Türkiye’nin En İyi İftar Mekanları

0
2931

Sofralara bolluk ve bereket getiren, insanlar arasındaki yardımlaşmayı dayanışmayı arttıran on bir ayın sultanı Ramazan’ın bence en keyifli yanlarından biri de bol sohbetli bol yemekli iftar sofraları.

Siz de iftarda dışarıda olmaktan keyif alanlardan ama nereye gideceğine bir türlü karar veremeyenlerdenseniz Türkiye’nin farklı illerinden iftar adreslerini sizlerin için seçtik.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Türkiye’nin En İyi İftar Mekanları

Marmara Bölgesi

İstanbul

Asitane, Edirnekapı

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Asitane Restaurant (@asitanerestaurant) on

Osmanlı Mutfağı’nın saklı kalmış lezzetlerini sunan bir restoranda şölen havasında bir iftar yapmak istiyorsanız adresiniz Asitane olmalı.

Lor mahlûtu, vişneli yalancı sarma, ekşi aşlı kayısı asidesinde dana külbastı, demirhindi şerbeti, güllaç gibi Osmanlı Saray Mutfağı’dan seçemece lezzetlerin yer aldığı iftar menüleri Asitane’de sizleri bekliyor.

Hamdi, Eminönü

Tarihi yarımadada İstanbul’un kalbinde muhteşem bir iftar yapmak istiyorsanız bir İstanbul klasiği olan Hamdi güzel bir alternatif olacaktır.

Fındık lahmacunlu, fıstıklı kebaplı, kuzu şişli kebap ağırlıklı bir iftar istiyorsanız istikametiniz Hamdi olsun derim.

Beyti, Florya

En iyi iftar, kebap sofrasında yapılır diyorsanız Beyti en keyifli adreslerden biri. Peynir, zeytin, pastırma, hurma gibi envai çeşit iftariyelikle başlayan iftar keyfi çorba ve ardından enfes karışık ızgara çeşitleri ile devam ediyor. Beyti’de finali ister güllaç, kazandibi gibi sütlü tatlı ile isterseniz de baklava, saray sarması gibi klasik bir şerbetli tatlı ile yapabilirsiniz.

Kaşıbeyaz Bosphorus, Yeniköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaşıbeyaz Bosphorus (@kasibeyazbosphorus) on

Sıcacık bir kase çorbalı, Antep turşulu, lahmacunlu, içli köfteli ve ardından enfes bir kebaplı ya da ızgaralı iftar sofranızı büyüleyici bir boğaz manzarası ile taçlandırmak isterseniz adresiniz kesinlikle Kaşıbeyaz’ın Yeniköy’deki şubesi olsun derim.

Divan Brasserie, Bebek

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Divan Restoranlari (@divanrestoranlari) on

İftar sofranızı Osmanlı Saray Mutfağı’nın en lezzetli yemekleri ile donatmak istiyorsanız adresiniz Divan Brasserie Bebek olsun derim.

İftarda işkembe çorbasından bamya çorbasına, kuru meyveli ve bademli pilav eşiliğinde sunulan kuzu incikten, tavuklu keşkeğe, ördek yahnisinden pastırmalı kuru fasulyeye muhteşem seçenekler sunan Divan Braseerie’de muhteşem bir boğaz manzarası da yemeğinize eşlik ediyor.

Develi, Kalamış

Türkiye’nin en zengin mutfaklarından olan Gaziantep Mutfağı’nın İstanbul’daki en iyi adreslerinden olan Develi kuru dolmalı, firik pilavlı, kebaplı menüsü ile yöresel mutfak ve tabi ki kebap seven herkesi iftara bekliyor.

Yolunuz iftarda Develi’ye düşerse fıstıklı kebabının ve çiğ köftesinin tadına mutlaka bakın derim.

Lacivert, Anadolu Hisarı

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lacivert Restaurant & Bar (@lacivertrest) on

Köprünün ışıklarının aydınlattığı bir masada denize sıfır bir iftar sofrası istiyorsanız Lacivertli Restoran, lezzetli menüsü ile güzel bir alternatif olacaktır.

Her damak zevkine uygun bir seçenek bulabileceğiniz Lacivert Restoran’da tercihinizi balık ya da kırmızı etten yana kullanabilirsiniz.

Kuleli Yakamoz Restoran, Çengelköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kuleli Yakamoz Restaurant (@kuleliyakamoz) on

İftarda geleneksel sofra sevenlerdenseniz denize sıfır konumu ile Kuleli Yakamaz Restoran sizleri bekliyor.

Yakamoz Restoran’da ışıl ışıl parlayan Kuleli Askeri Lisesi manzarası eşliğinde et, tavuk ya da balık seçeneklerinden dilediğinizi seçerek gönlünüzce bir iftar yapabilirsiniz.

Borsa Restoran, Kandilli

İstanbul’un en güzel boğaz manzarasına sahip yerlerden birinde Türk Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri eşliğinde keyifli bir iftar yapmak istiyorsanız Borsa Restoranı öneririm.

İçli köfte, peynirli su böreği, keşkek, kuzu tandır, paylaşımlık kebap tepsileri Borsa’da tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Bursa

Rumeli Kardeşler Sofrası

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rumeli Kardeşler Sofrası (@rumelikardesler) on

Esnaf lokantası denilince Bursa’da akla ilk gelen yerlerden olan Rumeli Kardeşler Sofrası’nda kendinize günlük olarak hazırlanan ev yemeklerinden enfes bir iftar sofrası kurabilirsiniz.

Yolunuz iftarda Rumeli Kardeşler Sofrası’na düşerse tatlı olarak hem hafif hem de oldukça lezzetli süt helvası yemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Zennup 1844

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zennup1844 bir yemek efsanesi (@zennup1844) on

Mevsimin sebze ve meyvelerine göre sürekli yenilenen menüsü ile Zennup size keyifli bir iftar sofrası sunuyor.

İftarda masanızı tazecik salatalar, lezzetli mezeler, taş fırından çıkan çıtır çıtır bir lahmacun ve tadı damağınızda kalacak ana yemeklerle donatmak istiyorsanız istikametiniz Zennup olsun derim.

Edirne

Hanedan Restoran

Orucunuzu Türk Mutfağı’nun birbirinden lezzetli yemekleri ile açmak istiyorsanız Hanedan Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Sıcacık bir kase çorba ile başlayacağınız iftar keyfinize dumanı üzerinde bir pidenin arasına tereyağı sürüp tulum peyniri koyarak devam edebileceğiniz gibi şahane bir fındık lahmacun da söyleyebilirsiniz.

Ardından Hanedan Restoran’ın zengin meze ve et menüsünden dilediğinizi seçip kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

İç Anadolu Bölgesi

Ankara

Uludağ Kebapçısı

Ankara’nın en eski en nostaljik restoranlarından birinde şahane bir iskender kebap yemek istiyorsanız farklı şubeleri bulunan Uludağ Kebap en keyifli adreslerden biri olacaktır.

Kebabı ayrı güzel ama üzerinde gelen köftenin tadına da doyum olmuyor, benden söylemesi.

Düveroğlu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by duveroglukebap (@duveroglukebap) on

Düveroğlu denilince akla ilk o enfes Antep işi lahmacunu gelse de bol cevizli içli köftesinin, dönerinin, kuzu şişinin, ve beytisinin de tadına doyamayacaksınız.

İftarda kebap keyfi yapmak ve yemeğin sonunda da şahane bir baklava yemek istiyorsanız adresiniz birkaç şubesi bulunan Düveroğlu olsun derim.

Kebap 49

Kıymalı yumurtalı, beyaz peynirli biberli, ıspanaklı mantarlı, dönerli kaşarlı kapalı pide, Kebap 49’un enfes pidelerinden sadece birkaçı.

Bütün günün açlığını çıtır çıtır bir pide ile gidermek istiyorsanız Kebap 49 güzel bir alternatif olacaktır.

Pide çok hamur olur ben et yiyeyim derseniz de çeşit çeşit kebaplar ve döner Kebap 49’da sizleri bekliyor.

Boğaziçi Lokantası

Boğaziçi Lokantası’nın sıcacık çorbaları, lezzetli zeytinyağlıları, muhteşem et yemekleri ve pilavları arasında karar vermekte zorlanabilirsiniz baştan söyleyeyim.

İftarda yolunuz Boğaziçi Lokantas’ına düşerse benim önerim incik ve iç pilavı tatmanızdan yana olacaktır.

Göksü Lokantası

Ankara’da iftarın keyifli adreslerinden biri olan Göksü Lokantası’nda her damak zevkine uygun bir seçenek bulmak mümkün.

İster tavuk, ister balık isterseniz de kebap yiyin. Ama bilin ki tercihiniz ne olursa olsun Göksü Lokantası’ndan memnun ayrılacaksınız.

Konya

Hacı Şükrü

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HACI ŞÜKRÜ FIRIN KEBAP (@hacisukru1907) on

Orucunuzu, odun fırınında, özel bakır kaplarda yaklaşık dört saatte kendi yağıyla pişirilen Konya’nın meşhur kuzu etli fırın kebabı ile açmak isterseniz adresiniz Hacı Şükrü olsun derim.

Yanında sıcacık tırnaklı pide ile servis edilen bu kebap iftar için oldukça lezzetli bir alternatif olacaktır.

Somatçı Fihi Ma Fih

Mevlevi ve Selçuklu Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini sunan otantik bir ortamda oruç açmak isterseniz Somatçı Fihi Ma Fih güzel bir alternatif olacaktır.

Ramazan’a özel menüler de hazırlayan Somatçı Fihi Ma Fih huzurlu ve lezzetli bir iftar için sizleri bekliyor.

Konak Konya Mutfağı

İftarda bamya çorbası, bıçak arası gibi geleneksel Konya lezzetlerini tatmak isteyenler için en güzel alternatiflerden biri Konak Restoran.

Restore edilen eski bir konakta hizmet veren Konak Konya Mutfağı ramazanı yöresel lezzetlerle taçlandırmak isteyenleri bekliyor.

Kayseri

Çemen’s Mutfak

Kayseri Tepsi Mantısı

Mantılı, yağlamalı kısaca bol hamur işli geleneksel bir iftar yapmak istiyorsanız Kayseri’deki adresiniz Çemen’s Mutfak olsun derim.

Kayseri Mutfağını en lezzeti şekilde sunan Çemen’s Mutfak Ramazan ruhunu en geleneksel hali ile yaşamak isteyenleri bekliyor.

Hacı Steakhouse

Hamur işi değil de eti bol bir iftar isterseniz de Kayseri’nin en modern restoranlarından biri olan Hacı Steakhouse size enfes lezzetler sunuyor.

Başta üzeri bol çedar peynirli füme eti olmak üzere muhteşem etlerini denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Konak Restoran

Eskinin büyük otantik bir konağında keyifli bir iftar yapmak istiyorsanız adresiniz Konak Restoran olmalı.

İftar sofraları etsiz olmak diyenlerdenseniz Konak Restoran’ın kuzu kaburgalı, kuzu tandırlı, köfteli, tavuk etli seçenekleri tam size göre.

Ramazan’ın keyfinin nostaljik mekanlarda çıktığını düşünenlerdenseniz istikametiniz Konak Restoran olsun derim.

Ege Bölgesi

İzmir

Adil Müftüoğlu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adil Müftüoğlu (@adilmuftuoglu_ugurlokantasi) on

İzmir’in en iyi esnaf lokantalarından olan Adil Müftüoğlu iftarın da en lezzetli adreslerinden.

Şu an ailenin üçüncü kuşağı tarafından işletilen Adil Müftüoğlu’nda her günün bir spesiyali var: Sebzeli fırın kokoreç, güveçte kuru fasulye, beğendili kuzu incik bunlardan sadece birkaçı.

İftar sofrası tatlısız olmaz derseniz de yine bir Adil Müftüoğlu spesiyali olan lor tatlısının tadına bakın derim.

Tavacı Recep Usta

Ramazan’ın keyfi kebapla çıkar diyenlerdenseniz Tavacı Recep Usta İzmir’deki en lezzetli adreslerden biri.

Tavacı Recep Usta’da iftar sofranızı sıcacık bir kase çorba, ciğer şiş, kaburga dolma, etli söğürme gibi envai çeşit kebap ile donatabileceğiniz gibi tercihinizi lahmacun veya pide gibi çıtır çıtır hamur işlerinden yana da kullanabilirsiniz.

Balıkçı Niyazi

Ege’de olmak orucu balıkla açmayı gerektirir diyorsanız İzmir’deki adresiniz Balıkçı Niyazi olsun derim.

Muhteşem mezeleri, tazecik deniz ürünleri ile hazırladığı spesiyalleri ve tabi ki enfes balıkları ile Balıkçı Niyazi iftarda farklılık arayanları bekliyor.

Denizli 

Değirmen Restoran

Şırıl şırıl akan bir derenin kenarında lezzetli bir balık sofrasında iftar yapmak istiyorsanız adresiniz Değirmen Restoran olsun derim.

Değirmen Restoran’da meze tepsisinden seçeceğiniz ekşi mantardan acılı çingene turşusuna, yoğurtlu semizotundan çoban salataya bir çok farklı lezzet ile kendinize enfes bir iftar sofrası kurabilirsiniz.

Ana yemek olaraksa tercihinizi Değirmen’in spesiyali olan kaşarlı alabalık ya da ızgara alabalıktan yana kullanın derim.

Garson Şükrü

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Garson Şükrü (@garsonsukru) on

Tercihinizi bol mezeli, ara sıcaklı bir iftar sofrasından yana kullanmak isterseniz tercihinizi Garson Şükrü’den yana kullanın derim.

İftarda yolunuz Garson Şükrü’ye düşerse restoranın spesiyallerinden olan dışı kıymalı içi kaşar peynirli muhteşem közlenmiş patlıcanın, yaprak ciğerin tadına mutlaka bakmadan kalkmayın.

Kebapçı Baki

Denizli’de iftar şehrin en meşhur yemeği olan Denizli Kebabı ile yapılır diyorsanız Kebapçı Baki güzel bir alternatif olacaktır.

Baki’de tüm geleneksel kebapçılar gibi kebabın yanında çatal bıçak verilmiyor. Yanında eşlikçileri ile servis edilen bu kebabı yanında gelen pidenin arasına koyarak da yiyebilirsiniz.

Kebabınızın yanında yanık yoğurtlu ayran sipariş vermeyi de unutmayın derim.

Afyon

Aşçı Bacaksız

İftar dediğin etle kebapla yapılır diyenlerdenseniz Aşçı Bacaksız’ın lokum gibi pişen kuzu kebabını ve Afyon’un olmazsa olmaz manda kaymaklı ekmek kadayıfını şiddetle tavsiye ederim.

Mermer masalarda küçücük bir dükkanda hizmet veren Aşçı Bacaksız Afyon’un en eski işletmelerinden biri.

İkbal Lokantası

İftarda gerçek bir esnaf lokantasında lezzetli yemekler yemek istiyorsanız adresiniz bir Afyon klasiği olan İkbal Lokantası olsun derim.

Özellikle tandır ve sac kavurmasının tatmanızı tavsiye ederim.

Tatlı olaraksa tercihinizi vişneli ekmek kadayıfından yana kullanabilirisiniz.

Akdeniz Bölgesi

Adana

Onbaşılar Kebap

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Onbaşılar Kebap Adana (@onbasilarkebap) on

Adana’da olmak orucu kebapla açmayı gerektirir.

Sizde iftar sofranızı başta taş fırından çıkan lahmacun, pide, mis gibi bir Adana kebap ya da beyti gibi tadına doyamayacağınız kebaplar ve çıtır çıtır hamur işleri ile donatmak istiyorsanız Onbaşılar kebap güzel bir alternatif olacaktır.

Elem Restoran

Adana usulü mezesi de kebabı da bol bir iftar istiyorsanız Adana’daki adresiniz Elem Restoran olsun derim.

Belki iftar için biraz ağır olacak ama Elem Restoran’a giderseniz sıcacık gelen pide banmaya doyamayacağınız sucuklu humusunu tatmadan kalkmayın derim.

Antalya

7 Mehmet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 7 Mehmet (@7mehmetrestaurant) on

Orucunuzu Antalya’nın en muhteşem, en lezzetli restoranlarından birinde açmak isterseniz adresiniz kesinlikle 7 Mehmet olsun derim.

Antalya Mutfağı’nın olmazsa olmazı hibeş, cevizli haydari, meyveli cacık, iç pilavlı kuzu tandır 7 Mehmet’in mevsimsel olarak değişen menüsünden tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Farklı tatları birleştirerek enfes yemekler yaratan 7 Mehmet’te tadacaklarınızın lezzeti damağınızdan uzun bir süre silinmeyebilir benden söylemesi.

Sıralı Kebap

Sıradışı bir iftar keyfi yaşamak istiyorsanız kebaba bambaşka bir boyut kazandıran Sıralı Kebap en harika seçeneklerden biri olacaktır.

Fırında pişirdikleri baharatlı keçi peyniri, köz sebzeli dürümü, pideleri, damak çatlatan kebapları ve enfes tatlıları ile Sıralı Kebap Antalya’da sizleri bekliyor.

Hatay

Konak Antakya

Türkiye’nin gastronomi cenneti Antakya’da mezeye doyacağınız lezzet patlaması yaşayacağınız bir iftar sofrası istiyorsanız Konak Antakya’yı şiddetle tavsiye ederim.

Baştan söyleyeyim Konak’ta mezelerin lezzetine kendinizi kaptırıp ana yemek sipariş vermeyi unutabilirsiniz.

Avlu Restoran

İftar tercihinizi Antakya Mutfağı’nın baş tacı tereyağlı humuslu, Hatay usulü üzeri kıymalı çiğ köfteli, zahter salatalı Hatay’ın geleneksel mezelerine doyacağınız bir restorandan yana kullanmak isterseniz Avlu Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Mersin

Göçtü Restoran

Özel yapım çiğ köftesi, sıcacık pideleri, enfes kebapları ile iftarın Mersin’deki en lezzetli adreslerinden biri Göçtü Restoran.

Arap tava, sac kavurma ve çöp şiş Göçtü Restoran’ın öne çıkan lezzetlerinden.

Uzun yıllardır Mersinlilere hizmet veren Göçtü Restoran şu an ailenin dördüncü kuşağı tarafından işletiliyor.

Karadeniz Bölgesi

Giresun

Cinağa’nın Yeri

İftar sofranızda enfes biri kuru fasulye yanında da köy tereyağı ile pişmiş mis kokulu bir pilav olsun istiyorsanız Giresun’daki adresiniz Cinağa’nın Yeri olsun derim.

Tatlı olaraksa tercihinizi Karadeniz’de olmaya yakışır şekilde fındıklı baklavadan yana kullanabilirsiniz.

Dayna Steakhouse & Burger

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dayna Steakhouse & Burger (@daynasteakhouse) on

Orucunuzu dumanı üzerine sıcacık bir karalahana çorbası ile açmak ardından yanında arpa şehriye pilavı ile servis edilen fındıklı köfte ya da kuzu pirzola ile yemeğinize devam etmek istiyorsanız Dayna Steakhouse Burger güzel bir alternatif olacaktır.

İftar tatlısız olmaz diyenlerdenseniz de fındıklı burma tatlısını denemenizi öneririm.

Samsun

Eski Kapı Restoran

Eski Kapı’nın keyifli bahçesi açık havada iftar keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

Kavurma, kuru fasulye ve döner gibi Samsun’un öne çıkan lezzetleri Eski Kapı’da iftarınıza lezzet katacak seçeneklerden sadece birkaçı. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz sıcak ve samimi bir yer arıyorsanız Eski Kapı Restoran güzel bir alternatif olacaktır.

Tokat

Pirhan

Tarihi atmosferi ile ramazanın geleneksel ruhunu yaşatabileceğiniz keyifli bir mekanda iftar yapmak istiyorsanız adresiniz Pirhan olmalı.

Sussuzluğunuza sussuzluk katacak olsa da Pirhan’da orucunuzu bol sarımsaklı tandır çorbası ile açın derim.

Ardından Tokat kebabı veya Tokat pehlisi ile kendinize bir iftar ziyafeti çekebilirsiniz.

Saklıbahçe

Yemyeşil ağaçların altında, şırıl şırıl akan bir derenin kenarında keyifli bir iftar sofrasında oturmak istiyorsanız Saklıbahçe’ye gidin derim.

Saklıbahçe’de asma yaprağı yatağında servis edilen bat, madımak otu kavurması, ağır ateşte pişirilen Tokat kebabı ile orucunuzu açabilirsiniz.

Bolu

Mercan-i Restoran

İftarda geleneksel Bolu Mutfağı’ndan cevizli keşli erişte, Köroğlu kebabı, değirmen kebabı gibi lezzetleri tatmak ve yemeğinizi dondurmalı irmik helvası gibi ağızda dağılan bir tatlı ile sonlandırmak istiyorsanız adresiniz Mercan-i Restoran olsun derim.

Doğu Anadolu Bölgesi

Erzurum

Gel Gör Cağ Kebap

Masanıza oturur oturmaz gelen ikramlıkların ardından dumanı üzerinde bir kase çorba ve siz dur diyene kadar özel şişlerinde sıcak sıcak gelen enfes bir cağ kebabı… Bundan daha güzel bir iftar keyfi olabilir mi?

Bir gece boyunca tuz, karabiber ve soğanla hazırlanan terbiye sosunda bekletildikten sonra odun ateşinde pişirilen cağ kebabını yemelere doyamayacaksınız benden söylemesi.

Erzurum Evleri

İftarınızı tarihi bir mekanda, aşotu çorbasından bulgurlu lor peynirli pazı sarmasına, incecik açılmış su böreğinden tandıra geleneksel lezzetlerle donatılmış bir sofrada yapmak istiyorsanız otantik Erzurum Evleri güzel bir alternatif olacaktır.

Malatya

Hacı Baba Et Lokantası

Malatya’da et yemeklerine doyacağınız keyif ve lezzet dolu bir iftar yapmak istiyorsanız adresiniz Hacı Baba Et Lokantası olsun derim.

Ağızda dağılan lokum gibi bir kağıt kebabı, incik ve kaburga Hacı Baba Et Lokantasının en sevilenlerinden olsa da domates tavasının tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri

Evde pişirmekle uğraşmak istemiyor ama iftarda da tercihinizi ev yemeklerinden yana kullanmak istiyorsanız adresiniz kesinlikle Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri olsun derim.

Kiraz yaprağı köftesi, etli içli köfte Ahmet Bey Yöresel Ev Yemeklerinin öne çıkan lezzetlerinden.

İftar tatlısız olmaz diyorsanız da Malatya’nın bal gibi kayısıları ile yapılan kayısı tatlısını tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bingöl

Soğuk Çeşme Kavurma

Bingöl’ün lezzeti dillere destan yemeklerinin başında kavurma ve tava geliyor. Her ikiside birbirinden lezzetli ama bana kalırsa kendi suyuyla uzun sürede pişen ve doya doya ekmek banabileceğiniz domatesli tava kavurmadan daha lezzetli.

Ancak bir hatırlatma yapmakta fayda var. Bu pamuk gibi efsane tava için restorana gündüz saatlerinde sipariş vermeniz gerekiyor.

İftarda bu muhteşem tavayı yerken yanında hiçbir eşlikçiye ihtiyaç duymayacaksınız.

Kars

Hanımeli Ev Yemekleri

Yanında bulgur pilavı ile servis edilen evelik çorbasından aşotu çorbasına, kaz etinden pitiye, hıngelden erişte pilavına birçok farklı yöresel lezzetle donatılmış bir masada orucunuzu açmak istiyorsanız adresiniz Hanımeli Ev Yemekleri olsun derim.

Ancak bir hatırlatma yapmak da fayda var annenizin eli değmiş gibi lezzetli bu yemekleri tatmak istiyorsanız rezervasyon yaptırmayı unutmamalısınız.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Gaziantep

İmam Çağdaş

 

View this post on Instagram

 

A post shared by İmam Çağdaş Kebap ve Baklava (@imamcagdas1887) on

Antep denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan İmam Çağdaş iftar için de en keyifli ve en lezzetli adreslerinden. Pide niyetine yiyebileceğiniz, Antep peynirli sıcacık ekmek, Ali Nazik, patlıcan kebabı ve daha niceleri İmam Çağdaş’da sizleri bekliyor.

Hışvahan

Antep’in en şık restoranlarından olan Hışvahan, orucunu geleneksel Antep Mutfağı ile açmak isteyenleri bekliyor.

Zeytin piyazı, yuvalama, Antep usulü kuru patlıcan dolması ve lahmacun Hışvahan’da sizi bekleyen enfes lezzetlerden sadece birkaçı.

Ramazan ruhunu Antep’te ama son derece şık bir yerde yaşamak isterseniz Hışvahan en lezzetli adreslerden bir tanesi.

Küşleme Kebaphan

Keyifli bir bahçe içinde açık havada iftar keyfi yapmak istiyorsanız Küşleme Kebaptan güzel bir alternatif olacaktır.

Küşleme Kebaphan çeşidi bol iftariyelikleri, ara sıcakları ve enfes kebapları ile iftarın keyfini doyasıya çıkarmak isteyenlerin favori adreslerinden bir tanesi.

Diyarbakır

Hancı

Şık dekorasyonu ve kaliteli hizmeti ile lezzetli yemekler sunan Hancı iftar yapmak için Diyarbakır’daki en keyifli adreslerden biri.

Farklı yemek seçeneklerinin hepsi birbirinden lezzetli olsa da benim önerim ağızda dağılan yumuşacık tandır eti ve tane tane dağılan iç pilav ile iftar yapmanızdan yana olacaktır.

Şanlıurfa

Cevahir Han

Halil İbrahim sofrası bereketinde ve tadında bir yerde orucunuzu açmak istiyorsanız Urfa’nın yöresel yemeklerini en geleneksel haliye sunan Cevahir Han güzel bir alternatif olacaktır.

Eski bir hanın avlusunda yer alan Cevahir Han’da boranili, çiğ köfteli, kebaplı, hırtlevik tatlılı enfes bir iftar sofrası sizleri bekliyor.

Adıyaman

Paşa Konağı

Kendine has çiğ köftesi, cevizli lahmacunu, patlıcan kebabı ve tadına doyamayacağınız Adıyaman kebabı eşliğinde enfes bir iftar sofrasına oturmak istiyorsanız tercihinizi Paşa Konağı’ndan yana kullanabilirsiniz.

Tüm bu lezzetlerin yanına da bir bardak da ayran söylemeyi ihmal etmeyin derim.

Kebapçı Beko

Orucunuzu Adıyaman lezzetleri ile donatılmış bir sofrada, salaş bir mekanda açmak istiyorsanız Kebapçı Beko güzel bir alternatif olacaktır.

Yanında gelen pideyi suyuna banmaya doyamacağınız kavurması, közlenmiş soğan, biber ve domates eşliğinde servis edilen Adıyaman kebabı ve kuşbaşı etini şiddetle tavsiye ederim.

Mardin

Cercis Murat Konağı

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cercis Murat Konağı (@cercismuratkonagi) on

Şık sunumları ile göze, parmak ısırtan lezzetleri ile mideye hitap eden otantik bir restoranda iftara gitmek istiyorsanız adresiniz kesinlikle Cercis Murat Konağı olsun derim.

Menüsünde tebbuli, kiremfum, tebbel gibi unutulmaya yüz tutmuş lezzetlere yer veren geleneksel Mardin Mutfağı’nın en iyi temsilcilerinden Cercis Murat Konağı iftar için Mardin’deki en lezzetli adreslerden.

Urfa Çağ Sofrası

Mardin’in yeni şehir kısmında yer alan Urfa Çağ Sofrası iftar için en lezzetli adreslerden bir tanesi.

Urfa Cağ Sofrası’nda sıcacık lavaş eşliğinde lebeniye çorbası, salata gibi başlangıçlarla orucunuzu açıp, iftar keyfinize enfes kebaplarla devam edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız