2023-2024 Eğitim Yılı Takvimi- İkinci Ara Tatil Ne Zaman? Yaz Tatili Ne Zaman?

0
147234
2024 takvimi
2023-2024 Eğitim Yılı Takvimi- İkinci Ara Tatil Ne Zaman? Yaz Tatili Ne Zaman?

11 Eylül 2023 Pazartesi günü itibariyle ilk ders zili ilk ve orta dereceli okulların tamamında çaldı. Okulların açılışı ile yaz tatilinin bitişi öğrenciler kadar aileleri için de geçerli oluyor. Ancak bir sonraki uzun yaz tatiline kadar arada birçok tatil de bulunuyor. 

MEB tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 11 Eylül’de açılan okullar 14 Haziran 2024 tarihinde yaz tatiline girecek. 2019-2020 yılı eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen ara tatil uygulaması ile güz ve bahar dönemlerine bir haftalık tatil eklendi. Gelin, 2023-2024 yılı eğitim-öğretim takvimini birlikte inceleyelim.

2023-2024 Eğitim Yılı Takvimi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili

2023 yılında 29 Ekim Tatili pazar gününe denk geliyor. Bu yüzden ek bir tatil durumu söz konusu değil.

29 Ekim’de oturduğunuz yere bağlı olarak çevre illere kısa süreli, hafta sonu gezileri gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin İstanbul’da ikamet ediyorsanız Sapanca, Yalova ve Bursa gibi noktalarda ideal gezi rotaları bulunuyor. 

İlk Ara Tatil Ne Zaman?

İlk Ara Tatil Ne Zaman?
İlk Ara Tatil Ne Zaman?

2019-2020 yılından beri uygulamaya konan ara tatiller, hem öğrencilerin hem eğitimcilerin hem de velilerin yoğun giden tempoda nefes almasını sağlıyor. Bu seneki birinci ara tatil 13 Kasım-17 Kasım tarihleri arasında.

1 haftalık bu tatilde öğrencilerin yoğun geçen okul hayatına ufak bir es vermeleri sağlanıyor. Ancak bu tatilde öğrencilerin eksik kalan derslerini tamamlaması da verilen tavsiyeler arasında yer alıyor. 

Ara tatiller, hafta sonu ile birlikte 9 günlük bir süreyi kapsıyor. Bu süre çocuklarıyla birlikle keyifli bir sonbahar tatili yapmak isteyenler için ideal bir dönem. Bu sürede Türkiye’nin şehirlerini keşfedebilir, dilerseniz keyifli bir otel tatili de tercih edebilirsiniz. Marmara veya Karadeniz Bölgesi’nde bulunan noktalarda ise sonbaharın güzelliğini görebileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz. 

Ara Tatilde Çocuklarınızla Beraber Gidebileceğiniz 26 Yer- Sonbahar Ara Tatilinde Nereye Gidilir? yazımıza mutlaka göz atın.

Yılbaşı Tatili

Yılbaşı Tatili
Yılbaşı Tatili

Yılın bitişini ve yılın ilk gününü kapsayan yılbaşı tatilinde bu yıl 2023’e veda edip 2024’ü karşılayacağız. Bu yıl pazar gününe denk gelen yeni yılda 1 Ocak 2024 Pazartesi tatil.

2023 Sömestr Tatili Ne Zaman?

2023 Sömestr Tatili Ne Zaman?
2023 Sömestr Tatili Ne Zaman?

2024 yılı eğitim yılının ilk büyük tatili olan sömestr tatili 22 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 15 gün süren bu tatil çocukları ile seyahate çıkmak isteyen ailelere birçok fırsat sunuyor. Dilerseniz otobüs ve uçak biletinizi sömestr öncesi avantajlı bir şekilde satın alabilirsiniz. 

Sömestr dönemi kış ayında geçtiği için bu dönemde kışa uygun bir tatil planı yapmanız çok daha isabetli olacaktır. Örneğin kayak otelleri sömestr tatiliniz için iyi bir seçenek olabilir. Türkiye’nin birçok bölgesinde kış sporlarını yapabileceğiniz otel seçenekleri bulunuyor. 

Eğer soğukta tatil yapmaktan hoşlanmıyorsanız kendiniz ve çocuklarınız için farklı bir tatil planı yapabilirsiniz. Dilerseniz yurt dışında havası sıcak veya ılık olan bir ülke tercih edebilir, dilerseniz de Türkiye’nin güneyini ziyaret edebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra kış aylarında otel tatili yapmak isteyenler için termal oteller de iyi bir seçenek olabilir. Çocuklu aileler için uygun olan bu otellerde her yaş grubu için eğlence imkanı bulunuyor. Siz kaplıcanın sularında şifa bulurken çocuklarınız otelde bulunan kapalı havuzda vakit geçirebilir veya otelin oyun odasını kullanabilirler. 

15 Tatilde (Sömestr Tatili) Gidilecek Yerler yazımıza mutlaka bakmalısınız.

İkinci Ara Tatil Ne Zaman? 23 Nisan Ne Zaman?

İkinci Ara Tatil Ne Zaman? 23 Nisan Ne Zaman?
İkinci Ara Tatil Ne Zaman? 23 Nisan Ne Zaman?

Uzun bir kış döneminden sonra gelen bahar ayı öğrencilerin büyük çoğunluğunda rehavete sebep oluyor. Bu rehavete bir can simidi olan ikinci ara tatil, 2024 yılında 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu yılki ikinci ara tatil 2024 Ramazan Bayramı ile birleşiyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise bu yıl salı gününe denk geldiği için çocuklar okula bir günlük ufak bir mola verecekler.

İkinci ara tatil nisanın ikinci haftasında başlayıp bitiyor. Bu dönemde Türkiye’nin güney sahillerinde havalar oldukça ılık, hatta yer yer sıcak geçebiliyor. Bu yüzden güney sahillerinde bir tatili tercih edebilirsiniz. Ayrıca bahar ayı Türkiye’deki birçok şehri gezmek için de ideal. Bu şehirlere çocuklarınız ile birlikte gidebilir, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu keşfedebilirsiniz. Özellikle yeni bilgiler öğrenmeye açık olan çocuklarınıza gezerek öğrenmenin keyfini yaşatabilirsiniz. 

23 Nisan’da ise birçok müze ve ören yeri çocuklar için ücretsiz. Dilerseniz bu dönemde şehrinizde bulunan veya yaşadığınız şehre komşu olan illere seyahat ederek bu noktalarda bulunan müzeleri ziyaret edebilir, çocuklarınıza ve kendinize keyifli bir tatil yaşatabilirsiniz. 

Bahar Ara Tatilinde Çocuklarınızla Beraber Gidebileceğiniz 20 Yer yazımıza da göz atmalısınız.

Ramazan Bayramı Ne Zaman? 

Ramazan Bayramı Ne Zaman? 
Ramazan Bayramı Ne Zaman? 

Bu sene Ramazan Bayramı arifesi 9 Nisan Salı gününe denk gelirken, Ramazan Bayramı ise 10-12 Nisan günleri arasında olup ikinci ara tatil ve Ramazan Bayramı tatilleri art arda yaşanacak.

Ramazan Bayramı’nda Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

2024 yılında 1 Mayıs günü çarşamba gününe denk geliyor. Geçen yıl hafta sonu ile birleşen tatil, bu yıl hafta ortasında olduğu için 1 günlük kısa bir tatil günü olacak.

Bu bir günlük tatilde, piknik sezonunu da açabilir, çevre illerde bulunan mesire alanlarını tercih edebilirsiniz. İstanbul’da ikamet ediyorsanız Kocaeli ve Sakarya’da bulunan ören yerleri bu tatilde tercih edebileceğiniz noktalar arasında olabilir.

İstanbul’a iki saat süren rotalar bu bir günlük tatilde günübirlik kaçamak yapmak için ideal destinasyonlar arasında yer alabilir. 

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

2024 yılında pazar gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, hafta sonuna denk geldiği için ekstra bir tatil imkanı sunmuyor.

Ekstra bir tatil imkanı sunmasa da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda, hafta sonunu, mayıs ayı ile iyice ısınan havalar sayesinde Türkiye’nin pek çok yerinde denize girerek geçirebilirsiniz.  

19 Mayıs’ı gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu cumhuriyeti gelecek kuşaklara emanet etmiştir. 19 Mayıs’ta yapacağınız Ankara gezisi ile hem siz hem de çocuğunuz Anıtkabir’i ve Milli Mücadele ile alakalı müzeleri gezebilir, dönem hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Yine bu dönemde hem şehrinizde hem de çevre illerde bulunan mesire yerlerini ziyaret ederek sevdiklerinizle keyifli bir bahar pikniği yapabilirsiniz.

2024 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

2024 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?
2024 Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

MEB tarafından ilan edilen akademik takvime göre bu yıl yaz tatilinin başlangıcı 14 Haziran tarihidir. Bu dönemde başlayacak uzun yaz tatilinin eylülün başında bitmesi planlanıyor.

Uzun yaz tatillerinde yapılacak birçok aktivite bulunuyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı tatil seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

Ayrıca yaz gelmeden tercih ettiğiniz erken rezervasyon otellerinde keyifli bir yaz tatili geçirebilir veya ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 

Önceki İçerikMekanlarıyla Büyüleyen 15 Dizi
Sonraki İçerikİstanbul’un Tarihi Hanları

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız