Türkiye’nin En İyi 12 Dağ Evi

0
11926

Türkiye’de yılın her dönemi, sakin ve doğa içinde bir tatil geçirmek için gidebileceğiniz iyi adresler var. Dağ evlerinde tatil yapmak, insanı mental ve fiziksel olarak en iyi dinlendiren tatil planlarından biri.

Bu planlarınıza yardımcı olmak için sizlere Türkiye’nin en iyi 12 dağ evinden bahsettiğimiz bir rehber hazırladık.

1) Saklı Göl Evleri, Burdur

Isparta – Antalya yolu arasında gizlenmiş, küçük ve sevimli İç Anadolu şehri Burdur’da bulunan doğa harikası bir adres.

Konforlu odalarında yavaşlayan zamanın tadını çıkarmanın yanı sıra; kano ve tekne gezisi, sportif balıkçılık, doğa yürüyüşü, bisiklet turu gibi aktiviteler yapabileceğiniz bir tesis.

Otel dışında aktiviteler yapmak isterseniz; Sagalassos, Kremna, Milyos antik kentlerini ve Kral Yolu’nu gezerek tarihi bir serüvene çıkabilirsiniz. Saklı Göl Evleri’ne internet üzerinden ya da telefon aracılığıyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Karacaören Köyü Mevki, Antalya – Isparta Yolu / Bucak

Telefon: 0248 344 21 22

2) Kulindağ Dağ Evi, İstanbul

İstanbul’un içinde kaçıp, kalabalıktan uzaklaşabileceğiniz bir yerler olduğunu bilmek çok güzel bir his. Bir de siz, gidince yaşayacaklarınızı düşünün.

Kulindağ Dağ Evi, İstanbul’da dokusunu koruyan bölgelerden biri olan Beykoz’da hizmet veren cennetten bir köşe.

Konaklama yapmasanız dahi, dışarıdan kahvaltı ya da yemek için de gidilebiliyor.

Doğanın sesiyle dinlenmekle birlikte yürüyüşlere çıkabilir, tesisin bungalovlarında kalmak yerine kamp da yapabilirsiniz.

Tüm bu hizmetlerden faydalanmak için telefon ya da mail yoluyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Mahmutşevketpaşa, Kibrit Çıkmazı, No:6 Beykoz/İstanbul

Telefon: 0850 302 02 99 – 5

3) Abant Yeşil Ev, Bolu

Abant Yeşil Ev, 20 yıldır hizmet veren masal evlerinin adresi.

Yılın her döneminde ayrı bir güzelliğe sahip olan Abant’ta rüya gibi bir tatil yapmak isterseniz, rotanızı Yeşil Ev’e çevirin.

Sonbahar, kış, ilkbahar, yaz hiç fark etmez; her mevsimde kendine has bir çekiciliği var buranın doğasının.
Masal evlerinin tadını çıkarmak dışında Abant Gölü’ne inebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, atlarla gezinti yapabilirsiniz.

Konaklama için önceden rezervasyon yaptırmanız şart. Telefon ya da mail yoluyla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Adres: Abant Yolu 5 km, Merkez/Bolu

Telefon: 0374 237 11 49

4) Bageni Pansiyon, Rize

Dağ evi deyince ilk akla gelen yerlerden biri Karadeniz ve onun gözdelerinden olan Rize.

Rize’nin köylerinde, akıl almaz güzellikteki doğanın tadını çıkararak konaklayabileceğiniz pek çok tesis var ve Bageni Pansiyon bunların en güzellerinden biri.
Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Sulak Köyü’nde hizmet veren tesisin dışarıdan gidilebilen restoran bölümü de var. Burada konaklarken yaylalara çıkabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, patika kütüphanelerinde kitap okuyabilir, alabalık göletine gidebilirsiniz. Yılın her dönemi keyifli vakit geçirebileceğiniz bir adres.

Otel ve restoran için internet üzerinden ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Adres: Sulak Köyü Yolu, 53740, Sulak – Fındıklı / Rize

Telefon: 0544 654 85 95

5) Seyr-i Cennet Dağ Evleri, Rize

Dağ evlerinin aranılan adresi olan Rize’den devam edelim. Seyr-i Cennet Dağ Evleri, adı gibi cenneti ayaklarınıza seren bir tesis. 30 yıldır ayakta kalan bir aile işletmesi olarak hem otel hem de restoran bölümü ayrı ayrı hizmete açık.

Konforlu ve sıcak odaları ile manzarası başlı başına bir huzur kaynağı.

Ayder Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Konumundan dolayı, Çamlıhemşin ve Ayder Yaylası gibi turistik bölgelere de oldukça yakın. Tatiliniz boyunca buralara günübirlik gezi düzenleyebilirsiniz.

Temiz hava ve kuş sesleri, tatil boyunca başınızı döndürecek etmenler.
Yılın her mevsiminde gidilebilir, her dönemi ayrı bir keyif verecektir.

Seyr-i Cennet Dağ Evleri’nde tatil için rezervasyon yaptırmak gereklidir. Tesisin internet sitesinden ya da telefon numarasından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Adres: Ayder Yolu Üzeri, Aşağı Şimşirli Aksu Mah. Çamlıhemşin / Rize

Telefon: 0464 655 50 50

6) Plato’da Mola,  Rize

Dağların eteğine kurulmuş, gerçek bir Karadeniz evinde konaklayarak sakin ve dingin bir tatile ne dersiniz? Plato’da Mola yine Rize’nin can damarı Çamlıhemşin’de Pokut Yaylası’nın içinde hizmet vermektedir.

Rize Pokut Yaylası

Karadeniz’e özgü lezzetleri, Pokut Yaylası’nın güzelliğini ve Karadeniz evi sıcaklığını size sunan bir tesis. Pokut Yaylası’nın farklı zorluklardan oluşan parkurlarında yürüyüşe çıkabilir, pınar kenarında piknik yapabilir, otelin yakınında bulunan Ortan Köyü’ne, Çat Köyü’ne günübirlik geziler düzenleyebilir, Fırtına Deresi’ne inip yürüyüş ya da rafting yapabilir, tarihi köprüleri ve konakları gezebilirsiniz.
Plato’da Mola’ya gitmeden önce mail ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Adres: Pokut Yaylası, Çamlıhemşin / Rize

Telefon: 0532 777 93 96

7) Küre Dağ Evi, Bartın

Karadeniz semalarında dağ evinden bol bir şey olmasa gerek. Bu kez Bartın’da hizmet veren Küre Dağ Evi’nden bahsedeceğiz. Küre Dağları Milli Parkı içinde hizmet veren bu tesis, bir aile işletmesi.

Safranbolu Karabük

Tesiste farklı kişi sayılarına göre tasarlanmış oda türleri bulunmakla birlikte çocuklarıyla gelen aileleri sevindirecek bir de parkları var. Amasra, Safranbolu ve Pınarbaşı’na çok yakın mesafede bulunduğu için buralara günübirlik geziler planlayabilirsiniz.

Amasra, Bartın

Küre Dağları Milli Parkı içinde trekking de yapabilirsiniz. Her bir etkinlik için tesisten destek almanız mümkün.

Küre Dağ Evi’ne, tesisin internet sitesi üzerinden online olarak ya da telefonla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Yukarı Mah. Aşağıçerçi Köyü, Ulus / Bartın

Telefon: 0378 416 19 80

8) Albatross Dağ Evleri, Balıkesir

Karadeniz dağlarının dışında alternatif arayanlar için ülkenin akciğeri olarak tanımlanan Kaz Dağları’na rotamızı çeviriyoruz. Bol oksijenli berrak bir havadan sarhoş olup, ruhen arınacağınız bir tatil için Albatross Dağ Evleri tesisini tercih edebilirsiniz.

Kaz Dağları Balıkesir

Albatross, Edremit’te bulunuyor. Burada kalırken Kaz Dağları’na çıkıp, doğa yürüyüşleri yapabilir, yaz ayında geldiyseniz 3 km uzaklıktaki Güre Plajı‘ndan denize girebilirsiniz. Ayrıca; Hasanboğuldu Gölü, Tahtakuşlar Müzesi, Sarıkız Kazdağı Etnografya Müzesi’ni de gezebilirsiniz.

Albatross Dağ Evleri’ne internet üzerinden ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Çamlıbel mah. No: 52 Edremit / Balıkesir

Telefon: 0546 231 01 01

9) Kayserkaya Dağ Evi, İzmir

Dağ evleri konusunda İstanbul gibi şaşırtan ve sevindiren bir şehir olan İzmir’e dönelim. Her bölgesinde ayrı bir tat olan renkli şehrimiz İzmir’in Selçuk ilçesinde hizmet veren Kayserkaya Dağ Evi, benzersiz bir doğa içerisinde hizmet veriyor.

Şirince, Selçuk, İzmir

Gerçek bir dağ evi stiline sahip konforlu odalarıyla sizleri ağırlayan bu tesiste doğayla dans ederek tatil yapabilirsiniz. Burada kalırken de hem doğayı keşfedebilir hem de Şirince gibi etkileyici izler bırakan yerleri gezebilirsiniz.

Şirince’nin yanı sıra; Aziz Nesin Matematik Köyü, Aziz Dimitros Kalesi’ni de görebilirsiniz.

Yakınlarda bulunan şarap evlerinde keyifli vakit geçirebilir, yazın geldiyseniz tesisin havuzundan faydalanabilirsiniz.

Kayserkaya Dağ Evi’ne internet üzerinden ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Şirince mah. Kayser sok. No: 12 Kayserkaya, Selçuk / İzmir

Telefon: 0232 898 31 72

10) Zeliş’in Çiftliği, Sakarya

Sakarya Sapanca

Karadeniz sınırlarında, İstanbul ve Ankara’ya oldukça yakın konumda olan Sakarya’ya geçelim. Sapanca’da hizmet veren Zeliş’in Çiftliği, adının hakkını veren tesisinde uzun yıllardır misafirlerini ağırlıyor.

Harika manzarası, anne elinden çıkma lezzetteki yemekleri, temiz Karadeniz havası ve doğanın çekiciliği ile çevrelenmiş bir tesis. Burası, yılın her zamanında ayrı bir güzellikte oluyor.

Sakarya Sapanca Gölü

Tesiste dinlenmenin yanı sıra, yakınlarda bulunan Doğançay Şelalesi ve Doğal Yaşam Parkı Ormanya’ya günübirlik geziler planlayabilirsiniz.

Zeliş’in Çiftliği’ne internet üzerinden ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Dibektaş, 54600 Sapanca / Sakarya

Telefon: 0264 592 05 85

11) Hindiba Doğa Evi, Bolu

İstanbul ve Ankara’nın buluşma noktası Bolu’da hizmet veren harika bir dağ evinden bahsedelim: Hindiba Doğa Evi.

Bolu, huzurlu ve sakin bir tatil için özellikle kış aylarında en çok tercih edilen yerlerden biri. Bu yüzden buradaki tesislerin tecrübesi daha farklı denilebilir.

Abant Gölü Bolu

Hindiba Doğa Evi, özenle tasarlanmış odaları ve doğa içinde bulunan konumuyla gerçek anlamda arınmayı ve dinlenmeyi vadediyor. Burada konaklarken, farklı yürüyüş rotalarından birini seçip, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi

Ayrıca, Abant ve Yedigöller gibi büyüleyici yerlere günübirlik gezi planları yapabilirsiniz. Hatta 1.5 saatlik bir yolculuk sonunda Kartalkaya’ya çıkıp, kayak da yapabilirsiniz.

Hindiba Doğa Evi’ne gelmeden önce internet sitesinden ya da telefon numarasından ulaşarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Mengen Kıyaslar Köyü, Kaynarca Mevki, Yedigöller Yolu 3 km Mengen / Bolu

Telefon: 0850 346 94 79

12) Birun Kümbet Dağ Evi, Giresun

Karadeniz dağlarını vazgeçilmez bulanlar için bambaşka bir alternatif: Giresun. Burada, Kümbet Yaylası’nda konumlanmış olan Birun Kümbet Dağ Evi, ismiyle müsemma bir tesis.

İçinden hiç çıkmak istemeyeceğiniz güzellikte tasarlanmış odaları, yaylanın temiz havası, çocuklar için oyun alanı ve lezzetli yemekleriyle harika bir tatil seçeneği olduğunu söylemek mümkün.

Tatiliniz boyunca yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri, Kümbet Yaylası’nda çıkacağınız doğa yürüyüşleri olacaktır. Bunun yanı sıra; ATV turu, bisiklet gezileri yapabilir ve otel içinde bulunan ısıtmalı havuz, hamam, sauna gibi alanlardan faydalanabilirsiniz. Bu tatilde dinlenmek için ihtiyacınız olan her şey var!

Birun Kümbet Dağ Evi’ne tesisin internet sitesinden, mail adresinden ya da telefon numarasından ulaşarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Adres: Kümbet Yaylası, Giresun

Telefon: 0454 386 61 11

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız