Aydın’da Nerede Ne Yenir?

0
6624

Hemen her Ege şehrinde olduğu gibi Aydın Mutfağı’nda da zeytinyağlılar, salatalar ve tazecik otlarla yapılan yemekler ön plana çıkıyor.

Aydın Mutfağı’nın öne çıkan yöresel lezzetleri arasında kulak çorbası, patlıcan-biber taratorlu turşu, kuyu tandırı, etli enginar haricinde ebegümeci kavurması, ısırgan otu böreği, arapsaçı gibi envai çeşit otla yapılmış yemekler, hamur işleri yer alıyor.

Gelin hem Aydın Mutfağı’nın yöresel lezzetlerini hem de pideden lahmacuna, ızgara çeşitlerinden kebaba harika lezzetler tadabileceğiniz Aydın’ın en güzel restoranlarını bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Aydın Salata

İpek Hanım Çiftliği

Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri tamamen doğal ürünler ile hazırlanmış mükellef bir kahvaltı etmek istiyorsanız İpek Hanım Çiftliği güzel bir alternatif olacaktır.

İpek Hanım Çiftliği misafirlerine lezzetli bir kahvaltının yanı sıra doğayla baş başa kalabileceğiniz keyifli bir ortam vaat ediyor.

Bir de söylemeden geçmek olmaz, İpek Hanım Çiftliği’nin doğal ürünlerinden beğendiklerinizi alıp evinize de götürebilirsiniz. Özellikle reçelleri ve tarhanası bence efsane.

Değirmen Restoran

Aydın’da tamamen doğal ürünlerle donatılmış bir masada doya doya kahvaltı edebileceğiniz mekanlardan biri de Değirmen Restoran.

Mis kokulu reçelleri, köy yumurtası ile yaptıkları enfes menemeni ve tazecik peynirleri Değirmen Restoran’ın kahvaltısının öne çıkan lezzetlerinden.

Sümer Pide

Pidenin üzerine turunç sıkılır mı demeyin eğer Ege’deyseniz turunçgillerin hiç ummadığınız lezzetlere nasıl tat kattığına tanıklık edebilirsiniz.

Aydın’a giderseniz Sümer Pide’nin üzerine turunç sıkarak servis ettiği kıymalı pidesini tatmadan dönmeyim derim.

Bir de Sümer Pide’in öyle bir tahinli kaymaklı pidesi var ki, tam parmak ısırtan türden.

Mikado Pide

 

View this post on Instagram

 

#mikadopide #mikado #arapapıştıkanyonu #bozdoğan #bozdogan #pide #restaurant #aydin #lokanta

A post shared by Ahmet AYDIN (@mikadopide) on

Mikado Pide’nin en sevilen lezzetleri arasında taze süt kaymağı ile servis edilen peynirli pide var.

Mikado Pide’nin tüm lezzetleri bence enfes o yüzden bana sorarsanız sevdiğiniz tüm pidelerden ortaya söyleyin derim. Böylelikle daha çok çeşidin tadına bakmış olursunuz.

Tatlı olaraksa bir Aydın efsanesi olan tahinli pidenin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Zeytin Restoran

Damak çatlatan mezeler, fırında pişmiş lokum gibi bir kuzu eti ya da yemelere doyamayacağınız çıntar mantarı kızartması Zeytin Restoran’da tadabileceğiniz lezzetlerden sadece birkaçı.

Tadı uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek lezzetler tatmak istiyorsanız Aydın’daki adresiniz Zeytin Restoran olsun derim.

Değerlioğlu Kuyu Tandır

Kuyu kebabı denilince Aydın’da akla ilk gelen yerlerden biri Değerlioğlu Kuyu Tandır. Peki nedir bu kuyu kebabı?

Kuyu kebabı yapmak için önce kuyuda bir ateş yakılıyor. Kuyu yeterli ısıya ulaştıktan sonra bu ateş söndürülüyor ve etler kuyuya alınıyor. Kuyunun sıcağıyla saatlerce pişen tandır eti de yumuşacık oluyor.

Ağızda dağılan bu lokum gibi kebabın tadına doyamacaksınız benden söylemesi.

Efeler Lokantası

Aydın’ın en iyi esnaf lokantalarından biri olan Efeler Lokantası’nda harika tencere yemekleri sizi bekliyor.

Eğer seviyorsanız Efeler Lokantası’nın kelle paça veya işkembe çorbalarının da tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sakatatla aranız yoksa da her biri birbirinden lezzetli sulu yemekleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Meşhur Kebapçı Hacı Oğulları

Aydın’da kebap yiyebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri de Meşhur Kebapçı Hacı Oğulları.

Az ve öz bir menüsü olan Hacı Oğulları’nda tercihinizi ‘Sade Kebap’ ya da ‘Yoğurtlu Kebap’tan yana kullanabilirsiniz.

Çınar Restoran

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Çınar Restoran (@cinarkizilcakoy) on

Şöyle müzikli bir ortamda bol mezeli, kuzu tandırlı, kuzu kokoreçli bir masada keyif yapmak istiyorsanız Çınar Restoran’ın bahçesi güzel bir alternatif olacaktır.

Kokoreççi Şahap Baba

Henüz tatmamış olanların önyargı ile yaklaştığı ama tadına varanların asla vazgeçemediği yemekler arasında ilk sıralarda yer alıyor bence kokoreç.

Siz de kokoreçsiz yapamayanlardanız Kokoreççi Baba’ya mutlaka bir şans verin derim.

Ömer’in Yeri

İster tazecik balık ister suyuna ekmek banmaya doyamacağınız bir sac kavurma isterseniz de ızgara çeşitleri.

Ömer’in yerinde ner damak zevkine uygun bir seçenek bulmak mümkün.

Zincirli Han Otel & Restoran

Hem otel hem de restoran olarak hizmet veren Zincirli Han’da Aydın’ın yöresel yemeklerinin haricinde lezzetli kebaplar ve etler de yiyebilirsiniz.

Siz de Aydın’da keyifli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız istikametiniz Zincirli Han olsun derim.

Baba Şakir Restoran

Ağızda dağılan yumuşacık bir kuzu tandır yemek istiyorsanız Baba Şakir Restoran’a mutlaka bir şans verin derim.

Baba Şakir Restoran’ın lezzetli mezeleri de etinizin tadına tat katıyor benden söylemesi.

Kalyon Lazutti Çöp Şiş

Arabayla seyahat etmeyi sevenler bilir Aydın’dan geçerken mutlaka Ortaklar’da çöp şiş yenir.

Siz de çekirdek gibi yenen o lokum gibi çöp şişin hayranlarındansanız Aydın lezzet durakları listenize Kalyon Lazutti Çöp Şiş’i mutlaka ekleyin derim.

Kalyon Lazutti’de çöp şişin yanında harika ikramlıklar da geliyor, demedi demeyin.

Yenipazarlı Kazım Usta

Sadece turistlerin değil Aydın’ın yerli halkının da en çok tercih ettiği yerlerden biri Yenipazarlı Kazım Usta.

Çorbadan dönere, ızgara çeşitlerinden pideye pek çok çeşit bulabileceğiniz Kazım Usta Aydın’a yolu düşen herkesin uğraması gereken restoranlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tarihi Sarıoğlu Lokantası

1950’li yıllardan beri hizmet veren Tarihi Sarıoğlu Lokantası da Aydın’nın yöresel yemeklerini tadabileceğiniz en lezzetli yerlerden biri.

Yöresel takılmak istemezseniz de tadına doyamayacağınız sulu tencere yemeklerinin ve etli yemeklerinin olduğunu da belirtmek de fayda var.

Şehir Kebap Salonu

Adından da anlaşılabileceği gibi Şehir Kebap Salonu’nda dönerden Adana kebaba, tavuk şişten sebzeli kebaba bir çok kebap çeşidi bulabilirsiniz.

Şehir Kebap Salonu’nda kebap tercihiniz ne olursa olsun yanında ev yapımı yayık ayranı ve tatlı olarak da üzeri tahinli ve bol cevizli bir kabak tatlısı mutlaka olsun derim.

Aydın’ın en popüler lezzetlerinden biri de Çine köftesi. Çine köftesini diğer köftelerden ayrılan özelliklerin başında büyükbaş hayvanların kaburga etinden yapılıyor olması geliyor.

Yanında bir tutam kimyon ve kırmızı bul biberle servis edilen, yemelere doyamacağınız Çine köftesini tadabileceğiniz Aydın’ın en lezzetli köftecilerine bir göz atalım.

Eski Çine Köftecisi

Menüsü bile olmayan salaş bir mekanda tadı uzun süre damağınızdan silinmeyecek enfes bir köfte yemek istiyorsanız Eski Çine Köftecisi’ne mutlaka bir şans verin derim.

Köfte yemek istemezseniz de lokum gibi çöp şişleri var, demedi demeyin.

Köfteci Tahsin

Yanında közlenmiş biber, domates soğan ve yağlı pide ile servis edilen enfes bir Çine köftesi yemek istiyorsanız Köfteci Tahsin güzel bir alternatif olacaktır.

Köfteci Tahsin’e giderseniz köftenizin yanında Tahsin’in açık ayranından içmenizi ve enfes piyazını tatmanızı tavsiye ederim.

Köfteci Soner Usta

Köfte ve çöp şişin aydındaki en lezzetli adreslerinden biri de Köfteci Soner Usta.

Soner Usta’ya giderseniz ortaya mis kokulu domateslerle hazırlanmış çoban salatasından ve köftenin karşı konulmaz eşlikçisi piyazından söylemeyi de ihmal etmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız