Gurmeler İçin En İyi Kayak Merkezleri- Kayak Tatili Yemek Rehberi

0
308

Beyazın sonsuzluğunda huzur bulmak, gönlünüzce kaymak ve tüm bu güzellikleri damak tadınıza pek çok yenilik katacak harika lezzetler ile taçlandırmak istiyorsanız bir an önce kendinize en güzelinden bir kayak tatili planlayın derim.

Dünyada, insanı bir anda masalsı bir atmosferin içine alan, her bütçeye göre birbirinden güzel pek çok kayak merkezi bulmak mümkün olsa da gelin biz bu yazıda hem atmosferi hem de aklınızı başınızdan alacak lezzetleri ile insanı kucaklayan kayak merkezlerini keşfe çıkalım.

Kayak merkezleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için kayak merkezleri yazılarımıza göz atabilirsiniz:

Dünyanın En Güzel Kayak Merkezleri 

Avrupa’nın En İyi 15 Kayak Merkezi

Avrupa’nın En Ucuz 5 Kayak Merkezi

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır. İşte kalbi midesinde atan kayak tutkunları için seçtiğim dünyanın en lezzetli gurme kayak merkezleri:

Gurmeler İçin En İyi Kayak Merkezleri

1) Megève, Fransa

Megève,Fransa
Megève,Fransa

Fransız Alplerinin en keyifli ve en eski kayak destinasyonlarından biri olan Megève aynı zamanda tam bir gastronomi cenneti.

Megève’in gastronomi tutkunlarının en sevdiği rotalardan biri olmasının esas nedenlerinden biri de Michelin yıldızlı üç harika restorana ev sahipliği yapıyor olması.

Farklı damak zevklerine göre bir çok restoran bulabileceğiniz Megève’deki yeme içme seçenekleri elbette ki Michelin Yıldızlı restoranlardan ibaret değil.

Fransa-Peynir Fondü
Fransa-Peynir Fondü

Megève’e giderseniz benim önerim gözünüze kestirdiğiniz bir restoranda Fransızların karşı konulmaz lezzeti fondünün tadına bakmanızdan yana olacak. Altında ateş yanan özel kabında, yanında uzun çatallarıyla servis edilen fondüye kızarmış ekmek banmaya doyamayacaksınız.

2) Val D’Isère, Fransa

Val D’Isère, Fransa
Val D’Isère, Fransa

Fransa’nın kayak sezonu en uzun olan kasabalarından biri de Val D’Isère.

Val D’Isère’in kayak sezonu kasım ayında başlayıp mayıs ayına kadar devam ediyor.

Val D’Isère sadece cesur kayakçıların vazgeçemediği off pistleri ile değil tıpkı Megève gibi Michelin yıldızlı restoranları ile de ünlü.

Savoyard Mutfağı-Fransa
Savoyard Mutfağı-Fransa

Envai çeşit peynir ve muhteşem Fransız şarapları eşliğinde Savoyard Mutfağı’nı deneyimlemek istiyorsanız Val D’Isère mutlaka seyahat planlarınız arasında olsun.

3) Méribel, Fransa

Méribel,Fransa
Méribel,Fransa

Fransız Alplerinin en meşhur kayak alanı ‘Les Trois Vallées’in tam kalbinde yer alan Méribel, Fransa’nın en gözde kayak merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Méribel Village, Méribel Centre ve Méribel Mottaret adlı üç köyden oluşan Méribel kayak merkezinde hem Fransız Mutfağı’ndan hem de dünya mutfağından bir çok lezzeti tadabilirsiniz.

Dağların zirvesinde, beyazın huzurunda damak tadınıza pek çok yenilik katacak bir kayak merkezi arıyorsanız istikametiniz neden Méribel olmasın?

4) St. Moritz, İsviçre

St. Moritz,İsviçre
St. Moritz,İsviçre

Dünyanın en güneşli kayak merkezi olarak da bilinen İsviçre’deki St. Moritz Kayak Merkezi, sadece Avrupa’nın değil dünyanın da en gözde kayak merkezlerinden biri.

Fiyatları bir hayli yüksek olsa da özellikle gastronomi meraklısı kayakçılar St. Moritz’den vazgeçemiyor diyebilirim.

St. Moritz’de tercihinizi ister şık kıyafetle girmek zorunda olduğunuz lüks restoranlardan yana isterseniz de daha samimi sıcak restoranlardan yana kullanabilirsiniz.

St. Moritz’de her moda ve her damak zevkine uygun bir restoran bulmak mümkün.

5) Zermatt, İsviçre

Zermatt, İsviçre
Zermatt, İsviçre

Alplerin en güzel en huzurlu kayak merkezlerinden biri de Zermatt. Araç trafiğine kapalı köye ulaşım trenle sağlanıyor.

Zermatt Treni, İsviçre
Zermatt Treni, İsviçre

Oldukça şık ve ihtişamlı olan Zermatt’ta damak çatlatan pek çok gurme restoran bulabilirsiniz. Küçük bir kasaba olmasına rağmen Zermatt’ta sizi seçim yapmaya zorlayacak büyük küçük birçok restoran var. O yüzden bana sorarsanız elinize sıcak çikolatanızı ya da şarabınızı alıp restoranların menüsünü inceleyin ve size en cazip geleni seçin.

Zermatt’a giderseniz Avrupa’nın teleferikle ulaşılabilir en yüksek tepesi olan Matterhorn Glacier Paradise’a çıkıp İsviçre ve İtalya Alpleri’ni panoromik olarak izlemeden de dönmeyin derim.

6) Verbier, İsviçre

Verbier, İsviçre
Verbier, İsviçre

Her seviyeden kayakçı için farklı birçok pist alternatifi bulabileceğiniz Verbier, gurme restoranları ile de insanın iştahını kabartıyor.

Michelin yıldızlı restoran bulabileceğiniz kayak merkezlerinden biri olan Verbier’de tapas bardan burgerciye, İskandinav Mutfağı’ndan lokal lezzetlere pek çok farklı alternatif bulmak mümkün.

Siz de hem doya doya kaymak hem de lezzet şöleni yaşamak istiyorsanız Verbier güzel bir alternatif olacaktır.

7) Kitzbühel, Avusturya

Kitzbühel, Avusturya
Kitzbühel, Avusturya

Ülkenin batısındaki Tirol eyaletindeki Kitzbühel Avusturya’nın en gözde kayak merkezlerinden biri.

Kitzbühel, Avusturya
Kitzbühel, Avusturya

Dünyaca ünlü pek çok starın evine rastlayabileceğiniz Kitzbühel ‘Charmois City’ yani büyüleyici şehir olarak da anılıyor. Tarihi dokusunu koruyan Kitzbühel için tam bir Orta Çağ kasabası diyebilirim.

Avusturya Şnitzel
Avusturya Şnitzel

Siz de kayak tatilinizi şnitzel, patates salatası ya da apple strudel gibi Avusturya Mutfağı’nın öne çıkan lezzetleri ile taçlandırmak istiyorsanız rotanızı Kitzbühel’ çevirebilirsiniz.

8) Zell Am See, Avusturya

Zell Am See, Avusturya
Zell Am See, Avusturya

Avusturya’nın en güzel kayak merkezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor bence Zell Am See.

Göl kenarındaki bu güzel kayak merkezinde göreceğiniz manzaralar, tadacağınız lezzetler uzun süre hafızalarınızdan silinmeyebilir, benden söylemesi.

Salzburg, Avusturya
Salzburg, Avusturya

Zell Am See’ye gitmişken ünlü besteci Mozart’ın doğdu şehir olan masalsı Salzburg’u da görmeden dönmeyin derim.

9) Lech, Avusturya

Lech, Avusturya
Lech, Avusturya

Uzun yıllardır Avrupa sosyetesinin de radarında olan Lech, kayak tutkunlarının favori destinasyonlarından.

Sahip olduğu eşsiz doğa manzaraları sebebiyle 2004 yılında Avrupa’nın en güzel köyü seçilen Lech aynı zamanda da ‘Gurme Köy’ olarak da biliniyor.

Siz de hem güneşli teraslarda ya da ahşap kulübelerde Avusturya Mutfağı’nın öne çıkan lezzetlerini deneyimlemek hem de uzayıp giden pistlerde kayak yapmak istiyorsanız Lech güzel bir alternatif olacaktır.

10) Cortina d’Ampezzo, İtalya

Cortina d’Ampezzo, İtalya
Cortina d’Ampezzo, İtalya

İtalya’nın incisi Dolomitlerin eteğinde, nefes kesen manzaralara ve akıl çelen lezzetlere ev sahipliği yapan bir kayak merkezi arıyorsanız istikametiniz Cortina d’Ampezzo olsun derim.

Sadece pistleri, manzaraları ve restoranları ile değil pembe gün batımıyla da ünlü olan Cortina d’Ampezzo’da sizi unutulmaz bir tatil bekliyor.

Çünkü ne derler bilirsiniz: ‘‘İtalya her zaman iyi bir fikir’.’

11) Madonna di Campiglio, İtalya

Madonna di Campiglio, İtalya
Madonna di Campiglio, İtalya

Bence İtalya’nın her köşesinde ayrı bir lezzet vahası. Siz de bu güzel ülkenin her köşesinin tadını mevsiminde çıkartmak istiyorsanız kayak tatili için rotanızı İtalya’nın kuzeydoğusundaki Madonna di Campiglio’ya çevirebilirsiniz.

İtalyan Alpleri olarak bilinen Dolomit Dağları’nın eteklerindeki bu şirin kasaba gurme seyahat sevenlerin vazgeçilmez destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

12) Alta Badia, İtalya

Alta Badia, İtalya
Alta Badia, İtalya

İtalya’nın mutfağı ile öne çıkan en popüler kayak merkezlerinden biri de Alta Badia.

Her biri birbirinden lezzetli minik kafe ve restoranların haricinde üç Michelin yıldızlı restoran da sizleri bekliyor Alta Badia’da.

Siz de hem muhteşem manzaralar eşliğinde kayak yapalım hem de damak çatlatan lezzetler tadalım diyorsanız istikametiniz Alta Badia olsun derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız