Tekirdağ’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
12090

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı illerimizden biri olan Tekirdağ’ın geleneksel mutfağının da kendisi gibi kozmopolit bir yapısı var. Geleneklerine bir hayli bağlı olan Trakya mutfağında lezzeti dillere destan Tekirdağ köftesi, damat paçası, cizleme, tavuklu tepsi mantısı, erik aşı, burma sucuk, ağızda dağılan peynir helvası, üzeri bol tahinli Hayrabolu tatlısı gibi keşfedilmeyi ve tadılmayı bekleyen pek çok lezzet var.

Tekirdağ’a giderseniz size en cazip gelen bir bağda tadım turu yapmadan, Hayrabolu’ya gidip o meşhur tatlıyı bir de yerinde tatmadan, Malkara’ya gidip Şeref Dondurma’da dondurmalı peynir helvası yemeden, hemen hemen her köftecide satılan ev yapımı acı soslardan almadan dönmeyin derim.

Tekirdağ’ın aklınızı çelecek lezzetlerine kısaca değindiğimize göre sıra geldi bu yemekleri nerede tadabileceğimizi keşfetmeye. Hadi gelin Tekirdağ lezzet duraklarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Tekirdağ Yemek Rehberi

Tekirdağ’daki Kahvaltı Mekanları

Balkır Çiftliği

Tekirdağ’da nerede kahvaltı etsek diye sorduğunuzda en sık duyacağınız yerlerden biri Balkır Çiftliği.

Bir yandan doğayla iç içe olmak bir yandan da mükellef bir kahvaltı etmek istiyorsanız hiç düşünmeden Balkır Çiftliği’nin yolunu tutun derim.

Adres: Karaveli Köy Yolu üzeri, 800 metre, Süleymanpaşa, Tekirdağ

Telefon: 0530 489 18 29

Big Mama’s

İsteyene efsane yöresel serpme kahvaltısı isteyene krepli sucuklu sosisli sıcak kahvaltı, Big Mama’s’ta her damak zevkine göre bir kahvaltı bulmak mümkün.

Siz de saatler süren lezzetli bir kahvaltı etmek isterseniz Tekirdağ’a gittiğinizde Big Mama’s’a bir şans verin derim.

Adres: Hürriyet Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, No: 14, Süleymanpaşa, Tekirdağ

Telefon: 0282 264 55 55

Tekirdağ’ın En İyi Restoranları

Abdi Özcan Tekirdağ Köftecisi

Siparişinizin ardından gelen köftenin azlığı sizi şaşırtmasın. Abdi Özcan’da bir porsiyon köfte iki kerede servis ediliyor ki köftelerinizi sıcak sıcak yiyebilin.

Abdi Özcan’a giderseniz acısı tam kararında olan özel sosunun tadına bakmayı da asla es geçmeyin derim. Benim acıyla pek aram yok derseniz de yanına ev yapımı ayranlarından söyleyip öyle tadın derim. Çünkü bu sosu tatmadan kalkarsanız üzülürsünüz.

Son bir öneri daha verecek olursam Abdi Özcan Tekirdağ Köftecisi’nin çorbaları da efsane özellikle mercimek çorbasından mutlaka tadın derim.

Adres: Ortacami Mahallesi, Kolordu Caddesi, No: 5, Süleymanpaşa

Telefon: 0282 264 08 44

Özcanlar Köfte

İstanbul’da da yerleri olsa da ben her zaman her şey yerinde daha güzel diye düşünenlerdenim. O yüzden Tekirdağ’a gittiğinizde bir klasik olduğunu düşündüğüm Özcanlar Köfte’yi es geçmeyin derim.
Özcanlar Köfte’ye giderseniz köftenin ardından üzeri kaymaklı bol fındıklı Hayrabolu tatlısından da söylemeyi ihmal etmeyin. Yok böyle bir lezzet.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Tekirdağ Merkez

Telefon: 0282 263 40 88

İki Kardeşler Kasap

İki Kardeşler Kasap’ın köftesi de güzel ama esas öyle bir sucuğu var ki yemelere doyamayabilirsiniz, demedi demeyin.

En lezzetli etlerin sizi beklediği İki Kardeşler Kasap’a giderseniz benim önerim ortaya en güzelinden bir karışık kebap sipariş vermenizden yana. Böylelikle tatmadığınız hiçbir lezzet kalmayacak ve bir sonraki gelişinizde seçim yapmanız kolaylaşacaktır.

Adres: Hürriyet Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi, Mirador Park İş Merkezi, Süleymanpaşa

Telefon: 0282 264 24 40

Meşhur Kardeşler Köftecisi

Yanında mis gibi ev yoğurdu, acı soslu piyazı ile gelen enfes bir Tekirdağ Köftesi için gidebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri Meşhur Kardeşler Köftecisi.

Meşhur Kardeşler Köftecisi’nin döneri de efsane, yarım porsiyon da olsa tadına bakın derim.

Meşhur Kardeşler Köftecisi’nin üst katında keyifli bir deniz manzarasının da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, İskele Caddesi, No:36, Tekirdağ Merkez

Telefon: 0282 261 65 49

Köfteci İbrahim

Bir yandan güzel bir manzarayı izlemek bir yanda da tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek bir köfte yemek isterseniz istikametiniz Tekirdağ’ın en eski köftecilerinden biri olan Köfteci İbrahim olsun derim.

Bir de deniz manzaralı masalardan birinde yer bulursanız değmesinler keyfinize.

Adres: Hürriyet Mahallesi, Nasrettin Hoca Sokak, No: 47, Tekirdağ Merkez

Telefon: 0282 293 12 56

Meşhur Köfteci Ali Usta

Tekirdağ’ın en sevilen köftecilerinden biri de Meşhur Köfteci Ali Usta.

Tekirdağ’da hemen hemen her köftecisinin kendine has bir acı sosu var ama Ali Usta’nın köfteleri çok başka. Köftenizi sosa banmaya doyamayabilirsiniz demedi demeyin.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No: 21, Süleymanpaşa, Tekirdağ

Telefon: 0282 261 35 90

Birtat Köfte

Meşhur Tekirdağ köftesinin haricinde kaşarlı köfte, kasap köfte gibi pek çok alternatif Birtat Köfte’de sizi bekliyor.

Benim önerimse Birtat Köfte’ye gittiğinizde her köfteden biraz tadabileceğiniz karışık köftenin tadına bakmanızdan yana. Sonrasında en beğendiğinizden bir porsiyon daha sipariş verebilirsiniz.

Birtat’ın enfes köftelerine karşı koyabilir misiniz bilmiyorum ama köfte yemek istemezseniz de Birtat Köfte’de güveçte kuru fasulye, tavuk şiş, döner gibi alternatifler bulmak da mümkün.

Adres: Muhittin Mahallesi, Atatürk Meydanı, Aslan Sokak, No:32, Tekirdağ

Telefon: 0282 652 52 39

Ömür Köftecisi

Otantik bir mekanda lezzet şöleni yaşatacak güzel bir köfte yemek isterseniz Tekirdağ’daki en lezzetli alternatiflerden biri de Ömür Köftecisi olacaktır.

Ömür Köftecisi’ne giderseniz köftenin yanında bir bardak buz gibi açık ayran içmeyi de ihmal etmeyin derim.

Bir de belirtmekte fayda var. Ömür Köftecisi’nin enfes köftelerinden tatmak isterseniz öğlen saatlerinde gitmelisiniz, geç vakte kalırsanız köfte kalmayabilir benden söylemesi.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Kızılay Caddesi, No: 47, Tekirdağ Merkez

Saydanlar Kanaat Lokantası

İsteyene çeşit çeşit sulu yemek, isteyene enfes bir Tekirdağ Köftesi ya da harika bir döner; Saydanlar Kanaat Lokantası’nda her damak zevkine göre bir lezzet bulmak mümkün.

Tercihiniz ne olursa olsun Saydanlar Kanaat Lokantası’ndan mutlu ayrılacağınız kesin ama yine de bir tavsiye vermeden geçemeyeceğim. Saydanlar Kanaat Lokantası’nda giderseniz ciğer sarmanın tadına mutlaka bakın derim.

Adres: Kazımiye Mahallesi, Dumlupınar Caddesi, No: 4, D: 1C, Çorlu, Tekirdağ

Telefon: 0282 654 91 91

Etoba Mangalda Et & Köfte

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Etoba, tam bir et cenneti. Tekirdağ’ın muhteşem köftesi, lokum gibi pişmiş etler ve en lezzetlisinden ev yapımı bir burger, Etoba Mangalda Et & Köfte’de sizi bekleyen lezzetlerden sadece birkaçı.

Böylesi bir ziyafet tatlısız sonlanmamalı derseniz de Etoba’nın nefis bir incir tatlısı var, mutlaka tadın derim.

Adres: Hürriyet Mahallesi, Nasreddin Hoca Sokak, No: 53, Tekirdağ Merkez

Telefon: 0282 293 35 10

İskele Rum Meyhanesi

Köfteye biraz ara verip, insanı bir anda Ege’ye götüren bir mekanda meze balık keyfi yapmak isterseniz hiç düşünmeden İskele Rum Meyhanesi’nin yolunu tutun derim.

Mavi ve beyaz renklerin hakim olduğu dekorasyonu ile gönülleri fetheden İskele Rum Meyhanesi’nde saganaki, asma yaprağında dil balığı, balık kokoreç gibi birbirinden lezzetli tatlar sizi bekliyor.

Adres: Altınova Mahallesi, Kavaklaraltı Sokak, No: 9

Telefon: 0533 086 35 68

Arda Cunda Meze ve Balık Evi

Masmavi bir deniz manzarasına karşı güzel bir yemek yemek isterseniz Arda Cunda’ya bir şans verin derim.

Tekirdağlıların da favori mekanlarından biri olan Arda Cunda’da tazecik balıklar, deniz ürünleri ve yemelere doyamayacağınız mezeler sizi bekliyor.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Tekirdağ Merkez

Telefon: 0535 552 86 01

İlhan Restoran

Her ne kadar Tekirdağ denilince akla ilk gelenlerin başında meşhur köftesi olsa da Tekirdağ’da keşfedilmeyi bekleyen pek çok balık restoranı da var. İşte İlhan Restoran da onlardan biri.

Özellikle mezeleri ile beğeni toplayan İlhan Restoran’da muhteşem bir deniz manzarasının da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Atatürk Bulvarı, Eski Kumbağ Sapağı, No: 55

Telefon: 0288 261 15 07

Tekirdağ Kahvecileri ve Tatlıcıları

Şar Pastanesi

Tekirdağ’ın ağızda dağılan peynir helvasını tadabileceğiniz en lezzetli yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor Şar Pastanesi.

Peynir helvası özellikle sade dondurma ile bence efsane oluyor.

Peynir helvası sevmiyorsanız da Şar Pastanesi’nde her biri birbirinden lezzetli şerbetli ve sütlü tatlının da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz. Özellikle revanisinin seveni çok.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Hükümet Caddesi, No: 83

Telefon: 0282 260 00 50

Millside Coffee

Müdavimleri arasında bolca genç olan Millside Coffee, Tekirdağ’da kahve molası verebileceğiniz en keyifli yerlerden biri.

Siz de güzel bir tatlı eşliğinde kahve keyfi yapmak isterseniz adresiniz Millside Coffee olsun derim.

Adres: Değirmenaltı Mahallesi, Değirmenaltı Sokak, No: 18, Daire:1/A, Süleymanpaşa, Tekirdağ

Telefon: 0282 293 15 25

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız