Seyahatsever Projesi ile Türkiye’yi Gezme İmkanı

0
4060

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından hayata geçirilen Seyahatsever projesi ile GSB yurtları 18 – 30 yaşları arasındaki gençlere ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bu sayede gençler Türkiye’nin çok sayıdaki tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edebilecekler.

15 Temmuz – 1 Eylül 2022 tarihleri arasında geçerli olan projede öğrenci olma şartı aranmıyor. Bu proje ile gençler ülkemizdeki bütün illerdeki yurtlarda konaklayıp şehirleri keşfe çıkıyorlar. 

“Gençler Ne Sever” (GNS) platformu tarafından verilen GNS Müzekart ile 18 – 25 yaş arasındaki gençler sayısı üç yüzden fazla olan müze ve ören yerlerini 1 Temmuz – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında ücretsiz olarak gezebilecekler.

Bizler de yazımızda bu güzel proje hakkında detaylı bilgi vermek istedik. Seyahatsever projesi hakkında sıkça sorulan soruları ve cevapları yazımızda bulabilirsiniz.

Seyahatsever Projesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tek Başına Seyahat Eden Kadınlar İçin İpuçları

1) Seyahatsever Projesi’ne Kimler Başvurabilir?

81 ildeki Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında konaklama olanağı sağlayan Seyahatsever projesine 18 – 30 yaşları arasındaki herkes başvurabilir.

Projeye başvurmak için öğrenci olma şartı aranmıyor. Bu proje sayesinde gençler ülkemizdeki tarihi güzellikleri yerinde keşfetme fırsatı buluyorlar.

2) Seyahatsever Projesi’ne Başvuru Tarihleri Nelerdir?

Seyahatsever projesine başvurular 15 Temmuz – 1 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılıyor. Bu sayede gençlere 81 ildeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurtlarında ücretsiz bir biçimde konaklama imkanı sağlanıyor.

3) Seyahatsever Projesi’ne Başvuru Nasıl Yapılır?

Seyahatsever projesine başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ internet adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Sitenin alt kısmında bulunan “Şehir Seçiniz” kısmına ziyaret edilmek istenen şehir girildiğinde ve cinsiyet seçimi yapıldığında o şehirdeki konaklama yapılabilecek yurtlar listeleniyor. Bu kısımda yurtların ismini, bulunduğu ilçeyi, detaylı adresini, kapasitesini, blok bilgisini, telefon numarasını ve yurtlardan sorumlu kişiyi görebilirsiniz. 

Başvurularınızı gitmeyi planladığınız yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden isminizi, soyadınızı ve T.C. kimlik numaranızı vererek rezervasyon yolu ile yapabilirsiniz. Aynı ilde proje dönemi boyunca en fazla üç gün konaklayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

444 0 472 numaralı ALOGSB hattı aranarak Seyahatsever projesine başvuru yapılıyor. Ayrıca bu numaraya ulaşarak proje hakkındaki sorularınızı ve görüşlerinizi ilgili kişilere iletebilirsiniz.

4) Turizm için Kullanılan KYK Yurtları ile İlgili Kurallar Nelerdir?

Seyahat etmeyi seven gençlerin yurtlara girişlerinde T.C. Kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınıyor.

Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 13:00 olarak belirlenmiş. Konaklama süresi sona erip ayrılan gençlerin odalarını en geç saat 13:00’te boşaltması gerekiyor.

Seyahatsever projesinde konaklama süresi boyunca yurtlardan en erken çıkış saat 05:00 iken son giriş saati 01:00 olarak uygulanıyor.

Yurtlardaki odalar konaklama süresince her gün 13:00 – 17:30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılıyor.

Yurtlarda konaklayan kişilere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmuyor. Ayrıca yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılıyor.

5) Müzekart GNS (Genç Ne Sever) Nedir?

Seyahatsever projesi ile ülkemizi gezen gençler aynı zamanda Müzekart GNS alarak müze ve ören yerlerini ücretsiz bir biçimde gezebilirler. 

Müzekart GNS, 18 – 25 yaş arasındaki tüm gençlere “Genç Ne Sever” platformu tarafından hediye ediliyor. Bu dijital kart ile 1 Temmuz – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında üç yüzden fazla müze ve ören yerini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru yapabilmek için 18 yaşından gün almış ve 25 yaşını doldurmamış olmanız gerekiyor. Bu dijital karta sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabiliyor. 

Müzekart GNS başvurusu yapmak için ilk olarak https://muzekartgns.com/ internet adresindeki kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Formdaki adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, e-posta, şifre ve telefon numarası bilgilerini eksiksiz olarak doldurup yüzünüzün tamamen göründüğü bir fotoğraf yüklemelisiniz.

“Paylaştığım bilgilerin doğruluğunu beyan ederim.” ve “Ben robot değilim” kısmına tik attıktan sonra “Kayıt olmak için hemen tıkla” butonuna tıklamalısınız.

Verdiğiniz bu bilgiler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol ediliyor. Girdiğiniz bilgilerin kontrolü sağlandıktan sonra sisteme girdiğiniz e-posta adresine üzerinden bilgi veriliyor. 

Kayıt işleminizi tamamlayıp onay e-postasını aldıktan sonra cep telefonunuza “Türkiye’nin Müzeleri” isimli uygulamayı yüklemeniz gerekiyor. Uygulamaya doldurduğunuz formda belirttiğiniz e-posta adresi ve şifre ile sisteme giriş yaparak karekod kısmından Müzekart GNS’yi kontrol edebilirsiniz.

Bu kart ile ücretsiz olarak girmek istediğiniz müzenin gişe girişinde Bluetooth bağlantınızı açarak barkod oluşturabilirsiniz. Bu barkod ile müzelere ve ören yerlerine ücretsiz olarak giriş yapabilir ve tarihin tozlu sayfalarında zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz.

GNS Müzekart’ın geçerli olduğu yerlerin listesine bu bağlantı (https://muzekartgns.com/formlar/gnsmuzekart-gecerli-muzeler.pdf) ulaşabilirsiniz.

Müzekart GNS kişiye özel olarak hazırlandığı için başkası tarafından kullanılamıyor. Bu dijital kart ile her müze ve ören yerine iki defa giriş olanağınız bulunuyor. Ayrıca Müzekart GNS ile aynı müzeye üç saat içinde ikinci kez giriş sağlayamıyorsunuz.


obilet.com’dan otobüs bileti bularak gideceğiniz yurdun bulunduğu şehre hızlıca ulaşabilirsiniz.

Çok güzel anılar oluşturacağınız eşsiz bir seyahat dileklerimizle!

Sağlıkla kalın.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız