Sevgililer Günü’ne Özel İstanbul’un Manzaralı 20 Restoranı

0
7337

Hava kararıp da şehir ışıldamaya başladığında ayrı bir güzel oluyor İstanbul. Bu güzel şehirde Sevgililer Günü’nü kutlamak için her bütçeye, her zevke göre pek çok alternatif bulmak mümkün.

O yüzden bu yazıda size biraz fikir verebilmek, seçenekleri azaltmak adına İstanbul’un İstanbul ve Boğaz manzaralı en güzel mekanlarından bazılarını yazdım.

Siz de Sevgililer Günü’nde sevgilinize ya da eşinize romantik bir akşam yemeği sürprizi yapmak istiyorsanız alternatiflerime bir göz atın derim.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İşte Sevgililer Günü’nde Gidebileceğiniz İstanbul manzaralı mekanlar:

1) Hood, Moda

Şık sunumları ve lezzetli menüsü ile göz dolduran Hood, Anadolu Yakası’nın en sevilen mekanlarından ve Kadıköy lezzet duraklarının en özellerinden biri.

Moda’daki Hilton Oteli’nin en üst katında yer alan Hood’un İstanbul’u kucaklayan bir havası var desem abartmış olmam.

Özellikle günbatımı zamanına denk gelirseniz izleyemeye doyamayacağınız bir renk cümbüşü Hood’da sizi bekliyor.

2) Salvatore, Çengelköy

Masamız hem boğazı kucaklasın hem de bitmesini istemeyeceğimiz lezzetlerle dolu olsun diyorsanız hiç düşünmeden Çengelköy’ün en yeni mekanlarından Salvatore’nin yolunu tutun derim.

Salvatore tam bir İtalyan. Salvatore’de el yapımı taze makarnalardan odun fırınında pişen pizzalara, deniz ürünlerinden et yemeklerine pek çok seçenek bulabilirsiniz.

Salvatore’nin keyifli bir barı ve oldukça farklı imza kokteylleri var benden söylemesi.

3) Lacivert Bar / Restaurant, Anadolu Hisarı

Köprünün altında denize sıfır konumuyla beğeni toplayan Lacivert İstanbul’da romantizm denildiğinde akla ilk gelen yerlerden.

Oldukça lezzetli bir menüsü olan Lacivert Restaurant’da deniz ürünlerinden kırmızı et seçeneklerine pek çok alternatif bulabilirsiniz.

Lacivert Restaurant’ın yemelere doyamayacağınız bir deniz ürünlü makarnası olduğu da aklınızda olsun derim.

Son olarak Lacivert’e Rumelihisarı’ndan kalkan teknelerle de ulaşabilirsiniz.

4) Kız Kulesi Restaurant, Salacak

Kız Kulesi

Bir yanımız Anadolu Yakası bir yanımız Avrupa Yakası olsun, İstanbul’u iki yakanın ortasından izleyelim derseniz istikametiniz tarihi Kız Kulesi’nin restoranı olsun derim.

Restoranın her daim bulabileceğiniz klasik fix menülerinin haricinde Sevgililer Günü’ne özel hazırladığı bir menüsü de olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

5) Villa Bosphorus, Beylerbeyi

Köprünün ışıkları masamızı aydınlatsın diyorsanız istikametiniz Villa Bosphorus olsun derim.

Lezzetli mezeler, klasik karides, kalamarın haricinde balık kokoreç ya da balık simit gibi farklı ara sıcaklar ve tabi ki güzel bir balık eşliğinde romantik bir akşam yemeği için en güzel alternatiflerden biri olacaktır Villa Bosphorus.

6) Del Mare, Çengelköy

Balığı denizle iç içe olan mekanlarda yemeyi sevenlerdenseniz Anadolu Yakası’ndaki en güzel alternatiflerinden biri de Del Mare olacaktır.

Del Mare’de lezzetli yemeklerinin haricinde harika kokteyllerin hazırlandığı keyifli bir bar olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

7) Suna’nın Yeri, Kandilli

Manzaram güzel, restoranım salaş olsun derseniz bir İstanbul klasiği olan Suna’nın Yeri güzel bir alternatif olacaktır.

Her ne kadar yaz aylarında denize sıfır oturmanın keyfi bir başka olsa da kışın da cam kenarındaki masalardan birinde yer bulursanız Boğaz’ı, iki yaka arasında gidip gelen vapurları, tekneleri, camın ardından izlemenin de keyfi bir başka.

8) Balıkçı Abdullah, Beykoz

Son yılların en popüler balıkçılarından biri de Balıkçı Abdullah. Mevsimine göre her daim lezzetli bir balık bulabileceğiniz Balıkçı Abdullah’ın mezeleri ve ara sıcakları da oldukça lezzetli.

Balık tatlısınız sonlanmaz diyenlerdenseniz Balıkçı Abdullah’ın hurma tatlısını tatmanızı öneririm.

Günbatımı saatine denk gelirseniz turuncuya bürünen İstanbul’un güzelliğini izleyeme doyamayabilirsiniz.

9) A’jia Restaurant, Kanlıca

Kanlıca’daki Ahmet Rasim Paşa Yalısı’ndaki A’jia Otelin aynı adı taşıyan restoranı A’jia boğazla iç içe keyif yapabileceğiniz romantik bir akşam için en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

A’jia sadece yemeleri ve manzarası ile değil keyifli dekorasyonu ile de insanın içini ısıtan bir restoran.

10) Ouzo Roof Restaurant, Kalamış

Kalamıştaki Wyndham Oteli’nin en üst katında yer alan Ouzo Roof Restaurant’da beklentinizin çok daha üzerinde bir manzara sizi bekliyor.

Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Türk ve Yunan mutfakları ağırlıklı bir menüsü olan Ouzo Roof Restaurant’da Kalamış Marina’ya karşı romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

11) Mikla, Pera

Çağdaş Türk mutfağının en önemli şeflerinden biri olan Mehmet Gürs’ün restoranı Mikla sadece İstanbulluların değil yerli yabancı turistlerin de favori mekanlarından.

Siz de hafızalarınızdan uzun süre silinmeyecek bir akşam yemeği istiyorsanız adresiniz Mikla olsun derim.

12) Vogue, Akaretler

Baş döndürücü bir İstanbul manzarasına karşı muhteşem lezzetler tatmak istiyorsanız Vogue en güzel alternatiflerden ve Akaretler’in en iyi mekanlarından biri.

Şık ve zarif sunumları ile göze lezzetli yemekleri ile damaklara hitap eden Vogue’un muhteşem sushilerinin olduğu da aklınızda olsun.

13) 360 İstanbul, Taksim

Tarihi Mısır Apartmanı’nın en üst katında yer alan 360’ta ismiyle müsemma 360 derece bir İstanbul manzarası sizi bekliyor.

Siz de göz alıcı bir İstanbul manzarasına karşı hoşça vakit geçirmek istiyorsanız adresiniz 360 İstanbul olsun derim.

14) Ruby, Ortaköy

İstanbul’un en canlı en güzel lokasyonlarından birinde denize sıfır bir konumda yer alan Ruby denizle ve köprüyle iç içe İstanbul keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

Sınırsız eğlence vaadeden Ruby’de yemeğin ardından sabahın ilk ışıklarına kadar keyifle dans edebilirsiniz.

15) Mürver, Karaköy

Bir yanınızda tüm ihtişamı ile size göz kırpan Topkapı Sarayı ve tarihi yarımada diğer yanınızda tüm güzelliği ile parlayan İstanbul Boğazı.

Önünüzde ise yapılan farklı dokunuşlar ile bambaşka bir boyuta taşınan Türk mutfağından muhteşem lezzetler. Mürver Restoran’da fiyatlar standartların biraz üzerinde ama emin olun tattığınız lezzetlere fazlasıyla değiyor.

16) Ali Ocakbaşı, Karaköy

Ocakbaşı’nda romantizm bir başka olur diyenlerdenseniz parmak ısırtan lezzetlerinin haricinde etkileyici bir tarihi yarımada manzarası vaadeden Ali Ocakbaşı güzel bir alternatif olacaktır.

Ali Ocakbaşı’nın öne çıkan lezzetleri arasında Ali Kebap ve kaburga yer alıyor.

17) Pero, Yeniköy

İstanbul’un en keyifli semtlerinden biri olan Yeniköy’de yalıların arasına gizlenmiş denize sıfır bir mekan arıyorsanız adresiniz Pero olsun derim.

Lezzetli yemeklerin haricinde güzel kokteyller de bulabileceğiniz Pero’ya ister yemek yemeye isterseniz de Beykoz’a karşı bir kadeh bir şey içmek için uğrayabilirsiniz.

Pero’nun denize sıfır masalarından birine oturabilirseniz kalkmak istemeyeceksiniz, benden söylemesi.

18) Kydonia, Kuruçeşme

Şöyle bolca mezeli, Ege otlu, çokça deniz ürünlü bir sofrada tüm ihtişamı ile ışıldayan Kuleli Askeri Lisesi’ne karşı keyif yapmak istiyorsanız hiç düşünmeden Kydonia’nın yolunu tutun derim.

Kydonia’nın Ege dokunuşları ile tatlandırılmış mezelerine ekmek banmaya doyamayacaksınız, benden söylemesi.

19) MSA’nın Restoranı, Emirgan

Mutfak Sanatları Akademisi’nin usta şeflerinin elinden çıkan güzel bir yemek için adresiniz Emirgan’da Sabancı Müzesi’nin içinde yer alan MSA’nın Restoranı olsun derim.

Yeşille mavinin buluştuğu bir mekanda romantik bir akşam yemeği yemek isterseniz MSA’nın Restoranı’na mutlaka bir şans verin.

20) Leb-i Derya, Beyoğlu

Leb-i Derya’nın adına yaraşır güzellikte bir İstanbul manzarası var. Siz de Sevgililer Günü’nde ay ışığının aydınlattığı İstanbul’a karşı kadeh kaldırmak istiyorsanız en keyifli en romantik adreslerden biri olacaktır Leb-i Derya.

Leb-i Derya’nın insanı seçim yapmakta zorlayacak oldukça geniş bir meze menüsü var. O yüzden bana sorarsanız hiç ana yemek almayıp masanızı mezelerle donatın derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız