Bodrum’da Nerede Ne Yenir?

0
16775

Ege’nin incisi Bodrum sadece deniz kum ve güneşten ibaret değil. Her köşesinde ayrı bir lezzet durağı ayrı bir keyif noktası var.

İster yerlisi gibi takılın ister turistik isterseniz de havalı gezin tercih sizin. Herkesin kendine göre bir yer bulabileceği Bodrum yeme içme rehberi benden seçip gezmesi sizden.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Bodrum Yeme-İçme Mekanları

Bodrum’da Kahvaltı

Asmalı Çardak

Portakal ve mandalina ağaçlarının gölgesinde yazın sıcağından bir nebze olsun uzakta keyifli bir serpme kahvaltı etmek istiyorsanız Yalıkavak’taki Asmalı Çardak’a gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Peynir, zeytin gibi klasik kahvaltılıkların haricinde, Asmalı Çardak kahvaltısında masanıza bahçeden toplanan meyvelerle yapılmış harika reçeller, pişi, limonlu patates kızarması, yumurta gibi lezzetler geliyor.

Bir de oturduğunuz anda masanıza gelen ve bir Asmalı Çardak klasiği olan kabaklı börek ve incecik, el açması bol otlu gözleme var ki, tadına doyum olmuyor.

Kuytu Bahçe

En değişmez Bodrum ritüellerinden biridir mandalina ağaçlarının gölgesinde mükellef bir kahvaltı yapmak.

O yüzden Bodrum’da iseniz hiç düşünmeden rezervasyonunuzu yaptırıp rotanızı Bitez’deki Kuytu Bahçe’ye çevirin derim.

Kuytu Bahçe’nin kahvaltısında yok yok. El açması otlu börekler, tazecik yaprak sarmalar, ev yapımı mis kokulu reçeller, yumurtalar ve daha niceleri.

Saatler süren kahvaltılar sizin için de mutluluk sebebiyse Kuytu Bahçe’yi mutlaka listenize almalısınız.

Adres: Bitez Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, 1312. Sokak, No: 35, Bodrum

Telefon: 0542 586 15 68

Limonatta

Sıcacık bazlama, çıtır çıtır kızarmış pişi ve enfes kahvaltılıklar… Güne keyifli bir başlangıç yapmak için daha ne gerekebilir ki?

Yaz tatilinde bile olsanız bol çeşitli bir sofrada uzun uzun edilen sabah kahvaltılarından vazgeçemiyorsanız Bitez’de bir yemyeşil bir avluda bulunan Limonatta’ya mutlaka uğrayın derim.

Havva Ana

İsmiyle müsemma kendinizi annenizin evinde hissedebileceğiniz bir kahvaltı istiyorsanız Havva Ana güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle sacda pişen bazlama, el açması su böreği ve nar gibi kızarmış kabak böreği Havva Ana’nın öne çıkan lezzetlerinden.

Seval’in Yeri

Yol kenarından size göz kırpan Seval’in Yeri Bodrum’un en keyifli kahvaltıcılarından biri.

Seval’in Yeri’nde bahçeden topladıkları domateslerle yaptıkları menemeninize ev yapımı ekmeğinizi bandırmak keyfinize keyif katacak.

Seval’in Yeri’nin öne çıkan lezzetlerinden biri de yine kendi bahçelerinden topladıkları meyvelerle yaptıkları mis kokulu reçelleri.

Bodrum’un Esnaf Lokantaları ve Yerel Lezzetleri

Kısmet Lokantası

Ege otları ile yapılmış enfes zeytinyağlılar, tazecik ev yemekleri yemek istiyorsanız adresiniz Kısmet Lokantası olsun derim.

Ancak Kısmet’in esnaf lokantası olduğunu ve geç vakte kalınca yemek kalmama ihtimali olduğunu unutmayın derim.

Denk gelirseniz cibes otu, pancar kavurma ve keşkeğin tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Çeyrek Efe

Ev yemekleri denilince Bodrum’da akla ilk gelen yerlerden biri de Çeyrek Efe.

Klasik Ege Mutfağı’ndan lezzetler bulabileceğimiz Çeyrek Efe keyifli bir öğlen yemeği için sizi bekliyor. Çeyrek Efe’de yemekler her gün değişiyor.

Denk gelirseniz kabak çiçeği dolması ve keşkeğin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sakız Ana

Bodrum’da ev yemeğinin değişmez adreslerinden biri de Sakız Ana.

Bodrum’un simgesi begonvillerle süslü salaş bir mekanda güzel bir ev yemeği istiyorsanız yol kenarındaki Sakız Ana’ya uğrayın derim.

Özellikle kuru fasulye pilavı, sarması ve sütlü kadayıfı bir efsane.

Sakallı Restoran

1945 yılından beri Bodrum Merkez’de hizmet veren Sakallı’nın müdavimi o kadar çok ki menüsü gün içerisinde bile değişiyor.

Nerede olursak olalım ev yemeklerinden vazgeçmeyiz diyenlerdenseniz Sakallı’ya mutlaka uğrayın derim. Sakallı’nın her gün değişen yemekleri haricinde harika bir de köftesi var.

Şirin Sebzeli Döner

Kimilerine fazla yağlı gelse de bence Bodrum’un en klasik lezzetlerinden biridir sebzeli döner. Özellikle gece eğlencesinden dönerken harika bir atıştırmalık oluyor benden söylemesi.

Birçok farklı sebzeli döner yapan yer olsa siz tercihinizi Şirin’den yana kullanın derim.

Çakır Ali Döner

Özellikle Bodrum esnafının ve yerli halkının vazgeçilmezlerinden biri olan Çakır Ali’nin dönerinin tadına doyamayacaksınız benden söylemesi.

Bodrum sıcağında döner mi yenir demeyin, çünkü Çakır Ali’nin döneri çok başka.

Yenilmez Kokoreç

Ya çok sevilir ya hiç sevilmez ortası yoktur kokoreçin. Siz de gece yarısı ya da plaj dönüşü kokoreç yemeyi sevenlerdenseniz Yenilmez Kokoreç’i bir deneyin derim.

Adem Kokoreç

Malum gece hayatının bol olduğu yerlerde kokoreççi de fazla olur. Adem Kokoreç de Bodrum’un sevilen kokoreççilerinden biri.

Kokoreçsiz asla diyorsanız Adem’e bir şans verin derim.

Bodrum’da AkÅŸam YemeÄŸi

Arka Pizzeria

Bir restoranın her yemeği mi lezzetli olur demeyin orası Arka Pizzeria’ysa olur. Barlar sokağında bir ara sokağa gizlenmiş Arka Pizzeria bence saklı bir cennet.

Bodrum’a giderseniz Arka Pizzeria’ya gitmenizi ve enfes pizza ve makarnalarından yemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Benim önerim kendinizi karbonhidrata vermenizden yana olsa da sağlıklı beslenmeyi elden bırakmayanlardansanız da harika balık ve etleri olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

La Passion

Yazları avlusunda ve sokağa yerleştirdiği yüksek masalarda hizmet veren La Passion Bodrum’da İspanyol Mutfağı’nı tadabileceğiniz en iyi yerlerden biri.

Bir sürahi Sangria’nızı söyleyip harika tapaslar ardından da enfes bir deniz ürünlü paella yemek isterseniz hiç düşünmeden La Passion’un yolunu tutun derim.

Müdavim

Bodrum merkezin en yenilerinden biri de Müdavim. Bodrum Kalesi’ne karşı kadeh kaldırmak ve lezzetli mezeler yemek isterseniz Müdavim güzel bir alternatif olacaktır.
Özellikle gün batımı saatlerine denk getirirseniz sizden keyiflisi olamaz benden söylemesi.

Gemibaşı

Bodrum müdavimlerinin ve yerlilerinin vazgeçemediği restoranlardan biri de kesinlikle Gemibaşı.

Bodrum’un kalbi diyebileceğimiz, marinaya uzanan Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde yer alan Gemibaşı’nda klasik menünün haricinde her günün bir spesiyali var.

Olur da midyeli salma pilavına denk gelirseniz hiç düşünmeden iki porsiyon söyleyin, asla pişman olmazsınız.

Ox

Bodrum merkezden Kumbahçe’ye doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkıyor Ox.

Kale manzarası eşliğinde bir kadeh ev şarabı içmek, muhteşem bir hamburger yemek ve çıtır çıtır bir trüflü patates kızartması yemek isterseniz Ox harika bir alternatif olacaktır.

Ada Kumbahçe

Bodrum merkezde ama merkezin kalabalığından ve keşmekeşinden uzakta bir yer arıyorsanız adresiniz Ada Kumbahçe olsun derim.

Muhteşem gün batımı manzarası ile size tarifsiz huzur vaat eden Ada Kumbahçe’nin açık mutfağında harika lezzetler sizi bekliyor.
Yolunuz Ada Kumbahçe’ye düşerse ‘Kavunlu Efe Salata’nın ve ‘Kereviz Püresi Yatağında Levrek’in tadına bakmanızı tavsiye ederim.

Kebap Guru

Bodrum’un yeni liman tarafında kebap keyfi yapmak isterseniz Kebap Guru’ya mutlaka gidin derim.

Kebap Guru’da kebaplar masanıza siz durun diyene kadar geliyor ve hepsi de parmak ısırtan cinsten. O yüzden mezelerle kendinizi çok tıkamayın derim.

Kalamare

Bodrum merkezde hem eğlenmek hem de lezzetli mezeler, güzel balıklar ve deniz ürünleri yemek istiyorsanız Kalamare sizi bekliyor.
Özellikle ahtapotunu denemenizi tavsiye ederim.

Soğan Sarımsak

Gümüşlük’te ama Gümüşlük’ün cep yakan restoranlarının tam ters kıyısında yer alan Soğan Sarımsak dalga sesleri eşliğinde güneşi batırmak isteyenleri bekliyor.

Az ve öz bir menüsü olan Soğan Sarımsak’a giderseniz ‘Adaçaylı Çipura’nın ve patatesli bir meze olan skordalyanın tadına mutlaka bakın derim.

Soğan Sarımsak’ta bu lezzetli yemeklerinize bir de sahibi aynı zamanda da şefi Sevinç Hanım’ın harika sohbeti eşlik ediyor.

Limon Gümüşlük

Bir Bodrum klasiğidir Limon’da güneşi batırmak. Siz de unutamayacağınız bir gün batımına karşı keyifle bir şeyler yemek isterseniz Limon’a uğramadan Bodrum’dan ayrılmayın. Ama gitmeden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Limon’a giderseniz harika mezelerden ortaya söyleyerek uzun uzun keyif yapmanızı tavsiye ederim.

Karafaki

Gümüşlük’teki Karafaki’de, kalamardan ahtapota midyeden karidese çeşit çeşit deniz ürünü ve tazecik balıklar yiyebileceğiniz gibi harika etler de tadabilirsiniz.
Hem deniz manzarasına hem de mezeye ve deniz ürününe doymak istiyorsanız Karafaki’ye bir şans verin derim.

Atılay Balık

Hep de yerlisi gibi lokal takılacak değiliz ya biraz da Bodrum’un havalı taraflarını görelim derseniz Türkbükü’ne doğru yol alın derim.

Türkbükü’nde olalım ama nispeten cep dostu bir yerde olalım diyenlerdenseniz Atılay Balık’a bir şans verebilirsiniz.

Yakamoz Restoran

Kızılağaç köyünde yer alan Yakamoz Restoran yerel lezzetlerin peşinde koşanların ve Bodrum’un yaz aylarındaki kalabalığından sıkılan lokallerinin uğrak yerlerinden.

Yakamoz’a yolunuz düşerse mutlaka Bodrum usulü tavuk kavurma olan ‘cırık’ın tadına bakın derim.

Doy Doy

Güvercinlik gibi sakin bir koyda denize sıfır bir yer arıyorsanız Doy Doy’a bir şans verin derim.

Mezeleri ve ara sıcakları o kadar güzel ki ana yemeğe sıra gelmiyor. Balık yemek istiyorsanız mezeler arasında kendinizi kaybetmeden seçim yapın derim.

Avlu

Tatlı mı tatlı bir Bodrum mekanı arıyorsanız sakin bir ara sokakta yer alan Avlu tam size göre.

Şarap veya kokteylinizi yudumlarken muhteşem eşlikçilerle uzun uzun keyif yapmak istiyorsanız Avlu’ya bir şans verin derim.

Karides tempurası ve Arnavut ciğeri favorilerim arasında.

Kayıkçı’nın Yeri

Yalıkavak’ın şatafatından uzakta, dalga sesleri eşliğinde yaz ruhunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz denize sıfır bir balıkçıda keyif yapmak isterseniz Kayıkçı’nın Yeri tam size göre.

Özellikle ‘Kabak Çiçeği Dolması’nı ve ‘Asma Yaprağında Levreği’ni denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

İsmet’in Yeri

Sadece yerli değil yabancı turistlerin de favori noktalarından olan Bitez sahilde denize sıfır bir balıkçıda keyif yapmak isterseniz Bodrum’un yerli halkının da favorisi olan İsmet’in Yeri’ne mutlaka bir şans verin.

Kumların üzerine kurulan masalarda yemek yemekten daha keyifli ne olabilir ki?

Koyver Frencir

Adını Bodrum sokaklarında sıkça rastlayacağınız kaktüs meyvesi frencirden alan mekanın tüm lezzetleri damak çatlatan türden olsa da ‘Koyver’ dedikleri sıcak patlıcan, limonlu ve fesleğenli Girit ezmesi ve zerdeçallı fava favorilerimden.

Finalde gelen, dondurma ile servis edilen çıtır helvanın tadı ise uzun süre damağınızdan silinmeyebilir benden söylemesi.

Root

Bodrum’un en yenilerinden biri de Root. Hem keyifli bir beach club hem de harika bir mutfağı var.

Tüm gün bir yandan deniz ve güneşin tadını çıkarmak bir yandan da lezzetli yemeklerle karnınızı doyurmak isterseniz Root’a bir uğrayın derim.

Kavanoz

Bodrum’da huzurun ve dinginliğin adresi neresi derseniz hiç düşünmeden Zai derim.

Zeytin ağaçlarının gölgesinde kahvenizi içip kendinizi huzurun kollarına bırakabilirsiniz.

Zai’de bazı akÅŸamlar müzik dinletisi ve mini konserlerin olduÄŸunu da belirtmeden geçmek olmaz.

Dibekli Han

Yalıkavak yolu üzerinde bir tepede yer alan Dibekli Han aynı zamanda bir kültür sanat merkezi.

Dibekli Han’da önce sergileri gezebilir ardından da keyif kahvenizi içebilirsiniz.

Havandan Bodrum

İstanbul’dan aşina olduğumuz mekanlardan biri de Havandan. Bilenler bilir Havandan’ın çoğunlukla sağlıklı bir mutfağı var.

Haftanın bir günü ise eti ağızda dağılan enfes bir kaburga burger yapıyorlar. Bu gelenek Bodrum’da da devam ediyor. Denk gelirseniz asla es geçmeyin derim.

Maride

Bitez’de yol üzerinde yer alan Maride yemyeşil bir vaha gibi. Esintili bahçesi, lezzetli kahvaltısı ve harika hamur işi lezzetleri sunan Maride’ye sadece kahve ve tatlı için bile uğrayabilirsiniz.

Tadım Nazilli Pidesi

Bitez’de son derece lokal, salaş bir yerde çıtır çıtır bir pide yemek isterseniz hiç düşünmeden Tadım’ın yolunu tutun derim.

Eğer orada oturmak istemezseniz paket yaptırıp evinizde ya da plajda da yiyebilirsiniz.

Mu Bodrum

Mu, Bodrum’da ekmekten pizzaya ekşi mayalı enfes tatlar bulabileceğiniz en lezzetli mekan.

İster oturup pizza keyfi yapın isterseniz de harika ekmekleri ile muhteşem bir kahvaltı edin. Çıkarken de ekşi mayalı ekmeklerinden bir tane yanınıza almayı da ihmal etmeyin.

Mantıcı

Bitez’de adı gibi sade ve salaş bir yer mantıcı. İncecik açılmış hamurlu bu mini minnacık üzeri tereyağlı mantıyı yemelere doyamayacaksınız benden söylemesi.

Bodrum’da Tatlı

Bitez Dondurma

Birkaç farklı noktada şubesi olsa da benim önerim Bitez’deki merkez şubesine gitmenizden yana. Bütün dondurmaları güzel ama bal badem ve sakızlısı kesinlikle favorim.

Şeker tüketmiyorsanız da Bitez Dondurma’da şekersiz vişne ve diyabet gibi alternatifler de bulabilirsiniz.

Türkbükü Doğal Dondurma

Türkbükü Doğal Dondurma’nın tüm çeşitleri güzel ama ben meyveli olanları tatmanızı öneririm.

Özellikle karadut, çilek gibi kırmızı meyveli olanlara öncelik verin derim. Yok ben meyveli dondurma sevmem derseniz de çikolatalısı bir efsane benden söylemesi.

Pankery

Bitez’de bu sene açılan Pankery bir lokmalık mini mini pancakeler yapıyor ve tadından yenmiyor.

Pankery’de pancakelerinizin üzerini tahin, pekmez, nutella gibi dilediğiniz malzeme ile süsleyebiliyorsunuz. Üzerini fıstık ezmesi, muz ve fındık ile süsleyebileceğiniz unsuz şekersiz olanının da tadına enfes benden söylemesi.

Sabriye Profiterol

Sabriye’nin çikolata sosunu kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz profiterolünün hamuru ayrı kreması ayrı güzel.

Sabriye’nin en güzel yanı ise profiterolün dondurma gibi top top satılıyor olması. Yani illa bir porsiyon almak zorunda değilsiniz. Bir top bol çikolata soslu profiterol alıp çıkabilirsiniz.

Bodrum’da Gece EÄŸlencesi

Ixir

Gece gezmesine başlamadan ya da akşam yemeğinden önce güzel bir kokteyl içmek isterseniz düşünmeden Ixir’in yolunu tutun derim.

Ixir’in formuna dikkat edenleri de düşünmüş ve yanında kalorileri yazan ‘Skinny’ kokteyller hazırlamış.

Katip

Bodrum’un merkezinde ama kalabalık ve gürültüsünden uzakta bir ara sokakta yer alıyor Katip.

Limon bahçeleri içinde hem otel hem de bar ve restoran olarak müdavimlerini ağırlayan katip sizi bir anda İtalya’nın limonu ile meşhur Sorrento kasabasına götürüyor.

Bodrum’a giderseniz Katip’e gidip Ayça’nın elinden kokteyl içmeden dönmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız