Tatil Dönüşü İş Sendromunu Atlatmanın 7 Yolu

0
1183

Keyifli bir tatilin ardından günlük hayatın ritmine uymakta zorluk çekiyor, stres seviyesinde artış yaşıyor, motivasyon düşüklüğünden ötürü işlere odaklanmakta güçlük çekiyor musunuz? Cevabınız evet ise paniğe kapılmayın. Bu yaşadığınız durumun bir adı var; tatil dönüşü iş sendromu. Bu sendrom ile başa çıkılmazsa depresyona kadar ilerleyebiliyor. Fakat sakin olun, hayatın pozitif yanları her zaman daha fazla. Gülümseyin, olumlu düşünün. Bu sendromu beraber atlatabiliriz. İşte tatil dönüşü iş sendromunu atlatmanın yolları.

1 – Hemen Bekleyen İşlere Başlamayın

Tatil dönüşü bizi en çok zorlayan ve ilk yapılan iş valiz yerleştirmek. Henüz tatil modundan çıkamamış olabilirsiniz. Bu yüzden onca kıyafeti yıkayıp yerleştirmek, ev temizliğine başlamak, biriken diğer işlere vakit ayırmak her zamankinden daha zor gelebilir. Acele etmeyin, kendinize vakit ayırın, psikolojinizin yerine gelmesini bekleyin, unutmayın aceleniz yok. 

2 – Düzenli Uyuyun

Tatil boyunca uyku düzeniniz bozulmuş olabilir. Fakat güneş ışınlarının vücudumuz üzerindeki olumlu etkilerini hepimiz biliyoruz. İşte tam bu sebeple yazın daha enerjik ve pozitif oluyoruz. Tatil dönüşü özellikle esnek çalışma saatleriniz varsa bile erken saatlerde uyanın ve kendinizi bu enerjiden mahrum bırakmayın. Düzenli uyuyup uyanmak tatil dönüşü iş sendromuna çok iyi gelecek.

3 – İlk İş Günü Şık Kıyafetler Tercih Edin

Denizden çıktıktan sonra bikini üzerine giyilen bir pareo, elbise, parmak arası terlikler… Tatil boyunca bu rahat kıyafetler ile vakit geçirmiş olabilirsiniz. Bu sebeple ilk iş günü resmi kıyafetler giymek oldukça can sıkıcı olabilir. Fakat çok resmi olmayan ama şık kıyafetler, biraz makyaj, bronz teniniz üzerinde canlı renkli elbiseler ile enerjinizi yükseltip işe daha kolay adapte olabilirsiniz.

4 – Kendinize Vakit Ayırın 

Tatilde topladığınız enerjinizin hemen tükenmesini istemezsiniz değil mi? İşte bu sebeple işlere kendinizi kaptırmak yerine kendinize vakit ayırın, anı yaşayın, uzun uzun planlar yapmayın. Zamanla kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. 

5 – Motivasyonunuzu Yükseltecek Şeylerle İlgilenin

Herkesin stresle ve sendromlar ile baş etme yöntemi farklı. Size en iyi gelen şeyi bulun. Tatilden önce sizi en mutlu eden şeyi hatırlayın. Hobilerinize odaklanın. Bu sayede hem kendinizi geliştirebilir hem de bu sendromdan daha kolay kurtulabilirsiniz. Özellikle arkadaşlarınız ile vakit geçirmek size iyi gelecek.

6 – Kesinlikle Yürüyüş Yapın

Eve kapanıp kanepede televizyon karşısında uyuklamak sizi mutsuzluğa esir edebilir. Çıkıp biraz hava alın. Akşam üzerinin serin rüzgarına kendinizi bırakın. Kısacık bir yürüyüşün bile sizi buhranlardan çekip aldığını göreceksiniz. Tabii ki nerede yürüdüğünüzde önemli. Deniz kenarı veya yürümeyi sevdiğiniz bir yolu tercih edin.

7 – İşinizin Olumlu Yanlarına Odaklanın

Zaten işinizi severek yaptığınızı umuyoruz. Fakat tatil dönüşü işe odaklanma konusunda zorluk çekebilir, en basit şeyler bile gözünüze devasa sorunlar olarak görülebilir. Sakin olun, bunun tatil dönüşü bir sendromu olduğunu ve geçeceğini unutmayın. İşinizi neden tercih ettiğinizi hatırlayın. Olumsuzluklara odaklanıp kendinize acı çektirmeyin, pozitif düşünün.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız