İlgi Çekici Kültürleri ve Doğal Güzellikleriyle Az Bilinen 7 Ülke

0
562

Yeni yerler keşfetmek insanı özgürleştiriyor. Farklı bir ülkede yaşadığımız her deneyim bizi biraz daha farklılaştırıyor ve heyecanlandırıyor. Bilindik yerlerden sıkıldıysanız, dünyada birbirinden güzel saklı cennet diyebileceğimiz birçok ülke var. Özgürce gezip, yeni deneyimler yaşayabileceğiniz bu yerlerden bazılarını sizin için listeledik. 

1 – Gana

Batı Afrika’da yer alan Gana, tarihi siteleri, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve plajları ile az ziyaret edilen fakat mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Konaklama seçenekleri oldukça geniş bir skalaya sahip olan ülkede lüks otellerden pansiyonlara kadar birçok seçenek bulunuyor. 

Gana, tipik bir tropikal iklim bölgesi olduğu için senenin her ayı ziyaret edebilirsiniz. Fakat yağışı çok fazla sevmiyorsanız sizin için en uygun zaman aralık ve ocak ayları olacak. Çünkü ülke yaz aylarında daha fazla yağış alıyor. 

Gana, içerisinde birçok etnik grubu barındırıyor. Bu etnik gruplar arasında yüzdelik dilimi en fazla olan Akanlar. Ayrıca ülkede renkli giyinmek oldukça büyük bir öneme sahip. 

Tropik iklim kuşağında olduğu için tüm sebze ve meyveler Gana mutfağında yerini alıyor. Özellikle mango, Hindistan cevizi ve muza her yerde denk gelebilirsiniz. Ayrıca bunlar her yemeğin yanında kızartılarak servis ediliyor. Her öğünlerinde pirinç yedikleri için mutfakları Çin mutfağını da andırıyor. Özellikle deniz ürünleri içeren çorbaları oldukça benzer.

Türkiye’den direkt uçuş bulunmayan Gana’ya Kahire veya Dubai üzerinden aktarmalı bir şekilde uçabilirsiniz.

2 – Nepal

Dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Tepesi ile ünlü olan Nepal, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. Doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Haziran-eylül ayları muson yağmurlarına rağmen ülkenin en sıcak olduğu aylar. Yağmur sizi rahatsız etmiyor ise seyahat için bu ayları tercih edebilirsiniz. Ocak-mart arası ise en soğuk olan dönemler. 

Nepal’de şehirlerde ve turistik bölgelerde lüks oteller, pansiyonlar, hosteller bulunuyor. Ayrıca trekking rotalarında konaklayabileceğiniz birçok bungalov tarzında ev ve çadır yerleri yer alıyor. 

Meditasyon, rafting, dağcılık, yoga ve manastır ziyaretleri gibi birçok etkinlik yapabileceğiniz Nepal’de şehir içi ulaşımlarda otobüs, taksi, bisiklet turları tercih ediliyor.

İstanbul’dan Kathmandu’ya direkt uçuş bulunuyor. 7 saatlik bu uçuşun yanı sıra aktarmalı olarak gidebileceğiniz birçok seçenek mevcut.  

3 – Laos

Güneydoğu Asya ülkesi olan Laos, denize kıyısı olmayan bir ülke. Ülke eyalet sistemiyle yönetiliyor ve 17 eyalete ayrılmış durumda. Başkenti Vientiane olan ülke, toplam 7 milyon nüfusa sahip. Konumunu daha net anlatmak gerekirse batısında Tayland, kuzeyinde Çin Halk Cumhuriyeti var diyebiliriz. 

Laos’u ziyaret etmek isterseniz en uygun zaman aralık-mayıs ayları. Çünkü bu aylarda yağış neredeyse olmuyor diyebiliriz. Fakat uyarmamız gerekir ki bu aylar içerisinde olan nisan, senenin en sıcak zamanlarının yaşandığı ay.

Laos çok saygı ve sevgi dolu bir ülke. Fakat Budizmin etkisi olduğu için her şey çok yavaş ilerliyor. Bu sebeple sakinlik onlar için çok önemli, siz sinirlenseniz dahi onlar sakin kalan taraf olacaktır.

Laos mutfağı Taylan mutfağına benzerlik gösteriyor. Yemeklerinde oldukça fazla sebze ve şifalı bitki kullanıyorlar. Ayrıca birçok Asya ülkesinde olduğu gibi pirinç onların olmazsa olmazı. 

Ülkede 2 havalimanı bulunuyor. Bunlardan biri Vientiane diğeri Luang Prabang şehrinde. Bu havalimanlarına Bangkok, Hanoi, Seul gibi şehirlerden direkt uçuş gerçekleştirebilirsiniz. 

4 – Guatemala

Büyük dağları, Mayalara dayanan tarihi, egzotik kumsallarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir ülke Guatemala. Doğası ve iklimi ile büyüleyen ülke içerisinde UNESCO Dünya Mirasını Koruma Listesi’nde bulunan birçok antik kent bulunuyor. 

Orta Amerika’da bulunan Guatemala ılıman iklime sahip olduğu için senenin her ayı ziyaret edebilirsiniz. Fakat mayıs-ekim ayları arasında yağışların fazla olduğunu belirtmek isteriz. Öyle ki en fazla turist ağırladığı dönem aralık-mayıs ayları. Bu dönemde hem yağış daha az hem de pek çok festival gerçekleştiriliyor.

Guatemala mutfağı, Meksika ve İspanyol mutfağından etkilenmiş durumda. Fakat yiyecekler Meksika’da olduğu kadar baharatlı yapılmıyor. Siyah fasulye ve mısırdan yapılan tortilla en çok tercih edilenler. Ayrıca her yemeğin yanında mutlaka pirinç servis ediliyor. 

Ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemiyor. Fakat Türkiye’den ülkeye direkt bir uçuş bulunmuyor. Guatemala’yı ziyaret etmek isterseniz Meksika, Kanada ve İngiltere’den aktarmalı bir şekilde uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

5 – Slovenya

Güney Orta Avrupa’da yer alan Slovenya keşfedilmeyi bekleyen ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede her şehirde Barok ve Roma mimarisinin etkilerini görebilirsiniz. 

Slovenya’da gezmek isteyeceğiniz UNESCO korumasında olan veya aday olan birçok yer bulunuyor. Örneğin Skocjan Mağaraları, Almaden, İdrija UNESCO listesinde olan yerlerden sadece birkaçı. 

Hristiyan inancı yıllar boyunca Sloven kültürüne damgasını vurmuş durumda. Ülkede 300’den fazla kilise, 900’lü yıllardan öncesine dayanan manastırlar, turistlerin sıklıkla uğradığı yerler arasında.

Slovenya’ya gitmek isterseniz birçok festivalin düzenlendiği, her yerin açık olduğu ve en güvenilir zamanlar olan yaz aylarını öneririz. 

Slovenya’ya Türkiye’den direkt uçuşlar bulunuyor. Bu uçuş sonunda ineceğiniz durak aynı zamanda ülkenin başkenti Ljubljana’da olan Ljubljana Joze Pucnik Havalimanı olacak.

6 – Butan

Doğu Himalayalar’da yer alan ülkenin asıl adı Butan Krallığı olarak biliniyor. Ülke 20. yüzyılın sonuna kadar dışa kapalı bir şekilde yaşamış, kendini izole etmiş. Bu yüzden geleneklerine oldukça bağlılar. Bu durumun sürekliliği için ülkeye giriş çıkışlar devlet kontrolünde gerçekleştiriliyor. 

Butan mutfağında karabuğday ve mısır vazgeçilmezlerden. Bunun yanı sıra yemeklerde sık sık kurutulmuş et, farklı baharatlar ve peynir kullanılıyor.

Ülkede her yıl düzenlenen birçok festival bulunuyor. Bu festivallerin çoğu Budizm kökenli. Doğaya olan sevgileri festivallere de yansımış durumda. Örneğin ekim ayında düzenledikleri ve Siyah Boyunlu Turna Festivali adını verdikleri festivalde kuşların ülkeye göçlerini kutluyorlar.

Farklı ve sert bir iklime sahip olan Butan’ı ziyaret etmek isterseniz en doğru zaman olan mayıs-ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

7 – Belize

Belize, Orta Amerika’da yer alan bir ülke. Güneyinde Guatemala kuzeyinde Karayip Denizi yer alıyor. Ayrıca Belize Orta Amerika ülkeleri sıralamasında en küçük ikinci ülke.

Belize tam bir tropikal iklim bölgesi. Bu yüzden ziyaret etmek için aralık-nisan aylarını tercih edebilirsiniz.

Ülke, Meksika mutfağından Maya yemeklerine kadar birçok mutfaktan etkilenmiş. Yemeklerinde özellikle deniz ürünleri, tavuk, pirinç, fasulye kullanıyorlar. Kahvaltılarda ise genellikle peynir, yumurta, mısır gevreği tercih ediyorlar.

Türkiye’den Belize’ye direkt uçuş bulunmuyor. Seyahat gerçekleştirmek isterseniz New York veya Houston’dan aktarmalı bir şekilde gidebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız