Türkiye’nin En Keyifli Bağ Otelleri

0
3118

Hafta sonları minik gastronomi kaçamakları yapmayı seviyorsanız, bağ otelleri bence en keyifli destinasyonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Çoğunluğu Ege ve Trakya Bölgesi’nde olmak üzere insana kendini İtalya’nın meşhur Toscana Bölgesi’nde gibi hissettiren, içinde oteli de olan pek çok bağ bulmak mümkün.

Siz de ülkemizin en güzel şaraplarını yerinde tatmak, şaraba gönül verenlerin emeklerine yakından tanıklık etmek istiyorsanız Trakya Bağ Yolu’na ya da Urla Bağ Yolu’na doğru yola çıkın derim. Tabii Kuzey Ege’deki ve Anadolu’daki bağları da unutmamak lazım.

Hadi gelin lafı daha fazla uzatmadan zamanın su gibi akıp gideceği Türkiye’nin en keyifli bağ otellerine doğru mini bir yolculuğa çıkalım.

Ama son bir hatırlatmam daha var. Rotadan rotaya göre ufak değişkenlikler gösterse de her yıl Ağustos ayının ikinci yarısından başlayıp Ekim ayının sonuna kadar devam eden bağ bozumu zamanına özel etkinlikler düzenleniyor. Eğer seyahatinizi bu tarihlere denk getirmek isterseniz rezervasyonunuzu önceden yaptırmayı unutmayın!

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? En iyi bağ otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi Bağ Evleri yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

1) Urla Bağ Evi Vineyard Hotel, Urla

Yemyeşil bir araziye kurulu Urla Bağ Evi, minimalist tarzdaki dekorasyonu, doğayla iç içe mimarisi ile beğeni topluyor.

Bazı odaların girişinde sizi karşılayan kırlangıç yuvaları, muhteşem peynir ve şarküteri tabakları, iştah kabartan menüsü, insana huzur veren doğası ile Urla Bağ Evi Vineyard Hotel, insanın ruhuna iyi geliyor desem abartmış olmam.

Siz de her anını keyif ve mutlulukla hatırlayacağınız bir tatil deneyimi arıyorsanız istikametiniz Urla Bağ Evi Vineyard Hotel olsun.

Yalnız, sadece altı odası olduğunu o yüzden gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Adres: 9005 Sokak, Yağcılar, Urla, İzmir

2) Manej, Urla

Huzuru ve mutluluğu doğada bulanlardansanız Manej Urla tam size göre diyebilirim.

Tarladan sofraya felsefesi ile misafirlerini ağırlayan Manej Urla’da yemeklerin pek çoğu kendi tarlalarında yetiştirdikleri sebzelerle ya da komşu köylerden aldıkları tazecik yerel malzemelerle hazırlanıyor.

Şarap keyfinizi her daim lezzetli yemeklerle taçlandırmayı sevenlerdenseniz Manej Urla’ya bir şans verin derim.

Manej’in ödüllü şarapların üretildiği bağlarla çevrili olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Kuşçular Mahallesi, 8028. Sokak, No: 22, Urla, İzmir

3) 2 Rooms Hotel Urla, Urla

Güne nefis bir manzarada uyanmak, masal tadında birkaç gün geçirmek istiyorsanız istikametiniz 2 Rooms olsun derim.

Hem Urla’nın lezzetli şaraplarını deneyimlemek hem de muhteşem yemekler tatmak istiyorsanız Urla’nın en keyifli bağ otellerinden biri olan 2 Rooms tam size göre.

Özellikle kocaman pencereli odalarda gözünü doğaya açarak uyanmayı sevenler; yolunuz Ege’den geçtiğinde 2 Rooms Hotel’i mutlaka ziyaret edin derim. 

Adres: Kuşçular Mahallesi, 8028. Sokak, No: 12, Urla

4) Teruar Urla, Urla

Bağ ve gastronomi keyfini sanatla buluşturan Hotel Caeli, benzersiz bir deneyim yaşamak isteyenleri bekliyor.

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nın tüm tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin tam ortasında bulunan Porta Caeli Bağları’nda bulunan Hotel Caeli, bütün sıcaklığı ile sizi bekliyor.

En taze ürünlerle hazırlanan eşsiz yemekler sunan Hotel Caeli, insanı hem gastronomi açısından hem de sanatsal açıdan mutlu edecek bir deneyim vaat ediyor.

Söylemeden de geçmek olmaz isimlerini dünyanın en seçkin üzümlerinden alan odaları ile beğeni toplayan Hotel Caeli’nin bütün yorgunluğunuzu unutturacak harika bir de Spa’sı var. 

Adres: Bahşi Mevkii No: 423 Kumköy Köyü, Eceabat, Çanakkale

6) Vinifera Hotel, Selçuk

Avusturyalı bir mimar tarafından inşa edilen taş binaları ile göz dolduran Vinifera Hotel, country tarzında dekore edilmiş odaları ile de beğeni topluyor.

İsmini antik çağlarda bu bölgede yaşamış olan yedi bilgeden alan Yedibilgeler Şarapları eşliğinde huzurlu bir hafta sonu geçirmek isterseniz Vinifera Hotel’e bir şans verin derim.

Dışarıdan gelen tek sesin kuş cıvıltısı olduğu Vinifera Hotel’de hayatın stresinden, şehrin gürültüsünden uzakta huzur dolu birkaç gün geçirebilirsiniz.  

Adres: Dönenaltı Mevkii, Gökçealan (Burgaz) Köyü, Selçuk, İzmir

7) İsabey Bağ Evi, Menderes

Tarladan sofraya konseptiyle hizmet veren İzmir’in en keyifli bağ evlerinden biri de İsabey Bağ Evi.

İsabey Bağ Evi sadece konaklama konforu ile değil, mevsime göre her altı haftada bir yenilenen menüsü ile de gönülleri fethediyor.

İsabey Bağ Evi’nin restoranı yemek şarap uyumu konusunda da bir efsane. Menüye eklenen her yemek özenle seçiliyor. 

Adres: Gölcüler Mahallesi, 901. Sokak, İstasyon Mevkii, No: 38, Menderes, İzmir

8) Bakucha Vineyard Hotel, Lüleburgaz

Trakya’nın üzümlerinden üretilen Arcadia şarapları eşliğinde keyifli birkaç gün geçirmek isterseniz istikametiniz Istranca Dağları’nın eteklerine kurulu Bakucha Vineyards olsun.

Muhteşem yemeklerin, nefis şarapların ve insana huzur bir doğanın yanı sıra harika bir Spa da Bakucha Vineyard Hotel’de sizi bekliyor.

200 hektarlık bir alana kurulu olan üzüm bağlarının yanı sıra, meyve bahçeleri ve sebze bostanları ile çevrili olan Bakucha Vineyard Hotel, misafirlerine pek çok farklı deneyim sunuyor.

Adres: Arcadia Bağları, Hamitabat Köyü, Lüleburgaz, Kırklareli

9) Dessera Bağ Evi, Kırklareli

Kırklareli’nin bol oksijenli havasını solumak, lezzetli yemekler yemek ve tabi ki nefis şaraplar tatmak istiyorsanız rotanızı Dessera Bağ Evi’ne çevirin derim.

Günü bir kadeh şarap ve sonsuzluğa uzanan Trakya ovalarının ardından batan güneş ile sonlandırmaktan daha keyifli ne olabilir ki?

Adres: Ahmetçe Köyü, No: 75, Dönmez Çiftliği, Kırklareli

10) Barbaros Bağ Evi, Tekirdağ

Trakya’nın en keyifli bağ otellerinden biri de Barbare Şarapları’nın bağlarında bulunan Barbaros Bağ Evi.

Barbaros Bağ Evi, şarap ve üzüm temalı dekorasyonu ile insanın içini ısıtıyor desem yeridir. Uçsuz bucaksız bağ manzarasına sahip Barbaros Bağ Evi’nin her köşesinde fotoğraf çekilmek isteyebilirsiniz.

Son olarak sabah, öğlen ve akşam yemeklerinin haricinde nefis peynir tabakları eşliğinde Barbare’nin güzel şarapları ile gün boyu keyif yapabileceğiniz aklınızda bulunsun. 

Adres: Yazır Köyü, Karaağaçlık Mevkii, Tekirdağ

Telefon: 0530 380 53 40

11) Eskibağlar Boutique Hotel, Elazığ

Alışılmış rotaların dışına çıkmak, hem yeni bir şehir keşfetmek hem de farklı bir tadım deneyimi yaşamak istiyorsanız Eskibağlar Boutique Hotel, Elazığ’da sizi bekliyor.

Öküzgözü ve boğazkere üzümlerinin ağırlıklı olarak yetiştirildiği Elazığ’daki Eskibağlar Boutique Hotel, eski dönemlerden izler taşıyan otantik mimarisi ile de göz dolduruyor.

On üç odalı Eskibağlar Boutique Hotel’de nefis yemeklerin ve güzel şarapların yanı sıra havuz ve hamam keyfinin de sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Kürk Köyü, Eskibağlar Mevkii, Sivrice, Elazığ

12) Sunolus Vineyard House, Kayseri

Kendi çiftliklerinde ürettikleri organik üzümlerden yaptıkları şaraplar ile beğeni toplayan Sunolus Vineyard, aile sıcaklığında bir tatil yapmak isteyenlerin favori destinasyonlarından.

Bir aile çiftliği olan Sunolus’un yedisi standart biri suit olmak üzere sekiz odası var. Odalara ise numaralar yerine ailenin kadınlarının isimleri verilmiş. Tüm bunlar bile aile sıcaklığını yansıtmak için fazlasıyla yeterli bence.

Sunolus Vineyard House’un tamamı organik ve doğal ürünlerle hazırlanan nefis bir kahvaltısı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Boğazköprü Mahallesi, Orman Yolu Sokak, No: 292, Kocasinan, Kayseri

13) Villa Estet Bağ Oteli, Manisa

Asmalar arasında eğlenceli bağ gezileri yapmak, gün içinde havuz başında keyifli zaman geçirmek isterseniz istikametiniz Yanık Ülke Bağları’nın zirvesindeki Villa Estet Bağ Oteli olsun derim.

Villa Estet Bağ Oteli’ne giderseniz bağ ekibinin günün ilk ışıkları ile birlikte yaptıkları budama çalışmasına eşlik edebilir, şaraphane turuna katılarak şarap yapımı hakkındaki temel bilgileri öğrenebilirsiniz.

Tüm bu etkinliklerin ardından ise insana sonsuzluğa uzanıyormuş hissiyatı veren bağ manzarasına karşı Yanık Ülke şaraplarının tadını çıkarabilirsiniz. 

Adres: Merkez Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 137, Ankara Devlet Karayolu, Kula, Manisa

Telefon: 0236 847 21 21

14) Talay Bağları Konuk Evi, Çanakkale

Siz de Ege’nin her daim insana mutluluk ve huzur verdiğini düşünenlerdeniz Talay Bağları Konuk Evi’ne mutlaka bir şans verin derim.

En lezzetli üzümlerin olduğu bölgelerimizden biri olan Bozcaada’da hem denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak hem de gönlünüzce şarap tadımı, bağ gezisi yapmak istiyorsanız hiç düşünmeden Talay Bağları Konuk Evi’nin yolunu tutun derim.

Talay Bağları Konuk Evi’ne giderseniz bisikletle keşif turları yapabileceğinizi, otelin bahçesinden kendi sebze meyvenizi toplayabileceğinizi ya da yumurtanızı kümesten günlük olarak alabileceğinizi de söylemeden geçmek olmaz. 

Adres: Sulubahçe Mevkii, Bağ Yolu, No: 24, Bozcaada, Çanakkale

15) Irmak Bağ Evi

Bozcaada’nın merkezine on dakikalık yürüme mesafesinde, üzüm bağları ve meyve ağaçlarının arasında gizlenmiş küçük şirin bir otel arıyorsanız Irmak Bağ Evi tam size göre.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra ev yapımı reçeller, doğal yumurtalar ve zeytinlerin başrolde olduğu nefis bir açık büfe kahvaltının da Irmak Bağ Evi’nde sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Alaybey Mahallesi, Başkuyu Mevkii, No: 62, Bozcaada, Çanakkale

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız