçük Liman Caddesi, No: 8, Amasra

Telefon: 0378 315 26 06

Yakamoz Balık Evi

Hoyrat Karadeniz’e tepeden bakmak, kayalara çarpan dalgaların sesi eşliğinde keyifli bir yemek yemek istiyorsanız istikametiniz Yakamoz Balık Evi olsun derim.

Lezzetli mezeleri ve taze balıkları ile Amasra’nın en sevilen mekanlarından biri olan Yakamoz Balık Evi, sadece turistlerin değil Bartınlıların da favori mekanlarından biri.

Adres: Çakrazşeyhler Köyü Yolu, Çakrazşeyhler, Amasra

Telefon: 0532 772 89 91

Haydar Usta Karadeniz Pide

Balığı salatayı boş verelim madem Karadeniz’e gelmişsiz şöyle en güzelinden nefis bir pide yiyelim derseniz de Haydar Usta’ya uğrayabilirsiniz.

Hasan Usta’nın tercihinize göre açık ya da kapalı olarak sipariş verebileceğiniz pideleri bol malzemesi ile de göz dolduruyor.

Adres: Kum Mahallesi, General Mithat Ceylan Caddesi, No: 19/A, Amasra

Telefon: 0530 873 12 96

Amasra Sofrası

Ne yiyeceğine bir türlü karar veremeyenlerdenseniz de adresiniz Amasra Sofrası olsun derim.

Çünkü Amasra Sofrası’nda güveç yemeklerinden mevsim balıklarına, parmak ısırtan pidelerden serpme kahvaltıya pek çok seçenek sizi bekliyor.

Adres: Kum Mahallesi, General Mithat Ceylan Caddesi, Amasra

Telefon: 0378 315 19 94


Bartın’a giderseniz salı ve cuma günleri Amasra merkezde kurulan köylü pazarını ya da nam-ı diğer “Galla Pazarı“nı gezip ev yapımı tarhana, erişte, yeşil incir, dağ çileği ve böğürtlen reçellerinden, Bartın’ın meşhur tel kırma yazmalarından almadan dönmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız