Tunceli’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1779

Hamur işi ve tahılların ağırlıklı olarak kullanıldığı geleneksel Tunceli mutfağında dağlarda yetişen yerel otlarla yapılan yemeklere de rastlamak mümkün.

Tunceli mutfağında zirafet ya da diğer adıyla babiko, patile, gurik, eşkene gibi adlarına pek aşina olmadığımız ama tatları çok da uzak olmayan pek çok lezzet var.

İsterseniz gelin Doğu’nun en güzel illerinden biri olan Tunceli’nin lezzet duraklarına bir göz atalım. Yemek molası vermeden önce Tunceli’de Gezilecek Yerler yazımızda okuyacağınız tarihi eserleri ve doğal güzellikleri keşfe çıkabillirsiniz.

1) Artukbey Kahve

Otantik dekorasyonu ile beğeni toplayan Artukbey Kahve, Tunceli’de kahvaltı edebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri.

Artukbey Kahve’ye giderseniz kahvaltınızın üzerine bol köpüklü bir Türk kahvesi yanında da güzel bir tatlı yemeyi ihmal etmeyin derim.

Adres: İsmet İnönü Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 19, 62000, Tunceli Merkez

2) Kanoğlu Et ve Balık Lokantası

Doğunun en lezzetli etleri ile yapılan lokum gibi bir kavurma ya da kaşar peyniri ile lezzetlendirilmiş mis gibi bir sebzeli balık yemek için uğrayabilirsiniz Kanoğlu Et ve Balık Lokantası’na.

Tuncelililerin de favori mekanlarından biri olan Kanoğlu Et ve Balık Lokantası, Tunceli lezzet durakları listenizde mutlaka olsun derim.

Adres: 62000 Kanoğlu, Tunceli Merkez

Telefon: 0534 618 39 56

3) Celal Doğan Lokantası

Munzur Çayı’nın yanı başında güzel bir yemek yemeden Tunceli’den dönmek olmaz derseniz Celal Doğan Lokantası en keyifli alternatiflerden biri olacaktır.

Manzarası ile insanın içini açan Celal Doğan Lokantası, Tunceli’nin en sevilen mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, 62000, Tunceli

4) Lale Kebap

Gittiğiniz şehirlerin salaş ama lezzetli restoranlarını keşfetmeyi sevenlerdenseniz Tunceli’deki adreslerinizden biri de Lale Kebap olsun derim.

Dürüm, pilav üstü ya da iskender tercihiniz hangisi olursa olsun Lale Kebap’a gittiğinizde masanızda mutlaka döner olsun.

Döner yemek istemezseniz de fırın güveçten musakkaya, kavurmadan tavuk kanata, sebzeli kebaptan pideye pek çok lezzetin Lale Lokantası’nda sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Moğultay Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, No: 24, 62000, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 212 11 29

5) Ekin Kebap

Mis gibi mezeler çıtır çıtır pideler, incecik bir lahmacun ve lokum gibi kebaplar için Tunceli’deki en lezzetli adreslerden biri de Ekin Kebap.

Ekin Kebap’ta suyuna ekmek banmaya doyamayacağınız, yanında mis gibi pilavla muhteşem giden harika sulu yemekler olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Moğaltay Mahallesi, Av. Ali Demir Caddesi, No:1, 62000, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 212 65 15

6) Marina İskele Restoranı

Muhteşem bir manzaraya karşı keyifli bir yemek yemek isterseniz Tunceli’deki adresiniz Marina İskele Restoranı olsun derim.

Marina İskele Restoranı’na giderseniz yemeğin ardından Munzur Çayı’nın kıyısında keyifli bir yürüyüş yapabileceğinizi de söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Atatürk Mahallesi, 62000, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 444 2 410

7) Kuzu Tandır İçin Dikilitaş Restaurant

Su sesinin verdiği huzur ve hafiften içinizi ürperten ılık rüzgar eşliğinde güzel bir yemek yemek isterseniz adresiniz Munzur Çayı kenarındaki Dikilitaş Restaurant olsun derim.

Dikilitaş Restoran’ın özellikle kuzu tandırı bence bir efsane.

Yemek yemek için gidemezseniz, Munzur Çayı’nın kenarındaki Dikilitaş Restaurant’ın güzel bir kahvaltısı olduğu da aklınızda bulunsun.

Adres: Alibaba Mahallesi, 62000, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 212 11 33

8) Mavi Göl Restaurant

Lezzetli et denildiğinde Tunceli’de akla ilk gelen yerlerden biri de Mavi Göl Restaurant.

Özellikle sebzeli sac kavurması enfes, insan suyuna ekmek banmaya doyamıyor. Giderseniz mutlaka deneyin derim.

Adres: Atatürk Mahallesi, Tunceli Elazığ Yolu, 62000, Tunceli Merkez

9) Munzur Ciğer Kebap

Güzel bir ciğer, tavuk döner ya da Adana kebap yanında da meze ve salata yiyelim derseniz Tunceli’ye gittiğinizde Munzur Ciğer ve Kebap’a bir şans verebilirsiniz.

Özellikle üzerine bol kimyon serperek lezzetini ikiye katlayabileceğiniz ciğerinin seveni çok, benden söylemesi.

Adres: Atatürk Mahallesi, 62000, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 212 17 17

10) Sac Tavanın Adresi Halikarnas Et ve Balık Restaurant

Munzur Gölü’nü tepeden gören bir mekanda keyifli müzikler eşliğinde güzel bir yemek yemek isterseniz Halikarnas Et ve Balık Restaurant, Tunceli’deki en keyifli yerlerden biri olacaktır.

Halikarnas Et ve Balık Restaurant’a gittiğinizde tercihinizi etten yana kullanırsanız sac tavanın tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Atatürk Mahallesi, 62000 Tunceli Merkez

Telefon: 0541 847 61 62

11) Hanımeli Pastanesi

En çıtırından bir waffle, pofidik bir pancake ya da günlük taze olarak hazırlanan enfes tatlılar.

Hanımeli Pastanesi’nde her biri birbirinden lezzetli pek çok tatlı sizi bekliyor.

Siz de Tunceli gezinize keyifli bir tatlı molası vermek isterseniz Hanımeli Pastanesi en lezzetli alternatiflerden biri olacaktır.

Tercihinizi çikolatalı bir tatlıdan yana kullanmak isterseniz de bulunduğunuz şehirle pek uyumlu gibi gözükmese de İzmir bomba güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Atatürk Mahallesi, Elazığ Caddesi, 10. Sokak, Şah Apartmanı, No:3, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 213 27 23

12) Kahve Arası

Tunceli gezinize kısa bir mola vermek şöyle bol köpüklü bir Türk kahvesi eşliğinde keyif yapmak isterseniz Kahve Arası’na bir şans verebilirsiniz.

Kahve Arası’nda lezzetli tatlıların sizi beklediğini de söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Moğultay Mahallesi, Avukat Demir Caddesi, No: 5, Tunceli Merkez

Telefon: 0428 212 50 93


Tunceli’ye giderseniz kinkor mantarı, ılgın, gulik ve kenger gibi yabani ürünlerden tatmadan, Munzur Çayı üzerinde zipline veya rafting yapmadan, Çemişgezek’i, Pertek’i görmeden, Pülümür’de tırmanış yapmadan, eğer bahar aylarında giderseniz dağların eteklerinde yetişen ters laleleri görmeden dönmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız