Kırklareli’nde Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1664

Balkan mutfak kültürünün etkilerinin en fazla görüldüğü illerimizden biri olan Kırklareli’nin sahip olduğu üne henüz kavuşamadığını düşündüğüm muhteşem bir mutfağı var.

Et ve süt ürünlerinin mutfaklarda başrolde olduğu Kırklareli’nde et yemeklerinin haricinde labada otu ile yapılan borani, soğan pidesi, kırmızı biberli patlıcanlı manca, papara, ısırgan otu ile yapılan kupriva, sütlü biber turşusu gibi keşfedilmeyi bekleyen onlarca lezzet var.

Kırklareli’ne giderseniz Hızır Bey Bedesteni’ne uğrayıp Trakya’nın meşhur kaşar peynirinden, Poyralı Köyü’nün pekmezinden, yaş üzümden yapılan ve şifalı bir içecek olarak bilinen hardaliyeden almadan, pekmezli kaçamak tatlısından, sütlü biber turşusundan, soğan yahnisinden tatmadan, Longoz Ormanları’nı görmeden ve şehrin güzel köylerini gezmeden dönmeyin derim.

Kırklareli mutfağına kısa bir giriş yaptığımıza göre artık gönül rahatlığıyla Kırklareli lezzet duraklarına geçebiliriz. Hadi gelin Kırklareli’nde nerede ne yenir, bir göz atalım.

1) Lezzet Limanı Uğur’un Yeri

Keyifli bir mekanda uzun uzun oturup güzel bir kahvaltı yapmak isterseniz Lezzet Limanı Uğur’un Yeri, güzel bir alternatif olacaktır.

En doğal, en yöresel ürünlerle hazırlanan ev yapımı reçeller ve tazecik köy yumurtası ile yapılan sucuklu yumurta, Lezzet Limanı’nın kahvaltısının yıldızlarından.

Sucuklu yumurtanın sarısını sıcacık ekmekle patlatmanın keyfi de bir başka olur diyorsanız hiç düşünmeden Lezzet Limanı’nın yolunu tutun.

Adres: Limanköy Mahallesi, Liman Köyü, Demirköy, Kırklareli
Telefon: 0505 112 77 77

2) Köyevi Butik Otel

Kırklareli merkezin biraz dışında yeşilin huzurunda kaybolmaya ne dersiniz? Sıcacık bir mekanda edeceğiniz keyifli bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz Köyevi Butik Otel güzel bir alternatif olacaktır.

Sadece otel müşterilerine değil dışarıdan gelenlere de hizmet veren Köyevi Butik Otel’in kahvaltısının olmazsa olmazları arasında ev yapımı tazecik reçeller, sıcacık el açması bir börek, köy yumurtası ve nefis peynirler var.

Adres: Kızılağaç Köyü, Vize, Kırklareli
Telefon: 0288 345 61 43

3) Taş Mekan Kebap ve Lahmacun Salonu

Çıtır çıtır pişmiş sıcacık bir lahmacuna kim hayır diyebilir ki? Taş Mekan Kebap ve Lahmacun Salonu, kebaba ve lahmacuna doymak isteyenlerin Kırklareli’ndeki favori lezzet duraklarından biri.

Siz de önden en çıtırından bir lahmacun yiyip sonrasında ise kendinizi kebabın lezzetli kollarına bırakmak istiyorsanız istikametiniz Taş Mekan Kebap ve Lahmacun Salonu olsun derim.

Adres: Fındıklı Sokak, Fatih Caddesi, Lüleburgaz, Kırklareli
Telefon: 0288 412 26 06

4) İğneada Ocakbaşı Kasap

Nerede olursanız olun kebaptan lahmacundan vazgeçemiyorsanız Kırklareli’ndeki adresiniz İğneada Ocakbaşı Kasap olsun.

İğneada Ocakbaşı Kasap’nın doğal ürünlerle hazırlanan bol çeşitli bir serpme kahvaltısı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Cumhuriyet Meydanı, No: 4, İğneada, Kırklareli
Telefon: 0288 692 22 13

5) Aytaç Çorbacısı

İçinizi ısıtacak sıcacık bir kase çorba için uğrayabilirsiniz Aytaç Çorbacısı’na.

Ama adına aldanıp da burayı sadece çorbacı sanmayın Aytaç Çorbacısı’nda çorbayla yetinmek istemeyenlerin için lokum gibi pişmiş et ve ızgara çeşitleri de var.

Adres: İstanbul Caddesi, Kubbeleraltı Sokak, No: 1, Lüleburgaz, Kırklareli
Telefon: 0288 413 25 15

6) Efkan Taş Mekan

Doğayla iç içe bir mekanda pamuk gibi etler yemek istiyorsanız hiç düşünmeden Efkan Taş Mekan’ın yolunu tutun derim.

Efkan Taş Mekan esas oğlak çevirmesi ile meşhur olsa da sac kavurmadan kuzu külbastıya, köfteden sıcak soğuk mezelere pek çok seçenek bulmak mümkün.

Efkan Taş Mekan’a giderseniz yemek tercihiniz ne olursa olsun tazecik sütlerden yapılmış mis gibi bir ev yoğurdu masanızda mutlaka bulunsun.

Söylemeden de geçmek olmaz bu huzurlu ortamda daha fazla vakit geçirmek isterseniz Efkan Taş Mekan’da konaklama şansınız da var.

Adres: İğneada Yolu, Demirköy, Kırklareli
Telefon: 0288 681 64 73

7) Rota Balık Restoran

Köfteye ete ara verelim bir akşam da güzel bir balık keyfi yapalım derseniz Rota Balık Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Leziz mezelerin, tazecik deniz ürünlerinin ve balıkların sofranızı şenlendireceği Rota Balık Restoran’nda keyifli bir deniz manzarasının sizi beklediğini de söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Deniz Mahallesi, İğneada Yolu, Demirköy, Kırklareli
Telefon: 0538 205 05 76

8) Köşk Restoran

Kırklareli lezzet durakları listenizde olması gerektiğini düşündüğüm yerlerden biri de aynı zamanda konaklama hizmeti de veren Köşk Restoran.

Köşk Restoran’da kahvaltıdan akşam yemeğine pek çok seçenek sizi bekliyor. Üstelik şömine başında geçireceğiniz keyifli anlar da sizi bekleyen lezzetlerin cabası.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Kırklareli Merkez
Telefon: 0536 475 81 69

9) Dörtyol Kazıkta Çevirme

Kırklareli’nin uğruna seyahat edilebilecek en sevilen lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor oğlak çevirme, tabi mevsimine denk gelirseniz.

Oğlak zamanına denk gelmezseniz de Dörtyol Kazıkta Çevirme’nin köfte ve piyazı da çok lezzetli, yolunuz düşerse mutlaka deneyin derim.

Adres: Tozaklı Köyü, İstanbul Caddesi, No:9, Pınarhisar, Kırklareli
Telefon: 0544 599 78 38

10) Gusto Celepoğlu Konağı

Mezelerden ara sıcaklara pamuk gibi etlerden hamur işlerine pek çok seçenek bulabileceğiniz Gusto Celepoğlu Konağı’nın menüsünün esas yıldızı bence farklı tatlar ile lezzetlendirdikleri köfteleri.

Pastırmalıdan acılı satır köfteye, beğendiliden kaşarlı köfteye pek çok köfte çeşidi Gusto Celepoğlu Konağı’nda sizi bekliyor. Özellikle beğendili köftesini denemenizi öneririm.

Adres: Yayla Mahallesi, Yayla Caddesi, No: 50, Kırklareli Merkez
Telefon: 0288 212 06 66

11) Şar Lokantası

Kırklareli’nin en lezzetli esnaf lokantalarından biri de her gün tazecik yemeklerin piştiği Şar Lokantası.

İçinizi ısıtacak çorbalardan tazecik sebze yemeklerine, ağızda dağılan lokum gibi etli yemeklerden pilava pek çok lezzet Şar Lokantası’nda sizi bekliyor.

Eğer denk gelirseniz fırında arpa şehriye pilavlı incikten mutlaka tadın derim, yok böyle bir lezzet.

Adres: Karakaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Bulvarı, No: 35/D, Kırklareli Merkez
Telefon: 0288 212 20 40

12) Tarihi Yörükoğlu Köftecisi

Kırklareli’nin meşhur köftesi Ahmetbey köftesinin yaratıcısı olarak biliniyor Tarihi Yörükoğlu Köftecisi.

1960’lı yıllardan beri aynı yerde hizmet veren Tarihi Yörükoğlu Köftecisi’nin yüzde yüz dana eti ile hazırlanan köftelerinin lezzeti, az ekmek bol karabiberle yoğurulmasında saklı.

Tarihi Yörükoğlu Köftecisi’ne giderseniz yemekten sonra ikram edilen kendi yaptıkları Ahmetbey helvasından evine götürmek üzere birkaç paket almayı da ihmal etmeyin.

Adres: Ahmetbey, Lüleburgaz, Kırklareli
Telefon: 0288 423 11 45

13) Ahmetbey Bahar Köftecisi

Kırklareli’nin meşhur Ahmetbey köftesini tadabileceğiniz en lezzetli yerlerden biri de Bahar Köftecisi.

Yanında pul biberli tereyağlı ekmek ile gelen bu köftenin bağımlısı olabilirsiniz benden söylemesi.

Bahar Köftecisi’ne giderseniz köftenizin yanına en güzelinden bir piyaz söylemeyi de ihmal etmeyin.

Adres: Ahmetbey yolu, Ahmetbey, Lüleburgaz, Kırklareli
Telefon: 0288 423 15 97

14) Birtat Köftecisi

İsteyene ekmek arası isteyene porsiyon Birtat Köftecisi’nde her damak zevkine uygun bir alternatif bulmak mümkün.

Birtat’a giderseniz köftenizin yanına en güzelinden bir piyaz üzerine ise üzeri bol tahinli bir Hayrabolu tatlısı söylemeyi ihmal etmeyin derim.

Adres: Karacaibrahim Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Taşkın Apartmanı, No: 13, Kırklareli Merkez
Telefon: 0288 214 01 63

15) Dobro Doşli Rumeli Köftecisi

Trakya’da olmak en güzelinden bir Rumeli köftesi yemeyi gerektirir diyorsanız da Kırklareli’ndeki adresiniz Dobro Doşli Rumeli Köftecisi olsun.

Dobro Doşli’nin müdavimi çok o yüzden gittiğinizde masa için biraz sıra bekleyebilirsiniz ama emin olun tadacağınız lezzetler bekleyeceğiniz sıraya fazlasıyla değiyor.

Adres: Deniz Mahallesi, İğneada Yolu, No: 1671, Demirköy, Kırklareli
Telefon: 0535 019 67 70

16) Ayhan Kardeşler Izgara Salonu

Lezzetli köfte denildiğinde Kırklareli’nde akla gelen ilk yerlerden biri de Ayhan Kardeşler Izgara Salonu.

Kırklareli’nin en salaş aynı zamanda en lezzetli köftecilerinden biri olan Ayhan Kardeşler Izgara Salonu’nun nefis de bir acı sosu var.

Eğer acı seviyorsanız bir tabak sosla asla yetinemeyebilirsiniz, demedi demeyin.

Adres: Cumhuriyet Meydanı, No: 11, Kırklareli Merkez
Telefon: 0288 214 96 95

17) Tatlı Durağı

Kırklareli gezinize en tatlısından bir mola vermek isterseniz Tatlı Durağı’na bir uğrayın derim.

Tercihimizi geleneksel tatlılardan yana kullanalım derseniz kaymaklı Hayrabolu tatlısı, fırınlanmış peynir helvası nefis.

Yok ben aşina olduğum lezzetlerden şaşmam derseniz de fırın sütlaç, supangle, trileçe gibi alternatifler Tatlı Durağı’nda sizi bekliyor.

Adres: Demirtaş Mahallesi, Karamumurbey Caddesi, Coştur İşhanı Merkezi, No: z/3
Telefon: 0288 212 19 83

18) Taş Bebek Kahvecisi

Renkli dekorasyonu ile insanın içini açan Taş Bebek Kahvecisi, Kırklareli’nde kahve molası için uğrayabileceğiniz keyifli mekanlardan biri.

Taş Bebek Kahvecisi’ne giderseniz kendinize bol köpüklü bir Türk kahvesi söyleyin derim.

Adres: Yayla Mahallesi, 1. Namazgah Sokak, No: 6/1, Kırklareli Merkez
Telefon: 0543 392 11 54

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız