Kapı Vizesi ile Gidebileceğiniz Yunan Adaları

0
2189
Kapı Vizesi ile Gidebileceğiniz Yunan Adaları
Kapı Vizesi ile Gidebileceğiniz Yunan Adaları

Ege Denizi’nin masmavi sularında, harika manzaralara karşı keyifli bir ada tatili planlıyorsanız Kapı Vizesi alarak Yunanistan’ın bazı adalarına gidebilirsiniz. Kapı Vizesi ile gidebileceğiniz adalar aynı zamanda Türkiye’den sadece birkaç saat uzaklıkta bulunuyor. Böylece hem uzun uçak yolculukları yapmanıza hem de uzun Schengen Vizesi işlemleri ile uğraşmanıza gerek olmadan 7 günlük bir ada tatili yapabilirsiniz.

Ayrıca kapı vizesi ile ziyaret edebileceğiniz adalara giden feribotların biletlerini kolay ve güvenilir bir şekilde obilet üzerinden alabilirsiniz. Yunanistan kapı vizesine dair bütün detayları verdiğimiz Yunanistan Kapı Vizesi Hakkında Merak Edilen Her Şey yazımıza göz atabilir ve tatil planınızı obilet ile yapabilirsiniz. 

İşte kapı vizesi ile gidebileceğiniz Yunan adaları;

1) Samos Adası 

Samos Adası 
Samos Adası 

Samos Adası ya da diğer adıyla Sisam, Yunanistan’ın en ünlü adalarından bir tanesi. Kapı vizesi ile ziyaret edilebilen ülkeler arasında bulunan Samos’a gitmek artık daha kolay. Seferihisar ya da Kuşadası’ndan feribot ile bu güzel adaya gidebiliyorsunuz. Kuşadası’ndan Samos Adası’na yapacağınız yolculuk yaklaşık 30 dakika sürerken Seferihisar’dan Samos’a 1-1,5 saatte gidebiliyorsunuz. 

Dağlık bir alana sahip olan Samos Adası’nda gezilecek yerlerin başında dağ köyleri geliyor. Bu güzel sempatik köylerde uzun yürüyüşler yapmak adada yapabileceğiniz keyifli aktiviteler arasında bulunuyor. Samos köylerinin yanı sıra adada denize girebileceğiniz çok keyifli plajlar da bulunuyor. Ege’nin masmavi denizine doyduktan sonra, karnınızı doyurmak için Samos Adası’nın taptaze balıklarını, lezzetli salatalarını ve adaya özgün Muscat şarabını da tadabilirsiniz. 

Samos Adası ile ilgili daha ayrıntılı bir rehbere ihtiyaç duyarsanız ada ile ilgili bütün detayları ve gezilecek yerleri bulabileceğiniz Samos Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz.  

2) Midilli Adası 

Midilli Adası
Midilli Adası

Ayvalık ve Dikili limanlarından Midilli Adası feribotlarına binerek gidilebilen ve Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası olan Midilli, size keyifli bir tatil vaadediyor. Yeşilin ve mavinin etkileyici bir şekilde buluştuğu bu ada, yaz ve bahar mevsimlerinde ziyaretçilerine harika manzaralar sunuyor. 

Diğer adı Lesbos olan adada gezebileceğiniz pek çok balıkçı köyünün yanı sıra harika plajları da bulunuyor. Adanın her yerinden denizi görebilir, her sokağından denize çıkabilirsiniz. Filmleri aratmayan bir tatil yapmak için Midilli güzel bir rota diyebiliriz. 

Midilli Adası’nda kesinlikle görmenizi önerdiğimiz birkaç yer bulunuyor;

  • Midilli Antik Tiyatrosu
  • Barbayannis Ouzo Müzesi
  • Dünya Uzo Müzesi
  • Agiasos Köyü
  • Taksiyarhis Kilisesi ve Manastırı
  • Limonos Manastırı
  • Agios Ermogenis Plaj

Adada bu noktaları gezerken, bölgenin lokal restoranlarına da uğramanızı tavsiye ediyoruz. Bu restoranlarda tabi ki balık yemeklerini, çeşitli mezeleri ve Plomari’de üretilen Yunanistan’ın en iyi uzolarını denemenizi öneriyoruz. 

Midilli’de gezilecek yerler ve tadılacak lezzetler bunlarla sınırlı değil tabi ki. Adada yapacağınız tatili planlamak için daha detaylı bir rehbere ihtiyaç duyuyorsanız Midilli (Lesbos) Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz. 

3) Patmos Adası 

Patmos Adası 
Patmos Adası 

On İki Adalar’ın en kuzeyinde yer alan Patmos, İtalyan zerafeti ile Yunan mimarisinin birleştiği bir lokasyon. Hristiyanlar arasında kutsal ada olarak bilinen Patmos’a gitmek için Bodrum’da hareket eden Patmos Adası feribotlarına binebilirsiniz. Bunun yanı sıra Bodrum’dan Kos Adası feribotuna binebilir ve ilk olarak Kos Adası’na gidebilirsiniz. Kos Adası’na vardıktan sonra ise burada kısa bir tatil yaparak Patmos Adası’na aktarma yapabilirsiniz. Bodrum’dan direkt olarak Patmos Adası’na gitmek ise yaklaşık 2 saat sürüyor. 

Türkiye’den iki farklı şekilde varabildiğiniz Patmos Adası’nda gezmenizi önerdiğiniz yerler arasında Aziz Yuhanna Manastırı, Skala, Apokalipsis Mağarası, Grikos Koyu ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Chora Bölgesi bulunuyor. Patmos, denize girebileceğiniz oldukça güzel plajlara da ev sahipliği yapıyor. Bu plajlar arasında Avrupa’nın en iyi plajı ödülüne layık görülen Psili Ammos Bölgesi, doğal kaya oluşumu ve muazzam doğa manzarası ile Batnoz Petra Plajı bulunuyor.

Ayrıca adada kesinlikle tatmanızı önerdiğimiz ızgara kalamar, ahtapot salatası ve karides gibi lezzetleri yemek için lokal restoranları tercih edebilirsiniz. Patmos Adası için daha ayrıntılı bir rehbere ihtiyaç duyarsanız Patmos Adası’nda Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

4) Sakız Adası 

Sakız Adası 
Sakız Adası 

Sakız Adası, harika doğası, sakız ağaçları ve etkileyici mavilikteki denizi ile ziyaretçilerini etkiliyor. Yunanistan’ın en popüler adaları arasında bulunan Sakız Adası, Türkiye kıyılarına sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Türkiye’den Sakız Adası’na gitmek içinse İzmir Çeşme’den Sakız Adası feribotuna binmeniz ve 30 dakikalık bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Yarım saat gibi kısacık bir sürede ulaşabildiğiniz Sakız Adası, hayalinizdeki unutulmaz tatili yaşamanız için en ideal noktalardan biri. 

Kapıda vize ile gidilebilen ve 4 – 5 günde her yerini gezebileceğiniz bu adada, denize de doğaya da doyabilirsiniz. Adada gezebileceğiniz yerlerin arasında Mesta , Pirgi ve Sikiada gibi köyler bulunuyor. Her gezdiğiniz köyde etkileyici manzaralar ve yapılar ile karşılaşacaksınız. Bu köylerin yanı sıra Daskalopetra, Elinta ve Komi gibi plajlarda doya doya denize girebilir ve Ege Denizi’nin tadını çıkarabilirsiniz. Sakız Adası’ndayken Moussaka, Souvlaki, Choriatiki ve Yunan salatası gibi tatları denemenizi öneriyoruz. 

Ayrıca ayrıntılı bir tatil planı için  Sakız Adası Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz. 

5) Kalimnos Adası 

Kalimnos Adası 
Kalimnos Adası 

Kos ile Leros adaları arasında yer alan Kalimnos, tırmanış, trekking, dalış gibi aktiviteleri seven ekstrem spor tutkunları için bir cennet. Çeşitli doğa sporlarını yapabildiğiniz bu ada, diğer Yunan adalarına kıyasla daha az biliniyor. Fakat en az diğer adalar kadar güzel. Türkiye’den Kalimnos Adası’na gitmek için Bodrum’dan Kalimnos Adası feribotuna binmeniz gerekiyor.  

Kalimnos Adası sizlere harika yapıları ve masmavi denizi ile karşılıyor. Çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz adada çeşitli doğa sporlarını yapmayı deneyebilir ve bol bol gezebilirsiniz. Panormos Koyu, Pothia, Aziz Sava Manastırı ve Dalios Apollo Tapınağı adada gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Kalimnos Adası’ndan yerel lezzetlerinden biri olan mirmizeli salatasını yemeden ayrılmayın. 

Kalimnos Adası ile ilgili daha detaylı bir rehber için ise Kalimnos Adası’nda Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

6) Leros Adası 

Leros Adası 
Leros Adası 

Yunanistan kapı vizesi ile girilebilen adalardan biri olan Leros Adası’na, Bodrum’dan Leros Adası feribotuna binerek 2 saatte gidebilirsiniz. Tarihi Perslerden Roma İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’ndan Venedikliler’e, ardından da Osmanlı İmparatorluğu’na kadar dayanan Leros Adası, sizi tarihi bir yolculuğa çıkarırken aynı zamanda doğası ile de başınızı döndürecek. 

Leros’ta gezerken pek çok farklı döneme ait yapılar görmeniz mümkün. Bu yüzden sadece adanın sokaklarında yürürken bile müzede yürüyor gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca bunun yanında 11. yüzyılda inşa edilmiş Panagia Kalesi, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir yapı olan Merikia Savaş Tünelleri, adanın en turistik yerlerinden biri Alinda ve bölgedeki en eski yerleşim yeri olan Platanos’u kesinlikle görmenizi öneriyoruz. Ek olarak Leros Adası’nın meşhur zeytinyağlı doğal kozmetik ürünlerinden de mutlaka almalısınız. 

Leros Adası için tatil planı yaparken daha detaylı bir rehbere ihtiyaç duyarsanız Yunanistan’ın Az Bilinen Adası Leros’ta Gezilecek 7 Yer yazımızı okuyabilirsiniz. 

7) Kos Adası 

Kos Adası 
Kos Adası 

“Küçük Rodos” olarak da anılan Kos Adası da kapıda vize ile gidilebilen adalar arasında yerini alıyor. Bodrum ve Datça’nın tam arasında bir noktada konumlanan Kos Adası’na gitmek için Bodrum’dan Kos Adası feribotlarından birine binmeniz yeterli. Bodrum’dan Kos Adası’na ulaşmak ise hızlı feribotlarla 20 dakika, normal feribotlarla ise 45 dakika sürüyor.

Hipokrat tarafından tarihin ilk tıp okulunun burada kurulmasından dolayı Hipokrat’ın adası olarak anılan Kos Adası, kültür bakımından oldukça zengin. Bu da keyifli ve dolu dolu bir tatil yapabilmenizi sağlıyor. Kos Adası’nda adanın kalbi olan Eleftherias Meydanı’ndan başlayarak, Hipokrat’ın Çınar Ağacı, Neratzia Kalesi, Kos Arkeoloji Müzesi ve Osmanlı camilerini gezebilirsiniz. Ayrıca Kos Adası’nda keyifli bir tekne turuna çıkabilir, Lambi, Kefalos ve Therma Plajı gibi plajlarda bol bol yüzebilirsiniz. 

Kos Adası’nda pitaridia adını taşıyan ve lazanyaya benzeyen geleneksel yemeğin yanında posa peynirini, kekik balını ve varvara tatlısını denemenizi öneriyoruz. Kos Adası tatilinizi planlarken daha detaylı bilgilere ihtiyaç duyuyorsanız Kos Adası Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz. 

8) Simi Adası 

Simi Adası 
Simi Adası 

Yunanistan’ın en rengarenk adası olan Simi Adası da kapıda vize ile ziyaret edebileceğiniz adalar arasında bulunuyor. Türkçe adı Sömbeki olan Simi Adası’na Datça’dan ya da Bodrum’dan Simi Adası feribotlarıyla yaklaşık 2 saatte gidebilirsiniz. 

Simi Adası’nda gezmenizi önerdiğimiz yerlerin başında Agia Marina Koyu, Panormitis Manastırı, Agios Ioannis Disalitis Kilisesi, Saat Kulesi ve Chorio bulunuyor. Ayrıca Simi Adası’nda tekne turlarına katılarak bölgeyi daha iyi tanıyabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Denize girmek için ise Pedi bölgesinde bulunan plajlara gidebilirsiniz. 

Simi Adası’nda iken Simi karidesi, pappilion ve gyros gibi lezzetleri tatmanızı öneriyoruz. Simi Adası tatilinizi daha ayrıntılı planlamak için rehbere ihtiyaç duyarsanız Simi (Sömbeki) Adası’nda Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. 

9) Rodos Adası 

Rodos Adası 
Rodos Adası 

Yunan adalarının en çok adı duyulan adalarından olan Rodos Adası, kapı vizesi ile gidebileceğiniz adalar listesinde bulunuyor. 12 Adalar’ın en büyüğü olan Rodos Adası’na gitmek için Marmaris, Fethiye ve Bodrum’dan kalkan Rodos Adası feritbotlarına binebilirsiniz. Rodos’a yapacağınız yolculuğunuz Marmaris’ten yaklaşık 1 saat, Fethiye’den 1,5 saat ve Bodrum’dan 2,5 saat sürüyor. Fakat ulaşım süresinin hava şartlarına göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın. 

Rodos Adası’nda UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Eski Şehir bölgesini, burada bulunan Rodos Kalesi’ni, Şövalyeler Caddesi’ni, Büyük Üstad Sarayı’nı ve Hipokrat Meydanı’nı kesinlikle görmenizi öneriyoruz. Ayrıca Rodos’ta merkezin dışında kalan Kelebekler Vadisi, Faliraki ve Kallithea Springs gibi yerleri gezebilirsiniz. Adada denize girmek içinse Ladiko Beach, Tsambika Beach ve Elli Beach gibi plajları tercih edebilirsiniz.

Rodos Aadası’nda tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında Tsipouro ve Souma adı verilen iki alkollü içkinin yanı sıra Rodos Matsi ve koulouria adındaki makarnalar ve ahtapot köftesi olan chtapodi keftedes bulunuyor. 

Rodos Adası tatilinizi planlarken daha detaylı bir rehbere ihtiyaç duyarsanız Rodos Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

10) Meis Adası

Meis Adası
Meis Adası

Yunanistan’a en uzak konumda yer alan en küçük Yunan adası Meis, Türkiye sınırına 20 km uzaklıkta bulunuyor. Rum mimarisinin renkli yapılarına şahitlik edebileceğiniz bu şirin adaya gitmek için ise Kaş’tan kalkan Meis Adası feribotlarına binmeniz gerekiyor. Kaş’tan Meis Adasına ulaşmak ise yaklaşık 20 dakika sürüyor. Ayrıca Meis Adası, Kaş’a çok yakın bir konumda bulunduğu için Türkiye’de kullanılan hatlar çekmeye devam ediyor. Böylece Türkiye’deki telefon tarifenizi kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra adada Yunanca ile birlikte Türkçe de konuşulurken, TL para birimi de kullanılabiliyor. 

Meis Adası’nda gezebileceğiniz etkileyici noktalar arasında St. John Kalesi, Mavi Mağara , St. George Manastırı, Meryem Ana Kilisesi, Kastellorizo Müzesi ve Meis Adası’na yakın bir konumda bulunan Ro Adası bulunuyor. Ayrıca adanın sokaklarında gezerek renkli Rum yapılarını yakında görebilir harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. 

Meis Adası’nda deniz mahsullü makarna katoumari ve soğan dolması “sousam dorması” gibi lezzetleri mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Meis Adası ile ilgili daha detaylı bilgiler öğrenmek için Meis Adası Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız