Sonbaharın En Keyifli Ege Rotalarına Özel Ege’nin En Lezzetli Mekanları

0
761

Başta Bodrumlular olmak üzere Güney Egeliler için yılın en güzel zamanıdır ‘Sarı Yaz’. Kavurucu sıcaklara veda, insanın içini hafif ürperten akşam serinliklerine merhabanın zamanıdır Sarı Yaz. Ege her daim güzel ama sonbaharda bir başka güzel diyorum ve sizi Ege’nin en keyifli rotalarının en lezzetli mekanları ile baş başa bırakıyorum.

Bakarsınız yazıyı okuduktan sonra son bir tatil planlar ve soluğu bir Ege kasabasında alırsınız belli mi olur?

Sonbaharın En Keyifli Ege Rotalarına Özel Ege’nin En Lezzetli Mekanları

Bodrum Mekanları

Bodrum’a giderseniz başta lokum ve gazoz olmak üzere mandalinalı tatları keşfetmeden dönmeyin derim. Kapsamlı rehberlik için Bodrum’da Ne Yenir, Nerede Yenir ve Bodrum’da Gezilecek Yerler yazılarımıza da mutlaka bakmalısınız.

Bodrum’a giderseniz başta lokum ve gazoz olmak üzere mandalinalı tatları keşfetmeden dönmeyin derim.

Kuytu Bahçe, Bitez

Yaz sıcakları geride kaldığına göre börekli, sucuklu, pişili, kavurmalı yumurtalı kahvaltı sezonu da açılmış demektir.

Siz de benim gibi düşünüyorsanız ve Bodrum’daysanız hiç düşünmeden rotanızı Kuytu Bahçe’ye çevirin derim. Özellikle kabak çiçeği kızartması bir efsane. Benden söylemesi.

Adres: Konacık Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet, Caddesi, No: 35, Bodrum, Muğla

Telefon: 0542 586 15 68

Cafe Fina, Bitez

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Cafe Fina (@cafe.fina)’in paylaştığı bir gönderi

Bitez’in en yeni mekanlarından biri olan Cafe Fina’da taze çekilmiş çekirdeklerle hazırlanan kahvelerin yanı sıra günlük hazırlanan tatlı tuzlu atıştırmalıklar, her güne özel bir salata sizi bekliyor.

Söylemeden de geçmek olmaz Cafe Fina’nın glutensiz ve şekersiz beslenenler için spesiyal bir tatlısı da var.

Adres: Bitez Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 70/A, Bodrum, Muğla

Arka Pizzeria, Yalıkavak

Pek çok kişi için bir Bodrum klasiğidir Arka Pizzeria’da keyif yapmak. Arka Pizzeria’nın Bodrum Merkez’de de çok keyifli bir yeri var ancak sonbaharın tadı deniz kenarında bir başka oluyor diye düşünenlerdenim. O yüzden istikametiniz Arka Pizzeria’nın Yalıkavak şubesi olsun derim.

Arka Pizzeria’ya giderseniz özellikle menünün en yenilerinden biri olan ‘Pasta al Limone’nin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Pizzasız olmaz diyenlerdenseniz de tercihi size bırakıyorum. Çünkü Arka Pizzeria’nın bütün pizzaları birbirinden efsane.

Adres: Çarşı Mahallesi, Dr. Ekrem Uslu Çıkmazı, No: 11, Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 316 28 57

Yula, Bodrum Merkez

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

YULA (@yulabodrum)’in paylaştığı bir gönderi

Bodrum Kalesi’ne karşı dalga sesleri eşliğinde güneşi batırmaktan daha keyifli ne olabilir ki? Hele bir de önünüzde nefis bir kokteyl varsa değmesinler keyfinize.

Ekşi ya da tatlı, Yula’da her damak zevkine göre bir kokteyl bulmak mümkün. Ekşili kokteyller sizin de favorinizse tercihinizi ‘10 Numara’dan yana kullanın derim. Söylemeden de geçmek olmaz enfes burgerleri başta olmak üzere pek çok atıştırmalık da Yula’da sizi bekliyor.

Özellikle içinde Mozarella sticksten Frankfurter sosise, çıtır tavuktan patates kızartmasına enfes lezzetler olan ‘Master Plate’ mutlaka masanızda olsun derim.

Adres: Çarşı Mahallesi, Uslu Sokak, No: 54/A, Bodrum, Muğla

Manuel Pub, Bitez

Gittiğiniz yeri biraz da yerlisi gibi yaşamayı tercih edenlerdenseniz Bitez’deki Manuel Pub en keyifli adreslerden biri olacaktır.

Yaz kış belli bir müdavim kitlesi olan Manuel Pub’ın kokteyllerinin hepsi güzel ancak adı ‘Toscana’ ile başlayan kesinlikle favorim. Giderseniz mutlaka deneyim derim.

Adres: Bitez Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Bodrum, Muğla

Telefon: 0545 819 05 16

Datça Mekanları

Datça’ya giderseniz tazecik Datça bademleri ile hazırlanan, ezme, kurabiye gibi tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetlerinden tatmayı ve almayı ihmal etmeyin.

Datça’da Gezilecek Yerler yazımıza da mutlaka göz atın.

Mia Coffee & Bistro

Bir fincan taze demlenmiş mis gibi bir kahve yanına da tercihinize göre tatlı ya da tuzlu atıştırmalıklar… Mia Coffee & Bistro mutlu olmanız için her şeyi düşünmüş.

Lezzetlerinin yanı sıra keyifli dekorasyonu ile de dikkat çeken Mia Coffee & Bistro, Datça’daki favori mekanınız olabilir. Demedi demeyin!

Adres: İskele Mahallesi, Rauf Balıkçı Sokak, No: 14 / 2, Datça, Muğla

Meyhane Datça

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Meyhane Datça (@meyhanedatca)’in paylaştığı bir gönderi

Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz sıcacık bir mekanda nefis mezelerle donatılmış bir masada gönlünüzce keyif yapmak isterseniz hiç düşünmeden Meyhane Datça’nın yolunu tutun derim.

Alışık olduğumuz meyhanelerin aksine et ve sakatat seçeneklerinin ağırlıklı olduğu Meyhane Datça’nın spesiyalleri arasında ciğer ve kaburga var. Giderseniz mutlaka deneyin derim.

Adres: İskele Mahallesi, Ambarcı Caddesi, No: 9, Datça, Muğla

Telefon: 0546 324 56 90

Mayan Cocktail & Food

Adını Maya kültüründen alan Marina’daki Mayan Cocktail & Food, Datça’nın en gözde mekanlarından biri.

Meksika Mutfağı’nın en sevilen aperatifleri eşliğinde kendinizi evinizde gib hissedeceğiniz Mayan Cocktail & Food’u Datça’da gidilecek mekanlar listenize mutlaka alım derim.

Adres: Karaköy Mahallesi, Kairos Marina, No: 577 B, Daire: 7, Datça, Muğla

Telefon: 0544 391 72 19

D-Po Food & Pizza

Şöyle denizden dönerken hızlıca bir şeyler atıştırmak ya da doyurucu bir akşam yemeği için uğrayabileceğiniz en keyifli Datça mekanlarından biri D-Po Food & Pizza.

Pizzaları şarküteri, denizden, klasik ve bahçeden olarak gruplandırılmış olsa da D-Po’nun insanı seçim yapmakta zorlayan zenginlikte bir menüsü var. O yüzden birkaç öneride bulunacağım. Datça domatesi ile yapılan zeytinli ‘Memleket Pizza’ ve özel bir sucukla hazırlanan ‘Kasap Sucuklu Pizza’ya öncelik verebilirsiniz.

D-Po Pizza & Food’a giderseniz çağla turşusunu ve Murat Şef’in özel tarifleri ile hazırlanan günün çorbasını da asla es geçmeyin.

Adres: İskele Mahallesi, Vatan Caddesi, Rauf Apartmanı, Dükkan: 1

Telefon: 0252 712 47 12

Fethiye Mekanları

Fethiye’ye giderseniz çifte kavrulmuş susam ile yapılan, lezzeti dillere destan tahininden ve meşhur kaya incirinden almadan dönmeyin.

Hilmi Restaurant

Fethiye’nin en turistik ve en keyifli mekanlarından biri olan balık pazarında tatlı tatlı esen sonbahar rüzgarı eşliğinde keyif yapmak isterseniz tercihinizi Hilmi Restaurant’tan yana kullanın derim.

Balık Pazarı’ndaki tüm restoranlarda olduğu gibi Hilmi Restaurant’ta da balığınızı kendiniz satın alıyor, pişirilmesi için Hilmi Restaurant’ın usta ellerine bırakıyorsunuz.

Hilmi Restaurant’ta giderseniz başta enginar carpaccio, ada salatası ve meyhane cacığı olmak üzere nefis mezelerinden söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Belediye Caddesi, No: 53 Balık Pazarı, Fethiye, Muğla

Telefon: 0252 612 91 92

Senit Ekmek

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Senit Ekmek (@senit_ekmek)’in paylaştığı bir gönderi

Fethiye’de kahvaltı denilince akla gelen yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor Senit Ekmek. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi çeşit çeşit artizan ekmeklerle dolu efsane bir kahvaltı Senit Ekmek’te sizi bekliyor.

Siz de bahçeden taze toplanmış sebzelerin, ekmeklere sürmelik ev yapımı acukanın, en doğalından yumurtanın başrolde olduğu nefis bir kahvaltı için Senit Ekmek’e bekleniyorsunuz. Özellikle cevizli ekmeği enfes.

Adres: Keçiler Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Kayaköy, Fethiye, Muğla

Telefon: 0554 514 05 22

Bozcaada Mekanları

Bozcaada’ya giderseniz adaya özgü patlıcan, domates gibi farklı sebzelerle yapılan özel reçellerden tatmadan ve almadan dönmeyin.

Coffee Shelter

Adanın en keyifli kahvecileri arasında ilk sıralarda yer alıyor Coffee Shelter.

Güne kahvesiz başlayamayanlardansanız özenle kavrulan çekirdeklerle hazırlanan muhteşem bir kahve için Bozcaada’daki adresiniz Coffee Shelter olsun derim.

Adres: Alabey Mahallesi, Çınar Çeşme Sokak, No: 5, Bozcaada

Vahit’in Yeri

Biraz fazla bilindik bir Bozcaada tavsiyesi olacak ama güneşi muhteşem bir deniz manzarasına karşı batırmanın keyfi bir başka oluyor. O yüzden Vahit’in yerini es geçmek olmaz.

Tazecik deniz ürünleri, ekmek banmaya doyamayacağınız mezeler ve anne eli değmişçesine lezzetli patates kızartması için Bozcaada’daki adresiniz bir ada klasiği olan Vahit’in Yeri olsun.

Adres: Ayazma Mevkii, Bozcaada, Çanakkale

Telefon: 0286 697 01 30

Kechi Bozcaada

Sonbaharın son demlerinin tadını çıkarmaya gelmişiz oturup hamburger mi yiyeceğiz demeyin. Çünkü Kechi’nin burgerleri tek kelimeyle efsane.

Karamelize soğanlı, dana baconlı, trüflü kechi soslu burger ve kıtır soğanlı, cheddar soslu sosisli sandviç kesinlikle favorim.

Bozcaada’ya giderseniz Kechi Bozcaada’yı keşfedilecek mekanlar listenize mutlaka alın derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Sakarya Sokak, No: 17

Telefon: 0532 168 05 43

Marmaris Mekanları

Marmaris’e giderseniz şifa deposu çam balından birkaç kavanoz almayı ihmal etmeyin.

Mavi Pide

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Marmaris Mavi Pide (@mavipide)’in paylaştığı bir gönderi

Şöyle çıtır çıtır pideli, en doğalından yumurtalı, tazecik peynirli nefis bir kahvaltı için Hisarönü’ndeki adresiniz Mavi Pide olsun derim.

Alışık olduğumuz kıymalı, pastırmalı yumurtalı gibi çeşitler de var ama Mavi Pide’ye giderseniz benim önerim kesinlikle patlıcanlı kuşbaşılı pidesini tatmanız. Yok böyle bir lezzet.

Hazır kendimizi karbonhidrata vermişken bir şımarıklık daha yapalım derseniz de ballı tahinli pidesini asla es geçmeyin derim. Hatta üzerine biraz da fındık koydunuz mu yemelere doyamayacaksınız demedi demeyin.

Adres: Hisarönü Mahallesi, Değirmenyanı Merkez Sokak, No: 7, Marmaris, Muğla

Telefon: 0534 542 43 24

Paprika

Selimiye Çarşı’da insanı bütün samimiyeti ile kucaklayan tatlı mı tatlı bir mekan Paprika.

İster güne güzel bir kahve ile başlamak için isterseniz de nefis tatlıları ile kendinizi şımartmak için uğrayabilirsiniz Paprika’ya.

Adres: Buruncuk Sokak, No: 80, Selimiye, Marmaris, Muğla

Telefon: 0252 446 43 69

Akyaka Mekanları

Akyaka’ya giderseniz bölgede yetişen yabani otların kurusundan ya da mevsime göre tazesinden alabilirsiniz.

Orfoz Restaurant

Sonbahar serinliğini iyice hissettirmeye başlamadan Azmak Nehri’nin kenarında keyifli bir akşam yemeği ile kendinizi şımartmaya ne dersiniz?

Cevabınız evet ise istikametiniz Akyaka’nın en eski ve en keyifli mekanları arasında ilk sıralarda yer alan Orfoz Restaurant olsun.

Orfoz Restaurant’a giderseniz deniz ürünü ve balık tercihiniz ne olursa olsun sıcak akkız otu ve portakal soslu kabak masanızda mutlaka olsun.

Adres: Sarıoğlu Sokak, No: 48, Akyaka, Ula, Muğla

Telefon: 0252 243 59 59

Poison Pub

Akyaka’nın yaz kış açık mekanlarından biri olan Poison Pub kokteylleri ile gönülleri fethediyor.

Akyaka’ya giderseniz ister akşam üzeri isterseniz de yemekten sonra keyifli bir kokteyl için Poison Pub’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Karanfil Sokak, No: 1/A, Akyaka, Ula, Muğla

Telefon: 0252 243 45 54

Urla Mekanları

Urla’ya giderseniz uğruna festivaller düzenlenen meşhur enginarından, tazecik üzümlerinden tatmayı ve almayı unutmayın.

Nunu

En mutlu sabahlar mükellef bir kahvaltı ile başlar diyenlerdenseniz hiç düşünmeden Nunu’nun yolunu tutun derim.

Nunu Urla’ya giderseniz rengi ile göze tadı ile damaklara hitap eden reyhan şerbetinden ya da içinizi ferahlatacak limonatasından içmeden, çıtır çıtır kruvasanlarını ev yapımı reçellere banmadan dönmeyin derim.

Adres: Camiatik Mahallesi, Asmalı Çınar Sokak, No: 25, Urla, İzmir

Telefon: 0544 784 07 68

Levan Urla

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Levan (@levanurla)’in paylaştığı bir gönderi

Sonbahara elveda kışa merhabanın hakkını layığıyla verelim derseniz de rotanızı Levan’a çevirmenizi şiddetle öneririm. Sadece rezervasyonla çalışan Levan bence Urla’nın en keyifli mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Odun fırınında pişen enfes pizzalar ve pizzalara eşlik eden muhteşem şaraplar Levan’da sizi bekliyor. Urla’ya giderseniz bir akşamınızı mutlaka Levan’a ayırın. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Kuşçular Caddesi, Kuşçular Köyü, No: 3, Urla, İzmir

Telefon: 0552 505 14 64

Das Cantina

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

da’s cantina (@dascantina)’in paylaştığı bir gönderi

Sonbaharın keyfini gönlünüzce çıkarabileceğiniz, kış öncesi huzur depolayabileceğiniz Ege’nin en keyifli destinasyonlarından biri de şüphesiz Urla. Das Cantina da Urla’nın en lezzetli mekanlarından biri.

Burgerden tacoya, burritodan efsane paylaşımlık tabaklara pek çok seçenek Das Cantina’da sizi bekliyor. Das Cantina’nın her şeyi çok lezzetli ama birkaç öneri verecek olursam: Acı severlerin bağımlısı olacağı ‘Jalepano Poppers’a, karamelize soğanlı ve özel Cantina soslu ‘Cantina Burger’e, vejetaryenlerin favorisi ‘Falafel Taco’ya öncelik verebilirsiniz.

Adres: Yeni Mahalle, Demirciler Sokak, No: 13, Urla, İzmir

Telefon: 0555 716 15 20

Kaş Mekanları

Her ne kadar Ege demiş olsak da 29 Ekim’in en coşkulu şekilde kutlandığı, Akdeniz’in incisi Kaş’ı listeye eklemeden geçmek olmaz.

Çapra

Şef Serra Beklen’in mutfağına konuk olmak ve eşsiz bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz istikametiniz Çukurbağ Köyü’ndeki Çapra olsun derim.

Serra Beklen’in elinden çıkan ve mevsimin getirdiklerine göre şekillenen tüm yemeklerin tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek türden.

Ancak yine de birkaç öneri verecek olursam kavunlu, taze naneli çökelek peyniri ve karışık kuru bakliyatlı kösle pilavı ile sunulan kuzu kol kesinlikle favorim.

Adres: Çukurbağ Köyü, Kaş, Antalya

Zoka Street Food

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@zokastreetfood’in paylaştığı bir gönderi

O ana kadar yediğiniz tüm sokak lezzetlerini unutun. Kaş’ın en popüler ve en keyifli lezzet duraklarından biri olan Zoka Street Food sokak lezzetlerini bambaşka bir boyuta taşıyor.

İncir ve pekmezle tatlandırılan manda mozarellalı tapenade, pancarlı somon gravlaks, ahtapotlu barbunya pilaki, karides dürüm ve tahinli dondurma Zoka Street Food’da sizi bekleyen lezzetlerin sadece birkaçı.

Sizin için de tatillerin odak noktası genellikle yemek ise Zoka Street Food’a mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Andifli Mahallesi, Öztürk Sokak, No: 15, Kaş, Antalya

Telefon: 0534 705 38 87

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız