Marmara Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
3173

Marmara Üniversitesi, tarihi 1800’lü yıllara kadar uzanan, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri.

1982 yılından itibaren günümüzdeki adıyla anılmaya başlanan kurum; bünyesinde 16 fakülte, 5 yüksekokul ve 11 enstitü barındırıyor.

3 bine yakın akademik personelin çalıştığı okulda 89 bine varan sayıda da öğrenci eğitim görüyor. Marmara Üniversitesi’nde halihazırda aktif olan lisans ve yüksek lisans programlarının sayısı ise 200’ü bulmak üzere.

Tüm bu istatistiklerden de anlaşılacağı gibi Marmara Üniversitesi, hem İstanbul’da hem de Türkiye’de başarılı öğrencilerin ilk tercih ettiği okullar arasında. Okulun akademik ve sosyal imkanları genç lise mezunlarını etkiliyor.

Marmara Üniversitesi’nin mezunları her yıl başarıyla iş hayatına atılırken, yeni kayıt olan öğrenciler de okulu ilk kez tanımanın keyfini ve heyecanını yaşıyor.

Okulda Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere 5 ayrı dilde eğitim verildiği için öğrenci potansiyeli de son derece büyük bir çeşitlilik gösteriyor.

Marmara Üniversitesi’nin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri; kampüs alanının neredeyse tüm şehre yayılmış olması.

Okulun hem Asya hem de Avrupa yakalarında olmak üzere toplam 9 yerde yerleşke ya da binaları mevcut. Acıbadem, Bağlarbaşı, Göztepe, Başıbüyük, Anadolu Hisarı, ve Göztepe’deki üniversite birimleri Anadolu Yakası’nda bulunurken; Bahçelievler, Nişantaşı ve Sultanahmet ise Avrupa Yakası’nda son derece merkezi konumlarda yer almaya devam ediyor.

Toplamda 618 bin metrekareye varan kampüs alanlarının en büyüğü Başıbüyük Kampüsü. Başıbüyük’ü sırayla Göztepe, ve Anadolu Hisarı takip ediyor.

Eski Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü ise 2015 yılından beri Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne (TSBÜ) devredilmiş durumda.

Marmara Üniversitesi’nin kampüsleri bu kadar çok sayıda ve dağınık olunca; üniversite tesisleri arasında transferin önem kazanması da kaçınılmaz.

Kazanılan bölüme ve fakülteye göre; öğrencilerin yaşayacağı üniversite deneyimi de tamamen değişiyor. Her bir yerleşkenin çevresinde birbirinden farklı ulaşım ve barınma imkanları mevcut.

Özellikle de İstanbul’a yabancı olan ve kayıt için küçük şehirlerden gelen öğrenci adayları, başlarda kampüs haritasını çözmekte zorluk yaşayabilirler. Marmara Üniversitesi’nde olabildiğince keyifli bir öğrencilik dönemi yaşamak için, her bir kampüsü ve çevresindeki olanakları en iyi şekilde öğrenmek şart.

Ulaşım için kullanılabilecek seçeneklerin her biri, İstanbul’da hayat kalitesini belirleyen en önemli faktörler arasında. Marmara Üniversitesi’ne yolu düşen tüm öğrenciler ve ziyaretçiler için, kampüslere ulaşımın yollarını en ayrıntılı şekilde inceledik.

Başıbüyük Kampüsü’ne Ulaşım

182 dönüm araziye yayılan sınırlarıyla Başıbüyük Kampüsü, aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nin en büyük yerleşkesi konumunda.

Kampüste Tıp Fakültesi başta olmak üzere; Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Nörolojik Bilimler Enstitüsü, Gastroenteroloji Enstitüsü ve Aile Hekimliği Uygulama Birimi mevcut.

Şehir Merkezinden Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Hastane niteliğinde hizmet veren eğitim birimlerini bünyesinde barındıran bu kampüs; yalnızca öğrenciler tarafından değil, vatandaşlar tarafından da sıkça ziyaret ediliyor.

Bu nedenle Başıbüyük Kampüsü’ne toplu ulaşım imkanları oldukça gelişmiş durumda.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Kadıköy’den hareket eden 19H ve 19Bnumaralı belediye otobüsleri doğrudan fakültelere erişim sağlıyor. 19F numaralı otobüsü kullanacakların ise aktarma yapması gerekiyor. 19F ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inerek C501 Kartal minibüslerine binip, Küçükyalı’da KM41 Nörolojik Bilimler otobüsüne aktarma yapılmalı. 11 durak sonra Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ndesiniz. 

Taksim yönünden Başıbüyük Kampüsü’ne ulaşmak isteyen yolcular, D36 Bostancı dolmuşları ile Boğaz Köprüsü durağında inerek 251 numaralı Pendik otobüslerine aktarma yapmalı. Küçükyalı Metro durağında indikten snonra KM45 Meslek Yüksekokulu otobüslerine aktarma yaparak 10 dakika içinde kampüste olmak mümkün. 

Otobüslerde İstanbul Kart uygulaması geçerli.

Metro

Şehir merkezindeki herhangi bir lokasyondan Kartal metrosuna binerek Küçükyalı metro istasyonunda inebilirsiniz.

Buradan geçen 19H ve KM41 nolu otobüsler yerleşke içine kadar giriş yapabiliyor.

Minibüs

Maltepe yönündeki yolcular için minibüs seferleri de mevcut.

Maltepe-Başıbüyük arasında hizmet veren minibüsler 10 dakika arayla sefer yapıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Anadolu Yakası’nın merkezi konumundaki Kadıköy’e kadar herhangi bir ulaşım aracı ile gelirseniz; buradan Başıbüyük’e doğru taksiye binebilirsiniz.

Yaklaşık yarım saat süren yolculuk, güzergaha göre yaklaşık 100 TL olarak ücretlendiriliyor.

İstanbul Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Söz konusu Başıbüyük’e göre karşı yakada yer alan İstanbul Havalimanı olunca; ulaşım araçlarını iyi bilmek ve zamanı doğru yönetmek gerekiyor. İstanbul Havalimanı’ndan Başıbüyük kampüsüne direkt olarak bir ulaşım bulunmuyor. 

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

İstanbul Havalimaı’nda yer alan duraklardan H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüslerine binerek Çağlayan durağında inip, 34AS Söğütlüçeşme Metrobüsü’ne binebilir; Uzunçayır’da inerek otobüs aktarması yapabilirsiniz. Uzunçayır’dan geçen 19H Meslek Yüksekokulu otobüsleri ile kampüse ulaşmak mümkün. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havalimanı’nın Taksim servislerini kullanarak önce Taksim’e sonra da buradan minibüs kullanarak Kadıköy’e geçmek alternatif bir seçenek olabilir.

Kadıköy’den 19H ya da 19E nolu otobüslere binmelisiniz.

Taksi

İstanbul Havalimanı-Başıbüyük Kampüsü arasındaki mesafe, taksi ile yaklaşık 480-500 TL olarak ücretlendiriliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul turuna Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlayanlar için Başıbüyük Kampüsü’ne ulaşım pratik sayılabilir.

Tabii her koşulda, İstanbul içindeki trafiği de dikkate almakta fayda var.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından E-9 nolu otobüse binerek Maltepe durağında inebilirsiniz.

Yine aynı duraktan, sıklıkla geçen Maltepe-Başıbüyük dolmuşları mevcut. Bu dolmuşlar hastane önüne kadar ilerliyor.

Bir başka alternatif ise E-10 numaralı otobüs ile Maltepe Köprüsü durağında inmek ve buradan geçen C64 numaralı minibüsler ile kampüse varmak. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Başıbüyük yerleşkesine ulaşmanın tahmini süresi yarım saat.

Taksi ücreti ise 240-250 TL olarak öngörülebilir.

Esenler Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’a otobüsle gelecek olanların otobüs firması ve otogar seçerken Anadolu Yakası’na ulaşımı araştırmalarında fayda var.

Esenler Otogarı ile Başıbüyük Kampüsü arasında 40 kilometre kadar mesafe var.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri 

390 nolu İETT otobüsü, Esenler Otogarı’ndan Maltepe’ye kadar ilerliyor.

Otobüsten Maltepe Hastanesi durağında inerek, buradan Maltepe-Başıbüyük minibüsüne binmeyi deneyebilirsiniz.

Otogardan hareket eden 760 Cihangir Mahallesi otobüslerine binerek Otogar Yolu durağında inip, M1A Yenikapı metrosuna aktarma yapılabilir. Buradan Marmaray Yenikapı ile Maltepe Tren İstasyonu durağında inerek, C64 Başıbüyük minibüslerini tercih edebilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Bilet aldığınız otobüs firmasının servisi varsa Kadıköy’e kadar servisle geçiş yapabilirsiniz.

Kadıköy’den sonra; 19H ve 19E nolu otobüsler doğrudan Başıbüyük’e ulaşmanızı sağlıyor.

Harem Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü’ne geçiş yapmak için farklı alternatifler bulunuyor. 

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri 

Harem Otogarı’nda yer alan peronlardan 16F Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı otobüslerine binerek, Fındıklı Mahallesi Muhtarlığı durağında inip C64 Maltepe minibüslerine aktarma yapabilirsiniz. Spor Tesisi durağında indikten sonra 550 metre yürüyerek kampüse varabilirsiniz. 

Bir diğer alternatif ise, 16F otobüsleri ile Acıbadem Metro İstasyonu durağında indikten sonra M4 Tavşantepe metrosuna aktarma yapmak. Küçükyalı istasyonunda indikten sonra yapmanız gereken KM41 Nörolojik Bilimler otobüsüne binmek. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksi kullanarak Başıbüyük Kampüsü’ne varış yapmak isteyen yolcular yaklaşık olarak 120-130 TL gibi bir ödeme yapmalı. 

Göztepe Kampüsü’ne Ulaşım

Göztepe Kampüsü; Marmara Üniversitesi’ne ait yerleşkeler içerisinde sayıca en fazla fakülteye ve enstitüye sahip olan kampüs.

Burada Atatürk Eğitim Fakültesi, İktisat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Teknik Bilimler Yüksekokulu, Fen Bilimleri Enstitüsü, Avrupa Araştırmaları Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Türkiyat Araştırmaaları Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sürekli Eğitim Merkezi ve Uzaktan Eğitim Merkezi yer alıyor.

Şehir Merkezinden Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nın Kadıköy ilçesine bağlı bulunan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü; 153 bin metrekarelik bir alana yayılıyor.

Kampüs içerisinde bulunan çok sayıda fakülte ve yüksekokuldan birine kolayca ulaşmak için, şehir merkezi yönünden izlenebilecek alternatif rotalar mevcut.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Son durağı Kadıköy olan birçok otobüs için Göztepe Kampüsü bir durak noktası.

Avrupa Yakası’ndan ya da Anadolu Yakası içerisinde uzak bir noktadan gelirken toplu taşıma seçenekleri arasında aktarma yapmak gerekebilir; ancak her koşulda İETT otobüslerine hakim olmakta fayda var.

Duraktan geçen tamamı Kadıköy çıkışlı otobüslerin listesi; Bostancı için 10S ya da 112, Küçükyalı için 17L, Ümraniye için 10M, Çekmeköy için 14CE, Ataşehir için 19M, Dudullu için 20D, Esenşehir için 19ES ve Pendik için 17 şeklinde sıralanıyor.

Üsküdar’da bulunan Kısıklı minibüs duraklarından C57 Ümraniye minibüslerini kullanarak aktarma yapabilirsiniz. Bulgurlu Caddesi’nde indikten snra yapmanız gereken 14B Kadıköy otobüslerine binmek ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi durağında inmek. Üsküdar’dan gelecek yolcular Acıbadem dolmuş duraklarından D36 Bostancı dolmuşları ile Kuyubaşı durağında inip 900-950 metre yürüyerek kampüse varış yapabilir. 

Marmaray

Taksim’de bulunan birinin Anadolu Yakası’ndaki kampüse geçerken kullanabileceği pratik tercih ise, Marmaray.

Taksim’den M2 nolu metro hattına binilip Yenikapı istasyonunda Marmaray’a geçilmeli.

Burada Ayrılık Çeşmesi durağında inilirse, kampüse ulaşabilmek için Kadıköy yönüne ilerleyen listeli belediye otobüslerinden herhangi birine binmek ya da dolmuş kullanmak yeterli.

Metrobüs

Şehir merkezindeki herhangi bir noktadan metrobüse binenlerin inmesi gereken durak ise Söğütlüçeşme.

Bu durağa çok yakın mesafede bulunan Belediye adlı İETT otobüs durağından 19ES ya da 20D nolu otobüslere binilebilir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul şehir merkezi olarak kabul edilen Taksim istikametinden Göztepe Kampüsü’ne geçmek 20 kilometre kadar kısa bir mesafeyi kapsıyor.

Ancak zaman yönetiminde köprü geçişi göz önüne alınmalı.

Yine bu yöndeki bir taksi yolculuğunun ortalama ücreti ise 110-125 TL olarak öngörülebilir.

İstanbul Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nda bulunan Göztepe Kampüsü için daha sık tercih edilen havalimanı elbette Sabiha Gökçen.

Ancak İstanbul Havalimanı’ndan kampüse ulaşmak mümkün. 

Her iki lokasyon da şehrin toplu ve özel ulaşım sistemlerinden yeterince besleniyor.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

İstanbul Havalimanı otobüs duraklarından hareket eden H2 Mecidiyeköy otobüslerine binerek Çağlayan durağında inip, metrobüs aktarması yapılmalı. Söğütlüçeşme metrobüsü ile Fikirtepe istasyonunda inip yaklaşık 15-20 dakikalık bir yürüyüş ile Göztepe Kampüsü’ndesiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul Havalimanı ile Göztepe Kampüsü arasındaki mesafe 34 kilometre. Bu da yaklaşık 40 dakikalık bir yolculuk süresini ve 390-420 TL civarında taksi ücretini gerektiriyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Göztepe Kampüsü aynı yakada bulunuyor. Toplu ya da özel taşıma sistemleri içerisinde en rahat olanı ise hiç kuşkusuz havalimanı servislerini kullanmak.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

Havalimanından kalkan E-10 nolu Sabiha Gökçen-Kadıköy otobüs hattı, doğrudan Göztepe Kampüsü’ne kadar ulaşmaya olanak sağlıyor. E-11 nolu otobüs ile de Yenisahra durağında iniş yaparak 8A Kadıköy otobüslerine aktarma yapabilir, Şehit Orhun Göytan durağında inebilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Havataş’ın Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy arasında çalışan servisleri hem ücret olarak makul hem de durak sorunu yaşanmadığı için yolculuk otobüse göre daha kısa sürüyor.

Havataş servis ücreti 35 TL. Hizmetin bir diğer avantajı da, sabah 04.00’ten akşam 01.00’e kadar aktif olması.

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Göztepe Kampüsü arasındaki mesafeyi taksi ile aşmak isteyenler, 200 TL tutarında bir taksimetre tutarına hazırlıklı olmalılar.

Esenler Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı, otobüsle İstanbul’a gelenlerin en sık tercih ettiği otogarlardan biri.

Esenler’de indikten sonra servis ya da toplu taşıma kullanarak Göztepe Kampüsü’ne geçme imkanları mevcut.

Toplu Ulaşım Araçları

Metrobüs

Esenler’de bulunan metro istasyonu aracılığıyla önce Merter istasyonuna kadar metroyla ilerlenebilir.

Ardından metrobüse aktarma yaparak Söğütlüçeşme istasyonuna kadar gelmek gerekiyor. Söğütlüçeşme’den sonra kampüs yürüme mesafesinde yer alıyor.

Bir diğer alternaitf ise Otogar metro durağından M1B ile Yenikapı metrosuna gitmek ve Marmaray ile aktarma yapmak. Söğütlüçeşme’de indikten sonra 14B Adem Yavuz Mahallesi otobüslerine binerek Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi durağında inip kampüse yürüyerek varabilirsiin.z 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Otobüs firmalarının büyük çoğunluğunda Kadıköy servisleri mevcut. Bunun dışında Anadolu Yakası’nda nerelerde yolcu indirdiklerini sormak da faydalı olabilir.

Kadıköy ilçesi, Anadolu Yakası’nın merkezi konumunda; dolayısıyla buraya kadar vardıktan sonra Göztepe’ye geçmek için taksi, dolmuş ve otobüs gibi seçenekler de artıyor.

Harem Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ne ulaşım oldukça kolay. 

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs 

Harem Otogarı’ndan 2 Üstbostancı otobüslerine binerek Kuyubaşı durağında inip, yaklaşık 900 metre yürüdükten sonra kampüse varmak mümkün. 

Harem Otogarı’ndan bir diğer alternatif ise minibüs duraklarına geçerek C319 Gebze minibüslerini tercih etmek. Uzunçayır Metrobüs durağında indikten sonra 34AS Söğütlüçeşme Metrobüs’e geçerek Fikitepe’de inip 15-20 dakika yürüyerek kampüse varmak. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Otobüs firmalarının büyük çoğunluğunda Kadıköy servisleri mevcut. Bunun dışında Anadolu Yakası’nda nerelerde yolcu indirdiklerini sormak da faydalı olabilir.

Taksi

Taksi ile Göztepe Kampüsü’ne ulaşım sağlamak isteyen yolcular 50 TL ödeme yapmaları gerekiyor. 

Anadolu Hisarı Kampüsü’ne Ulaşım

Siyasal Bilgiler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na ev sahipliği yapan Anadolu Hisarı Kampüsü 122 dönüm araziye yayılıyor.

Anadolu Hisarı Kampüsü için; şehir merkezi, otogar ve havalimanı yönlerinden kullanılabilecek ulaşım seçenekleri farklılık gösterebilir.

Şehir Merkezinden Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Cuma Yolu Caddesi, Beykoz adresinde yer alan Anadolu Hisarı Kampüsü’nde çok sayıda belediye otobüsünün bekleme yaptığı bir durak mevcut.

Toplu taşıma kullanılacaksa çeşitli aktarma olanakları da değerlendirilebilir.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Anadolu Hisarı Kampüsü önündeki aynı adlı otobüs durağında yolcu indiren belediye otobüsleri; 11H Ortaçeşme-Ümraniye, 15 Beykoz-Üsküdar, 15ŞN Şenevler-Üsküdar, 15P Soğuksu-Üsküdar, 15T Tokatköy-Üsküdar, 15KÇ Karanlıkdere-Üsküdar ve 15F Beykoz Kadıköy.

Şehrin herhangi bir noktasından Kadıköy’e vapurla, minibüsle ya da metro ile ulaşmak çok kolay olduğundan; Kadıköy’den sonra buraya 15F ile aktarma sağlanabilir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Anadolu Hisarı Kampüsü’ne gitmek için; Kadıköy’e kadar ulaştıktan sonra taksi kullanmak geçerli bir seçenek olabilir.

Yaklaşık 20 dakika süren yolculuk için 160 TL kadar da bütçe ayırmanız gerekiyor.

İstanbul Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı’na gidecek olan yolcular çeşitli ulaşım alternatiflerinden birini kullanabilirler. 

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Metro ile Anadolu Hisarı’na kadar doğrudan ulaşma imkanı yok; aktarmalar ise biraz zahmetli.

Bunun için; önce Yenikapı’ya kadar metro ile ilerlemek ardından da Levent’te inerek 121B nolu otobüse binerek Kavacık’a ulaşmak gerekiyor.

Kavacık’tan sonra taksiye binebilir, 15A nolu belediye otobüsünü bekleyebilir ya da minibüs kullanabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul Havalimanı ile kampüs arasındaki mesafenin taksimetreye yansıması 350 TL olarak tahmin edilebilir.

Mesafe uzun olunca, trafiğe göre yolculuk süresi de değişkenlik gösterebilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Anadolu Hisarı arasında 45 kilometre mesafe mevcut.

Bu havalimanından kampüse ulaşırken; hem özel hem de toplu taşıma araçları kullanılabilir.

Toplu Ulaşım Araçları

Otobüs

İstanbul Havalimanı otobüs duraklarından hareket eden H2 Mecidiyeköy otobüslerine binerek Çağlayan durağında inip, metrobüs aktarması yapılmalı. Altunzade’de aktarma M5 Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Üsküdar’da inebilir ve 15, 15P, 15T numaralı otobüsler ile kampüse varış yapabilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı ile kampüs arasındaki mesafeyi taksi ile gitmenin bedeli, trafiğin durumuna göre 350 TL’ye kadar çıkabilir.

Esenler Otogarı’ndan Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı, Anadolu Hisarı Kampüsü’nün karşı yakasında ve yaklaşık 30 kilometre mesafesinde yer alıyor.

Yine de, Anadolu Hisarı köprü geçişine yakın olduğu için, karayolu ile de fazla oyalanmadan kampüse varmak mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları

Marmaray

Esenler Otogarı’ndan hareket eden metro ile önce Yenikapı’ya, Yenikapı’dan da Marmaray’la Üsküdar’a kadar geçilebilir.

Üsküdar’dan sonra, başta 15KÇ olmak üzere birçok otobüs ve minibüs Anadolu Hisarı’na doğru hareket ediyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler Otogarı’ndan taksi ile Anadolu Hisarı’na geçmenin maliyeti 210 TL civarında.

Yolculuğun en az yarım saat sürmesini bekleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız