Bu Yaz Mutlaka Görmeniz Gereken Ege Plajları

0
221
Bu Yaz Mutlaka Görmeniz Gereken Ege Plajları
Bu Yaz Mutlaka Görmeniz Gereken Ege Plajları

Ege’de nerede denize girilir?

Ege’de İzmir, Muğla ve Balıkesir gibi pek çok bölgede bulunan çeşitli plajlarda denize girebilirsiniz.

İzmir’de günübirlik denize nereye gidilir?

İzmir’de günübirlik denize girmek için sahil kasabası olan Çeşme, Alaçatı ve Foça’ya gidebilirsiniz. 

Ege’de tatile nereye gidilir?

Ege’de keyifli bir tatil yapmak için Ayvalık, Çeşme ve Fethiye gibi destinasyonları tercih edebilirsiniz. 

…………………………………………………………………………………………………………

Masmavi denizi ile yaz tatili denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Ege; Fethiye, İzmir ve Ayvalık gibi noktalar ile Türkiye’de hem yabancı hem de yerli turistlerin vazgeçilmez destinasyonları arasında yerini alıyor. Kültür tatili için de tercih edebileceğiniz Ege’de bol bol denize girebileceğiniz ve sahilde güneşlenebileceğiniz harika plajlar var.

Ege’deki plajlar, sahillerde eğlenmek isteyenlerden sakin bir deniz tatili yapmak isteyenlere kadar herkese hitap ediyor. Pek çok koyu ve plajı ile dikkat çeken Ege’de hayallerinizdeki gibi bir deniz tatili yapabilirsiniz. 

İzmir’den Ayvalık’a Fethiye’den Datça’ya kadar Ege’nin dikkat çekici güzellikteki plajlarını sizler için sıraladık. İşte bu yaz mutlaka görmeniz gereken Ege plajları;

1) Sarımsaklı Plajı

Sarımsaklı Plajı
Sarımsaklı Plajı

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan Ege sahillerine inmek istiyorsanız Balıkesir’e doğru yola çıkabilirsiniz. Balıkesir Ayvalık’ta konumlanan Sarımsaklı Plajı, keyifli bir deniz tatil için tercih edebileceğiniz en güzel noktalar arasında bulunuyor. 8 kilometrelik sahil şeridi ile oldukça büyük bir alan boyunca uzanan Sarımsaklı Plajı, dünya standartlarında olduğu tescillenen kumları ile Ege’nin en güzel plajlarından bir tanesi.

Rahatça denize girebileceğiniz Sarımsaklı Plajı’nda keyifli yürüyüşlere çıkabilir, güneşin batışını izleyebilir ve bol bol yüzebilirsiniz. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Sarımsaklı Plajı, mavi bayraklı bir plaj olduğu için çocuklu aileler de rahatlıkla tercih edebilirler. 

Dehan’ın notu: Sarımsaklı Plajı’na girerken herhangi bir ücret talep edilmiyor. Araç ile girişlerde ise otopark ücreti olarak 100 TL ödemeniz gerekiyor. İsterseniz plajda şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. 

Sarımsaklı Plajı konumu

2) Ölüdeniz Plajı 

Ölüdeniz Plajı 
Ölüdeniz Plajı 

Fethiye’nin en popüler yerlerinden biri olan Ölüdeniz Plajı da bu yaz mutlaka görmeniz gereken plajlar listemizde yerini alıyor. Turkuaz renkteki sakin suları ile 7’den 70’e herkesi etkileyen Ölüdeniz Plajı, yaz aylarında en çok ilgi gören noktalar arasında bulunuyor. 

Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde konumlanan Ölüdeniz Plajı, harika denizinin yanında etrafındaki doğası ile de ziyaretçilerini etkiliyor. Kendinizi adeta cennette gibi hissedeceğiniz Ölüdeniz Plajı’na ister arkadaşlarınızla isterseniz de ailenizle gidebilirsiniz. Deniz suyunun pek çok plaja kıyasla sıcak olduğu Ölüdeniz Plajı’na Fethiye merkezden toplu taşıma ile de gidebilirsiniz.

Dehan’ın Notu: Ölüdeniz Plajı’nda deniz oldukça durgun olsa da suyun aniden derinleşmesi tehlikeli olabiliyor. Bu yüzden burada yüzerken temkinli olmanızda fayda var.

Ölüdeniz Plajı konumu

3) Kabak Plajı

Kabak Plajı
Kabak Plajı

Fethiye’de bulunan güzel Ege plajlarından bir tanesi de Kabak Plajı. Tamamen doğanın içinde bulunan bu plaj aynı zamanda kamp yapmayı sevenlere de hitap ediyor. Hem denize girebileceğiniz hem kamp yapabileceğiniz Kabak Plajı’nda şehrin gürültüsünden kaçarak dinlendiğinizi hissedebilirsiniz. 

Kabak Plajı’na giden yol diğer plajların yollarına kıyasla biraz zorlu. Fakat son yıllarda yapılan yol çalışmaları ile eskisine göre daha rahat bir şekilde plaaj ulaşabiliyorsunuz. Zaten ulaştıktan sonra sizi karşılayan masmavi deniz ve harika doğa yolun zorluğunu size tamamen unutturuyor.

Dehan’ın Notu: Kabak Plajı’na ulaşımının biraz zorlu olmasından dolayı bu plaj yaz aylarında diğer noktalara kıyasla daha sakin oluyor. Bu yüzden eğer plaj keyfini daha sakin bir yerde yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. 

Kabak Plajı konumu 

4) Ilıca Plajı

Ilıca Plajı
Ilıca Plajı

İzmir Çeşme’de bulunan Ilıca Plajı Mavi Bayrak ödülü sahibi plajlardan bir tanesi. Çeşme merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Ilıca Plajı, 2 km uzunluğu ile İzmir’in en güzel plajları arasında yerini alıyor. Ilıca, denizi sıcak su kaynaklarını bünyesinde barındırdığı için dünyada nadir rastlanan denizlerden biri. 

Termal suların bulunduğu bu denize girmenin pek çok hastalığa iyi geldiği düşünülüyor. Bunun yanı sıra Ilıca Plajı’nda rüzgar sörfü yapabilir, plajın çevresindeki kafe ve beach club’larda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ilıca Plajı’na giderken kendi havlunuzu ve şemsiyenizi yanınıza alabilirsiniz. Ilıca Plajı’nda isterseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Ilıca Plajı Konumu

5) Ovabükü Plajı

Ovabükü Plajı
Ovabükü Plajı

Datça’da bulunan Ovabükü Plajı, Datça’nın etkileyici 3 koyundan bir tanesinde konumlanıyor. Yeşil ile mavinin buluştuğu bu keyifli noktada denize girmenin yanı sıra kumsalda da rahatça vakit geçirebilirsiniz. İnce bir kuma sahip olan Ovabükü Plajı, hem ailelere hem de arkadaş gruplarına hitap ediyor. 

Ücretsiz bir plaj olan Ovabükü Plajı’na giderken yanınızda yiyecek ve havlu gibi eşyalarınızı getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralayabilir, Ovabükü Plajı’na yakın kafe ve restoran gibi işletmelerden yararlanabilirsiniz. Datça’dan dolmuş ya da taksi gibi ulaşım araçları ile gidilebilen Ovabükü Plajı, diğer plajlara göre çoğu zaman daha sakin oluyor. Bu yüzden sakin bir tatil arayışı içerisindeyseniz buraya gelmeyi tercih edebilirsiniz. 

Ovabükü Plajı konumu

6) Belcekız Plajı

Belcekız Plajı
Belcekız Plajı

Serin sularda yüzmeyi sevelerdenseniz Belcekız Plajı, size uygun bir Ege Plajı olabilir. Yaz sıcağında ferahlayabileceğiniz Belcekız Plajı, Fethiye Ölüdeniz Mahallesi’nin Kordon adı verilen sahilinde bulunuyor. Harika renkli bir denize sahip olan Belcekız Plajı, derin sularda yüzmeyi sevenler için güzel bir lokasyon. 

Belcekız Plajı’nda çeşitli su sporlarını da deneyimleyebiliyorsunuz. Ayrıca plajın etrafında vakit geçirebileceğiniz pek çok restoran ve kafe de bulunuyor. Eğer tekne turlarına katılmak isterseniz Belcekız Plajı yakınlarından kalkan pek çok tur teknesi bulabilirsiniz. Ayrıca plaja ücretsiz bir şekilde giriş yapabilir ve yanınıza ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı alabilirsiniz. 

Belcekız Plajı konumu

7) İztuzu Plajı

İztuzu Plajı
İztuzu Plajı

Muğla Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı sadece tatilcilerin değil nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının da favori yerlerinden bir tanesi. Hem denizi hem de doğası ile herkesi etkileyen bu plajın denizinin bir tarafı tatlı bir tarafı tuzlu su ile çevrili olduğu için oldukça da nadir noktalar arasında bulunuyor. 

İztuzu Plajı’nın girişinde ise sizlere büyük kolaylık sağlayacak duş ve kabinler bulunuyor. Burada geçirdiğiniz süre boyunca bu alanlardan yararlanabiliyorsunuz. İztuzu Plajı aynı zamanda yeme – içme ihtiyacını karşılamak için büfe seçeneği de sunuyor. Plajda isterseniz şemsiye kiralayabiliyorsunuz. 

Dehan’ın Notu: İztuzu Plajı’nda şemsiye kiralanabiliyor olsa Caretta Caretta yumurtalarına zarar verilmemesi için plajda şemsiye kullanımına oldukça dikkat ediliyor.

İztuzu Plajı konumu

Önceki İçerikMersin Tatil Yerleri
Sonraki İçerikMutlaka Deneyimlemeniz Gereken Eğlenceli Yaz Aktiviteleri
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız