Kış Ayları İçin Balayı Rotaları

0
4891
Kış Ayları İçin Balayı Rotaları
Kış Ayları İçin Balayı Rotaları

Yaz düğünleri popüleritesini sürdürmeye devam etse de kış düğünleri de her geçen gün daha da çok tercih ediliyor. Özellikle yazın düğün yapmanın daha maliyetli olması ve mekan bulmanın kış aylarına kıyasla daha zor olması gibi nedenlerden dolayı pek çok çift düğünleri için kış mevsimini tercih ediyor.

Kış döneminde evlenmenin ilk anda akla gelmeyen en büyük avantajı ise, balayında kış tatiline çıkmak. İster huzurlu, ister adrenalin dolu rotalar arasından tercih yapın, özellikle kış tatilini seviyorsanız, tatilden çok mutlu döneceğiniz tartışmasız bir gerçek. Balayınıza dair tüm anılarınızın yüzünüzü güldürmesi ve her şeyin dört dörtlük olması için tercih edebileceğiniz rotaları aşağıda sıraladık. Şimdiden yeni hayatınızı en mutlu şekilde yaşamanızı diliyor ve masal gibi kış balayı rotalarıyla başbaşa bırakıyoruz.

Kış aylarında balayına gidilebilecek harika rotalar: 

Romantizmi Zirvede Yaşamak İsteyenlere Özel Balayı Rotaları

Kış romantizmi denildiğinde ilk akla gelen ise doğanın kucağında huzurla dolu lokasyonlar. Böylece kuş cıvıltıları rüzgarın sesine ve yaprakların hışırtısına karışırken, siz de sadece kalbinizin sesini dinleyebilir ve çok güzel bir balayı yaşayabilirsiniz. Balayında, kış romantizmi için tercih edebileceğiniz hem yurt içi hem de yurt dışı lokasyonlar var.

1) Paris, Fransa

Paris, Fransa
Paris, Fransa

Kış mevsiminde Paris gezisi, Eyfel Kulesi’nin gri romantizmi altında muhteşem bir balayı seçeneği. Fransız mutfağının leziz şarapları ve peynirleri eşliğinde mum ışığında yemekler, şehrin yaz mevsimindeki kadar kalabalık olmayan sokaklarında uzun yürüyüşler ve Seine Nehri üzerinde büyülü bir tekne gezisi başlıca balayı aktiviteleriniz arasında yerlerini alabilir.

Aşıklar Şehri olarak da bilinen Paris, sevgililer ve yeni evliler tarafından o kadar çok tercih ediliyor ki Seine Nehri üzerindeki Pont des Arts köprüsü üzerine asılan isim yazılı asma kilitlerden çökme tehlikesi geçirdi. Artık adınızı buraya kazıyamayacak olsanız da, balayına dair en güzel anıları kalbinize kazıyarak Paris’ten dönebilirsiniz.

Lüksemburg bahçesinde kış pikniği yapmak ya da Louvre Müzesi’nde Mona Lisa’yı ziyaret etmek gibi maddeleri de yapılacaklar listenize mutlaka ekleyin. Ressamlar Tepesi olarak da bilinen Montmartre’da çift olarak bir portrenizi ya da karikatürünüzü çizdirmeyi de düşünebilirsiniz.

2) Roma, İtalya

Roma, İtalya
Roma, İtalya

Tarihi Aşk Çeşmesi ile ön plana çıkan bir başka romantik balayı rotası da İtalya. İtalya’nın başkenti Roma bu kez size nefis pizzalar, lazanyalar ve makarnalar eşliğinde biraz kilo alarak da olsa balayının tadını çıkarma şansı sunuyor. Roma’da yapılacaklar arasında, Villa Borghese gölünde sandallarla gezmek ya da Sant’Angelo Kalesi’ne giden köprü üzerinde el ele yürümek de var! Gianicolo Tepesi, başkentin tüm manzarasını ayaklarınızın altına sererek size zamanı unutturuyor.

İtalya tatilini tur kapsamında gerçekleştirmeyi düşünürseniz yolunuzu gondol sefası için Venedik’e de düşürebilirsiniz. Sadece adıyla bile romantizmi çağrıştıran ve adının tersten okunuşu “amor” (aşk) olan Roma’da bu anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyin.

3) Batum, Gürcistan

Batum, Gürcistan Tiyatro Meydanı
Batum, Gürcistan, Tiyatro Meydanı

Karadeniz’in efsanevi doğa örtüsüyle iç içe zaman geçirmek, balayında yeni bir ülke görmek ve buna rağmen vize işlemleriyle uğraşmamak! İşte yalnızca kimlik beyanıyla girebileceğiniz Gürcistan’ın Batum ilinde ideal bir balayı planı ile karşı karşıyasınız.

Burada Avrupa başkentlerindeki gibi kalabalıklar yok; bunun yerine eşinizle baş başa olmanın keyfine varabileceğiniz birçok seçenek var. Üstelik zincir otellerin balayı suitlerinde uygun fiyata kendinizi şımartabilir; spa ya da masaj gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Casino da tatilcilerin favori aktiviteleri arasında. İki taze aşık olarak şehrin sembollerinden olan Ali ve Nino Heykeli önünde fotoğraf çektirmek de isteyebilirsiniz. Söz konusu Karadeniz olunca, bol yağmurlu bir kış mevsimine hazırlıklı olmalısınız. Ancak cama vuran yağmur damlalarının konaklamanızı çok daha romantik kılacağını da inkar etmek mümkün değil.

4) Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Yurt içinde kalmak istemeyen ancak yurt dışı organizasyonu ile de uğraşamayanlara son bir öneri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Girne. Böylece havalimanında dış hatlar yolcusu da olsanız, soluğu Türkiye’nin vazgeçilmez bir parçasında almış olacaksınız. Kıbrıs’taki lüks otellerde konforunuz için her şey düşünülmüş durumda. Otellerin imkanları her şey dahil konseptinin de ötesinde kabul edilebilir.

Üstelik sessiz sakin Girne Limanı’nda tam bir huzur hakim. Burada lezzetli balıkların tadına doyasıya varabilir, hediyelik eşya alışverişi yapabilir ve esnafla sohbet edebilirsiniz. Tıpkı eski Türk filmlerindeki romantik sahneler gibi! Türkiye için büyük önem taşıyan Kıbrıs’ı görmek için de balayı güzel bir bahane olabilir. Balayı tatilinde olmanın verdiği rehavete Kıbrıs’ın ağır kış temposu da eklenenince, hayatınızın yavaşladığını sonuna kadar hissedeceksiniz.

5) Ağva, İstanbul

Ağva, İstanbul
Ağva, İstanbul

Sevgi dolu iki kalp için mekanın çok da önemi yok, öyle değil mi? Hem mevsimin, hem de özel hayatın çeşitli koşulları da kimi zaman uzun uzadıya tatil yapmaya ya da yurt dışına çıkmaya izin vermeyebilir. Şehir dışına çıkamayan İstanbullular ya da Türkiye’nin çeşitli yerlerinden İstanbul’a seyahat etmek isteyenler için Ağva’dan ideal bir balayı seçeneği olarak bahsetmek gerek. İşin içine şömine başı keyfi, nehir gezintisi ve doğa yürüyüşleri de girince insan başka ne ister ki? Düğüne dair gündemleri ve hatta zamanı unutmak işten bile değil.

Üstelik yolculuk bir saat bile sürmeden bu farklı atmosfere ışınlanmak mümkün oluyor. Burası kış mevsiminin şiddetlendiği zamanlarda karlarla kaplanıp beyaz örtüye bürünebildiği gibi, yağmurlu havalarda da yeşilin ve sarının en güzel tonlarına ev sahipliği yapıyor. Her haliyle aşkınıza ilham verecek bir destinasyon olan Ağva’da bir başka avantajınız da tatili uzatmak olabilir. Yurt dışında 3 ya da 4 gün olarak organize edebileceğiniz bir tatil yerine burada bir hafta konaklamanız mümkün. Otellerin, butik otellerin ve pansiyonların yanı sıra ev kiralama seçeneğiniz de baki.

6) Abant, Bolu

Abant, Bolu
Abant, Bolu

Balayını Türkiye’de geçirme kararı alan romantik ruhlar için bir diğer seçenek de Bolu il sınırları içerisinde yer alan Abant Gölü ve çevresi. Bolu’daki göller ve doğal güzellikler zaten dillere destan durumda. Her köşe başında farklı bitkiler, keyifli su birikintileri ve doğanın binbir güzelliği sizleri karşılıyor. Bir de kar yağarsa tek yapmanız gereken bir elinize kitabınızı, bir elinize de sevgilinizin elini alıp şömine karşısına geçmek olacaktır!

Sıcak şaraplarınızı yudumlayarak kendinizi bir kartpostalın tam ortasında da bulabilirsiniz. Abant Gölü ve çevresi, balayı çiftleri tarafından çok sık tercih edildiği için buradaki oteller de balayı çiftlerini iyi ağırlamaya özellikle özen gösteriyor. Odanızda kırmızı güllerle ya da meyve tabaklarıyla karşılaşmaya hazır olun.

Muhteşem manzaraları ölümsüzleştirebilmek için, tripod ve profesyonel fotoğraf makinesi gibi eşyalarınızı da yanınızda bulundurabilirsiniz. Ne de olsa büyük ihtimalle Bolu için uçağa binme ihtiyacı duymayacak ve bagaj ücreti ödemeyeceksiniz.

7) Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya, Nevşehir
Kapadokya, Nevşehir

İtiraf edelim aşkın en güzel durağını en sona saklamış olabiliriz! Peri Bacaları ile ünlü Kapadokya, tüm dünyadan turistlerin de romantik bir tatil için akın ettikleri yerlerin başında geliyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte Ürgüp’te balona binmek ve güneşin doğuşunu gökyüzünde karşılamak paha biçilemez bir deneyim. Kapadokya çevresindeki yer altı mağaraları ve yürüyüş rotaları ise son derece cezbedici. Tüm otellerde balayı suitleri birbirleriyle yarış halinde. Şömineler, dev jakuziler ya da mağara tipi konaklama gibi özel ve ayrıcalıklı seçenekler arasından karar vermekte zorlanabilirsiniz.

Kapadokya’da fiyatlar pek cüzdan dostu sayılmayabilir; ancak böyle özel bir zaman için biraz bütçenizi zorlamaya kesinlikle değer. Yurt dışına ayıracağınız bir bütçeyi buraya yönlendirebilirseniz; balon için avro cinsinden ödeme yaptığınıza da üzülmemiş olursunuz! Kapadokya’ya kadar gitmişken buradaki Saç Müzesi’ne uğramayı ve saçınızdan bir tutam bırakmayı ihmal etmeyin. Bu sayede her yıl yapılan çekilişle, bu kez ücretsiz olarak bu ütopik şehri ziyaret etme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kayak Tatili Yapmak İsteyenlere Özel Balayı Rotaları

Kış tatillerinin vazgeçilmez aktivitesi elbette kayak yapmak. Kimi zaman balayı çifti olmak da bu tutkuyu değiştirmeyebilir! Sevgilinizle birlikte beyaz kar örtüsü üzerinde slalom yapmaktan keyif alacaksanız, rotanız da az çok belli demektir.

Dilerseniz Türkiye’deki kayak merkezlerinden dilerseniz de dünya çapında ünlü kayak merkezleri birinde rezervasyon yaptırarak balayınızı sporla ve doğayla iç içe geçirme şansına sahip olabilirsiniz.

1) St. Anton, Avusturya

St. Anton, Avusturya
St. Anton, Avusturya

Avusturya Alpleri’nde yer alan St. Anton kasabası; kayak sporuyla ilgilenenlerin her daim favorileri arasında yer alan adreslerden biri. Burayı balayı çiftleri için özel kılan ise kayak pistlerinin aynı zamanda muhteşem manzaralar arasında kurulu olması. Avusturya Alpleri’ndeki bu 200 kilometrelik parkur boyunca bir an olsun manzara eksik olmuyor.

Gurme restoranlardan ve seçkin otellerden oluşan St. Anton mekanları genç çiftleri hayal kırıklığına uğratmayacak nitelikte. Kasabaya Viyana üzerinden ulaşım sağlanabiliyor. Düğün yorgunluğunu gerçek anlamda atabilmek için, ski barları ve gece kulüplerini mutlaka ziyaret etmeniz gerektiğini de hatırlatmış olalım. Çevredeki evlerin ahşap mimarilerini ise bol bol fotoğraflamak isteyeceğinize şüphe yok.

2) Oslo, Norveç

Oslo, Norveç
Oslo, Norveç

Norveç’in başkenti Oslo, dillere destan kuzey soğukları sayesinde doğal olarak bir kayak rotası. Balayı için yola çıkanlar ise buraya Kuzey Işıkları nedeniyle aşık oluyor. Özellikle Şubat ve Mart aylarında görülme sıklığı iyice artan bu doğa olayı sayesinde, sevgilinizle birlikte muhteşem fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Gökyüzünün yeşil, mavi, turuncu ve hatta sarı renklere büründüğü ışıklar eşliğinde gece kayağı yapmak ise bambaşka bir lezzet.

Özellikle şehir yaşamından tamamen kopmak istemiyor ve Oslo gece hayatını da merak ediyorsanız, bu lokasyondan şaşmayın. Şehrin tüm otellerinde enfes dağ manzaraları ve doğadan parçalar var. İskandinav tarzı minimalist dekorasyona sahip otellerde antika ürünlere ya da dev avlulara vurulabilirsiniz. Oslo gezi yazımızdan şehir hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

3) Lapland, Finlandiya

Lapland, Finlandiya
Lapland, Finlandiya

Laponya olarak da bilinen bu özel bölge, Finlandiya’da ren geyiklerinin ve Noel eğlencelerinin ana vatanı. Şehir hayatından kopmak istemeyenlere Norveç’in başkentini önermiştik ancak eğer hedefiniz yüzde yüz doğanın içinde bir kayak deneyimi yaşamaksa Lapland’i ziyaret edebilirsiniz. Finlandiya’da balayı çiftleri için en özel tecrübe, cam iglolarda konaklamak ve kar yağışını kesintisiz izlemek olabilir. Şömine ve sauna gibi konforlu koşullar altında ısınırken dış dünyada hava sıcaklığı -20 dereceleri rahatlıkla görecektir.

İlerleyen yıllarda çocuklarınıza anlatmak için daha güzel bir balayı hikayesi bulamayabilirsiniz. Eskimolar gibi karların ortasında konaklarken sosyal medyada da beğeni rekoru kıracağınıza elbette şüphe yok. Daha fazla macera isterseniz sıcaklığı -3 civarında tutulan buz oteli de bir konaklama alternatifi olarak değerlendirmeniz mümkün. Tabi burada uyku tulumu ve yün çoraplar içinde konaklamanız gerektiğini hatırlatalım, pek romantik bir fikir sayılmayabilir.

4) Uludağ, Bursa

Uludağ, Bursa
Uludağ, Bursa

Yurt dışında Lapland (Laponya) varsa, yurt içinde de Uludağ var! Sucuk ekmek, sıcak şarap, DJ partileri, ünlü sanatçılar, her yanda kayak sporunun her seviyesinde renkli kayak ekipmanları içinde insanlar… Uludağ, kış mevsiminde dolup taşıyor olsa da balayı çiftlerine ayrıcalıklar sunmayı ihmal etmiyor. Burada lüks kavramının çıtası son derece yüksek olduğu için, otellerin balayı suitinde her şey dahil hizmetten faydalanabilir ve sauna, spa ya da masaj gibi hizmetlerle rahatlayabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi pistler, telesiyej, teleski ya da snowboard gibi sayısız imkanlar nedeniyle yüzünüzü bol bol güldürecek. Üstelik merkezde ekipman kiralamanız ya da saatlik kayak dersi almanız da mümkün. Ağır bir balayı valizine ihtiyaç duymadan, hiç kayak tecrübeniz yoksa bile Bursa’da yer alan Uludağ otellerini incelemeye hemen başlayabilirsiniz.

5) Kartepe, Kocaeli

Kartepe, Kocaeli
Kartepe, Kocaeli

İstanbul’a yakın konumuyla öne çıkan bir kayak destinasyonu olan Kartepe son dönemin favori kış adresleri arasında yıldızlı harflerle yer alıyor. Buradaki turizm potansiyelini gören yatırımcılar, tesisleri ve olanakları günden güne artırıyorlar. Balayı çiftlerini gerçek anlamda cezbeden ise Maşukiye olarak belirtilebilir. Kartepe Kayak Merkezi eteklerindeki bu köyün adı bile, aşık anlamına da gelen “maşuk” kelimesinden türemiş. Buradaki sıcak ve mütevazı mekanlarda bembeyaz karların arasında oturup alabalık yemek, mezelerin ve salataların da etkisiyle biraz kontrolü kaybetmek ve hem aşk hem de lezzet dolu bir balayı tatili yapmak kesinlikle şart.

Balayı için gelmeseniz bile evliliğinizin ilk yıllarında mutlaka bir Kartepe kaçamağı yapın. Tepelerde ise her seviyeden kayak tutkunlarına özel pistler, teleski ve telesiyej gibi imkanlar sizleri bekliyor. Kartepe konaklama alternatifleri arasında da suit seçenekleriyle zincir oteller mevcut. Kartepe’de de tıpkı Uludağ’da olduğu gibi ekipman kiralayabilir ya da kayak dersi alabilirsiniz.

6) Kartalkaya, Bolu

Kartalkaya, Bolu
Kartalkaya, Bolu

Söz konusu özel günler olunca yine muhteşem doğası ve kar yağışına uygun karasal iklimiyle Bolu karşımıza çıkıyor. Eğer balayında adrenalin ve spor arayanlardansanız Abant ya da Yedigöller gibi göl kıyısındaki sakin ve huzurlu lokasyonlar yerine Kartalkaya Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz. Kartalkaya’da fiyatlar Uludağ’dan daha uygun olmakla birlikte kar kalınlığı ya da pist kalitesi yönünden bu destinasyonun da geri kalır bir yanı yok.

Ankara ve İstanbul yönlerinden eşit uzaklıkta bir orta nokta olan Kartalkaya, sadece yakın mesafesi nedeniyle bile rahatlıkla tercih edilebilir. Böylece yola ayırdığınız zaman yerine daha çok birlikte kaliteli vakit geçirme şansı bulabilirsiniz.

7) Sarıkamış, Kars

Kars Doğu Ekspresi
Kars Doğu Ekspresi

Kars Doğu Ekspresi ile başlayan ve Sarıkamış Kayak Merkezi’nde son bulan bir balayı fikri de kulağa hem orijinal hem de keyifli geliyor. Son dönemin seyahat trendlerinden sayılan Kars Doğu Ekspresi’ne binebilmek için aylar öncesinden bilet bulmak şart. 24 saatlik tren yolculuğunuz boyunca kompartımanınızı ışıklarla ve mumlarla süsleyerek balayı gibi özel ve benzersiz bir zamanı en güzel şekilde kutlayabilirsiniz.

Bu yolculuktan sonra kendinizi Sarıkamış soğuklarına ve yöreye özgü kristal kar örtüsüne bırakabilirsiniz. Kristal kar sayesinde Kars Sarıkamış’ta kayak yapmak kadar snowboard yapmak da çok eğlenceli. Böylece hem romantik bir tatil hem de kayak tatili haline gelen balayınızın bitmesini hiç istemeyeceksiniz. Dönüşte de yine 24 saatinizi trende geçirebilir ve yolculuğunuzu Ankara’da sonlandırabilirsiniz.

Mevsim Değiştirmek İsteyenlere Özel Balayı Rotaları

Kış düğünlerinin tüm ekonomik avantajlarından faydalandıktan sonra balayı için yaz mevsimine ışınlanmak kesinlikle iyi bir fikir. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olabileceğiniz gibi, balayında sıcak kumlara karı koca isimlerinizi yazmaktan ve kalp çizmekten de geri kalmazsınız.

1) Şarm El-Şeyh, Mısır

Şarm El-Şeyh, Mısır
Şarm El-Şeyh, Mısır

Mısır’ın son dönemde en çok tercih edilen tatil kentinin Kızıldeniz’in incisi Şarm El-Şeyh olduğunu belirtmek hata olmaz. Çöl iklimine sahip olan bu orijinal tatil adresinde kış ortasında dalış yapmak da berrak denizde yüzmek de mümkün. Hatta yaz sıcaklarında kavrulmak için kış mevsimi kesinlikle daha iyi bir seçenek. Tüplü dalış yaparak daha önce hiç görmediğiniz deniz hayatıyla çok yakından tanışabilirsiniz.

Çölün otantik havası sayesinde ilişkinize de farklı bir dinamik katmanız mümkün. Baharatlı yiyeceklere temkinli yaklaşmanızda fayda olduğunu belirtelim. Develer, dansözler ya da kum fırtınaları… Daha önce çöllerle ilgili duyduğunuz ve masal gibi dinlediğiniz tüm bu varlıkların gerçek olduğunu böylece görebileceksiniz. Şarm El-Şeyh kulağa çok uzaklardan bir diyar gibi gelse de buraya haftanın dört günü aktarmasız olarak ulaşabileceğinizi de belirtmiş olalım. Sadece 2,5 saatlik bir uçuşla Mısır semalarına varmanız mümkün oluyor.

2) Miami, Amerika Birleşik Devletleri

Miami, Amerika Birleşik Devletleri
Miami, Amerika Birleşik Devletleri

Genel kanıya göre insan balayı tatilinde, normal koşullarda yapamayacağı kalitede bir tatil yapmalı. Yüksek fiyatlar ve kur etkisi düşünüldüğünde bir Miami tatili bu koşullarda son derece mantıklı. Hem Amerika seyahati için ihtiyaç duyacağınız uzun izin dönemine de evlilik izni ve yıllık izinlerinizi birleştirerek ulaşabilirsiniz.

Miami’nin açık mavi suları, eğlenceli gece hayatı ve her an neşeli ve cıvıl cıvıl insanları sizin de içinizi açacak. Miami için aktarmalı uçuşlara ve yüksek konaklama bedellerine ihtiyaç duyacağınız için erken rezervasyon avantajını mutlaka değerlendirmelisiniz.

Ocak ve Mayıs arasındaki dönem ikindi yağmurlarından sakınmak için de ideal. Balayı tatilcilerine ayrıca cruise turu ve helikopter turu gibi orijinal seçeneklerin sunulduğunu da hatırlatalım. Buna göre, Miami yoluna çıkarken fantastik etkinlikler için de bir miktar bütçe ayarlayabilirsiniz.

3) Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Tüm dünya için tatil destinasyonları arasında yükselen bir değer sayılan Dubai, üç yıldızdan başlayıp yedi yıldıza kadar yükselen süper lüks otelleriyle dikkat çekiyor. Bu koşullarda balayı çifti olarak rahat edeceğinizden emin olabilirsiniz. Her mevsim hareketli kumsallar, dikkat çeken mimari yapılar ya da çölde safari gibi benzersiz aktiviteler de balayınıza renk katacak. Dubai’de her köşe başında ses, ışık ve su gösterileriyle karşılaşırsanız da şaşırmayın. Bu sayede evlilik ve balayı kutlamanıza bütün bir Dubai’nin dahil olduğunu hayal edebilirsiniz.

Balayı dönüşünde sevdiklerinize hediyelik olarak satılan çöl kumundan taşıyarak, tatilinizi farklı bir yolla ölümsüzleştirmeniz de mümkün. Skydive ise, adrenalin tutkunlarının Dubai’de Palmiye Adaları manzarası eşliğinde gerçekleştirmesi gereken en heyecanlı aktiviteler arasında sayılabilir.

4) Rio de Janeiro, Brezilya

Rio de Janeiro, Brezilya Rio Karnavalı
Rio de Janeiro, Brezilya

Hiç lafı uzatmadan Şubat ve Mart aylarında bu tropik şehirde Rio Karnavalı’nın düzenlendiğinden bahsedip tercihi size bırakalım! Samba okullarının şovlarıyla renklenen geçitler, renk renk bikinilerin ve mayoların süslediği enfes plajlar, Aralık ya da Ocak’tan itibaren 40 dereceyi zorlayan sıcaklıklar… Kış ortasında yazı yaşamak diye kesinlikle buna denir. Ekvator sınırlarında aşk yaşamak ise ilişkinize katabileceğiniz eşsiz bir deneyim sayılabilir. Karnavalınıza tüm dünyayı ortak etmek ve düğün yorgunluğunu samba figürleri ile atmak için acele etmeli ve uçak bileti aramaya şimdiden başlamalısınız.

Düğün telaşının ortasında bir de vizeyle uğraşmak gerçekten can sıkıcı olabilirken, Brezilya’nın vize istemeyen ülkelerden olması güzel bir sürpriz. Copacabana ve Ipanema sahillerinin tadını doyasıya çıkarabilmek için, sahile yakın mesafede bulunan oteller arasından seçim yapmanız mümkün. Burada en az 4 ya da 5 gecelik bir konaklamayı da gözden çıkarmanız tavsiye ediliyor.

5) Barbados Adası, Karayipler

Barbados Adası, Karayipler
Barbados Adası, Karayipler

Karayipler’de aşk başkadır! Doğanın cömertliği, iklimin ve bitki örtüsünün çeşitliliği ya da denizin çarşaf gibi yüzeyi karşısında aşka gelmemek nasıl mümkün olabilir ki? Yine Karayipler çevresinde bulunan Dominik Adası ya da Porto Riko gibi alternatifler de kesinlikle görülmeye ve keşfedilmeye değer. Hindistan cevizleri, bambular ya da muz ağaçları gibi tüm tropik öğeler seyahatinizde size eşlik edecek. Instagram hesabınızın Karayipler ile nasıl renkleneceğini bir hayal edin!

Çevredeki tüm adalarda biraz olsun zaman geçirmek ve eşsiz maviliklerde yüzmek için çeşitli ülkelerden kalkan cruise gemilerine de göz atabilirsiniz. Bu adaların bir başka özelliği de aynı cinsiyetten gelin ve damatları ağırlamakta son derece misafirperver olması. Ada ülkesi olmalarına rağmen medeniyetin büyük şehirlerden ve metropollerden daha fazla hissedildiği bu yerlerde havuz kenarında vakit geçirebilir, yaban hayata karışabilir ya da sabaha kadar dans ederek gece eğlencesinin tadını çıkarabilirsiniz. Buraya ayırdığınız süre ise yeterince dinlenebilmek için bir hafta ya da on günden az olmamalı.

6) Wellington, Yeni Zelanda

Wellington, Yeni Zelanda
Wellington, Yeni Zelanda

Farklı bir balayı isteyenleri, farklı bir yarımkürede Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington bekliyor. Bu mütevazı başkent, dört mevsimi bir günde yaşatan bir yerleşim olabilse de ancak kış günü yollara düştüğünüz için sizi asla pişman etmeyecektir. Güney Yarımküre’ye yolunuz düşmüşken Avustralya ve Yeni Zelanda’yı bir arada kapsayan turlara da göz atmak isteyebilirsiniz. Neredeyse tüm bir günü uçakta geçirdiğiniz hava taşımacılığına ve sizi başka bir aleme taşıyan tur şirketine yüklü ödemeler yapmanız gerektiğini hatırlatmaya gerek yok. Ancak başka ne zaman kangurular eşliğinde doğa fotoğraflarına sahip olabilirsiniz ki?

Buradaki yerliler de son derece farklı kültürlere sahip oldukları için dikkatinizi çekeceklerdir. Turlar kapsamında size özel danslara ve şovlara denk gelebilirsiniz. Yeni Zelanda mutfağında ise okyanustan elde edilen lezzetli deniz mahsüllerini doyasıya tadabilirsiniz. Burası bambaşka bir diyar olmasına rağmen yeme alışkanlıkları İngiliz mutfağı ile büyük benzerlik taşıyor.

7) Phuket Adası, Tayland

Phuket Adası, Tayland
Phuket Adası, Tayland

Tayland sınırlarında yer alan Phuket Adası, ilk anda boynunda çiçeklerle kameralara gülümseyen bir balayı çiftini akıllara getiriyor. Burada klasik bir balayından beklediğiniz her şey mevcut: Bolca romantizm, deniz, kum, güneş, tropik meyveler ve hatta gece hayatı. Kumsalların tamamının ayağınızdan kayıp giden beyaz kumlardan oluşması ise, Tayland’ın gerçek mi yoksa hayal mi olduğu konusunda bir miktar kafa karışıklığına neden olacak!

Sadece Phuket değil, Phi Phi adasının da genç balayı çiftleri arasında oldukça popüler olduğunu belirtelim. Mavi sularda gezintiye çıkmak ve birden fazla adayı tek güne sığdırmak, balayı tatiliniz boyunca değerlendirmeniz gereken bir tür aktivite. Dilerseniz son derece konforlu ve bol yıldızlı otellerde konaklayabileceğiniz gibi, kumsalın içindeki bungalov tipi evlerin bir parçası da olabilirsiniz. Tayland’ın güneyinde güvenlik yönünden tedirginlik yaratan pek fazla durum olmamakla birlikte, burası tüm dünyada bir balayı cenneti olarak ön plana çıkıyor. Kış mevsiminin ne kadar ortasında olursanız olun, tropik meyveler ve Tayland usulü leziz dondurmalarla da hem kendinizi hem de eşinizi şımartmanız mümkün.

8) Side, Antalya

Side, Antalya
Side, Antalya

Antalya’nın Side ilçesi, yaz boyu başta Rusya ve Almanya olmak üzere tüm dünyadan turistlerin akınına uğramasıyla biliniyor. Kışın buradaki çılgın kalabalıklar bir bir dağılırken otellerin tesisleri ise ziyarete hazır bekler durumda. Kapalı havuzları, spa, masaj, fitness ya da sauna gibi imkanları her an elinizin altında bulabilirsiniz. Üstelik Şubat’ta olmasa da Mart ayı itibarıyla Antalya’da denize girmek asla sürpriz bir eylem değil. Siz de kış rezervasyonunuzu Antalya çevresindeki beş yıldızlı otellerde gerçekleştirmeyi ve böylece büyük fiyat avantajı yakalama fikrini mutlaka değerlendirmelisiniz.

Araç kiralama fırsatınız varsa yine de otele kapanmamayı tercih edin. Örneğin, Manavgat şelalesi gibi doğal güzelliklerin kışın nasıl göründüğüne bakmak isteyebilirsiniz. Toros eteklerinde mesire yerleri ve piknik alanları o kadar çok sayıda ki mumlarla ve şarapla süslediğiniz balayı pikniğinizi de favori balayı aktiviteleriniz arasına yazdırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız