Kurban Bayramı Tatili: Keyifli Bir Seyahat İçin İdeal Tatil Planları

0
1304
Kurban Bayramı Tatili: Keyifli Bir Seyahat İçin İdeal Tatil Planları
Kurban Bayramı Tatili: Keyifli Bir Seyahat İçin İdeal Tatil Planları

Kurban Bayramı, 2024 yılının en uzun bayramlarından biri. Kurban Bayramı’nın arife günü 15 Haziran Cumartesi gününe, bayramın ilk günü ise 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor. 19 Haziran Çarşamba günü biten bayram tatilini uzatmak isterseniz 2 günlük izin alarak 9 günlük bir tatil yapmanız mümkün. 

Uzun ve keyifli bir tatil hayal edenleri mutlu edecek bu 9 günlük bayram tatilinde seyahat edebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Aklınızdaki tatili en iyi şekilde yapabileceğiniz rotayı bulmak için bir rehber arıyorsanız doğru yerdesiniz. 

Sizler için bayram tatilini en güzel şekilde geçirebileceğiniz rotaları araştırdık. Yazımızı okuyarak kendinize en uygun rotayı seçebilir, otel rezervasyonunuzu, uçak ve otobüs bileti alımlarınızı da Obilet üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Ailecek Tatil Yapacaklar İçin Rota Önerileri

Kurban Bayramı tatilinde ailecek tatile gitmeyi planlıyorsanız tatil yapabileceğiniz harika konumlar var. Bu lokasyonlar arasından sizler için 3 farklı rota seçtik. Hem çocukların hem de büyüklerin doyasıya eğlenebilecekleri bu rotalar yaz aylarında yapılacak tatiller için de oldukça ideal.  

1) Çeşme, İzmir

Çeşme, İzmir
Çeşme, İzmir

İlk rota önerimiz yaz aylarında tatil denilince ilk akla gelen noktalardan bir tanesi. Isınan havaların tadını çıkarabileceğiniz Çeşme, İzmir’in en güzel tatil lokasyonlarından bir tanesi. Küçük çocuğu olan ailelerin de rahat bir şekilde tatil yapabilecekleri bu konumda pek çok farklı otel seçeneği bulunuyor. Çeşme otelleri arasından kendinize en uygun oteli bulabilir ve tatiliniz boyunca rahat bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Bunun yanı sıra Çeşme’de gezebileceğiniz keyifli noktalar da bulunuyor. Delikli Koy, Çeşme Kalesi, Şifne, Germiyan Köyü, Kleopatra Koyu, Uzunkuyu Mesire Alanı ve Alaçatı Yel Değirmenleri gibi yerleri Çeşme’de kesinlikle gezmenizi öneriyoruz. Ayrıca Çeşme’de gidebileceğiniz pek çok farklı plaj da bulunuyor. Boyalık Plajı, Pırlanta Plajı, Altınkum Plajı ve Ilıca Plajı gibi Çeşme plajları arasından seçim yapabilir, deniz, kum ve güneş sezonunu en güzel şekilde açabilirsiniz. 

2) Kemer, Antalya

Kemer, Antalya
Kemer, Antalya

Antalya, tatilde Akdeniz’e inmeyi düşünenler için en güzel noktalardan bir tanesi. Kemer ise tertemiz denizi, eşsiz manzaraları ve gezilecek yerleri ile tatilinizi dolu dolu geçirebileceğiniz harika bir bölge. Ayrıca Kemer’de konaklayabileceğiniz geniş otel seçenekleri de bulunuyor. Kemer otelleri arasından isterseniz her şey dahil isterseniz de butik bir otel seçebilirsiniz. 

Kemer’de tatil yaparken gezebileceğiniz çeşitli güzel yerler bulunuyor. Bu yerler arasında Phaselis Antik Kenti, Beydağları Milli Parkı, Gelidonya Feneri, Olympos Antik Kenti ve Yanartaş bulunuyor. Kültürel bir gezi yapmanın yanı sıra Kemer plajları bol bol yüzmeniz ve güneşin tadını çıkarmanız için sizlere harika bir fırsat sunuyor. Tekirova Plajı, Çıralı Plajı, Adrasan Plajı ve Göynük Halk Plajı Kemer’de ziyaret edebileceğiniz en güzel plajlar arasında bulunuyor. 

3) Karadeniz Turu

Karadeniz Turu
Karadeniz Turu

Tek bir yerde kalmaktansa birkaç yer birden görmeyi istiyorsanız Kurban Bayramı’nı Karadeniz turu yaparak değerlendirebilirsiniz. Birden fazla şehir görebileceğiniz bu turda pek çok yeri gezebilir ailece harika bir maceraya atılabilirsiniz. Üstelik Karadeniz turunu tamamen kendiniz planlayabilir ve sadece kendi istediğiniz yerlere gidebilirsiniz. 

Kendi başınıza Karadeniz turu planlamak karışık geliyor olabilir. Fakat yapacağınız ufak bir plan ile çok keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz. Turunuza Amasya’da başlayabilir ve sonrasında ise rotanızı sırasıyla Tokat, Gümüşhane, Trabzon ve Artvin’e çevirebilirsiniz. Toplamda 8 gününüzü alacak Trabzon turunu planlarken ayrıntılı bir rehbere ihtiyaç duyarsanız Karadeniz Turu yazımızı okuyabilirsiniz. 

Maceracı Gezginler İçin Rota Önerileri

Kurban Bayramı tatili için macera dolu bir tatil planı yapmak istiyorsanız rotanızı Kapadokya’ya ya da Kazdağları’na çevirebilirsiniz. Kamp yapabileceğiniz ve tertemiz havasında hem gezip hem de eğlenebileceğiniz Kazdağları ya da Peri Bacaları’nı ziyaret ederek şehrin büyüsüne kapılabileceğiniz Kapadokya… Hangi rotayı seçerseniz seçin geriye unutulmaz anılar ile döneceğinize eminiz. 

1) Kapadokya

Kapadokya
Kapadokya

Rotamızı Kapadokya’ya çeviriyoruz.Tarihi geçmişi ve gezilecek yerleri ile mistik hikayeler ile çevrelenmiş bu şehir size unutulmaz bir tatil yaşatabilir. Hem dolu dolu gezdiğiniz hem de çeşitli maceralara atılabileceğiniz Kapadokya’da kesinlikle gezmeniz gereken yerler bulunuyor. Bu yerler arasında Devrent Vadisi, Güllüdere Vadisi, Ihlara Vadisi, Paşabağ, Zelve Açık Hava Müzesi, Saç Müzesi ve Göreme Açık Hava Müzesi bulunuyor. Ayrıca Kapadokya’nın sokaklarını gezmenizi ve tarih evlerini görmenizi de öneriyoruz.

Gezilecek yerlerin yanı sıra Kapadokya’da yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler de bulunuyor. ATV turlarına, jeep safari etkinliklerine katılabilir ve trekking gibi çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Tatilinizi gezmek istediğiniz yerlere ve yapmak istediğiniz aktivitelere göre planlayabilirsiniz. Böylece Kapadokya’da kaç günlük bir tatil yapacağınıza ve nerede konaklayabileceğinize rahtalıklıkla karar verebilirsiniz.

2) Kazdağları

 Kazdağları
Kazdağları

Tatilde kamp yapmak ve doğanın içinde olmak istiyorsanız rotanızı Kazdağları’na çevirmenizi öneriyoruz. Harika köyleri, doğası, kamp alanları, şelaleleri ve gezilecek diğer yerleri ile dolu dolu bir tatil geçirebileceğiniz Kazdağları özellikle genç arkadaş grupları içinde oldukça güzel bir rota olabilir. 

Kazdağları’nda tatil yaparken ziyaret edebileceğiniz etkileyici yerler bulunuyor;

  • Hasanboğuldu
  • Sarıkız Türbesi
  • Kazdağları Milli Parkı
  • Yeşilyurt Köyü
  • Adatepe Köyü
  • Zeus Altarı 
  • Darıdere Tabiat Parkı 

Ayrıca burada kamp yapmak için Hızır Kamp, Kazdağı Kamp, Troltunga Camping gibi yerlerin yanı sıra Kazdağı Milli Parkı Kamp Alanı, Mehmetalan Köyü Kamp Alanı ve Pınarbaşı Köyü Kamp Alanı gibi konumları da tercih edebilirsiniz.

Yurt Dışı Tatili Yapmak İsteyenler için Rota Önerileri

Uzun tatillerinizi yurt dışına giderek değerlendiriyorsanız Kurban Bayramı tatilinde gidebileceğiniz harika rotalar bulunuyor. 9 günlük bir tatil için vize işlemleri ile uğraşmak istemiyorsanız vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden oluşan oldukça güzel rota önerilerimizi sizin için bir araya getirdik.

1) Balkan Turu

Balkan Turu
Balkan Turu

Yurt dışı tatili için ilk önerimiz Balkan turu. Özellikle dolu dolu bir tatil yapmak istiyorsanız, Balkan turu sırasında Balkanlar’da bulunan pek çok şehri görebilir ve hayallerinizi süsleyen o tatili yapabilirsiniz. Balkan turunuzu kendiniz planlayabilir ve tatilinizin kontrolünü elinize alarak istediğiniz her yeri ziyaret edebileceğiniz keyifli bir tur planı yapabilirsiniz. 

Balkan turunuzu planlarken hangi şehirleri görmek istediğiniz ve tura kaç kişi gideceğiniz gibi detayları önceden karar vermeniz planınızı daha kolay bir şekilde yapmanız için önemli. Bunlara karar verdikten sonra seyahat ettiğiniz şehirlerde görmek istediğiniz nokatları da belirlemeniz ve genel bir plan yapmanız gerekiyor. Balkan turunuzu planlarken Balkanlar Turu Planlama Rehberi: Nereden Başlamalı? yazımızdan yararlanabilirsiniz. İsterseniz sizin için hazırladığımız 8 günlük plana birebir uyabilir isterseniz de kendinize göre tekrardan şekillendirebilirsiniz. 

2) Karadağ

Karadağ
Karadağ

Eğer tatilide gezmek ama çok yorulmamak da istiyorsanız, tek bir yer görsem benim için yeterli diyorsanız sizin için yapacağımız rota önerimiz Karadağ olacak. 2025 yılında Avrupa Birliği’ne girmesi ve ülkeye giriş için vize talep etmesi beklenen Karadağ’a hala vizesiz gidilebiliyor. Haziran ayında da ülkede gezmek oldukça keyifli oluyor. Bu yüzden rotanızı Karadağ’a çevirebilirsiniz. 

Karadağ’da gezmeniz gereken yerler arasında Kayaların Leydisi, Porto Montenegro, Ostrog Manastırı, Ada Bojana, Skadar Gölü ve Kotor Kalesi gibi yerler bulunuyor. Bunun yanı sıra Karadağ’da tatil yaparken ülkedeki plajlarda güneşlenebilir ve bol bol yüzebilirsiniz. Hem manzaraları ile hem de plajları ile sizi derinden etkileyecek bu ülkenin geleneksel yemeklerini de tatmanızı öneriyoruz. 

3) Fas

Fas
Fas

Bu sefer ülkemizden biraz daha uzaklaşıyoruz. Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında bulunan Fas, bayram tatilinde farklı yerler ve kültürler keşfetmek istiyorsanız sizin için oldukça uygun bir lokasyon olabilir. Gezebileceğiniz yerleri ve yemekleri ile sizi büyüleyecek olan Fas’a yaklaşık 5 buçuk saatlik bir uçak yolculuğu ile varabilirsiniz. 

Fas’ta kesinlikle gezmeniz gereken yerler arasında Bahia Sarayı, Jardin Majorelle, Bab Bou Jeloud Kapısı, Şafşavan, Sahra Çölü ve Kazablanka bulunuyor. Farklı bir kültüre şahitlik yapabileceğiniz bu ülkede gezeceğiniz yerler ile ilgili ayrıntılı bir plan yapmak istiyorsanız Fas’ta Gezilecek Şehirler yazımıza göz atabilir ve ülkenin şehirlerini daha yakından tanıyabilirsiniz. 

Tarihi ve Kültürel Bir Seyahat Yapmak İsteyenler İçin Rota Önerileri

Kurban Bayramı tatilini tarihi ve kültürel yerleri gezerek değerlendirmek için Türkiye’de gidebileceğiniz pek çok rota bulunuyor. Bu rotalar arasında ise tarihe doyabileceğiniz, bol bol gezebileceğiniz Mardin ve Şanlıurfa öne çıkıyor. 

Birbirlerine yakın konumlarda bulunan Mardin ve Şanlıurfa kültürel bir tatil için oldukça uygun olsalar da yaz mevsimlerde bu şehirlerde havalar oldukça sıcak olduğundan dolayı seyahat ederken dikkatli olmanızda, su tüketimine ve dinlenmeye dikkat etmenizde fayda var. 

1) Mardin

Mardin
Mardin

Türkiye’nin en önemli kültürel alanlarından biri olan Mardin, tarihi açıdan çok önemli yerleri görebileceğiniz bir lokasyon. Kurban Bayramı tatilinde güzel bir plan yaparak Mardin’in önemli her noktasını ziyaret edebilir, harika yerler keşfedebilirsiniz.

Mardin’de gezilecek çok yer var ve hepsi görülmeye değer. Fakat kesinlikle görmenizi önerdiğimiz birkaç yer bulunuyor. Bu yerler arasında; 

  • Tarihi Mardin Evleri, 
  • Dara Antik Kenti,
  • Deyrulzafaran Manastırı, 
  • Kasımiye Medresesi, 
  • Mardin Müzesi, 
  • Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhanesi,
  • Kırklar (Mor Behnam) Kilisesi,
  • Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, 
  • Mor Gabriel Manastırı,
  •  Mor Yakup Kilisesi bulunuyor. 

Mardin’de gezilecek yerler ile ilgili daha ayrıntılı bir rehbere ihtiyaç duyuyorsanız Mardin Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Ayrıca Mardin tatiliniz sırasında “Türkiye’nin pizza köyü” olarak bilinen Kafro Köyü’ne kesinlikle gitmenizi ve köyün meşhur pizzacısında pizza yemenizi öneriyoruz. Fakat pizza yemeğe giderken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta bulunuyor. Burası oldukça meşhur bir yer olduğu için özellikle tatil zamanlarında çok kalabalık oluyor. Bundan dolayı pizzacıya girmek için uzun bir süre beklemeniz gerekebiliyor. Beklemek istemiyorsanız pizzacıyı önceden arayarak randevu alabiliyorsunuz. 

2) Şanlıurfa

Şanlıurfa
Şanlıurfa

Mardin’e oldukça yakın bir konumda bulunan Şanlıurfa’da da kültür ve tarihle dolu bir tatil yapabilirsiniz. Lezzetli yemekleri ile de midenize de bayram yaptıracak Şanlıurfa bayram tatilinizi geçirmek için en ideal yerler arasında bulunuyor. Tarihi alanları, müzeleri ve harika manzaraları ile sizi büyüleyecek Şanlıurfa’da kesinlikle görmeniz gereken önemli yerler bulunuyor. 

Şanlıurfa’da ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında tabi ki de Göbeklitepe geliyor. Tarihin başladığı yer olarak da adlandırılan bu alan tarihi açıdan oldukça önemli. Kazı çalışmalarının hala devam ettiği bu bölge sizi derinden etkileyecektir. Göbeklitepe’nin yanı sıra Şanlıurfa Kalesi, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Balıklıgöl, Aynzeliha Gölü ve Kümbet Evlerini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Ayrıca Şanlıurfa’da yapmanızı önerdiğimiz çok keyifli bir etkinlik de Güneydoğu Anadolu’nun ilk ve tek Cittaslow şehri olan Halfeti’deki batık şehir üzerinde tekne turu yapmak. Hem etkileyici hem de keyifli bir etkinlik olan tekne turu haftanın her günü düzenli aralıklarla yapılıyor. Teknelerin çoğunda gezi sırasında bölgenin tarihi de anlatılıyor. 

İpucu: Bayramda 9 günlük bir tatil planlıyorsanız hem Mardin’i hem de Şanlıurfa’yı rahatlıkla gezebilirsiniz. Bu gezinizi özel bir araçla yapmanızı öneriyoruz. Böylece istediğiniz her yere rahat bir şekilde ve vakit kaybetmeden gidebilirsiniz. Kendinize ait bir aracınız yoksa seyahatiniz için araç kiralayabilirsiniz.

Dinlenmek İsteyenler için Rota Önerileri

Tatilden en büyük beklentiniz dinlenmek, şehrin koşturmacasından uzaklaşmak ve rahatlamak ise rotanızı çevirebileceğiniz harika rotalar bulunuyor. Deniz kenarında bol bol vakit geçirebileceğiniz, harika sahillere ev sahipliği yapan ve geniş otel seçenekleri ile aklınızdaki oteli rahatlıkla bulabileceğiniz Bodrum ve Fethiye amacınız dinlenmekse gidebileceğiniz harika iki yer. 

1) Bodrum

Bodrum

Bodrum, Türkiye’nin en popüler ve en ünlü tatil lokasyonlarından bir tanesi. Dinlenmek ve deniz kenarında bol bol keyif yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Bodrum, harika manzaraları, eğlenceli beach clubları ve masmavi denizi ile yazı karşılayabileceğiniz en güzel noktalardan bir tanesi.

Bodrum’da dinlenmenin yanı sıra Bodrum Kalesi, Bodrum Antik Tiyatrosu, Zeki Müren Sanat Müzesi, Bitez, Bodrum Yel Değirmenleri ve Apostol Kilisesi gibi yerleri gezebilirsiniz. Gümüşlük, Karaincir, ve Kargı Koyu ise gezebileceğiniz Bodrum koyları arasında bulunuyor. 

Tam bir keyif yapmak ve tatilde hiçbir şey ile uğraşmak istemiyorsanız Bodrum’un her şey dahil konseptli otellerinden birinde kalabilir ya da Bodrum’un o sıcak havasını hissettiğiniz bir otelde konaklamak istiyorsanız butik Bodrum otellerden birini seçebilirsiniz. 

2) Fethiye

Fethiye
Fethiye

Dinlenmek ve gürültülü şehir ortamlarından uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz en güzel rotalardan bir tanesi de Fethiye. Eşsiz manzaralara şahitlik edebileceğiniz Fethiye’de geçireceğiniz tatilde gerçekten dinlendiğinizi hissedebilirsiniz. Dinlenmenin yanı sıra Fethiye’de farklı aktivitelere katılabilir ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. 

Fethiye tatiliniz boyunca gezebileceğiniz yerler arasında Fethiye Kalesi, Afkule Manastırı, Amintas Kaya Mezarları, Fethiye Müzesi ve Telmessos Antik Tiyatrosu bulunuyor. Ayrıca Fethiye’nin muhteşem manzarasını izlemek için Aşıklar Tepesi’ne çıkabilir, Babadağ’da yamaç paraşütü yapabilir ya da bölgede düzenlenen ATV turlarına katılabilirsiniz.

Önceki İçerikHaziran Tatil Rehberi: Doğru Rotalar ve İpuçları
Sonraki İçerikİzmir Tatil Yerleri
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız