Karabük’te Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1427

Her ne kadar Karabük denilince akıllara ilk olarak Safranbolu gelse de Karabük’te keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer, tadılmayı bekleyen onlarca lezzet var.

Bir Karadeniz klasiği olan karalahanalı kara mancar yemeği, sacda pişirilen el açması yufkalarla yapılan çullu börek, kavrulmuş kıyma, ıspanak ve soğanla yapılan pide vari hamur işi bükme, tadını şehrin meşhur safranından alan tatlı zerde başta olmak üzere daha pek çok lezzet Karabük’te tadılmayı bekliyor.

Sizi şaşırtacak güzellikte bir şehri keşfetmek, farklı lezzetler denemek, tadı damağınızda kalacak keyifli bir tatil istiyorsanız rotanızı Karabük’e çevirin derim. Hadi gelin Karabük biletlerini almadan önce Karabük’te nerede ne yenir birlikte bir göz atalım.

1) Kadıefendi Et Lokantası

Ballı kaymaklı, sıcacık ekmekli yumurtalı mükellef bir kahvaltı için Karabük’teki adresiniz Kadıefendi Et Lokantası olsun derim.

Yol üstünde bir et lokantası deyip geçmeyin, Kadıefendi Et Lokantası’nın kahvaltısı oldukça lezzetli. Mutlaka bir şans verin.

Adres: Safranbolu Karabük Kastamonu Yolu 12. Km, Çevikköprü, Karabük

Telefon: 0370 737 24 93

2) Kılıçoğlu Pide

Kılıçoğlu’nun pidesi insana tam da, ben bu zamana kadar hakiki Karadeniz Pidesi yememişim, dedirten türden.

Pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, beyaz peynirli başta olmak üzere her biri birbirinden lezzetli pek çok çeşit pide Kılıçoğlu’nda sizi bekliyor.

Özellikle kıymalı, ıspanaklı, soğanlı ve maydanozlu Safranbolu pidesi nam-ı diğer ‘bükme’sinden denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Pidenin üzerine şöyle güzel de bir tatlı yiyelim derseniz de Safranbolu baklavasının ya da tahinli pidenin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Bayır Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, No: 19, Karabük Merkez

Telefon: 0370 424 47 53

3) Derya Restaurant

Kebaptan pideye sebze yemeklerinden dönere herkesin gönlüne göre bir şey bulabileceği geniş bir menüsü var Derya Restaurant’ın.

Bunca güzel yemek arasında ne yiyeceğinize bir türlü karar veremezseniz benim önerim lahmacunla başlayıp özel Derya kebabı ile devam etmenizden yana ama lahmacun yerine daha yöresel bir şeyler tatmak isterseniz tercihinizi Safranbolu usulü pideden yana kullanabilirsiniz.

Adres: Bayır Mahallesi, Fevzi Fırat Caddesi, No: 65, Karabük merkez

Telefon: 0370 424 55 54

4) Tarihi Simit ve Çubuk Fırını

Safranbolu’daysanız güne fırından yeni çıkmış susamsız Safranbolu simidi ile başlamak adettendir.

Kel simit de denilen bu nefis simitin en lezzetlisi için adresiniz Tarihi Simit ve Çubuk Fırını olsun.

Sadece simit bana yetmez derseniz de Tarihi Simit ve Çubuk Fırını’nın galetları ve kır pidesi başta olmak üzere tüm ürünleri birbirinden lezzetli.

Adres: Çeşme Mahallesi, Eczacı Hidayet Derman Sokak, Safranbolu, Karabük

5) Seyir Konak

Manda tereyağlı ballı, yumurtalı ev yapımı reçelli en yöreselinden güzel bir kahvaltı için Safranbolu’daki en keyifli adreslerden biri de Seyir Konak Otel.

Seyir Konak’ın muhteşem kahvaltısı için otelde kalmanıza da gerek yok. Sadece o güzel kahvaltısı için bile gidebilirsiniz.

Adres: Musalla Mahallesi, Hıdırlık Arkası Sokak, No: 3, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0370 433 17 12

6) Marmelat Cafe

Restore edilmiş 200 yıllık bir Osmanlı Konağı’nda padişahlara yaraşır bir kahvaltı etmek istiyorsanız istikametiniz Marmelat Cafe olsun derim.

Bolca peynirli, çeşit çeşit zeytinli, ev yapımı reçelli, ballı kaymaklı, yumurtalı ekmekli mükellef bir kahvaltı Mermelat Cafe’de sizi bekliyor.

Adres: Bağlarbaşı Mahallesi, Değirmenbaşı Sokak, No: 13, Gökçüoğlu Konağı, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0370 712 81 53

7) Safranbolu Sofrası

Birbirinden lezzetli yöresel yemekler Safranbolu’nun meşhur Cinci Hamam’ının yanı başındaki Safranbolu Sofrası’nda sizi bekliyor.

Bükme pideden peruhiye, soslu yaprak sarmadan sac tavaya tadı damağınızda kalacak pek çok lezzet için istikametiniz Safranbolu Sofrası olsun derim.

Adres: Eski Çarşı Mahallesi, No: 24/A, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0370 712 14 51

8) Safran Konak

Karabük mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içi süzme yoğurtlu peruhi mantısını tadabileceğiniz en lezzetli yerlerden biri de Safran Konak.

Otel hizmeti de veren Safran Konak’a giderseniz geniş bahçesinde keyifle zaman geçirebileceğiniz aklınızda olsun.

Adres: Bağlarbaşı Mahallesi, Köyiçi Mevkii, No: 22, Safranbolu Karabük

Telefon: 0541 712 78 78

9) İki Kaşık Restaurant

Yöresel yemeklerin yanı sıra lokum gibi etler ve kebaplar bulabileceğiniz Safranbolu lezzet duraklarından biri de İki Kaşık Restaurant.

Siz de etsiz yapamayanlardanız Safranbolu gezinizde İki Kaşık Restaurant’a mutlaka uğrayın derim.

Özellikle Antep usulü beyran, Adana kebabı ve kiremitte köftesi enfes.

Adres: Baba Sultan Mahallesi, Tan Sokak, No: 1/ A

Telefon: 0546 282 89 19

10) Topçuoğlu Et

Safranlı kavurmalı pilav, Rum mantısı ve etli yaprak sarma Topçuoğlu Et ve Yöresel Yemekler’in öne çıkan lezzetlerinden sadece birkaçı.

Eski, tarihi bir handa otantik bir ortamda hem konaklamak hem de Karabük mutfağının öne çıkan lezzetlerini tatmak isterseniz istikametiniz Cinci Han’daki Topçuoğlu olsun derim.

Adres: Çeşme Mahallesi, Cinci Han Sokak, No: 10, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0544 563 41 19

11) Köfteci Hakkı Usta

En sevdiğim sokak lezzetlerinin başında geliyor köfte ekmek. Köfte ekmek sizin için de karşı konulmaz bir lezzetse Safranbolu’daki Köfteci Hakkı Usta güzel bir alternatif olacaktır.

Nefis bir köfte ekmekle hızlı ve lezzetli bir şekilde karnınızı doyurmak istiyorsanız hiç düşünmeden Köfteci Hakkı Usta’nın yolunu tutun.

Adres: Bağlarbaşı Mahallesi, Halkevi Sokak, No: 3, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0545 722 05 54

12) Nil Yörem Mutfak

Yöresel yemek denildiğinde Safranbolu’da akla ilk gelen yerlerden biri de Nil Yörem Mutfak.

Annenizin mutfağından çıkmış gibi lezzetli yemekler için istikametiniz Nil Yörem Mutfak olsun.

Özellikle etli yaprak sarmasını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Çeşme Mahallesi, Celal Bayar Caddesi, No: 26, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0543 561 24 40

13) Arasta Kahvesi

Safranbolu’ya gittiğinizde kahve molası için uğrayabileceğiniz en keyifli mekanlardan biri de Arasta Kahvesi.

İster yanında klasik Osmanlı şerbeti ile servis edilen közde pişirilmiş bol köpüklü bir Türk kahvesi isterseniz de ev yapımı salep. Arasta Kahvesi’nde herkesi mutlu edecek bir alternatif var.

Adres: Çeşme Mahallesi, Tarihi Yemeniciler Çarşısı, Safranbolu, Karabük

Telefon: 0370 725 33 33


Karabük’e giderseniz Yörük Köyü’nü, Tokatlı Kanyonu’nu, tarihi su kemerini görmeden, tarhana, kesme, reçel ve Safranbolu’nun safranlı lokumu gibi yöresel lezzetlerden almadan, önce suda haşlanıp sonra susamsız olarak pişirilen Safranbolu simidinden, çoğunlukla Yenice’de yapılan ceviz helvasından, yoğurtlu yumurtasından tatmadan, Safranbolu ve çevresinin gazozu olarak bilinen Bağlar Gazozu’ndan içmeden, özellikle sonbahar aylarında bolca bulunan başta Kanlıca olmak üzere farklı mantar çeşitlerini denemeden dönmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız