İstanbul’a Sadece 2 Saat Mesafede: Sakarya Tatil Yerleri

0
884
Karasu
İstanbul’a Sadece 2 Saat Mesafede: Sakarya Tatil Yerleri

Sakarya doğal güzellikleri nelerdir?

Sakarya’nın doğal güzellikleri arasında; Sapanca Gölü, Acarlar Langozu, Poyrazlar Gölü ve Aygır Deresi bulunuyor.

Sakarya ne yemeği meşhur?

Sakarya çerkes tavuğu, abhaz pastası, ıslama köftesi ve uhut tatlısı gibi tatları ile meşhurdur.

Sakarya Karasu denizi temiz mi?

Sakarya Karasu’yun hem sahil şeridi hem de denizi oldukça temiz ve güvenli.


Marmara Bölgesinde kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz, hafta sonu tatili veya uzun seyahat amaçlı ziyaret edebileceğiniz harika bir lokasyon Sakarya! Hem denize kıyısının olması hem de doğal güzellikler sunması sayesinde Sakarya’da tatil yapılacak yerlerin sayısı oldukça fazla. Sunduğu farklı aktivite imkanları sayesinde ziyaretçilerini dört mevsim ağırlayabilmesi de büyük avantaj.

1) Sapanca

Sapanca
Sapanca

Sakarya’da tatil denince akla ilk olarak Sapanca geliyor! Burayı böylesine popüler kılan doğal güzellik ise Sapanca Gölü. Bu dillere destan manzarayı görmek için sadece yerli değil yabancı turistler da bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. Gölün çevresinde yer alan mesire alanları ve yürüyüş parkurlarında keyifli vakit geçirilebiliyor.

Sakarya Sapanca tatil yerlerinde “Yapmadan dönmeyin” dediğimiz aktiviteler ise şöyle:

  • Sakarya tatil yerleri bungalovlarıyla da biliniyor. Bu bungalovların en sevilenleri Sapanca’da yer alıyor. Doğal ortamda tatil yapmanın keyfini bungalovda kalarak iki katına çıkarabilirsiniz.
  • Sapanca manzarasını en iyi şekilde izlemek için teleferikler çok ideal. Ayrıca teleferik yolculuğunun sonunda ATV turu yapabileceğiniz bir tesis sizi karşılayacak.
  • Kış tatili yapmak isterseniz, bölgeye çok yakın mesafede yer alan Kartepe Kayak Merkezi sizin için biçilmiş kaftan.
  • Sapanca Gölü’nde mutlaka tekne turu yapmanızı öneriyoruz. Doğanın büyüsüne kendinizi bırakın.

Sapanca konumu

Ebru’nun notu: Sakarya gölünün çevresinde piknik yapabileceğiniz ve keyifli vakit geçirebilceğiniz mesire alanları bulunuyor. Bunun yanında Sapanca seyahatiniz sırasında bölgedeki restoranlardan birinde alabalık yemenizi de tavsiye ediyoruz.

2) Adapazarı

Adapazarı
Adapazarı

Sakarya’nın merkez ilçesi olarak bilinen Adapazarı, tatilini hareketli bir yerleşimde geçirmek isteyenleri bekliyor. Burada gündüz saatlerinde tarihi noktaları gezebilir, göl manzaraları eşliğinde kahvenizi içebilir; akşam saatlerinde ise eğlence mekanlarında dilediğinizce dans edebilirsiniz.

  • Tatil için gittiğiniz şehirlerin tarihini de öğrenmek isteyenlerdenseniz, Sakarya Müzesi’ne göz atmalısınız.
  • 16. yüzyılda inşa edilen bir tahta değirmen olan Tarihi Çark’ı ziyaret etmeyi ve çevresindeki yeşil alanda vakit geçirmeyi unutmamalısınız.
  • Bölgenin huzur noktası diyebileceğimiz, ağaçlarla donatılmış ve göletiyle fotoğraflara fon oluşturan Kent Park’ta piknik yapmadan tatilinizi sonlandırmamanızı öneriyoruz.
  • Tatilde rahatlamak için yapılan aktivitelerden biri alışveriş oluyor şüphesiz ki. Adapazarı’nda gönlünüzce gezebileceğiniz çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor.

Adapazarı konumu

3) Karasu

Karasu
Karasu

Deniz tatili isteyenler için Sakarya’da Karasu diyoruz! Karadeniz’e olan kıyısı, ince kumlu plajları ve kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak tesisleriyle burası şehrin en turistik noktalarından biri. Sakarya Karasu tatil yerlerini ön plana çıkaran konulardan bir diğeri ise plajın çevresinde hem yeme-içme hem de eğlence amaçlı kullanabileceğiniz birçok mekan bulunması.

  • Yeşilin her tonuna tanık olabileceğiniz büyüleyici bir lokasyon arıyorsanız, Acarlar Longozu’na bayılacaksınız! Bir de tatilinizi nilüferlerin açtığı döneme denk getirirseniz, harika fotoğraf kareleriyle döneceğinize emin olabilirsiniz.
  • Maden Deresi de doğa seven turistlerin görmesi gereken yerlerden. Burası dört mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Özellikle sonbaharda ağaçların sarı-kahverengi yapraklarıyla oluşan görüntü muazzam.
  • İlçede görülmeye değer tarihi yapılar arasında Seyifler ve Harmantepe kaleleri de yer alıyor. Bizanslılardan günümüze gelen yapılar ilginizi çekiyorsa, bu kaleleri görmeyi ihmal etmemelisiniz.

Karasu konumu

Tuğba’nın notu: Longoz çevresinde sinek ve böcek olabileceği için burada gezerken yanınıza böcek kovucu sprey gibi eşyalar alabilirsiniz.

4) Serdivan

Serdivan
Serdivan

Şimdi de Adapazarı’nın biraz batısına, Serdivan’a gidelim. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, sadece doğayla ve kendiyle baş başa kalmak isteyenler tercihini bu ilçeden yana kullanabilir. Sakarya’da tatil yerlerinin büyük kısmında olduğu gibi burada da yemyeşil bir manzara sizi bekliyor. Aynı zamanda alışveriş merkezi ve yeme-içme mekanlarıyla da büyük rahatlık sunuyor.

  • Sapanca Gölü’nün kenarında yer alan Serdivan Gökpark; yemyeşil bir manzaranın yanı sıra sunduğu mesire alanları, yürüyüş parkurları, kafeteryaları ve seyir iskeleleriyle de neden görülmeye değer olduğunu açıklıyor.
  • Serdivan’a gitmişken, Bizans İmparatoru Justinianus’un 6. yüzyılda yaptırdığı Justinianus Köprüsü’nü ziyaret etmemek olmaz.
  • Ekstrem sporlar ilginizi çekiyorsa, Serdivan’ın yamaç paraşütü yapmak için çok uygun bir yer olduğunu bilmelisiniz.

Serdivan konumu

5) Akyazı

Akyazı
Akyazı, Sülüklü Göl

Doğasının sunduğu enfes görüntüler ve ziyaretçilere şifa olan termal sularıyla Akyazı Sakarya’da tatil için çok iyi bir tercih. Burada yer alan Kuzuluk Kaplıcaları, dört mevsim boyunca -özellikle kış aylarında- oldukça yoğun oluyor. Bölgede bulunan oteller ve bungalovlardan size en uygun olanını seçip konaklayabiliyorsunuz. Dilerseniz tatilinizi tesislerden birinde de geçirebilirsiniz.

  • Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Sakarya Akyazı tatil yerlerinin en popüler noktalarından biri. Etrafı tepelerle çevrili olan bu tabiat harikası parkta trekking ve piknik gibi aktiviteler yapabilirsiniz.
  • İlçe, çok sayıda yaylayı bünyesinde barındırıyor. Buraya kadar gelmişken en azından birkaçını ziyaret etmeli, yayla havasının keyfini çıkarmalısınız.
  • Gittiğiniz yerlere özgü yemekleri tatmak, tatilin en keyifli aktivitelerinden biri oluyor. Akyazı’ya gidip ıslama köfte yemeden dönmeyin deriz.

Akyazı konumu

6) Hendek

Hendek
Hendek

Sakarya’daki tatil yerleri arasında en sevilen noktalardan biri Hendek! Yaylalarda temiz havayı içine çekmek isteyen, yüksek rakımlarda doğanın sesini dinlemek isteyenlerin yolu çoğunlukla Hendek’e düşüyor. İlçenin en popüler yaylaları Dikmen ve Çiğdem olarak biliniyor. Yaz döneminde tatil yapacaksanız, seyahat tarihinizi yaylalarda düzenlenen şenliklere göre belirleyebilirsiniz.

  • İlçe merkezinde yer alan ve 16 Türk devletinin bayraklarının bulunduğu Bayraktepe, Hendek’in mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında.
  • Uzun yürüyüşler ve kuş cıvıltıları eşliğinde piknik yapmak isterseniz rotanızı mutlaka Selman Dede Mesire Alanı’na çevirmelisiniz.
  • Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı düşünüyor veya “Telefonumun kamerası bana yeter” diyorsanız, sosyal medya hesaplarınızı bol beğeni alacak manzaralarla donatmanızı sağlayacak Keremali Yaylası’nı ziyaret etmelisiniz.

Hendek konumu

7) Maşukiye

Maşukiye
Maşukiye

Öyle bir ilçe düşünün ki Kartepe ve Sapanca Gölü manzarasına aynı anda tanık olabiliyorsunuz! Maşukiye’nin tatil için bu kadar rağbet görmesinin nedenlerinden biri de bu. Kartepe Kayak Merkezi’ne yakın bir konumda yer alması da Sakarya kış tatil yerleri arasında ön plana çıkmasını sağlıyor.

Maşukiye’nin isminin “aşık” anlamına gelen “maşuk” kelimesinden aldığını da gülümseten bir not olarak buraya düşelim.

  • Maşukiye Şelalesi’nin önünde poz vermeden tatilinizi tamamlamamanızı öneririz.
  • Maşukiye’nin balık restoranları dolup taşıyor! Deniz ürünlerini seven biriyseniz, birbirinden güzel lezzetler için balık restoranlarını ziyaret etmelisiniz.
  • Derelerde kano turu, ATV, trekking… Burada canınızın sıkılmaması için çok sayıda aktivite imkanınız var.

Maşukiye konumu

Doğal güzelliğiyle, plajlarıyla ve tarihiyle tatil yapmak isteyenler için Sakarya çok iyi bir seçenek! Tatile gitmeden önce gün gün planlama yapabilir ve bu sayede vaktinizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız